Jump to content

Belangrijk voor iedereen die borstimplantaten heeft en neemt.


Recommended Posts

Beste meiden

 

Vandaag is er nieuwe informatie naar buiten gekomen over borstimplantaten. Ik wil de informatie hier even met jullie delen, aangezien het belangrijk is om je goed in te lezen. Er is voor wat betreft de veiligheid van implantaten in principe niets verandert, als je geen Allergan/Natrelle Biocell implantaten hebt gekregen de laatste 15-20 jaar. Deze implantaten schijnen een aparte structuur te hebben, en hierover zou je contact moeten hebben met je pc. Heb je deze ná 2015 laten plaatsen, dan zou, volgens de artikelen die ik hieronder ook zal plaatsen, de pc/kliniek contact met jou op moeten nemen. Ben je vóór 2015 voorzien van deze specifieke implantaten, dan is het beter om zelf even contact op te nemen, omdat je dan buiten het registratiesysteem valt. Er is niets ernstigs mee mis! Dus geen reden tot paniek. Echter, bij dit soort implantaten, is de kans op bia-alcl, dat sowieso maar zeer zeldzaam is, iets groter, waarvoor deze uit de handel genomen zijn. 
 

Niets om je ongerust over te maken dus!! Lees gewoon even goed alle info door, dan zul je zien dat er geen reden tot paniek is!! Ik wil jullie enkel de info niet onthouden.

 

Op 5 april 2019 is er nav een Frans verbod op bepaalde macro-getextureerde implantaten (dit zijn dus niet alle geruwde implantaten, enkel de macrogetextureerden, die ook nog gespecificeerd zullen worden in een artikel dat ik hieronder plaats) ervoor gezorgd, dat minister Bruins hier in Nederland, een advies gegeven heeft aan de NVPC om deze implantaten tijdelijk niet te gebruiken. Dit tot er meer bekend zou zijn hierover. 
Vandaag is deze informatie dus aangevuld en ook dat is hieronder te lezen.

Neem er even de tijd voor, zodat niemand onnodig in paniek raakt en ongerustheid op het forum gaat verspreiden, zonder dat hier dus aanleiding voor is :) 

 

De informatie van 5 april 2019:

https://borstkanker.nl/nl/nieuws/vandaag-de-media-door-frankrijk-verboden-borstimplantaten-ook-nederland-voorlopig-buiten

 

Attachments visible for members only.

Become a member now.

 

https://www.rivm.nl/medische-hulpmiddelen/siliconen-borstimplantaten/macrogetextureerde-polyurethaan-gecoate-implantaten


(de volgende website is in het frans, maar hierop is de lijst met de implantaten te vinden waar het om ging)

https://ansm.sante.fr/S-informer/Communiques-Communiques-Points-presse/L-ANSM-decide-par-mesure-de-precaution-de-retirer-du-marche-des-implants-mammaires-macrotextures-et-des-implants-mammaires-a-surface-recouverte-de-polyurethane-L-ANSM-ne-recommande-pas-d-explantation-preventive-pour-les-femmes-porteuses-de-ces-implants-Communique

 

https://www.nvpc.nl/nieuws_detail.php?nieuws_id=357

 

De informatie die vandaag naar buiten gekomen is, in navolging van de berichten van 5 april 2019:
 

https://nos.nl/l/2285064

 

https://www.rivm.nl/nieuws/borstimplantaten-en-kans-op-bia-alcl

 

https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/nieuws/2019/05/17/strengere-regels-borstimplantaten
 

Op de website van de NVPC heb ik nog niets kunnen vinden. Mochten zij ook meer informatie naar buiten brengen, dan mag diegene die het tegen komt, dit hieronder uiteraard plaatsen. 

Groetjes, BB

  

 

 

 

 

  • Like 2
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.