Ga naar inhoud

Janou

Leden
  • Aantal items

    517
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    5

Berichten die geplaatst zijn door Janou

  1. 18 minuten geleden, Whisper zei:

    @Janou Goed dat je het zegt. Wel slecht dat ze de helft vergeten zijn. Ik mag op controle bij dr. Feijen, dus ben benieuwd.

    Was het wel mogelijk om op de zij te liggen of is dat echt enorm wennen met dat extra gewicht? Had niet verwacht dat je daar ook weer spierpijn van zou krijgen. 

    Ik heb gewoon de controle bij een verpleegkundige gehad. Was verder ook prima vond ik omdat er niet echt gekkigheid aan de hand was..en ja.. Ik snap ook wel dat ze toen niet in die wonden heeft gezocht en gedaan. Die dingen lossen immers wel op vanzelf.. Al duurt dat echt wel lang.. Heb volgens mij zelfs nog in week 5 een knoopje weggehaald dus ik zag ze ook niet gelijk allemaal zitten. Dinsdag zie ik Feijen wel zelf. 

     

    Het sliep de eerste nachten ook niet echt fantastisch. 

    Maar ik ben ook een behoorlijke 'woeler' in bed en nu houd ik me toch onbewust rustig en dan wordt ik gewoon zo stijf als een plank wakker

  2. 3 uur geleden, Whisper zei:

    Komende woensdag heb ik mijn eerste controle en zullen de pleisters verwijderd worden en de knoopjes van de hechtingen gaan er af

    Laat de knoopjes goed wegknippen. Ik heb na de controle nog zeker 6 knopjes zelf weg gehaald. En daar waar ik ze niet weg kreeg zaten ook de grootste korsten. Zonder al die knoopjes die er nog zaten was de boel vast al helemaal korst rij geweest. 

     

    Ik ben na 4 weken weer op m'n zij gaan liggen. Stond zo in m'n brief vanuit het ziekenhuis. Aangezien dat jij ook via MOO! Bent geopereerd neem ik aan dat dat hetzelfde is.. 

    En net zoals eerst wennen aan rugslapen met bijbehorende spierpijn heb ik dat ook gehad toen ik weer eenmaal op m'n zij sliep🙄

  3. 12 minuten geleden, Veerveertje zei:


    🤣 Ik ben trots op jullie hoor, ik ben helaas gewoon stug door blijven roken voor en na mijn operatie. Alleen tijdens niet, dat was al heel wat. 😝

    Heeft bij mij godzijdank trouwens niks opgeleverd. M’n wondgenezing ging voorbeeldig en snel, m’n pc vond m’n littekens na 3 maanden er heel goed uit zien. Heb toen nog wel even in z’n gezicht gewreven “en dat voor een roker hè!”. Kon ie wel waarderen 😆

    Het genezen gaat hier niet fantastisch dus ik waag het er niet op. Al is de angst dat m'n tepels afsterven nu wel voorbij🙈🤣🤣

  4. 8 uur geleden, Joycee zei:

    @Janou Ja inderdaad ik neem dan ook liever gewoon de medicatie

     

    Ik ben van plan om na mijn operatie 3 weken volledig platte rust te nemen om echt te herstellen.

    Ooh amai wat erg. Dit iets waar je zeker niet staat op te wachten. Hopelijk is alles nu beter!

     

    Dankjewel voor de tips!

    Rust is goed.. Of je plat moet gaan liggen Dat mag je zelf weten😜.. 

    De meeste van ons hebben zich goed kunnen redden met de 'T-rex' methode🤣

  5. 12 uur geleden, Syllie zei:

     

    Het gaat gelukkig ietsjes beter, maar wat waren de eerste dagen heftig. Ik had veel verwacht, maar dit was toch echt wel een tikkeltje erger. Gelukkig is het nu goed te doen en kan ik de pijn redelijk onderdrukken.

    Gelukkig! Valt tegen he🥴 

     

    Tja dat plekje ziet er idd open uit maar wel oppervlakkig. Zolang de huid eromheen gezond blijft komt het wel goed lijkt me.. Maar normaal is het idd niet.. 

    Maar ja.. Wat is normaal he.. 

    Ik heb nu na 6 weken nog steeds korsten en het is wel vaak hier en daar weer open gegaan. Nu gelukkig al veel minder en denk dat het volgende week wel allemaal 'dicht' is.  Het is gelukkig nooit nergens gaan ontsteken. Alleen waar de knoopjes van de hechtingen zaten was dus veel korstvorming. 

