Ga naar inhoud

Francisca91

Leden
  • Aantal items

    118
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Francisca91

  1. Dapper besluit lieve Esmiralda ?

     

    om hier even aan te haken. Ook monoblocs kunnen asia syndroom veroorzaken. Net zoals dat zoutwater implantaten voor klachten kunnen zorgen. Dit heeft zelfs dr van selms gezegd. Het komt wel minder voor, maarja ze worden ook minder gebruikt. Ikzelf heb mijn monoblocs laten verwijderen en van bijna al mijn klachten af! Er zijn dus geen implantaten die 100% nooit klachten kunnen veroorzaken. 

     

    Liefs xx

    • Like 1
  2. 9 uur geleden, Jessy827 zei:

    Oh, ik zie dat ik dit bericht per ongeluk bij operatieverslagen heb geplaatst. Ik ga mijn best doen dit te veranderen. 

     

     

    Hi Jessy,

     

    ik heb een explantatie ondergaan en ben er, naast dat ik minder andere klachten heb, heel blij mee. Ik heb ze niet lang gehad dus misschien ben ik niet zo een goede vergelijking, maar ik herken heel erg die gedachten. Ik voel me zonder implantaten weer veel fijner en prettiger dan met. Mijn borsten zijn ook gewoon weer bijna net zoals voorheen, en heb veel foto’s gezien van andere vrouwen (die wel al langer implantaten hadden) waar het ook heel mooi bij is geworden weer! Het is echt niet dat je borsten ineens tot je knieen komen en helemaal gerimpeld worden. Over het algemeen is je huid goed in staat zich weer te herstellen.

     

    succes met je keuze!

     

    liefs x

  3. Eens hoor dames er moet veel meer voorlichting komen bij de artsen. Zij zijn het eerste contact en ook nog eens het meest geloofwaardig voor de meeste vrouwen die er komen. Ik ben ook zeker voor nuance, van beide kanten gezien. Ben niet volledig tegen maar ook niet volledig voor. 

     

    @Sjuul dat aantal ligt geloof ik wel iets hoger hoor dan 59... als ik alleen al de mensen om mij heen hoor en van het forum meldpunt zit je daar al ver boven. Ook de meldingen die gemeld worden bij de overheid liggen hoger dan de 59 die jij noemt. En dat bijwerkingen meldpunt van de overheid bestaat pas 2 jaar... Als je de aflevering van radar terugkrijgt zul je ook zien dat fabrikanten heel slim zijn omgegaan met meldingen door ze niet apart maar gebundeld te melden, waardoor het lang minder zichtbaar was. Wil hiermee overigens niet zeggen dat iedereen klachten krijgt hoor, verre van, want er zijn inderdaad zat vrouwen zonder klachten en waarschijnlijk inderdaad meer zonder dan met, maar wilde toch nog even inhaken op dat aantal dat je noemde.

     

    Heel eerlijk begrijp ik zelf de vergelijking met roken niet zo. We weten toch allemaal dat roken ongezond is? Los van dat lang niet iedereen longkanker krijgt, wordt het toch afgeraden omdat er een groot risico is. Ik begrijp wel wat er wordt gezegd dat de ex rokers het meest fanatiek zijn, maar heel sec gekeken naar het roken snap ik hem niet zo. Ik denk ook dat wellicht degenen van het forum meldpunt fanatieker zijn omdat ze zelf immers hebben meegemaakt wat het kan doen en ze hier veel hinder van hebben ondervonden (of nog steeds), en ze door iedereen voor gek zijn verklaard. Terwijl bij de meeste de klachten verminderen of weggaan na verwijdering van implantaten. Ik heb dat zelf ook zo ervaren dus ik begrijp het wel. Ik ben ook niet tegen een ban van siliconen of implantaten, en weet ook echt wel dat er veel vrouwen zijn die er heel blij mee zijn en nergens last van hebben. Superfijn! Ik ben jaloers hoor :) Het is mijn inziens meer de vraag of je het risico wilt lopen, net als met roken. Als je dat wilt, prima, maar dan idd wel met goede voorlichting (en cijfers die juist zijn). Helaas is dus inderdaad nog niet helemaal duidelijk hoe groot dat risico zou zijn, anders dan met roken bijv, waar veel meer en duidelijker onderzoek is en het verband veel duidelijker te leggen is. Dat maakt het hebben van implantaten in mijn ogen eigenlijk juist des te meer een gok, en omdat de klachten zo vaag en verspreid zijn maakt het nog lastiger. Je weet van tevoren niet wat, wanneer en hoe. 

     

     

    liefs xx

    • Like 2
  4. 5 uur geleden, Sjuul zei:

     

    Was dat een nieuwe aflevering of een herhaling van de oude aflevering een half jaartje geleden?

     

    Trek het je niet te veel aan wat je daar ziet want veel is simpelweg flink overdreven, informatie komt niet uit betrouwbare en gecontroleerde bronnen en het meldpunt maakt er al helemaal een mega drama van.

     

    Kijk op de goede sites, rivm of nvpc, die hebben de meest actuele informatie en die is gegarandeerd correct.

     

    Asia is een verzamelnaam voor klachten die vaag zijn en niet echt in de richting van een aandoening of ziekte wijzen, ze kunnen dus ook niet gekoppeld worden aan een ziekte. Draag je protheses dan noemen ze het al gauw Asia, draag je geen protheses dan heet het 99 van de 100 keer fibromyalgie.

     

    Als fibromyalgie gediagnosticeerde kan ik er stellig in zijn uit eigen ervaring, fibromyalgie werd bij mij ver voordat ik protheses kreeg vastgesteld en het krijgen van protheses veranderde er helemaal niets aan, het werd niet erger maar ook niet beter.

    Maar toen ik mijn levenswijze ging omgooien en stress begon te vermijden en te gaan sporten veranderde de situatie drastisch, ik voel me kiplekker en ben kerngezond, met protheses die ik nu al 17 jaar draag.

     

    Sjuul

     

    Hi Sjuul,

     

    dank voor je reactie! Nee het was een nieuwe aflevering. Dit betrof de resultaten van the implant files en ging wat dieper in op fabrikanten en hoeveelheid meldingen etc. 

    Ik heb zelf recent een explantatie achter de rug dus voor mij is het helaas wel allemaal herkenbaar en vond ik het confronterend en schokkend om te zien hoe fabrikanten zoveel data hebben achtergehouden. Ik heb oprecht gehuild tijdens de aflevering omdat ik het verdrietig vind dat het zo gaat en zoveel stiekem is. Dat komt nu steeds meer naar buiten en er komen ook steeds meer onderzoeken naar buiten. Het is dus zeker niet allemaal gebakken lucht. Ik sluit me daarbij aan bij @Nic1978

     

    Daarmee wil ik overigens totaal niet zeggen dat iedereen ziek zal worden want er zijn idd zat vrouwen zonder klachten. En dat is natuurlijk alleen maar fijn! Ik had ook zeker gewild dat ik geen klachten had gekregen. Maar helaas kreeg ik die wel en zijn die nu 8 weken na explantatie (zonder overige veranderingen) bijna helemaal weg, voor mij teken genoeg dat het daardoor kwam.

    Zoals ik al zei wil ik zeker geen paniek of angst zaaien maar vind ik gewoon dat er meer informatie verstrekt moet worden  (door de artsen ook vooral), dat is alles :)! 

     

     

    Liefs x

    • Like 1
  5. 4 uur geleden, essi4 zei:

    @Francisca91  ja, die grote borsten he! 

    soms komt het besef dat het echt niet nodig is pas na vele jaren, en soms komt het al heel snel?

    Jou herstel is ook goed gegaan he. Fijn voor je. Op naar een gezond lijf.

     

    Tja gek is dat he hoe het werkt. Blijkbaar had ik deze ‘polonaise’ aan mn lijf nodig om er wat dankbaarder voor te zijn en te accepteren hoe het is.

    Mijn herstel is super gegaan! Voel me echt herboren en echt zo blij met de beslissing ? mijn gezondheid en leven gaan voor grotere en mooiere borsten.  

  6. Hi lieve dames,

     

    Ik ben benieuwd of er hier dames zijn die de aflevering van Radar hebben gezien gisteravond? Het betrof de resultaten van ‘the Implant Files’. Het ging oa over borstimplantaten, ook over andere medical devices. 

