Ga naar inhoud

Vanneh

Leden
  • Aantal items

    115
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Vanneh

  1. 6 uur geleden zei Doe ik het of niet?:

    Ja tegen 2 weken geleden is het verschil echt groot. Het is geen gat meer nu maar eerder een klein wondje. Ik doe er, sinds gisteren, terug een ietsiepietsie Flaminal Forte op. Eens kijken wat er gebeurt.

    Vind je dat niet eng wanneer er zo een draadje te voorschijn komt? Ik lees hier soms dat dames die er dan gewoon uittrekken - dat zou ik nooit durven.

    Voor jou ook nog een vlot herstel en dat al je draadjes op hun plek mogen blijven of verdwijnen. :54:

    En bedankt voor je feedback. :53:

    Jaaa echt al een groot verschil! Fijn dat het toch goed vooruitgegaan is want het was best een groot gat. 

    Ik vind die draadjes niet zo eng. Ik ben ermee tot bij een thuisverpleegster gegaan omdat ik nog twijfelde. Ze heeft het met een pincet uitgetrokken. Voelde ik helemaal niks van. Ik zou het de volgende keer ook wel zelf durven hoor.

     

    • Like 1
  2. 7 uur geleden zei Doe ik het of niet?:

    Dankjewel om aan me te denken. Ik zal de foto van na mijn controle in mijn album zetten.

    We doen dapper verder.

    Ik vind het toch wel al een hele verandering hoor! Naar mijn mening groeit het mooi van binnen uit dus ziet me er ook wel goed uit. 

    Sjah wat die draadjes betreffen. Mijn wondje is nu 10 dagen dicht en toch ben ik dinsdag nog eens tot bij de thuisverpleegster geweest want door dat gedichte wondje stak ineens weer een draadje uit. En ze zou er niet raar van doen als er nog eentje zou komen... zo zie je maar dat het soms een lang proces kan zijn... 

    • Like 1
  3. Ik kwam even kijken hoe je het gesteld had vandaag. Goed dat de peecee het kon nakijken en er iets kon uithalen die mss wel voor irritatie zorgde.

    persoonlijk raadden ze mij aan om het volledig droog te houden. Ik kreeg zelfs weer doucheverbod tot de wond dicht was.

    uiteraard volg je best de aanwijzingen van je eigen pc en @best_boobiezal je de nodige tips wel kunnen geven. Die flaminal zal er idd voor zorgen dat het vuil uit de wond getrokken wordt. Dus da’s zeker goed! 

    Even afwachten wat BB je nog aanraadt meid! 

    Die shopping had je idd echt verdiend! :) 

    • Like 1
  4. 15 uur geleden zei Doe ik het of niet?:

    Goede morgen @Vanneh Het verzorgen op zich viel mee. De pleister zat niet vast in de wonde. Het was even schrikken want in de pleister en de wonde zat een dikke, heel donkere prop. Ik vond het er zwart uitzien dus ik dacht: oh nee wa's da? :98: De prop kwam er af met de Isobetadine en de wond bloedde wat maar dat was dan wel weer "vers" bloed. Ik heb foto's naar best-boobie gestuurd en die heeft laten weten dat dit er goed uitziet. Ik heb natuurlijk geen verstand van wondheling maar ik leer elke dag bij. :42: Na de verzorging doet de wond dan wel een tijdje pijn vooral ook aan de buitenkant van mijn borst. We doen maar lekker verder en eens de pleister er terug op zit, kan ik het wat van me af zetten. Ik neem de zalf en een pleister mee naar het werk dan kan ik het verschonen mocht er weer wondvocht door de pleister komen. 

    Wanneer de wonde geheeld is of er minder vies uitziet zal ik de foto's nog wel in mijn album posten. Nu zouden ze mensen alleen maar afschrikken, denk ik. :107:

    Prettige dag nog. X

    Hoe gaat het verder bij jou?

    Ik denk dat je gewoon best even verder doet zoals je bezig bent en ik hoop dat het snel beter wordt. Indien je wil, mag je me gerust de foto’s in pb sturen. Ik ben nu al wat gewend :) 

    veel succes nog! 

    X

    • Like 1
  5. 8 uur geleden zei Doe ik het of niet?:

    Hey @Vanneh. Bedankt voor de navraag. Vandaag wat meer steken rechts (na mjn stommiteit van gisteren met het keukentrapje waar ik afviel). ik ga zo meteen de wonde verzorgen. Ik zag op het werk dat er wondvocht door de pleister kwam maar ik had geen reserve bij. Ook stom. Ik hoop maar dat de pleister er niet inplakt. Is ook super eng omdat de pleister ook over het verticale litteken plakt en die eraf halen doe ik heel voorzichtig, dus traag en dat trekt natuurlijk heel erg. Ik zal er eens aan beginnen. 

    Hoe was de verzorging? Al enige beterschap in het vizier?

    • Like 1
  6. 8 uur geleden zei Doe ik het of niet?:

    Zo; ik heb de wonde weer even verzorgd. Nu al, omdat er wat wondvocht door de pleister kwam. De nieuwe pleister kan dan blijven zitten tot morgenmiddag (ik moet maar een halve dag werken).

    En ik had een slim momentje ... Ik heb de nieuwe pleister voor de pleister die erop plakte gehouden en heb een streepje getekend waar ik de pleister ongeveer moest beginnen plakken onder mijn borst. Goed, he. :42: Ik heb ook van onder naar boven geplakt zodat de pleister iets lager onder mijn tepelhof komt.

    Vanochtend deed het ontsmetten met de Isobetadine pijn - vooral bij dat "goed" deppen! Tijdens de dag heb ik regelmatig stevige steken gehad in mijn rechterborst. Zodanig dat ik toch weer een pcm-tje heb genomen. Iedere keer dat ik naar het toilet ga trek ik de sportBH terug naar beneden zodat hij op mijn ribben zit met de onderste elastiek.

    Het kleine gaatje lijkt kleiner, het grote lijkt groter te worden en begint op de ingang van een tunnel te lijken. :kez_11:

    Ik kan een 'als dat maar goed komt" amper onderdrukken. :139: Maar ik heb dit al eerder gelezen op het forum.

    Nu zijn de boobies nog even vrij. :01:

    Straks weer in de sportBH.

    G E D U L D ! :62:

    Het duurt natuurlijk wel even hoor. Het had bij mij 2 weken nodig vooraleer het zichtbaar veel veranderde. En dan plots kn 1 week tijd heel snel veranderd. Het gaat van binnen uit genezen en dat zie je niet direct. Ik hoop toch dat je snel verandering mag merken! 

    • Like 1
  7. 4 uur geleden zei Doe ik het of niet?:

    Ik heb de wonde toch maar weer "s ochtends verzorgd. En heb wat "dieper" gedept maar, man, dat pikt toch wel hoor. :70: Het plan was om de pleister wat lager te plakken maar 1) mijn boob zit in de weg 2) de pleister zit dan voor de wonde en 3) alles dan nog in spiegelbeeld! Mijn ruimtelijk inzicht is niet één van mijn sterktes (ik heb er vele andere :152:). Maar het is zoals je zegt - de weerstand tegen het "dieper deppen" zit 'em vooral in het hoofdje. En het ziet er nog steeds een beetje vies (ieuw!) uit. Maar fijn dat je meedenkt @Vanneh Hoe gaat het bij jou verder?

    Het is inderdaad niet gemakkelijk om in spiegelbeeld te werken. Oefening baart kunst :) je wordt nog een topverpleegkundige :) het piekt idd wel een klein beetje maar het is van korte duur toch? Het is gewoon belangrijk dat de wonde zelf proper wordt gehouden hé. Zou er geen kleiner formaat van pleister bestaan? Hoewel die van mij ook zo groot zijn <_<

    hier gaat het echt de goeie kant uit. Ik probeer straks eens een foto voor je te nemen. Het zal je verbazen hoe snel het dan plots vooruit kan gaan. Heb je dan de foto gezien van mijn gaatje? 

     

    • Like 1
  8. 3 uur geleden zei Doe ik het of niet?:

    Eerste (echte) wondverzorging zelf gedaan. Zie album. Best wel trots hoewel ik niet echt weet wat ik doe en nu uitstelgedrag om naar het werk te vertrekken. Ik wil liever hier blijven. Valt het op?

