Jump to content

Wissel naar kleinere prothese??


Recommended Posts

Ik heb nu 460 cc (voor m'n bv ruim een jaar geleden had ik een kleine a-cup) en ik vraag me af of ik kan wisselen naar één of twee maatjes kleiner. Niet omdat ik 460 cc te groot vind, maar omdat ik het te strak vind. Mijn lichaam vind 460 cc blijkbaar ook te strak, want m'n linker prothese is al meerdere keren geplaatst en weer verwijderd omdat het litteken steeds openging. Rechts is wel in één keer goed gegaan. Ik loop nu al een jaar met één borst rond..

Mijn chirurg kwam met het plan om links een expander te plaatsen, die dan gedurende 2 maanden iedere week te vullen met vloeistof (oprekken van de huid) en vervolgens de prothese te plaatsen. Twee operaties dus. Rechts wil hij laten zoals het is. Toen ik hem vroeg of het niet verstandiger was om 'gewoon' twee kleinere protheses te plaatsen zei hij dat mijn rechterborst dan zou gaan hangen omdat daar al een jaar 460 cc in zit. Ook kwam hij met het argument dat ik deze maat graag wilde en dat hij deze maat ook bij me vind passen. Oke, maar het liefste heb ik toch echt TWEE borsten. Ik kan er niet meer tegen om met één borst te moeten leven.

Ik ben gewoon bang dat 460 cc groter is dan mijn huid aankan en dat het weer misgaat voor de zoveelste keer. Ik zou er ook echt niet van opkijken als ik rechts ook nog ooit problemen krijg, want nu na een jaar voel ik het litteken nog steeds. M'n borst voelt erg strak en niet echt fijn. Ik vraag me dus nog steeds af of ik niet beter toch kan wisselen naar een maatje kleiner. De kans dat links dan wel goed gaat is dan groter lijkt me, maar in hoeverre gaat rechts dan hangen? En is daar dan eventueel weer iets aan te doen?

Heeft er hier ooit iemand gewisseld naar een kleinere prothese maat?

Link to comment
Share on other sites

Ja moeilijk Viv, opzich zou het moeten kunnen kleinere prothesen, hij kan je pockets aanpassen door ze te verkleinen, dat is het punt niet, maar ik weet idd niet hoe het met je huid gesteld is daarna....Je hebt nu 460cc, welke bh maat heb je nu?

Misschien valt het nog wel mee met je huid hoor na een jaar....Mag ik vragen hoe oud je bent? As je nog vrij jong bent, is je huid nog wel redelijk elastisch hoor.....

X

Link to comment
Share on other sites

hoi Vivienne

Pffff wat een gedoe zeg!!

Ik kan alleen uit mijn eigen ervaring spreken en die is de volgende:

Ik had 450 cc medium profile gekregen bij mijn eerste bv (20 maart van dit jaar) Deze prothesen waren 14,4 cm breed, en deze waren dus te breed voor mijn lichaam. Ik kreeg weefselschade aan de binnenkant van mijn lichaam en het zag er gewoon niet goed uit: te breed, te weinig projectie!

Ik heb toen eens goed gekeken wat de mogelijkheden waren en kwam erachter dat veranderen van profiel voor mij al een hele grote verandering zou zijn! en een grote verbetering.

Een andere plastisch chirurg (want had door omstandigheden geen vertrouwen meer in de oude pc) heeft toen bij mij op 11 juni 2012 weer evenveel cc geplaatst, maar dan high profile. Deze prothese is maar 12,7 cm breed en geeft meer projectie.

Hij heeft toen wel de pocket moeten hechten (het gedeelte dat dus te breed was) en dat moet secuur gebeuren. Heb daar ook wel redelijk wat pijn door gehad, maar na een week ging het weer veel beter.

Dat die pocket gehecht moet worden, dat is het vervelendste, voor de rest zijn er volgens mij geen problemen met het plaatsen van een kleinere prothese!

Laat wel je pocket hechten als je hiertoe overgaat en je prothese minder breed zou zijn, want anders heb je eerder kans op een 'wandelende' prothese! Er zijn artsen die zeggen dat het niet nodig is, maar zelfs mét hechtingen, voelt het af en toe nog broos aan, en ik ben nu 7 weken po!

Succes!!!

xx BB

Link to comment
Share on other sites

Oke dat wist ik niet dat de pockets verkleind kunnen worden..

Ik heb nu bh maat 85C. M'n chirurg vroeg pas ook naar m'n bh maat en toen ik zei 85C keek hij nogal raar op want hij had groter verwacht. Ik heb me in een lingerie zaak gespecialiseerd in prothese bh's op laten meten..

Ik ben nu 41..

Link to comment
Share on other sites

Hoi BB. Ben jij na je eerste bv specifiek op zoek gegaan naar een chirurg die ervaring had met het verkleinen van de pockets? Ik neem aan dat niet iedere chirurg daar ervaring mee heeft? Ik vind het een beetje typisch dat mijn chirurg de optie om pockets te verkleinen niet genoemd heeft, maar misschien kan hij het niet :P

Wie was jouw (laatste) chirurg als ik vragen mag? Ben je nu helemaal blij met hoe je borsten eruit zien en ben je al pijnvrij?

Welk merk prothese heb je eigenlijk, en weet je welk profiel je hebt?

rond of anatomisch?

Even voor de beeldvorming haha :)

Even uit m'n hoofd: Cereform 460cc high profile

Oeps.. Anatomisch :)

Link to comment
Share on other sites

Hoi Vivienne

Omdat ik over mijn eerste pc echt helemaal niet tevreden was en ik sowieso een nieuwe operatie moest hebben, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe. Heb meerdere consulten gepland en op basis van de informatie die ik kreeg (nadat ik heeeeeeeeeeel veel info op internet gezocht had) heb ik besloten bij welke arts ik wilde gaan voor mijn hersteloperatie.

Ik was zeer tevreden over de consulten die ik had bij dr. D'hondt in Tongeren en bij dr. Demeyere in Gent. Zij zagen namelijk meteen wat het probleem was en konden meteen vertellen wat ze daar aan gingen doen (de verhalen kwamen ook overeen!) en dit sloot ook aan bij de informatie die ik zelf al gevonden had. Ik heb toen voor dr. Demeyere gekozen, omdat hij de ronde implantaten wilde gebruiken en dr. D'hondt de anatomische. Ik wilde graag rond, en ik wist van te voren al dat D'hondt een fan is van anatomische, maar wilde toch graag zijn advies horen.

Er werd bij allebei ruim de tijd genomen en ik kwam supertevreden naar buiten.

1 week na de operatie was de pijn al stukken minder en ik moet zeggen dat het me reuze meegevallen is, achteraf gezien :D

Heb nu nergens meer last van! Gaat gewoon lekker!

Slaap wel nog steeds met kliniekbh, maar ach, als dat alles is he!

Ik ben supertevreden met het huidige resultaat. Als je vriendjes wordt met me, kun je zien hoe het verloop was. Door die inwendige hechtingen in de pockets was ik wat blauw en had ik deuken in mijn zijkanten, maar dat is helemaal goed gekomen :D

xx BB

Link to comment
Share on other sites

Ik vind het een beetje typisch dat mijn chirurg de optie om pockets te verkleinen niet genoemd heeft, maar misschien kan hij het niet :P

Het kan ook zijn dat hij dit niet genoemd heeft, omdat de pocket verkleinen geen invloed heeft op de rek in de huid.

De pocket is letterlijk het zakje tussen/achter de spieren waar de prothese inpast. Bij een kleinere prothese, moet het zakje ook iets verkleind (gehecht) worden.

Je huid wordt er niet strakker door!

Máár om heel eerlijk te zijn :

Ze staan nu behoorlijk op spanning en dus erg strak?

Wellicht dat je huid dat beetje rek/ruimte best kan hebben als je bijv 385cc (moderate height/medium profile) laat plaatsen.

Die prothese heeft dezelfde breedte als de prothese die je nu hebt, alleen is hij iets minder hoog. Hij zou je pockets(s) dan aan de bovenkant iets kunnen verkleinen zodat je protheses niet rond gaan zwemmen in het 'zakje'.

Tall Hight, High Profile

460cc 12,7 x 14 x 5,6 (breedte x hoogte x projectie)

Moderate Height, Medium Profile

385cc 12,7 x 12,9 x 5

Ik denk, dat beide borsten iets minder cc best zal gaan staan.

Maar de vraag is, vertrouwd je chirurg erop dat het met bijv 385 wel dichtgroeit?

Je zou ook kunnen kiezen om enkel je 'slechte' borst te vullen met de 385cc, en de goede borst te laten hoe hij is.

Ik las al in een eerder verslagje van je, dat je zei "liever 1 mooie borst, dan geen". Vandaar dat ik zeg : misschien maar 1 borst met minder cc's kiezen ;)

Ik heb ongeveer in hetzelfde schuitje gezeten.

Mijn boob (ook aan 1 kant) groeide niet dicht met 900cc (sja, duh! :17: )

Een infectie speelde wel mee. Die infectie ontstond.... veroorzaakte wondvocht... wondvocht hield de wond open.... weefsel werd zacht en raakte intern beschadigd.Opnieuw hechten zorgde ervoor dat er iedere keer weer kleine stukjes weefsel werden weggesneden, uiteindelijk stond de wond te strak, de huid was 'op' en er is besloten om 6 maanden een kleinere (sja kleiner... :76: ) 600cc te plaatsen.