     

    Ik vond het toch wel schokkend dat fabrikanten blijkbaar zoveel data verborgen hebben gehouden en de hoeveelheid meldingen dus in werkelijkheid veel hoger ligt dan gedacht. Ik werd er een beetje emotioneel van, maar dat komt omdat ikzelf een hele (emotionele) weg heb bewandeld.

     

    Was even benieuwd of er andere dames waren die het hadden gezien en wat de gedachten waren. Mijn doel is absoluut niet om angst te zaaien oid!

     

     

    liefs xx

     

     

  7. 8 uur geleden, Nic1978 zei:

     

    Jeetje wat herkenbaar. 

    En ik ben ook wel echt vermoeid,maar heb dat nooit gelinkt aan m’n vergroting. Hoeft natuurlijk ook niet,maar neem het wel mee. 

    Heb je ze door dezelfde arts laten verwijderen als die ze geplaatst had? En hoe is het met de littekens?

    Ik had van mezelf een lege B cup..en ben zo bang dat het er dan helemaal niet meer uitziet..nog leger en slapper. Ik ben ook al 40,maakt ook wel verschil denk ik..huid minder soepel misschien...?

     

     

    Het hoeft inderdaad niet daardoor te komen, wie weet. Het zijn ook vaak heel vage klachten waardoor je de link pas legt als de klachten echt ernstig zijn. In mijn geval was mijn huid gewoon echt een signaal en dat is nu ook al zoveel beter, echt bizar.

    Ik heb ze niet door dezelfde arts laten verwijderen. Niet iedere arts is even kundig in explantaties. 

    Mijn littekens zijn eigenlijk nog mooier dan hiervoor. Ik heb na de bv heel veel last gehad van mn littekens en duurde heel lang voordat het allemaal dicht was. Nu is het gewoon een mooi streepje. Maar dat is misschien ook afhankelijk van de techniek van de arts. Ze zijn uiteraard wel nog erg rood. Ze vallen ook nog gewoon in de plooi alleen zit er natuurlijk minder vulling boven. 

    Als je ze nog maar zo kort hebt vermoed ik wel dat je huid gewoon nog redelijk zal herstellen hoor! Ik heb echt wel mooie resultaten gezien. Je weet het natuurlijk nooit van tevoren, maar over het algemeen herstelt de huid echt wel goed. Er is natuurlijk wel altijd een kans dat het anders zal zijn dan ervoor, dat zou een arts je het best kunnen vertellen. Mogelijk zou je lipofilling dan nog kunnen overwegen?

     

    xx

     

  8. 5 minuten geleden, Nic1978 zei:

     

    Ik weet nog niet of ik ze wil laten verwijderen hoor,maar het gaat af en toe door m’n hoofd. Als ik alles van tevoren had geweten had ik het nooit gedaan.

    Hoelang had jij ze? En mag ik vragen waarom je ze hebt laten verwijderen?

    Ik heb ze nu iets meer dan 1,5 jaar..maar kan er gewoon niet aan wennen. Ondanks dat ze niet te groot zijn ofzo,vind ik ze toch nep. Vind ze ook nog steeds vrij hard. En m’n linkerborst voelt niet fijn..steken, als ik voorover buig lijkt ie wel een beetje los te zitten, die tepel doet “pijn” en beide tepels zijn bijna altijd stijf waardoor ik altijd een voorgevormde bh aan moet waarin ik m’n borsten nog meer nep vind lijken...

    Ik ben me er gewoon de hele dag van bewust van dat ze niet van mij zijn.

    Lastig uit te leggen..? 

     

    Xx

     

     

    Heel herkenbaar hoor! Ik vond mijn borsten echt prachtig, maar voelde me nooit helemaal op mn gemak met mn implantaten. Ik heb ze maar 6 maanden gehad, en heb ze laten verwijderen omdat ik klachten ontwikkelde (oa huidproblemen, duizeligheid, rare geurtjes, grauwe gloed en vermoeide uitstraling, vermoeidheid). Ik had overigens ookveel last van steken. 90 procent van de klachten is nu weg en ik voel mij weer de oude!

    Ik kon soms ook echt een beetje in paniek raken dat ik iets in mn lijf had wat kapot zou kunnen gaan etc. Ook was ik superveel bezig met dat ik een bh aan moest, snachrs durfde ik niet zonder te slapen omdat ik bang was dat de implantaten gingen verschuiven. Nu voel ik me zoveel vrijer ? ik mis ze absoluut niet, ondanks dat ik ze dus wel echt mooi vond. 

     

    Xx

  9. 3 uur geleden, Nic1978 zei:

    Ik ben even benieuwd..Zijn er hier vrouwen die de implantaten hebben laten verwijderen? Zo ja,hoe zag de huid er daarna uit? En het gevoel in de tepels,is dat nog veranderd?

     

     

    Ik heb ze recent laten verwijderen, maar had ze nog niet lang. Bij mij is de huid weer goed hersteld en ook gevoel in mn tepels normaal, maar dat was ook met implantaten wel normaal. Ik heb veel vrouwen gezien die explantaties hebben ondergaan en over het algemeen herstelt de huid weer redelijk goed.

    Ik moet hier wel even opmerken dat je op dit forum weinig vrouwen zult treffen die een explantatie hebben ondergaan. De meeste die dat gedaan hebben zijn hier niet meer actief.

     

    Mag ik vragen wat de reden is dat je ze wilt laten verwijderen?

     

    liefs! 

  10. Hi Anna, 

     

    Ik heb geen ervaring met de genoemde merken, maar de garantie is mijn inziens niet dat ze nooit zullen lekken, alleen dat als ze scheuren ze nieuwe zullen betalen. De operatie zul je dan wel zelf moeten betalen. Je houdt altijd het risico dat ze kunnen scheuren maar los daarvan ook dat ze kunnen zweten (zonder dat ze scheuren. Dwz dat er een uitwisseling op microniveau plaatsvindt tussen je lichaam en de prothese).

     

    succes bij het maken van je keuze!

     

    liefs 

  11. Lieve allemaal,

     

    nog even een korte update ruim twee weken PO. Wsl tevens de laatste hier op dit forum, gezien ik mijn profiel verder ga afsluiten binnenkort.

     

    Mijn klachten zijn 90 procent verdwenen! Mijn huid gaat nog op en af, hoewel het over t algemeen wel beter lijkt te gaan. Dat heeft ook tijd nodig natuurlijk, had niet verwacht dat dat direct opgelost zou zijn. Puistjes hebben zo een twee weken de tijd nodig om ‘door te komen’ dus dat klopt wel ongeveer. Daarnaast hebben de narcose en het herstel op zichzelf natuurlijk ook nog effect. Langzaam maar zeker trekt het wel steeds meer weg! Wel zijn mijn ogen helderder en heb ik geen grauwe vermoeide gloed meer over mijn gezicht maar straal ik meer. Klinkt nogal abstract allemaal, maar het valt anderen ook op, voor mij een teken dat ik er goed aan heb gedaan. Ik voel mij al met al echt supergoed en heb het gevoel dat ik weer mezelf word! ♥️

     

    (Pijn is eigenlijk niet meer aanwezig, kan alles bijna weer, littekens zien er vooralsnog oké uit, minder last van eigenlijk dan na mijn BV. Borsten zijn weer bijna zoals hiervoor, en dat is oke. Heb het omarmd en geaccepteerd, het leven is mij meer waard dan grote borsten hebben). 

     

    Iedereen veel succes verder!

     

    veel liefs x

    • Like 1
  12. 22 minuten geleden, Havermout zei:

    Hi! In de beginpost schrijf je '' Het percentage vrouwen dat reageert op siliconen/ implantaten, is een stuk hoger dan ik aanvankelijk dacht.'', ik ben benieuwd naar wat het percentage dan is. Ik heb hier zelf namelijk nog geen exacte getallen over kunnen vinden (miss zoek ik niet goed :)). Ik zit nog in de ''onderzoeksfase'' over of ik een bv wil laten doen.

    Fijn dat het zo goed gaat met je! Klinkt alsof je de juiste keuze hebt gemaakt.

     

    Hi lieve ‘Havermout’,

     

    ik heb helaas geen harde cijfers voor je. Als je wat meer onderzoek ed wilt horen erover zou ik je aanraden de lezing van Cohen Tervaert even te bekijken, die hij eerder dit jaar voor de FDA heeft gegeven. Ik heb volgens mij in mijn eerdere topic hier een link van neergezet, maar je zou er ook even op kunnen zoeken youtube.