    Maar nu ben ik echt weg. :48:

    Ik heb je foto’s eens bekeken. De ruimte rond de wonde is zeker ruim genoeg gedaan met isobetadine. Altijd zeker eens met het compresje met isobetadine goed in de wonde duwen. Een goeie toef flaminal en dan idd hermetisch afplakken :) 

    Dus ziet er goed uit. Het is ook niet makkelijk want je kan het niet goed zien.

    het enige waar ik nog wat mee zou opletten is dat je vrij dicht nog tegen je tepel kleeft en daar de wondes iets meer tijd nodig hebben (was toch bij mij zo). Zeker rustig de plakkers aftrekken zou ik zeggen maar je doet het goed hoor :) 

    • Like 1
  9. 7 uur geleden zei Doe ik het of niet?:

    De PeeCee heeft de foto"s bekeken en ik mag morgen langskomen en dan gaat hij het "schoonmaken". Ik ben (voorlopig) opgelucht maar nu weer spannend wat er morgen gaat gebeuren. Vraag me af of het pijn gaat doen. :118:Maar goed dat hij er naar gaat kijken. :35:

    Wordt vervolgd.

    Wat goed dat je even kan langsgaan! Geeft de beste gemoedsrust. Bij mij was het in elk geval niet pijnlijk. Dus ik duim voor je! Laat je hier even weten wat je pc zei? 

    X

    • Like 1
  10. 15 uur geleden zei Doe ik het of niet?:

    Dankjewel @Vanneh. Ik ga je zo toevoegen aan mijn album. Alle advies is welkom.

    Ik heb eens goed kunnen kijken en het lijkt inderdaad wel op wat ik ook voorheb. Er staan ook foto’s in mijn album. Ik voeg je straks eens toe. 

    Dit is wat we nu de afgelopen week à 10 dagen doen en het is enorm pak kleiner geworden ondertussen:

    ontsmetten met kompres en isobetadine. Daarna een goeie toef flaminal hydrogel opdoen en mooi afplakken. Ik mocht ook niet meer douchen zodat het niet meer nat werd. En sinds we dit doen is de wonde er heel snel op vooruit gegaan. Natuurlijk is het afplakken bij jou nog iets minder evident omdat de rest van de wondes nog aan het genezen zijn. Bij mij was de rest al een gewoon litteken... 

    @best_boobie ik weet niet of jij kan bevestigen dat dit een goeie werkwijze is. Bij mij helpt het in elk geval! 

    Succes! 

    • Like 2
  11. 8 uur geleden zei Doe ik het of niet?:

    Gisteren contact gehad met het ziekenhuis. Geen koorts, pijn, wondvocht of pijn dus adviseren ze om het op te volgen. Mocht 1 van die dingen wel voorkomen dan terug contact nemen.

    Het gaatje lijkt me vandaag niet groter dan gisteren. (Zie album).

    Aan de linkerkant is er vanmorgen een stuk heel droge korst afgekomen van 2 à 3 cm.

    Rechts dep ik het gaatje met NaCL, droogdeppen en dan een verbandje Melolin op.

     

    Ik ga wel de PeeCee inlichten per mail; dan kan hij beoordelen of hij een foto wil zien of dat ik moet langskomen en adviseren wat ik moet doen.

    Ben wel al wat geruster dat het (nog) niet groter is geworden. :44:

    Maar ik ben bang dat het gaatje zich misschien gaat verbinden met wat er nog onder die grotere korst zit. :blush:

     

    We blijven gewoon nog wat zitten in de rollercoaster.

     

    Hoi, 

    Ik wou even vragen of ik toegang mocht tot je album. Ik heb zelf een borstlift ondergaan en alles was na 2 weken netjes dicht. Tot een paar dagen later ik plots een gaatje zag onderaan de borst waar de 3 snedes samenkomen. Ondertussen ben ik 6 weken PO en is het gaatje er nog steeds. Volgens de thuisverpleegster deze morgen zou het nu toch een stukje beter geworden zijn. Het is echt balen en je zorgen maken hé. Ik wil gerust wel even meekijken als dit kan voor je.

    veel succes!

    gr

     

    • Like 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.