    Goed droog houden en schone gaasjes erop en hopelijk krijg je snel reactie

  6. 4 uur geleden, Fje1981 zei:

    Oooh echt ik hoor mijzelf!😩 Ik ben ongeveer 20 mei gestopt en het gaat steeds beter. Ben er ook wel klaar mee máár feit is nu ik een wijntje op heb ik het gewoon mis😩Klote sigaretten! Durf ook echt niet nooit meer te zeggen. Maar weet na meerdere stoppogingen van mijzelf wel dat ik niet op zwak moment even een trekje moet nemen want dan ga ik echt voor de bijl ‘vaak zo weer begonnen’

    Zucht... Mijn inner junkie heeft het ook moelijk als ze een biertje ziet.. 

     

    Vooral na een biertje of 6, 7🙈

    • Like 1
  7. Zojuist, Ykemuis zei:

    Dank je wel voor je lieve geruststellende reactie! 

    Ik heb voornemens om elke week een foto te maken. Zodat ik zelf het verschil ook goed kan zien. 

    De eerste dagen schijnen het pittigste te zijn toch? 🙈 

    Foto's maken moet je zeker doen! Dan zie je ook echt verschil. 

    Ik moet bij me zelf wel zeggen dat ik ze wanneer ik er gewoon in de spiegel naar kijk ik ze altijd veel mooier vind dan op de foto bij mezelf.. 🤔Nu is dat m'n algehele vibe wel bij foto's van mezelf 🙈... Vast herkenbaar🤣

     

    De eerste dagen zijn idd het zwaarst (vond ik iig wel beide operaties) 

    Maar goed.. Het is ook gewoon een echte operatie met narcose en al.. Onderschat dat niet! Je lichaam heeft echt tijd nodig. 

     

    En dat gevoel dat er een tractor over je heen is gereden is na een week al veel minder.. Tegen die tijd mopper je waarschijnlijk net zoals de rest van ons dat het slapen in standje 'opgebaard' je langzaam gaat vervelen (zacht uitgedrukt.😉

  8. Hey.. Wat vervelend voor je dat het niet in een keer goed ging! 

    Geeft het (zucht... Daar gaan we weer) wat meer tijd.😉

     

    20 cc verschil is overgins echt minimaal hoor.. Is een schotje tequila😉

    Bij een lift gebeurt er ook heel veel in je lijf dus kub je nou eenmaal veel vocht hebben wat er niet aan alle beide kanten even snel uit hoeft te gaan. Daarbij ligt de andere borst ook voor qua herstel.. 

  9. Ik las even mee en zag dat nog niemand je vertelt heeft dat je wel een beetje geduld moet hebben😜🙈

     

     

    Gaat helemaal goed komen. Je bent niet de enige die dag 1 denkt... 'waar ben ik aan begonnen!?!?' 

     

    Goed naar de adviezen van je PC luisteren en naar je lijf. 

    Er gaat van alles geks gebeuren.. Steken, pijn, zeuren, prikken en misschien zelfs het gevoel van bubbels in je borsten. Hoort er allemaal bij...

    Probeer niet te snel te paniekeren.  Pas als je koorts krijgt of plotselinge (die er eerst niet waren) zwellingen, roodheid of andere tekens die op een ontsteking lijken dan moet je wel zo vlug mogelijk contact opnemen. 

     

    Ik wens je een heel goed herstel toe. 

    Denk dat we hier allemaal ook heel benieuwd zijn naar je vooruitgang. 😉

    Houdt ons maar op de hoogte😊🍀

    • Like 1
  10. @Fje1981heerlijk mop! al moet ik wel toegeven dat de barbamamma's dan wel weer iedere morgen even moeten acclimatiseren voor mijn gevoel🤣 maar het voelt als spierpijn een aangezien ze daar ook tussen gestopt zijn zal het er wel helemaal bij horen.

    Op m'n buik durf ik nog niet aan🙈

     

    @Nog even wachtenik dacht al die andere keren dat ik was gestopt het ook wel vol te houden dus we zullen zien😜🤣🤣

  11. 6 uur geleden, AMST zei:

    Haha @Janou wat schrijf jij ontzettend leuk 😜

    Ik lees al een tijdje mee, maar kwam tot de conclusie dat ik nooit wat gezegd had. Super fijn ook zo'n uitgebreid verslag, weet ik mogelijk wat me te wachten kan staan..! Neemt toch de spanning een beetje meer weg, dus bedankt daarvoor!