    De reden dat dit niet 100 procent duidelijk is omdat het onderzoek momenteel nog tekort schiet. Echter ook de onderzoeken om de veiligheid te laten zien, hebben in het verleden tekort geschoten als je er over leest (oa veel dropouts, vrouwen werden niet opgevolgd etc). Dus een duidelijk antwoord is er helaas niet. Dat komt ook deels omdat de klachten zo vaag en uiteenlopen, en ook het begin van klachten heel erg verschilt, de één krijgt al direct klachten, de ander pas jaren later (of linkt ze er niet aan). En sommigen natuurlijk niet of nooit. 

     

    Wat wel duidelijk is, is dat alle siliconen implantaten zweten. En daarnaast dat een groot percentage prothesen na 10 jaar scheurt. Dat betekent dus dat er kans bestaat dat siliconendeeltjes migreren naar andere delen van je lichaam, en die deeltjes raak je nooit meer kwijt. Waarom de 1 hier wel ziek van wordt en de ander niet, is nog niet duidelijk. Wel is dus duidelijk dat auto immuun ziekten eerder en heftiger kunnen voorkomen in een deel van de mensen dat hier gevoelig voor is.

     

    Ik had dus redelijk snel klachten, maar bij mij was het niet zozeer Asia klachten maar reageerde mijn lichaam dus blijkbaar wel op de stoffen van de prothesen. Onlangs heeft overigens de FDA breast implant ilness min of meer erkend. Zoek degelijke informatie erover op, lees erover en verdiep je erin en maak voor jezelf een weloverwogen keuze of je het het waard vind.

     

    Veel succes! ?

     

    liefs x

  13. 19 minuten geleden, N@thalie zei:

    @Francisca91hoe voel je je? Benieuwd!

     

    Ik voel me best goed! Af en toe wat ongemak van de hechtingen en voel hier en daar een steek in mn borst, maar nauwelijks pijn te noemen, en neem alleen heel af en toe paracetemol.

    mijn huid is al zoveel rustiger! Mijn ogen en blik helderder/ witter ? ik ben al zo blij en opgelucht! Ik weet dat het met ups en downs zal gaan dus reken mij nog niet rijk, maar het feit dat dit al na een paar dagen zo gaat geeft mij veel hoop en goede moed.

    hoe gaat het met jou? ♥️

  14. 52 minuten geleden, N@thalie zei:

    Wat goed dat je je intuïtie volgt en ze zo snel weer hebt laten verwijderen! Ben daar maar trots op. 

     

    Hoe voel je je nu?

     

    Dankjewel? ik ben heel blij dat ze er uit zijn!

    Voel mij verder goed, af en toe last van de hechtingen maar verder weinig pijn en kan kleine dingen gelukkig gewoon zelf, dat was na implantatie echt een ander verhaal, toen kon ik niet eens zelfstandig naar de wc de eerste dagen (ivm broek ophijsen). Verder ben ik vooral opgelucht en hoop dat ik goed zal herstellen. Hoe voel jij je nu? 

  15. Hi Nathalie,

     

    Ik heb op dezelfde dag explantatie ondergaan. Ik heb wel een andere achtergrond qua implantaten dus dat is niet echt vergelijkbaar, maar kan me er wel iets bij voorstellen dat je het moeilijk hebt! Zo een verandering blijft toch confronterend en je hebt de beslissing niet gemaakt voor je uiterlijk. Juist daarom superknap en dapper dat je deze stap hebt gezet voor jezelf en voor je gezondheid kiest. Ik hoop dat je gaandeweg wat meer acceptatie kunt vinden voor je borsten!! 

     

     

    liefs!

    • Upvote 1
  16. 12 uur geleden, nwlvdw_ zei:

    Hi allemaal, ik weet even niet wat ik moet doen. 

    Ik heb voor de eerste 2 weken strak verband om mijn borsten gekregen maar dit begint nu heel erg te irriteren.. Ik heb jeuk, bultjes en de zijkanten eronder voelen zó branderig. De kliniek gaat maandag pas weer open en ik weet niet of ik hiervoor mag bellen naar het spoednummer dat mij is meegegeven. 

    Wat kan ik het beste doen nu? 

