Jump to content

Forfaitair supplement bij borstverkleining?


Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Ik krijg binnen enkele weken een borstverkleining bij Dr. Vanoorbeek. Ik heb een hospitalisatieverzekering (Hospitaalplan) bij CM en heb een goedkeuring ontvangen voor een volledige terugbetaling door CM.

 

Volgens de info die ik van CM ontvangen heb kies ik best voor een twee- of meerpersoonskamer (raming van 125euro tov 2780euro bij een eenpersoonskamer). Nu raadde Dr. Vanoorbeek mij dan juist het tegenovergestelde aan; om toch voor een eenpersoonskamer te gaan, volgens hem zou dit juist financieel voordeliger zijn voor mij?

 

Daarnaast kreeg ik door hem plots een  document voorgeschoteld met als titel 'informed consent forfaitair supplement', ter vergoeding van de omkadering, begeleiding en esthetische zorgen. Als ik voor een eenpersoonskamer zou kiezen moet ik nu plots 1800 euro op voorhand overstorten en als ik voor een tweepersoonskamer zou kiezen moet ik 2500 euro op voorhand overstorten naar zijn privépraktijk. Deze kosten zouden nog los staan van de operatie, hospitalisatie, erelonen, ... en komen dus ook niet in aanmerking voor de terugbetaling?

 

Heeft iemand hier ervaring mee? Heeft er nog iemand dergelijk groot bedrag voor de operatie moeten betalen? Mag dit zo maar voor een ingreep die goedgekeurd is voor terugbetaling?

 

Groetjes,

Lieze

Link to comment
Share on other sites

 Share×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.