    Dankje... Fijn dat ik je spanning weg kan nemen met m'n gebreuzel😜🤣.. 

     

    Als je nog inside info wil over ranzige ongemakken die niemand vertelt.... Ik weet er nog wel een paar🙈😅😁

    • Like 1
  12. Op 14-7-2020 om 23:02, Joycee zei:

    @Janou Bedankt voor de opmerking! 

     

    Ja het lijkt me dat ze ik iets groter zal nemen dan tijdens het passen. Ik wil maximum een E cup, nu nog afwachten hoeveel cc dit ongeveer is. Ja het wachten zal waarschijnlijk heel lang duren. Ik kijk er alvast naar uit! 

     

    Bedoel je wat hij voorschrijft op vlak van medicatie of op alle vlakken zoals heffen en dergelijke? 

     

    Dankjewel!

    Qua medicatie adviseer ik.. Je hoeft geen bikkel te zijn..dus als je medicatie voorgeschreven krijgt kun je ze ook Mar beter nemen.

    Je wilt geen 'dipje' in je medicatie pikl hebben.

    Makkelijk gezegd:slukken voordat de pijn überhaupt kan beginnen.

    En paracetamol werkt ook ontstekingsremmend dus dat kan sowieso geen kwaad om die gewoon elke 8uur in te nemen dacht ik zo. 

     

    Qua bukken, heffen, reiken etc zou ik je zeker adviseren om de adviezen van je pc (ze kunnen per pc wel verschillen) op te volgen.. Als je daar al kapselvorming in de toekomst mee kunt voorkomen is dat al reden genoeg om je er aan te houden. 

    Ik heb aan een kant baker 4 kapsel gehad en ik ben echt geen 'mietje' en kan pijn redelijk goed hebben maar heb een jaarr lang dagelijks pijnklachten hierdoor gehad (ook de reden dat ik al na 7 jaar een 2de ingreep ben ondergaan). 

     

     

    Dus ik bedoel idd houd je op alle vlakken aan voorschriften die je krijgt van de pc ja😉

  13. 48 minuten geleden, Special-Me zei:


    Pijn heb je de eerste dagen wel, maar je bouwt een spiegel op met je medicatie. Ik heb de wekker gezet en een schema gevolgd, dan is de pijn goed te doen. 

    Tijdens het passen heb je wel een vertekend beeld, ze lijken groter dan dat het zal worden. 

     

    En de eerste zes weken mag je maximum twee kilo tillen dacht ik. Ik til zo weinig mogelijk, en rekken en strekken is ook niet aangeraden. 
    Ik mocht zeker twee weken geen autorijden, en na drie weken opbouwen. (Heb gevoelige littekens, vandaar dat ik zo lang moest wachten) 

    Medicatie:belangrijk, waarom zou je onnodig meer pijn moeten hebben. Als je veel pijn hebt herstel je langzamer. Ook niet de bedoeling he😉

     

    Passen vs real life:ja, ze gaan zeker kleiner ogen! En je zou niet de eerste zijn die achteraf denkt.. Had ik maar.. Je pc weet wel wat past bij je lichaam (en ze hebben idd een voorkeur die  dan ook weer bij je eigen wensen moeten passen)

    Spannend blijft het sowieso. En aangezien dat je minimaal 6 weken (en vaak ook nog veeeeel langer) op eindresultaat moet wachten maakt dit het niet makkelijker. 

     

    En houdt je aan dat wat je pc je voorschrijft. Je wilt echt geen complicaties omdat je 'van alles moet'. 

    Het is tenslotte een echte ingreep waar een lichaam simpelweg van moet herstellen. 

     

    Succes met je 'brand new boobie project'. Bereid je ook maar voor op een emotionele achtbaan😉🤣🤣

     

  14. Nou... inmiddels weer anderhalve week verder.. en toch even terugblikken op mn gedachtes..

     

    Na de vorige update leek het alsof ze  gekrompen waren. Ik raakte ook wel een beetje teleurgesteld in de barbamamma's wondjes die maar tergend langzaam dicht gaan (enige voordeel daarvan is dat ik nog steeds niet rook, want ja... stel je voor het gaat dan nog langzamer').

