Ga naar inhoud

werken viaduct Vilvoorde


pinki

Aanbevolen berichten

Beste dames,

Ik denk hier juist aan iets.

Voor de dames die uit Nederland komen en voor ons ook natuurlijk.

Vanaf volgende week zijn er werken voorzien aan het viaduct van Vilvoorde.

Als je dan ergens in de omgeving moet komen. Hou er rekening mee.

Werken aan het viaduct van Vilvoorde (Brusselse ring) tijdens de zomer 2011

Op 20 juni 2011 start het Agentschap Wegen en Verkeer met ingrijpende werken aan het viaduct van Vilvoorde. Het einde van de werken is voorzien rond 7 september.

Het viaduct werd voor het eerst in 1978 in gebruik genomen en de laatste grote werken dateren van 2001.

Welke werken worden uitgevoerd?

Er komen o.m. nieuwe vangrails en uitzettingsvoegen, een betere afwatering op de middenberm en een meetsysteem dat kleine vervormingen van het viaduct registreert. Ook het wegdek zal vernieuwd worden. Op de binnenring krijgen de pechstrook en de rechterrijstrook een nieuwe toplaag, de buitenring krijgt een geheel nieuwe waterdichting en wegopbouw. De waterleidingen voor de brandweer worden eveneens verbeterd.

Vermijd files

Ook al neemt het Agentschap Wegen en Verkeer de nodige maatregelen om de hinder te beperken, hebben werken van deze omvang altijd invloed op het verkeer. Vooral op de E19 vanuit Antwerpen naar Brussel, maar ook op de E40 en E411, en uiteraard op de ring van Brussel zelf, worden vertragingen bovenop de structurele files verwacht. Tijdens de werken moet het verkeer op de binnenring over drie, en op de buitenring over twee versmalde rijstroken.

Om de hinder zo snel mogelijk op te lossen, wordt er zoveel mogelijk ’s avonds en ’s nachts doorgewerkt. In samenspraak met het Vlaams Verkeerscentrum, sluit het Agentschap Wegen en Verkeer de lus af van de E19 naar de buitenring richting Groot-Bijgaarden. En dat elke dag van 14 uur tot 21 uur. De bijkomende verkeersinstroom van de E19 wordt tijdens de avondspits anders te zwaar voor de verminderde capaciteit van twee rijstroken. Het verkeer dat toch de E19 tot in Brussel neemt, zal worden omgeleid via de binnenring en moet een omkeerbeweging maken via de Woluwelaan (R22).

Tekstkarren op de Antwerpse ring zullen het verkeer aanraden om niet via de E19, maar via de A12 naar Brussel te rijden. Ook op de E19 zelf worden tekstkarren geplaatst met de melding dat de oprit van de buitenring tussen 14 uur en 21 uur afgesloten is.

Wie met de wagen komt, neemt best de A12, of beter nog: het openbaar vervoer.

Ook het doorgaand buitenlands verkeer wordt afgeraden om de Brusselse ring te nemen. Omwille van de omvang en de gevolgen van deze noodzakelijke ingrepen, gebeurt het hele project in nauw overleg met ondermeer VAB, Touring, FEBETRA, VOKA en UNIZO.

De boodschap is dan ook om de ring te vermijden tussen 20 juni en 7 september 2011.

Meer weten?

Er zal tijdens het voorjaar nationaal en internationaal gecommuniceerd worden over alternatieve routes voor het verkeer. Geavanceerde signalisatie moet de omrijbewegingen onderweg zo vlot mogelijk laten verlopen.

Wilt u meer weten over dit project, kijk dan zeker op de website wegenenverkeer.be.

Gr Pinki

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.



×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.