En dit was niet lelijk.... er was verschil tussen de boobs.. dat zeker wel. Maar mocht het zo moeten blijven dan was ik wel teleurgesteld, maar het was absoluut acceptabel!!

Uiteindelijk na 6 mnd durfde de arts het aan om 900 terug te plaatsen, met een risico dat het wederom niet dicht kon groeien. Mocht dit gebeuren, dan zou hij niet opnieuw gaan hechten enz enz..dan zou de 600cc direct terugkomen, en ook definitief blijven. De 900 is direct dichtgegroeid, dat dat was ontzettend fijn.

Je zou voor jezelf even op een rijtje moeten zetten wat je opties zijn ...én overleggen wat je chirurg zou willen, waar hij vertrouwen in heeft, en wat hij een redelijke kans tot slagen geeft.

*expander... opvullen, met alle psychische troubles en spanningen in de aanloop naar de uiteindelijke operatie met een kans op uiteindelijk 2 gelijke boobs

*1 borst minder cc's, 2 verschillende boobs

*beide borsten minder cc's, gelijke boobs met een natuurlijke uitstraling.

Kijk wat je chirurg mogelijk vind, je bent toch van hem afhankelijk, en als hij simpeleweg geen 2 nieuwe prothesen wil plaatsen? Dan houdt het redelijk snel op natuurlijk :(

Heeel veel succes met je keuze en het wikken en wegen :35:

Link to comment
Share on other sites

BB ik heb je fotos gezien. Erg mooi geworden zeg en ik vind de blauwe plekken die je had nog wel meevallen hoor.

Nu moet ik heel hard gaan nadenken over wat ik ga doen: gewoon doorgaan met wat m'n chirurg van plan is, dus een expander links en dan 460cc en rechts zo laten, of beide kanten minder cc. Zo moeilijk! Misschien moet ik toch nog maar eens met m'n chirurg overleggen. Ik weet niet of als ik voor wat minder cc ga of ik dan alsnog links een expander nodig heb. Waarschijnlijk wel want er is al zo vaak gesneden links..

Link to comment
Share on other sites

Tall Hight, High Profile

460cc 12,7 x 14 x 5,6 (breedte x hoogte x projectie)

Moderate Height, Medium Profile

385cc 12,7 x 12,9 x 5

Dat wilde ik dus ook even nakijken. Thanks Piepke, bespaart me het werk weer haha.

Idd als je nu high profile hebt, dan zou een medium profile in dit geval waarschijnlijk een uitkomst bieden.

Vivienne, misschien kun je bovenstaande eens voorleggen aan je pc? Dat zou een gemakkelijkere ingreep zijn, dan eventueel het hechten erbij. Een 'gewone' wissel, heb je veel minder last van :)

Succes met denken he meid, het is een lastige beslissing.

xx BB

Link to comment
Share on other sites

Dat wilde ik dus ook even nakijken. Thanks Piepke, bespaart me het werk weer haha.

Naast advocate, rechercheur en uitgezakte huisvrouw ben ik ook paranormaal begaafd :45:

Link to comment
Share on other sites

Hahaha inderdaad Piepke. Steeds als ik wil posten is iemand me voor.

Dat wist ik niet dat de huid niet strakker wordt door het verkleinen van de pocket, maar het is eigenlijk wel logisch.

M'n rechterborst staat behoorlijk op spanning en erg strak ja. Voor mijn gevoel in ieder geval. Links heb ik nu geen prothese, dus.. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ik me niet op m'n gemak voel met rechts door wat er gebeurd is met links. Van de week had ik een nachtmerrie waarin m'n prothese uit m'n borst viel..

Bedankt voor de 385cc tip. Hoeveel maten kleiner is dat dan 460cc? Is dat één of twee maten kleiner?

Ja dat zei ik toen ja 'liever 1 mooie borst, dan geen', maar na een jaar zo gelopen te hebben weet ik het niet zo meer.. Het is zooo ontzettend belemmerend en deprimerend. En de zomer is een bitch!

Het expander verhaal klinkt op zich wel goed en logisch, maar ook met een expander kan er natuurlijk weer van alles misgaan. De expander kan lek gaan bijvoorbeeld.. Het zal inderdaad een hoop spanningen en gedoe met zich meebrengen een paar maanden lang. Geen idee of ik het trek, maar ik zal wel moeten.. Zo is mijn ervaring tenminste met de ellende die ik al achter de rug heb. Iedereen zeiwat ben je sterk etc., maar had ik keus? Ik denk dat je wel begrijpt wat ik bedoel. Je hebt ten slotte ook een hele geschiedenis achter de rug. Godzijdank is het bij jou allemaal goed gekomen!

