Jump to content

Bio Oil ; werking nog altijd niet bewezen ook niet door Bio Oil


Recommended Posts

De reden dat ik dit topic open is omdat ik het vervelend vind dat heel veel mensen niet op de hoogte zijn van de werkelijke feiten rondom Bio Oil. Als je wil kun je zelf verdieping zoeken in de theorie en kom je een heel eind met google. Ik heb zelf verschillende studies gevolgd dus ben goed op de hoogte rondom de theorie en ben dan ook van mening dat Bio Oil de grootste onzin ever verkoopt. Maar dat is mijn mening. Het is een mooi product voor de buitenste huidlaag, deze kan het product namelijk wel bereiken. Dus tegen droge plekken e.d. + onderhoud voor de huid is het super product maar meer dan dat doet het niet. Bio Oil heeft zelf natuurlijk heel veel onderzoek gedaan naar de werking er van en heeft keer op keer niet kunnen bewijzen dat het product doet wat ze beweren dat het doet. Jammer vind ik het vooral als vrouwen/meiden hier hun hoop op vestigen en misschien teleurgesteld raken. Dat de striae eerst roze/paars zijn en daarna wit en dunner worden is namelijk een natuurlijk proces en bio oil ondersteund daar helaas niet in. Ik open dit topic om vooral mensen te informeren die het nog niet weten maar er misschien wel graag van op de hoogte zijn.

Verder verdiepende informatie hieronder.

Etherische oliën theorie

De volgende stoffen zijn de werkzame ingrediënten van bio oil:

x. Goudsbloemextract:

Goudsbloem extract werkt ontstekingsremmend, huidverzorgend en stimuleert weefselvorming. Het kan gebruikt worden bij de geirriteerde huid, gevoelige huid, onzuivere huid, aftersun verzorging.

x. Kamillebloem olie:

Kamille heeft een kalmerende, antibacteriële, anti-inflammatoire en rustgevende werking.

x. Rozemarijnblad olie:

Antibacteriële en talg regulerende werking

x. Lavendel olie:

Kalmerend en talg regulerend.

Daarbij wil ik jullie er op attenderen dat deze oliën en extracten alleen die werking hebben als ze onverdund toegepast worden, anders is de werking haast verwaarloosbaar.

De huid

Zoals de meeste wel weten bestaat de huid uit meerdere lagen. De bovenste huidlaag, ook wel de opperhuid (epidermis) genoemd. Bestaat op zich zelf uit 5 verschillende lagen die ik verder niet toe ga lichten. Daar onder heb je nog de lederhuid (cutis) en de onderhuid (subcutis). In totaal heb je dus 3 ‘’hoofd’’ lagen aan huid.

Opperhuid / Epidermis

Lederhuid / Cutis

Onderhuid / Subcutis

De 3de laag, de onderhuid bestaat voornamelijk uit losmazig bindweefsel en vetweefsel. Deze zorgt dan ook voor je lichaamscontouren en maakt hoe je lichaamsbouw is samen met een aantal andere factoren.

De 2de laag, de lederhuid is in dit geval het belangrijkste, deze bestaat o.a. uit bindweefsel, collageen en elastine. Om tot die laag door te kunnen dringen is er vaak veel voor nodig en dit kun je niet bereiken d.m.v. oliën e.d. Deze huid bepaald of jij striae krijgt of niet. Zowel slanke als vollere dames kunnen striae krijgen, omdat de ene een sterkere en rekbaardere lederhuid heeft dan de ander is het niet te voorspellen wie er striae krijgt.

Op het moment dat je bijvoorbeeld de lederhuid oprekt d.m.v. een borstvergroting heb je dus kans dat er striae ontstaan. Helaas kun je dit niet tegen gaan met producten. Striae is Het bindweefsel wat onderhuids door te grote spanning wordt verscheurd, wat niet pijnlijk is, maar wel leidt tot paarsrode strepen die na enige maanden/jaren in witte littekens overgaan.

Zoals we allemaal weten zijn littekens niet te behandelen, als het eenmaal zo ver komt is er helaas geen weg meer terug. De enige effectieve behandelingen die momenteel op de markt zijn om littekens te behandelen is:

x. Microdermabrasie (schaaft de huidcellen af waardoor het vervaagt)

x. Lasertherapie

x. Chirurgisch laten verwijderen, maar dan spreken we bijvoorbeeld van hypertrofische littekens en niet gewoon striae.

Bronnen:

Site; Wikipedia

Boek; Etherisch olien door Maikel Kraus (van afrikaantje tot zilverspar)

Site; Bio Oil

Boek; Beauty Level Basics over de huid en nog wat andere

Mezelf, ik ben gespecialiseerd aromatherapeut, bindweefseltherapeut, schoonheidsspecialiste en a.s. huidtherapeut. ( en voor de duidelijkheid een huidtherapeut is niet hetzelfde als een dermatoloog)

Link to comment
Share on other sites

Nou.. Ik vind, als je er zo veel over weet, dat je dan niet aan anderen moet zeggen dat ze het maar moeten googelen :45:

Leg maar uit, waarom bio oil niet zou werken, en alle andere littekencremes wel? Of werken die ook niet?

Ik vraag me het 'waarom' af, en als je dit zo beweert, dan weet je het 'waarom' waarschijnlijk ook :P Dus kom maar op met die info! Ik leer graag bij! :)

xx BB

Link to comment
Share on other sites

Dat eventueel verdere theorie die nog meer verdiept in aparte oliën en de huid zelf googlebaar is want anders kan ik er wel een heel boek over schrijven. Heb de directe toepasbare en simpel uitgelegde theorie hier geplaatst.