     

    Volgens de wellness kliniek moet dit twee weken erop blijven en is eerder eraf niet te bedoeling, en iig proberen 10 dagen vol te maken. Echter krijgen anderen uberhaupt niet zo verband en direct een sport bh aan. Ik heb mijn verband er na anderhalve week afgehaald omdat het los ging zitten en het ging irriteren, terwijl de kliniek (de assistente aan de telefoon) met klem adviseerde het te laten zitten twee weken (ik vroeg het nl ook al na drie dagen oid). De Wellness kliniek is 1 van de weinige klinieken waar je verband krijgt. Als je er echt heel erg last van hebt en niet kan wachten tot maandag zou ik je arts bellen op het gegeven nummer.

     

    succes! X

  17. Om dit topic even compleet te maken, ik heb gister mijn explantatie ondergaan. Alles ging vlot en is goed verlopen, buiten het feit dat de kapsel niet verwijderd konden worden omdat ze er nauwelijks waren. Hier staat de monobloc ook om bekend, maar baal er wel van. Ik ga ervan uit dat mijn lichaam zich desondanks weer zal herstellen vanwege de relatief korte duur en het feit dat ik geen siliconen gevulde prothesen had. De prothesen kwamen er gelukkig nog heel en intact uit. De pijn is niet te vergelijken met implantatie, eigenlijk alleen ongemak van de incisies.

    Vriendlief zei vandaag ineens dat hij mij er gezonder uit vond zien, en dat raakte mij wel, omdat hij aanvankelijk best sceptisch tegenover dit alles stond en hij niet zo snel geloofde dat ik klachten kreeg van deze implantaten. Voor de rest van mn klachten weet ik natuurlijk nog niet wat het beloop zal zijn. Ik ben iig heel erg blij dat ze uit mn lichaam zijn! 

     

    Liefs 

    • Like 1
  18. 14 uur geleden, Ilo1988 zei:

    Hallo, 

     

    Zijn er vrouwen die ook last van allergieën  hebben die al jaren geleden een borstvergroting hebben ondergaan? Ik zelf krijg misschien in september een borstvergroting en ik heb hooikoorts en denk nog wat allergieeen na de geboorte van mn kids. Dus ik ben nogal bang dat ik daardoor meer kans maak op asia.

     

     

     

    Aangezien ik zelf pas een explantatie heb ondergaan, kan ik je wel zeggen dat de vrouwen met klachten wsl niet op dit forum zullen zitten, dus denk eerlijk gezegd niet dat je hier een duidelijk antwoord op gaat krijgen. Bestaande allergieën evenals auto immuunziekten zijn voor sommige artsen reden voor een contra indicatie, andere artsen doen het wel ondanks al bestaande immuunklachten. Zoek er over op, lees erover en verdiep je erin en maak dan een weloverwogen keuze waar je je goed bij voelt.

     

    Succes! Liefs x

  19. 6 uur geleden, essi4 zei:

    Hallo francisca91,

    Het is helemaal rond. Mijn back to basic datum is 21 juni bij dokter van Selms

    Heel veel succes in je aanloop naar je explantatie.

    Groetjes Essi4 

     

    Heel fijn dat je een datum hebt!! En al snel al! Dankjewel en jij ook heel veel succes en sterkte met je explantatie, ben benieuwd hoe het allemaal zal lopen. Het komt vast uiteindelijk allemaal goed ?

     

    xx

  20. Op 1-6-2019 om 23:40, essi4 zei:

    Hoi,

    Wat goed dat je zo open over je explantatie  bent. Ik snap je helemaal.

    Zit een beetje in het zelfde schuitje als jij. Heb na mijn wissel in 2016 veel vage klachten gekregen. Mijn keuze is gemaakt.... Ik ga ook voor explantatie.

    Als ik bij mijn eerste borstvergroting had geweten wat ik nu weet, was ik er echt niet aan begonnen. 

    Heel veel succes met je operatie en een goed herstel.

    Groeten essi4

     

    Hoi Essi,

     

    dank voor je reactie ?  idd als we het van tevoren hadden geweten...! Maar door schade en schande leert men toch ? Terugdraaien kan helaas niet meer dus we moeten het er maar mee doen. Weet jij al waar en wanneer je explantatie laat doen?

     

    dankjewel jij ook!

