Valeria

Dr van der Weij en zwarte lijst

Recommended Posts

Guest B00bies

Hoi @Valeria

Als ik kijk naar de maatregel en de proeftijd die Van der Weij opgelegd heeft gekregen en op welk moment die zijn ingegaan volgens zwartelijstartsen.nl. Link: 

 

 

Dan denk ik dat deze uitspraak van het centraal tuchtcollege van de gezondheidszorg erbij hoort: 

Het gaat om een borstlift en borstverkleining dus dat maakt het ook aannemelijk. 

 

Zeker weten doe ik het natuurlijk niet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De zwarte lijst is een lijst waar artsen op komen te staan die na een rechtszaak een veroordeling gehad hebben, al dan niet een voorwaardelijke.

 

 

Jeetje zeg.. ik schrik hier nogal van, had dit never nooit verwacht.. Hij levert eigenlijk altijd heel goed werk en ook in zijn informatievoorziening (toen ik bij hem kwam voor second opinion) is hij heel correct. 

Ik heb echter het artikel gelezen dat:

 

plaatste en ik zie dat het gaat om een voorwaardelijke schorsing met een bepaalde tijd... 

Niet goed te praten dit soort dingen, helaas... 
Iemand die een bvk krijgt, moet ingelicht worden over het feit dat necrose kan ontstaan bij tepels, na een verkleining, en hier moet ook alert mee omgegaan worden indien de patient belt naar de kliniek. Helaas is dat dus niet gebeurd, zo te lezen.... 

Kan er niet veel van zeggen verder.. Alleen dat iedereen goed voorgelicht moet worden. Dat dat een vast onderdeel is van de opleiding en van je werk als arts, verpleegkundige of welk ander beroep ook waarin complicaties kunnen voorkomen. 
Als je dat dus niet doet, is dit het gevolg als je voor de rechter moet verschijnen. Een goede beslissing dus, lijkt mij, voor zover ik daar over kan oordelen, met de summiere info die beschikbaar is.

xx BB

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites