Jump to content

Recommended Posts

Hey dames,

Ik heb een vraag, op aanraden van een vriendin ga ik hem hier eens stellen, ik weet niet of iemand mij kan helpen maar kan het maar proberen.

Ik heb spasmofilie, mijn pijnpunten zitten vooral in mijn rug en schouders, de pijn is zo erg dat ik ben moeten stoppen met fulltime te werken dus het is niet van de poes.

Zou het een probleem zijn voor een bv?

Hopelijk kan iemand mij helpen en ik ga het zeker eens vragen aan mijn specialist ook.

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi

Hm, sja, dat is een goede vraag...

Wat ik me kan bedenken wat een bezwaar zou zijn, is dat het gewicht van de prothesen een probleem voor je zou kunnen zijn...

Je geeft aan dat de pijnpunten vooral in schouders en rug zitten.... Dat zijn ook de punten waar je bh straks steun aan gaat vragen, om je borsten te ondersteunen... Dus juist op het punt waar je al last hebt van spasmen van de spieren, ga je meer van die spieren vragen.. Echter.. dit is wat ik dénk.. Ik zit ook maar wat te brainstormen....

Verder zit ik me te bedenken.. Die spierspasmen.. heb je die ook wel eens in je borstspieren? Stél dat je een bv krijgt achter de spier, dan zou ik me kunnen voorstellen, dat door ongecontroleerde samentrekkingen van je borstspier, je meer kans hebt op littekentjes in je kapsel.... en dat kan dan later kapselcontractie veroorzaken.... Maar misschien is het zelfs helemaal geen probleem, en misschien kunnen de prothesen bij jou wel voor de spier? Dan zou dit punt sowieso in de prullenbak kunnen :)

Ik meen me te herinneren dat stress ook invloed kan hebben op de toestand van je spasmofilie.. Een operatie neemt natuurlijk stress met zich mee.. Wees je dan bewust van evt meer last of andere uitingen van je spasmofilie (zoals huiduitslag bijvoorbeeld) Ook dit is giswerk voor mij... maar wel iets dat je misschien eens kunt navragen aan je specialist

En dan is het nog van belang, dat als je medicatie neemt voor je ziekte, dat je dat dan in ieder geval ook altijd aan je pc aangeeft, zodat hij er rekening mee kan houden.. Zeker de anesthesist moet op de hoogte zijn van je ziekte en van de medicatie die je evt. neemt. Op basis daarvan kan gekeken worden of de anesthesist je gaat opereren :)

Weet niet of ik je verder geholpen hebt, maar misschien wel wat puntjes gegeven waar je over kunt nadenken, of die je kunt navragen?

Meer weet ik eigenlijk niet van spasmofilie.. Dus kan niks anders verzinnen wat misschien belangrijk zou zijn.

xx BB

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hey,

Ik ben vorige week naar dr De Meyere geweest en heb hem gevraagd of er problemen zijn ivm mijn spasmo of fybromyalgie. maar dit heeft totaal geen hinder zei hij, ik was ook niet zijn eerste patiënt die dit heeft, dus dat geeft mij wel een gerustgesteld gevoel :)

Qua medicatie mag ik alles gewoon doornemen behalve mijn ibuprofen, omdat deze bloedverdunnend werkt, deze moet ik 1 week voor de operatie stoppen en vervangen door paracetamol. maar direct na mijn operatie mag ik alweer mijn normale medicatie nemen, heb ook voorschrift meegekregen voor de nodige medicatie, dus das al in orde :)

Best_boobs, in ieder geval dikke merci voor je reactie!

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

dat door ongecontroleerde samentrekkingen van je borstspier, je meer kans hebt op littekentjes in je kapsel.... en dat kan dan later kapselcontractie veroorzaken....

Ik zie dat dit toch regelmatig terug keren, als ik de literatuur er op na lees staat daar toch echt vermeld dat kapselcontractie plaast vind door een immuunreactie tegen de protheses. Ik heb tot vandaag nog niks kunnen vinden over dit soort dingen, beschik jij misschien over een literatuurverwijzing waarin staat dat littekens veroorzaakt worden door samentrekkingen van de borstspier én literatuur dat littekentjes kapselcontractie veroorzaken? Ik heb namelijk nog niks kunnen vinden.

Met alle respect vind ik het knap dat als littekens (wat bestaat uit bindweefsel) zich kan vormen in een kapsel (wat eveneens bestaat uit bindweefsel.

De eigenlijke reden dat je niet te veel mag bewegen, doen en dus eventueel ongecontroleerde spierreacties slecht zouden zijn voor de protheses is omdat de protheses hierdoor verplaatst zouden kunnen worden en ergens anders kan aanhechten.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.