Ga naar inhoud

linsofie

Leden
  • Aantal items

    80
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Berichten die geplaatst zijn door linsofie

  1. Hoi Siene,

     

    Toevallig las ik vandaag mijn eigen operatie eens verslag terug en zag jou bericht. Ik ben in januari dit jaar geopereerd en heb ook een borstverkleining gehad.

     

    Ook ik vond het herstel erg pittig! Houd vol, en neem zoveel mogelijk rust.

     

    Vierkante borsten is normaal na zo'n operatie, dat gaat in de loop der maanden weer naar een "gewone ronde borst vorm"

     

    Je bent nog volop in herstel: als ik terug denk (of lees: je kunt mijn verhaal en ervaringen van andere damens hier ook terugvinden) dan waren week 3 tot 6 het pittigst.

     

    Er is volop gesneden in het borstweefsel en al die verschillende lagen moeten genezen, dat betekent zwelling/vocht, jeuk, branderig gevoel, beurs/ blauwe plekken gevoel.....

     

    dat hoort er helaas bij. Maar het gaat over.

     

    Belangrijkste is: goed opletten en als je het niet vertrouwt: gewoon bellen met de kliniek.  Toenemende roodheid, warmte en koorts kunnen indicatie van infectie zijn.

     

    Vanaf week 3 kan het zo zijn dat het 3 landenpunt  open gaat (is bij mij niet gebeurd) , dat is de zwakste plek van het litteken omdat daar veel druk op zit/hangt. niet ongebruikelijk dus. Maar wel

     

    Pijn bij borstbeen en ribben had ik niet, wellicht komt dit doordat je veel pijn hebt en daarmee onbewust al die spieren rondom dat gebied aanspant.  Wat zei de arts hierover?

     

    De adviezen hoelang je de beha 24/7 moet dragen zijn wisselend. Mijn arts zei 2 weken, bij andere dames was dit 3 weken, 4 weken of zelfs 6 weken. Na 2 weken had ik de behad alleen nog in de nacht aan voor steun. Overdag droeg ik een zachte hema beha.

     

    Heel veel sterkte met je herstel! Ik hoop dat je snel minder tot geen pijn meer hebt.

     

    • Like 1
  2. @Stephanie2000,

    Hoi, geen ervaring met een borstvergroting en of complicaties mbt wondgenezing,

     

    Toch wilde ik even reageren. (ik heb zelf een borstverkleining gehad in januari)

    He, wat naar om te lezen dat je herstel niet zo gunstig verloopt. Ik kan me goed voorstellen dat je hier flink zorgen van hebt. Je schrijft het zelf al: diabetes en roken.. het helpt niet mee qua wondherstel. Echter, je zit nu al op 4 sigaretten ipv 20 per dag, een flink verschil. Dat is echt knap. Hopelijk zit je snel op 0 sigaretten!

     

    Wat tips dat je herstel hopelijk ten goede komt,

     

    1) probeer niet teveel zorgen/ stress te hebben, ik weet - dat is heel makkelijk gezegd en in praktijk verdorie moeilijk - maar stress is funest. Zoek afleiding mocht je bezorgdheid opspelen: zet een vrolijk muziekje op, mediteer 10 minuten, doe een dansje, spelletje, ga wat lezen, ... zoek afleiding.

     

    2) Eet voeding die de wondherstel en huidgroei ondersteunt en waar veel collageen in zit. Oerbouillon bijvoorbeeld. (online en bij Ekoplaza)

     

    3) Er is, volgens mij ook wel een "wond' herstel"  expert op het forum, moet je ff informeren bij de beheerders... wie weet hebben zij nog tips.

     

    Heel veel sterkte,

  3. @Nientje1008,

     

    22 mei, ja dat is bijna zover! Alvast heel veel succes maandag, ga voor je duimen dat het allemaal meevalt en je een prettig herstel hebt. Vergeet niet om kopjes, borden etc.. op een hoogte te zetten zodat je je armen niet te hoog hoeft te strekken.

     

    Zet het krukje in de badkamer klaar voor als je gaat douchen (niet te lang, niet te warm) en genoeg washandjes om het droog te kunnen deppen en ook als douchen te inspannend blijkt: dat je met het washandje wel je borsten even kunt wassen.

     

    Schrijf het lekker van je af hier op het forum als je daar behoefte aan hebt, vragen hebt etc.

     

    Zet em op!!!

     

     

  4. Als jij graag terug wilt naar de chirurg om te kijken wat de mogelijkheden zijn, dan zo ik het opmerkelijk vinden als de huisarts een verwijzing weigert!

     

    Tja, welke arts het beste is: dat kan alleen jij bepalen. Wat voelt goed voor jou? Terug naar dezelfde art kan en je kan natuurlijk ook een second opinion vragen.

     

     

  5. @Nientje1008,

     

    Wat fijn dat je een datum hebt! Nou langzaam aftellen maar 🙂

     

    Met mij gaat het goed, ben nu ruim 3 maanden verder. Heerlijk! Herstel is goed gegaan en alles is mooi genezen.  Ik heb toevallig aankomende week de "laatste" eindcontrole bij de chirurg.

     

    Gek, hoe dat nu toch is omgevlogen; althans.... de eerste 6 weken had ik wel veel pijn (ik had veel interne blauwe beurse plekken). Niet om je te ontmoedigen of bang te maken:, maar bereid je mentaal voor op dat het herstel qua pijn tegenvalt.... dan kan het altijd mee vallen.

