Ga naar inhoud

voordelen van kapselvorming.


Aanbevolen berichten

Voor de nog wat angstige dames onder ons,hier wat meer info:

Na het implanteren van uw borstprothese is het een normaal verschijnsel dat er kapselvorming optreedt. Het optreden van kapselvorming is een vrij gebruikelijke reactie van uw lichaam. Tijdens uw borstvergroting is een voor uw lichaam vreemd voorwerp in uw lichaam geplaatst. Uw lichaam reageert daarop en zal de borstprothese willen afstoten. Dit doet uw lichaam door na uw borstvergroting de prothese in te kapselen. Het kapsel bestaat uit een heel dun laagje littekenweefsel dat over het algemeen dun en soepel blijft. Uw lichaam maakt dit laagje zelf aan. Dit heet kapselvorming. De snelheid waarmee de kapselvorming plaatsvindt, verschilt per soort borstprothese. Bij een ruwe prothese kan het hele inkapselproces in een aantal weken voltooit zijn, terwijl bij een gladde implantaat dit toch een week of zes in beslag kan nemen.

Voordelen van kapselvorming om uw implantaat

Voordeel van kapselvorming is dat het de borstprothese hecht aan het lichaam. De prothese wordt op deze manier goed aan de rest van het lichaam gehecht waardoor de kans op verschuiven of verdraaien niet meer aanwezig is. Uw implantaat zit zogezegd goed ingesnoerd. Kapselvorming heeft dus een belangrijke functie na uw operatie. Het vormen van kapsel gebeurt over het algemeen altijd als er een lichaamsvreemd voorwerp bij een operatie is ingebracht en is een normale reactie van het lichaam. Dit gebeurt bijvoorbeeld ook bij het plaatsen van een heupprothese of een pacemaker. Overigens zijn bij ruwe implantaten de kans op complicaties minder en gaat het inkapselen sneller dan bij de effen gladde variant.

Nadelen kapselvorming na uw borstvergroting

Het inkapselen vindt plaats tijdens de eerste zes weken na uw borstvergroting. Deze eerste zes weken na uw borstvergrotingsoperatie moet u dus wel een beetje rustig aan doen. U moet uw lichaam na uw borstvergroting de gelegenheid geven de prothese goed in te kapselen. Doet u dat niet en gaat u sporten of het huis eens flink schoon maken, dan wordt dat proces van kapselvorming verstoord en vindt er mogelijk een minder mooie inkapseling plaats waarvan u het cosmetische effect een klein beetje al zien aan de vorm ziet aan de vorm. Uw prothese moet de eerste zes weken dus niet te veel bewegen (bij ruwe protheses kunt u na enkele weken weer lichamelijk actief worden). Op zich hoeft kapselvorming geen vervelende gevolgen te hebben maar de kans bestaat dat uw kapsel gaat samentrekken door verdikken of krimpen. Dit verschijnsel kapselcontractie of kapselfibrose en vindt bij ongeveer 1 op de 20 vrouwen die een borstvergroting hebben ondergaan in meer of mindere mate plaats. Doordat het kapsel gaat samentrekken ontstaat er druk op uw implantaat. Dit kan betekenen dat alles harder aanvoelt en enigszins van vorm kan veranderen. Kapselvorming is een natuurlijk proces wat over het algemeen geen vervelende complicaties met zich meebrengt.

De plastische chirurg van uw kliniek weet alles van kapselvorming rond de prothese

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.



×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.