     

    liefs x

  21. Hi allemaal. 

     

    Ik heb officieel mijn explantatie datum vastgelegd. In mijn oorspronkelijke topic heb ik al het eea uitgelegd, in het kort: sinds januari borstimplantaten, vanwege alle dingen en onderzoeken die ik had gelezen mbt siliconen gekozen voor monobloc hydrogel (zoutwaterprothese met cmc). Gedacht dat dit veilig was en een goede keuze. Heel erg blij met hoe ze eruit zien, echt heel erg mooi. Echter enkele weken na de operatie kreeg ik heel erg last van mijn huid. Voor mijn doen echt enorme uitbraken, aanvankelijk gistpuistjes maar het werd ook echt acne. Zo erg dat ik mij kapot schaamde en de deur niet meer uit wilde. Ik kreeg nog wat andere klachten, en toevallig las ik op instagram drie verhalen achter elkaar van mensen die ik al volgde, die overgingen tot explantatie. Tot mijn verbazing hadden zij zoutwaterprothesen. Toen veel over opgezocht en uiteindelijk op consult geweest bij dr Budo (belgie) voor explantatie. Hij erkent de klachten en had veel begrip voor mijn beslissing. Hij pleit voor veel meer informatieverstrekking door plastisch chirurgen. Hij plaatst overigens ook geen siliconen prothesen meer, net als dr Kappel. Maar erkent daarnaast dat er wel degelijk ook klachten kunnen optreden met zoutwater/ hydrogel, ook van Selms geeft toe dat hydrogel ook wel degelijk uiteindelijk voor Asia klachten kan zorgen. Het omhulsel is immers van siliconen en je lichaam reageert direct wanneer het implantaat wordt ingebracht, er worden bepaalde imuuncellen direct actief rondom het implantaat. Er is best wat onderzoek gedaan, maar helaas heerst er nog veel scepsis en geven de meeste pc’s geen goede voorlichting. Het percentage vrouwen dat reageert op siliconen/ implantaten, is een stuk hoger dan ik aanvankelijk dacht. Tuurlijk gaat het in veel gevallen goed, maar ook in veel gevallen niet. Iedereen moet voor zichzelf de keuze maken natuurlijk, ik hoop alleen dat er meer duidelijkheid gaat komen en minder taboe komt, zodat vrouwen een weloverwogen keuze kunnen maken. Ook vind ik het belangrijk om te benoemen dat een explantatie echt lastiger is dan de oorspronkelijke operatie, en het kapsel ook verwijderd moet worden wat vaak lastig is. Daarnaast zijn niet altijd alle klachten omkeerbaar en kunnen deeltjes siliconen migreren naar andere gebieden. Het kwaad kan dus al geschied zijn en dan is het niet meer simpelweg de beslissing maken om ze te verwijderen en klaar is kees. Via meldpunt klachten siliconen en zoeken op ‘bii’ / ‘breast implant ilness’ kom je al veel info tegen. 

     

    Ik baal enorm, maar kijk ernaar uit om me weer goed te voelen. Het afgelopen half jaar heeft mij zoveel pijn en energie gekost, ik hoop dat ik mij na de explantatie weer langzaamaan beter ga voelen. Zelfs mn vriend zei: ik keek naar oude foto’s en daar straalde je, dat mis ik. Zo pijnlijk om te horen maar het is waar. Hieronder de klachten die ik op dit moment ervaar, nee het is niet met zekerheid te zeggen dat het door de implantaten komt (maar er is letterlijk niks veranderd in mijn leven, mijn voedingspatroon of mijn huidverzorging dus er is eigenlijk geen andere verklaring voor bijv mijn huid) en misschien verdwijnen ze niet na explantatie, maar ik wil die onzekerheid erin niet meer voor de toekomst.

     

    Klachten: Acne

    Hoofdpijn/ migraine meer frequent

    Extreem duizelig

    Kortademig/ moeite met diepademhalen

    Snel vermoeidheid in spieren

    PDS

    Sterk ruikend zweet (oksels)

    Brandende steken in borsten (pas vele weken/maanden na operatie en niet nav teveel beweging).

     

    Ik tel af naar 4 juli. Iedereen succes met hun keuzes en operaties, zolang je maar iets doet waar je achter staat en er goed over geïnformeerd bent, moet het allemaal goedkomen :)

     

    Liefs x

    • Like 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.