     

    Sommige dames, zo heb ik hier op het forum gelezen, hebben amper last en pijn, en anderen.. waaronder ik: ervaren echt flink pijn en ongemak. Het wisselt!

     

    Belangrijkste is na je operatie is: rust rust rust! Kortom, alle hulp die je kunt krijgen, aannemen 🙂

     

    Ik ben zo blij dat ik de operatie heb ondergaan.Het was niet makkelijk maar het wel waard: Ik zit nu zo goed in mijn vel, geen getrek, geduw, gesjor, gemopper meer met die beha en te zware boezem. Geen schaamte of ongemak meer. Kleding past veel beter. Geen rug en nekklachten meer.

     

    Een verademing. Echt waar.

     

    Het maandverband is zogeheten "kraamverband"  (voor ná de bevalling zeg maar) dat is echt dik maandverband en lekker zacht. Ik vond dat heel fijn onder de beha rand die eerste periode. Het merk wat ik had heet: Kotex,  gewoon te koop bij kruitvat, etos en supermarkten en ook niet duur. maar er zijn vast ook andere merken hoor. Koop er voldoende van in, mocht je het gaan gebruiken, dan kun je iedere dag het verschonen. Ik had onder elke borst 1 zo'n maandverband zitten.

     

     

    • Like 1
  6. @Pechvogel91,

     

    Oh, wat vreselijk dat dit je is overkomen! Wat erg.

     

    Mij is door de chirurg destijds verteld dat het bij het drielandenpunt inderdaad kan gaan wijken, omdat dit gewoon de zwaktste plek is. Is bij mij niet gebeurd, ik kan je dus (helaas) geen ervaringsverhaal geven, je kan evt nog even contact zoeken met de beheerders... misschien hebben zij nog tips/ ervaringsverhalen om met je te delen?

     

    Ik wil je heel veel sterkte wensen bij je herstel, en hoop dat het vanaf nu allemaal goed zal gaan. Ik kan me goed voorstellen dat dit een zwaar traject is, (herstel van bvk is sowieso zwaar) zowel fysiek als mentaal. Houd vol!!!

     

    Blijf ook gerust hier je verhaal/updates delen! Dit forum is best actief en de dames hier hebben allemaal vrij recent een bvk ondergaan. Ik heb daar zelf veel steun aan gehad!

     

     

     

  7. @georgy,

     

    Allereerst, wat afschuwelijk! Voor jou als moeder maar vooral ook voor je dochter van 15. Wat een vreselijke pech en een impact. Heel veel sterkte.

     

    Ik heb zelf een borstverkleining gehad zo'n 11 wk geleden en ik vond het heftig qua herstel en dat was zonder complicaties.

     

    Hier kun je wat meer teruglezen over oa tepelnecrose:

    https://www.borstverkleining.nl/uitleg/risico-s-en-complicaties

     

    De arts, dr Melenhorst, die dit heeft geschreven staat zeer goed bekend en is expert op gebied van borstverkleiningen. 

     

  8. @Janey37

     

    Ik ben natuurlijk geen arts/verpleegkundige, maar ik zie geen "gekke" dingen. Het lijkt allemaal mooi te genezen.

    Littekens kunnen heel lang gevoelig blijven. Zeker zo vlak na een operatie.

     

    De huid is daar hartstikke hard aan het werk om de boel weer "aan elkaar" te krijgen en houden.

    Dat gecombineerd met het feit dat het natuurlijk een plek is waar je ook te maken hebt met zwaartekracht: een deel van de borst hangt en een deel niet.

     

    Wel klinkt wat je schrijft als "littekenpijn" : https://www.bravispijncentrum.nl/diagnoses/littekenpijn

     

    PS: ik ben 34

     

     

  9. @Janey37,

     

    Nee daar heb ik geen last van. Ook niet gehad, zover ik me kan herinneren.

    Bij mij is wel mijn rechter tepel nog gevoelig als ik erop druk of overheen wrijf. Dat voelt echt nog niet fijn.

     

    En, bevalt de hema beha?

    Dat je het zolang hebt uitgehouden met die compressie beha!, die heb ik echt niet meer gedragen na 3 wk. Toen ben ik overgestapt op een sportbeha en daarna dus die zachte van de hema

  10. @Janey37,

     

    Ik lag in het begin ook "schuin" op mijn zij,  ik ben nu op het punt dat ik dat recht kan doen dus echt meer op de borst zelf liggen (snap je me nog haha?) maar dan nog wel een kussen ertegenaan voor tegendruk.

     

    Je gaat steeds meer goede dagen krijgen 🙂

    Zelf heb ik ook af en toe nog wel wat pijn hoor, niet dat ik er medicatie voor nodig heb maar ik merk nog wel dat het volop aan het herstellen is.

     

  11. @Janey37,

     

    Wat fijn dat je al eventjes op je zij hebt kunnen slapen!  En ook dat het beter gaat 🙂

     

    Met mij gaat het goed, alleen de verticale littekens zijn nog wat gevoelig en op mijn zij slapen; daar heb ik nog wel steeds een kussen voor extra steun/comfort.

     

    En draag nog wel eerst een hemdje en dan de beha erover, maar dat is gewoon omdat ik dat toch een wat prettiger idee vind, die beha kruipt toch een beetje op en dat rechtstreeks op de verse littekens vind ik niet fijn.

     

     

     

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.