    Helaas onder de tepels nog steeds een korstje links en rechts een ietwat groter gat😩 (noujah gat... korstloze deuk. Geen idee hoe ik het noemen moet maar ik wil t niet meer!)rechts.. rondom de tepels (behalve de onderkant dan) is alles mooi geheeld en ook de verticale hechting ziet er netjes uit (op sommige stukjes niet eens meer zichtbaar).

    Aan de onderkant is het litteken nog erg rood en met name in het midden is de huid nog heel dun. Gelukkig begint het 'gerafelde' wel steeds meer bij te trekken en gladder te worden.

     

    Ik heb ook nog steeds 'spierpijn' aan mn borsten en het borstbeen voelt ook nog steeds beurs aan. Dit is toch echt wel een immens verschil met de de BV voor de spier in 2013. Of wordt ik gewoon oud? zo voel ik me in ieder geval wel nu tijdens deze klaagzang🙈..

     

    Gelukkig is niet alles K*T en zijn de barbamamma's al flink soepeler geworden ze ogen nu ook alweer groter als vorige week.. Ze zitten ook zo goed als gelijk maar kunnen nog wel iets dalen denk ik en dan is het pas echt FLUFFING time😁

     

    En al moet ik er nu nog niet aan denken om ze te dragen maar ik denk dat ik met een beugelbhtje straks weer dezelfde projectie heb als voorheen. Fijne gedachte nu ik weer een vlaag van 'BOOB GREED' heb gehad... want ja... ze mogen (altijd) groter he🙈.

     

    ow.... en het gevoel wordt ook steeds beter! Er is weer een fysieke tepelreactie op de weersomstandigheden en andere (mooie mannen😜) triggers 

  15. 9 uur geleden, dientje zei:

    Hallo iedereen! 
     

    ik ben ondertussen 4 weken po en ik vind mijn borsten  wel raar aanvoelen.. Ik vraag me af of dit zal wennen? 
    in mijn linkerborst voel ik de prothese precies drukken tegen mijn spier.. het spant precies zo een beetje, moeilijk uit te leggen. 
    ook zijn mijn tepels zeer gevoelig, niet op een aangename manier.. eerder prikkelend. 
    Ook moet ik mijn borsten constant warm houden want als ik het wat kouder krijg, krijg ik zo een prikkend gevoel in mijn borsten. 
    hoe voelen ze bij jullie aan? 
    gaan de protheses iets minder ‘aanwezig’ zijn qua gevoel na verloop van tijd? 
     

     

    groetjes 

    Ja zeker... Je gaat er allemaal aan wennen. Maar raar zal het nog wel een tijdje blijven voelen. Ze hebben veel meegemaakt hé.. 😉

    Heeft tijd nodig. Bij de eerste BV voelde het pas na een half jaar ofzo een beetje eigen en heb ik tot een jaar PO nog prikjes en steekjes gehad. 

  16. Op 6-7-2020 om 19:51, Syllie zei:

    Goed dat je bio oil gebruikt. Ik ben zelf Huidtherapeut en weet helaas dat mensen vaak te makkelijk zijn. Maar het is zo belangrijk om je litteken goed te verzorgen. Hetzelfde geldt voor de zon. Goed beschermen met een SPF.. ☀️ ☺️

    dat was in 2013 in België t advies en nu ook weer in het ziekenhuis... dus laten we dat maar weer braaf doen... maar fijn dat jij als deskundige het ook een goed plan vindt.. 😁 Vind het ook gewoon heel lekker ruiken en het hoeft er niet dik op. Allemaal dikke duim omhoog wat mij betreft!

    Ik hou niet zo heel erg van in de zon zitten. Ik ben graag buiten maar je zult me niet zien liggen bakken🥵 

  17. 10 uur geleden, Es1234567 zei:

    Als ik lig heb ik ook echt het idee dat ze rechtop naar de maan staren 🤣

    Hoop gewoon dat ze nog wat zachter gaan worden en daardoor meer eigen gaan voelen! ☺️

    Beter als dat ze onder je oksels schuiven he😉

    Ik denk dat je er gewoon aan went op de lange duur. Ik heb van mezelf redelijk veel weefsel ervoor gehad bij de eerste BV maar kon de protheses wel voelen als ik ze 'controleerde' (manlief heeft er trouwens nooit wat van gezegd😉)

     

    Voor de rest waren ze wel helemaal eigen een half jaar na de eerste bv. Ik mag nu op mn zij liggen maar kan ze duidelijk tegen elkaar aan voelen in die houding. Went vast wel weer..........

