Jump to content

Even voorstellen! Bvk 70 G tijd om de stap te wagen!


Lil1982

Recommended Posts

Hallo allemaal,

had al eea zitten lezen, maar hoop dat ik nadat ik me heb aangemeld wat beter wegwijs word op deze site.

Ben 30 jaar oud en denk al 15 jaar na over een borstverkleining, afgelopen week woensdag heb ik voor mijzelf de knoop doorgehakt, ik ga het doen.

Dinsdag heb ik een afspraak bij de huisarts, geen idee wat daar allemaal al gaat gebeuren (word je daar al onderzocht? of is het puur mondeling toelichten wat je wil?) Verzekering gebeld, die zei ook eerst huisarts, vervolgens deskunidge die de aanvraag indient.

Gelijk 101 vragen, als je de verwijzing van de dokter naar chirurg ontvangt dan moet je dus gelijk kiezen waar je heen wilt.. ziekenhuis met lange wachttijd of kliniek met aanzienlijk minder lange wachttijd. Vind het super spannend allemaal.. Misschien stom maar ik vind het altijd moeilijk om te praten over hoe veel last ik ervaar van mijn borsten. Fysieke klachten, maar een deel zit ook echt in mijn hoofd.

Maar goed, ik ben best klein, nog geen 1.70m en heb cup 70G. Buiten dat mijn borsten groot zijn, zijn ze ook erg zwaar, hierdoor hangen ze volledig. Ik kan me ook niet herinneren dat dat ooit anders is geweest. Ik ben er van overtuigd dat ik de goede keuze maak, maar vind het toch heel eng.

Heeft er iemand goede ervaringen met klinieken/ziekenhuizen in de omgeving Delft, Den Haag, Leiden?

Bedankt alvast!

Link to comment
Share on other sites

Guest cindytje1985

hoi hoi

allereerst welkom op het forum!! Je bent hier in ieder geval op het goede adres voor het vinden van info...

Over een bvk weet ik weinig af aangezien ik voor een bv ga..

Ik denk niet dat de huisarts je gaat onderzoeken, maar dat je uit moet leggen wat je probleem is en dan verwijst hij of zij je door naar een specialist...

Kiezen voor een kliniek of ziekenhuis is een persoonlijke keuze, een wachtlijst is er naar mijn inziens niet in een ziekenhuis.. Voor een borstvergroting kon ik 2 weken na mijn eerste consult al terecht als ik dat wilde..

Als je het vergoed wil krijgen moet je wel ff bij je verzekering na vragen of er niet vaste klinieken of ziekenhuizen zijn waar je dan naar toe moet...

succes met je zoektocht

Link to comment
Share on other sites

Goed dat je deze stap gezet hebt! Ik ben bij de huisarts geweest voor een verwijsbrief. Meteen gekregen en heb met haar de mogelijke klinieken besproken. Zij was erg voorstander van de Bergman kliniek en daar ben ik afgelopen 2 juli geopereerd.

Ik ben van 80F naar een 80 C gegaan en mijn borsten zijn 7 cm gelift.

Link to comment
Share on other sites

Spannend hè, ik ben ook eerst naar de ha geweest, die heeft geen onderzoek gedaan, alleen verwijsbrief geschreven. Ik kon ook zelf kiezen waar ik heen wilde. Heb gekozen voor Sanavie in Mill. Ben daar op intake geweest en hun hebben de aanvraag gedaan bij mijn zorgverzekering, heb sinds een goede week de goedkeuring van CZ binnen.

Succes met je zoektocht haar een fijne chirurg. En je hebt een flinke cupmaat dus ik snap je wens helemaal om een bvk te ondergaan.

Link to comment
Share on other sites

Dank je voor de tip, ik zal het dinsdag vragen aan de huisarts of die meer info heeft over waar ik het beste naar toe kan gaan.

Ik heb ook al gezocht naar info over de Bergman clinic.. Moest jij lang wachten tot je er terecht kon?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb ook geïnformeerd voor een eerste consult bij de Bergman Kliniek, maar die zeiden dat ze de komende drie maanden helemaal vol zaten.

Die konden/wilden zelfs geen afspraak voor een consult maken.

Misschien heb jij meer geluk.

Overigens heeft het ziekenhuis hier een wachtlijst van maar liefst 25 weken!

Vandaar dat ik nu bij de Parkkliniek geweest ben, die hebben ook een contract met zorgverzekeraars.

Link to comment
Share on other sites

Hey,

Welkom op het forum en wat goed dat je deze stap gaat nemen!

Zelf geen ervaring met verkleining, maar ik zie dat je al goed geholpen wordt ;)

Er is hier op het forum veel info te krijgen al is het merendeel vergroting. Mocht je iets willen weten kun je altijd gebruik maken van de zoekbalk hier rechts boven. Je kan natuurlijk ook je vraag stellen en dan zijn er vast wel meiden die je kunnen helpen met je vraag.

Heel veel plezier hier op het forum en succes met je zoektocht.

x

Link to comment
Share on other sites

Guest Duikbuuf

Ik ga naar het Vlietland ziekenhuis in Schiedam, Daar zit dr. Lommen, die werk ook in de Bergman. Hij heeft voor eerste consult een wachttijd van een kleine 4 weken. Ik heb voor een ziekenhuis gekozen, omdat ik ook een BWC laat doen en ik het een prettiger idee vind om in een ziekenhuis te liggen waar alle zorg voor handen is.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Het enige wat ik kan zeggen, weet heel goed waar je aan begint. Ik ben afgelopen maandag geopereerd en ik ben enorm ontevreden. Ik zou van een 85G naar een 85D gaan en ik zit nu thuis met een B cup. Ik heb maandag weer een gesprek met dkt Maas, want ik wil dit opgelost hebben... ik ben namelijk wat voller (maat42/44) en ben nu geheel uit verhouding. Ik heb het gevoel van 'vrouw zijn' in 5 dagen tijd aardig verloren in ieder geval (en dat gevoel gun ik echt niemand!!!). Bij mij is er 920 gram en 940 gram verwijderd en ze zijn 12 cm gelift (ja ik had ook volle, maar lange borsten). Succes met je keuze en zorg in ieder geval dat je vast legt waar je naar toe wilt qua cupmaat.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.