Mijn gevoel zegt dat het het beste is om aan beide kanten minder cc's te plaatsen. Luisteren naar je lichaam etc.. De vraag is idd of m'n chirurg 2 protheses wil plaatsen. Ik had de indruk van niet. We waren al snel weer terug bij het expander verhaal. En idd of hij er vertrouwen in heeft dat het met minder cc wel dichtgroeit. Maar wat als links straks dichtgroeit en ik krijg rechts problemen?? Dat is natuurlijk ook nog een dingetje: if it ain't broken, don't fix it!

De aanvraag bij m'n ziekenfonds is trouwens afgewezen. Ik wacht nu op bericht van de kliniek. Als het goed is valt dit allemaal onder garantie, dus zou de afwijzing geen invloed moeten hebben.

Link to comment
Share on other sites

Ik wacht na 2 weken bellen/mailen/whatsappen met de kliniek nog steeds op bericht van m'n chirurg en ben inmiddels nogal geirriteerd door het lange wachten en door het feit dat ik tijdens mijn laatste consult op 15 juni te horen kreeg dat ik snel geopereerd kon worden en we nu alweer bijna 2 maanden verder zijn en er nog niet eens een operatiedatum gepland is. Als het toch onder garantie valt, waarom dan wachten op ziekenfonds??? Ik word dan toch sowieso geopereerd, ongeacht of het ziekenfonds het vergoedt of niet? Inmiddels heb ik bezwaar ingediend tegen de afwijzing van m'n ziekenfonds. Dan daar maar weer een paar maanden op wachten? Door het wachten krijg ik alleen maar nog meer twijfels over de kliniek en hun voorstel.. Ik heb gewoon teveel tijd om na te denken denk ik. Ik zit ook nog met een bepaalde tijdsdruk in verband met een andere operatie en de kliniek weet dat.

Ik wilde een second opinion van Dr. Selms maar de eerste mogelijkheid is pas op 27 september. Ik begreep dat hij er bekend om staat om compicaties op te lossen dus vandaar dat ik hem graag wilde zien.

Ik zal 'voor de grap' de foto naar de gallery uploaden die ik naar m'n ziekenfonds heb gestuurd. Denk dat de meesten zich wel kunnen voorstellen dat ik het na ruim een jaar zo rondgelopen te hebben niet zo heel erg meer trek.

Link to comment
Share on other sites

Ik open net een brief van mijn ziekenfonds waarin staat dat de operaties en behandelingen (expander) toch vergoed wordt. De reden is, zo staat er, omdat er sprake is van meer dan twee cupmaten verschil. Ja duhhh, dat was ook al zo voordat ik bezwaar maakte tegen de afwijzing.. Maar goed, ik mag niet klagen. Blijkt maar weer dat je altijd bezwaar moet maken.. Ben allang blij dat het wel vergoed wordt en de kliniek waarschijnlijk ook.. Hopelijk binnenkort dan toch eindelijk actie! Ik wil nog wel overleggen over het aantal cc want ik ben er nog steeds niet van overtuigd dat de 460cc geschikt is voor mijn huid.

Link to comment
Share on other sites

Oh Vivienne

Superfijn!!! Die zorg is nu dus ook alweer van tafel geveegd!

Over die aantal cc moet je idd nog maar eens praten met je pc.... Heb je foto gezien en je rechter staat idd erg strak.... :(

Dat mag wel wat minder he :)

Heel veel succes!

Wel ontzetttend balen dat je kliniek je zo ontzettend lang laat wachten. Bizar gewoon :107:

Bellen en een datum eisen, zou ik zeggen. Nu alles rond is met de verzekering, hebben ze geen reden meer om het nog langer uit te stellen.

xx BB

Link to comment
Share on other sites

Ja m'n rechter staat echt te strak BB! Het lijkt wel alsof 'ie steeds strakker gaat staan en het voelt ook echt niet fijn meer. Raar, want ik had juist verwacht dat het met de tijd wat minder strak zou worden.

Als rechts gewisseld wordt voor een wat kleinere dan kan er in links ook een kleinere wat mij op zich alleen maar gunstig lijkt. En van een maatje kleiner zal m'n rechter toch niet gaan hangen? Ging 'ie maar eens een beetje hangen pfff hahaha.

Mocht ik een wissel krijgen rechts dan zal ik dat wss wel zelf moeten betalen, maar ik moet sowieso links geopereerd worden dus dan zal het toch wel meevallen met de kosten? Enig idee? Kan ik bijv. proberen om alleen voor de prothese te moeten betalen?

Link to comment
Share on other sites

Je kunt altijd proberen, want dit is eigenlijk geen goed resultaat in jouw rechterborst.... Dat moet een zichzelf respecterent pc toch ook zien.....

Niet dat het lelijk is, maar het zou idd een maatje minder moeten zijn, want dat ie na een jaar nog zo staat, haha, bijzonder!

Met een maatje kleiner, zul je zeker geen hangborsten krijgen, maar wel beter, naar verhouding gevuld :)

xx BB

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.