  18. 9 minuten geleden, Krullieblond zei:

    Gedaan @Janou

    Heb gespiekt. Ik snap je... ziet er inderdaad vreemd uit. zon bult bovenop en de onderkant die ook niet echt rond is. Komt goed hoor. Duurt bij deze ingreep sowieso 3 maanden voordat het eindresultaat zichtbaar is. (omdat we allemaal toch geduld genoeg hebben) Ben maar blij dat hij niet "full anker' is gegaan dan. scheelt weer de nodige centimeters die je niet hoeft te helen.

    • Like 1
  19. 11 minuten geleden, Nona tolol zei:

    Ik voel  me een beetje dat vieze mannetje van Kooten en de Bie..ken je die 🙈🙈🙈 ik zit de hele middag  borsten te kijken en te vergelijken..word doodziek van mezelf 

    Die in dat bushokje.?😜🤣

     

     

    you little perv......

  20. 1 uur geleden, Syllie zei:

    @Janou Thanks dat ik even een kijkje mocht nemen. ☺️ Als ik foto’s zie komt het zo dichtbij. Ik kan niet wachten totdat die hangende dingen van mij eindelijk weer vooruit staan. 
     

    Ik begrijp dat je niet weer onder het mes wilt over een paar jaar. Zeker niet nu met de 

    lift erbij. Een week met de drains? Dat is lang. Kan me voorstellen dat dat echt niet fijn is. Kon je er wel mee slapen? Zijn bij jou de wondjes al een keer opengegaan?
     

    Ik herken wel wat je zegt mbt het bewuster meemaken dit keer. Ik heb precies hetzelfde. Het idee dat het misschien mis kan gaan, terwijl ik net zo goed heel mn leven met hangende borsten rond kan lopen. 🙈 Wat als er iets gebeurd en m’n bedrijf inclusief personeel moet doordraaien. Ach, hoort er bij denk ik dan maar direct. Haha Dit had ik de eerste keer allemaal niet hoor. Toen dacht ik ik doe het gewoon zonder er bij na te denken. 
     

    Moest jij een nachtje blijven? 
     

    Ik vind het zo jammer dat ik m’n kunstnagels eraf moet halen.. ☹️ M’n wijsvinger en middelvingernagel moet vrij zijn. Hadden jullie dit ook? 
     

    Ik heb het nagevraagd en ik krijg helaas maar 1 Bh. Iemand nog tips waar ik goede sport Bh,s kan halen voor erna? Ik heb al een luchtige outfit gekocht voor op de dag zelf. 

    Ik zal aankomende week ook even voor foto,s erop zetten. 🤗 Het aftellen is begonnen... 

    Of ik slapen kon met de drains.. tja... slapen is sowieso K*T als je niet mag liggen hoe je wilt. Dus jah.. die drains konden er ook nog wel bij😅 En nu ik 4 weken PO was mocht ik ook weer op mn zij liggen.. En het ligt niet eens lekker... Krijg waar ik in de eerste week spierpijn had van het liggen in 'standje opgebaard' nu weer pijn omdat ik op mijn zij lig. En aangezien dual plane ook wel echt even wennen is voor mn borstpieren ligt het nog niet fantastisch. (hoor mij eens zeuren dat ik op mn zij mag slapen😆)

    Drains waren wel echt nodig.. ik ben in die week nog zeker 800cc aan wondvocht verloren terwijl dit maar max. 30cc per dag per tiet mag zijn.

     

    Ik moest een nacht blijven vanwege de drains en daar dus uiteindelijk nog mee naar huis moeten gaan. Ondanks dat de kamer en het personeel goed waren was het toch een rot nacht. (ik heb er volgens mij nog in mn eigen topic aandacht aan besteedt.)

     

    Mijn nagels hoefden er niet af?  Maar goed, nu verschillen aanpak en adviezen nog wel eens als je hier zo leest op het forum.

     

    Ik heb mijn bh's moeten bestellen op www.emdawear.nl vanuit de kliniek en ze hebben mij de carefix mary aangeraden.

    Ik heb 2 zwarte maar achteraf had ik beter witte kunnen nemen. Dan zie je tenminste sneller als er een wondje open gaat. 

    Wat bij mij nog wel vaak is. Maar dat heeft dan vooral met de korsten te doen. Ik mocht daar nu ook heel dun BIO OIL op gaan smeren om het wat soepeler te  maken omdat de droge korstjes de wondjes weer opentrokken. ben nu 2 dagen aan het 'oilen' en zie al vooruitgang.

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.