Andere littekencremes werken ook niet en is ook nog altijd de werking niet van bewezen. Tussen de epidermis en de cutis zit nog eens een extra huidbarriere waar ze tot op de dag van vandaag met producten nog niet doorheen hebben weten te dringen. En met producten bedoel ik creme's, zalf, gel etc.

Waarom, omdat ze de bindweefselvorming en scheuring daarvan niet af kunnen remmen. Als het eenmaal gebeurd, is er geen weg meer terug. Scheur maar eens karton, krijg je toch ook niet meer gemaakt? Je kan het wel lijmen en dat doet de huid door een litteken te vormen. Maar die lijm / litteken is permanent.

Link to comment
Share on other sites

Ik gebruik bio oil voor mijn littekens. Kan ik dit nu beter niet meer doen??

Jawel, gewoon om de bovenste huidlagen te verzorgen en ik vind vooral dat je moet doen waar jij je goed bij voelt en waar je zelf in gelooft. Ik wil alleen voor iedereen even de feiten op een rijtje zetten.

Link to comment
Share on other sites

Even een weetje; Dermatix is ook niet bewezen hoor dat is een siliconengel, maar dat gebruik ik ook gewoon. In ieder geval om de bovenste laag soepel te houden en te beschermen. Eventueel bijkomende positieve werking op het litteken zou fijn zijn maar ik ga er niet vanuit.

Link to comment
Share on other sites

Mijn verpleger(klinkt goed he hahaha) zei toen na mn bv dat het gewoon een vit E creme mag zijn,als is het een dagcreme!

het gaat om de vit E die erin zit en de creme maakt de huis lekker zacht wat het herstel bevorderd.

Het is bewezen dat Vit E werkt en die zitten ook in die olie..


super goeie link barbielena

Link to comment
Share on other sites

maar bio-oil en alle andere troep werkt oppervlakkig genomen wel toch? Om het gewoon minder opvallend te maken. Het litteken zal nooit helemaal weggaan, das logisch en dat is waar veel mensen zich toch in vergissen.

Ik probeer een manier te vinden om het je uit te leggen heb nu net een paar keer een verhaaltje proberen te typen maar in normaal nederlands vind ik dat moeilijk om te doen.

Maar oppervlakkig werkt hij inderdaad, op de normale onbeschadigde huid.

Maar niet op striae en littekens... dat is de cutis/lederhuid en daar kan de creme/gel/olie niet doorheen dringen.

Link to comment
Share on other sites

Mijn verpleger(klinkt goed he hahaha) zei toen na mn bv dat het gewoon een vit E creme mag zijn,als is het een dagcreme!

het gaat om de vit E die erin zit en de creme maakt de huid lekker zacht wat het herstel bevorderd.

Het is bewezen dat Vit E werkt en die zitten ook in die olie..

Ook de vitamine E kan niet tot de cutis heen dringen van buitenaf. Werk dan liever van binnen uit :).

Link to comment
Share on other sites

maar bio-oil en alle andere troep werkt oppervlakkig genomen wel toch? Om het gewoon minder opvallend te maken. Het litteken zal nooit helemaal weggaan, das logisch en dat is waar veel mensen zich toch in vergissen.

je houdt een heel dun wit lijntje over.

Link to comment
Share on other sites

je houdt een heel dun wit lijntje over.

Precies! Maar dat is het natuurlijke proces wat je lichaam zelf doet wanneer het gezond is en op een gezonde manier reageert op de huidbeschadiging... niet de bio oil of een andere creme en deze ondersteunen daar niet in.

Zorg liever voor een uitgebalanceerde voeding zodat jij je lichaam en dus huid optimaal ondersteund.

Link to comment
Share on other sites

Ja dat klopt,doe je er niets mee(dat wilde ik net gaan vertellen hihi) dan verdwijnt t ook vanzelf,alleen is dit een verzachtende manier,en dat is altyd goed voor je huid,het zacht maken!

En zowiezo is vit E heel goed voor rimpeltjes,littekentjes etc,dat weet iedereen,het zit niet voor niets in anti rimpel cremes.

En als iemand een olie fijn vind is dat ook prima,je huid is toch vaak wat droog ,dus het draagt er wel aan bij!

En de vit E is mooi meegenomen.

Niets doen is altyd een optie,maar het is als vrouw zijnde ook wel heerlijk om te smeren met van alles en nog wat toch?

Ik vind t tenminste zelf zalig om producten uit te testen.

En gezonde eten doe ik al..haha

Link to comment
Share on other sites

Nou en toch geloof ik er heilig in haha. Ik heb zelf striae op mijn buik gehad en het zat er echt al een jaar ofzo, werd er gek van. Toen kreeg ik de tip van m'n moeder om Bio oil te gebruiken. Heb het destijds 2x per dag 5 minuten lang ingemasseerd, en echt na een week werd het al langzaam beter en na 2 maanden o.i.d was het wit! Nu is het nog nauwelijks zichtbaar.

Dus tja ik weet het niet.. ik denk dat je dan alle litteken cremès in twijfel kunt gaan trekken. Het zijn geen wondermiddelen, maar de combinatie van inmasseren en cremè helpt wel om de littekens te vervagen. Een beetje erop smeren geloof ik ook niet zo in :P

Link to comment
Share on other sites

Als ik effe mag reageren hierop.. ik denk dat het voornamelijk ook met je huid zelf te maken heeft. Ik heb een huid die heel makkelijk hersteld van littekens, geen aanleg voor striae (heb drie kids en nergens striae) en vroeger als puber echt acne gehad en nu super gave huid zonder littekens.

Sommige mensen hebben helaas niet zo een mazzel en dus meer moeite met herstellen. Ik denk ook dat de littekens van nature uit zichzelf moeten vervagen maar als je smeert het wel sneller minder zichtbaar kan worden.. sowieso wil je echt effectief resultaat denk ik toch aan lasertherapie idd.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.