Ga naar inhoud

Lymfedrainage


nachtuiltje

Aanbevolen berichten

Wanneer u geboren wordt kan u het lichaam vergelijken met een zuiver bergriviertje, maar al gauw wordt dit een verstikkend moeras. De lymfebanen zijn verantwoordelijk om het lichaam zuiver te houden. Wij leven echter vaak ongezond en ademen ongezonde lucht in. De lymfebanen zijn na een tijdje niet meer in staat om al die toxische stoffen te ’verwerken’. Met alle gevolgen daarvan. Een lymfedrainage stimuleert de lymfebanen zodat ze weer in staat zijn hun ’werk’ te doen.

**************************

Manuele Lymfedrainage, wat is dat?

Wanneer ons lymfatisch systeem normaal functioneert speelt ze een uiterst belangrijke rol in ons immuniteitssysteem en het afvoeren van afvalstoffen. De Manuele lymfedrainage techniek is een manier om de lymfecirculatie weer op volle toeren te laten draaien en ons natuurlijk afweersysteem weer op peil te zetten.

**************************

Wat houdt dat lymfesysteem in?

De lymfe is een kleurloze vloeistof die de cellen voedt en reinigt. Ze representeren ongeveer 15% van ons totale lichaamsgewicht. Wanneer de lymfecirculatie niet meer goed werkt zwakt het organisme af en reinigt het zichzelf niet meer voldoende. Dit uit zich in allerlei gezondheidsproblemen (vroegtijdige veroudering, zware benen, futloos gevoel, (veel)diverse pijnen, moeheid …)

**************************

De positieve resultaten van lymfedrainage

Een Manuele lymfedrainage zorgt ervoor dat de lymfecirculatie tot tien maal sneller gaat stromen dan normaal. Deze behandeling heeft daardoor ook een relaxatie effect en zorgt ervoor dat de huid er beter (gezonder) gaat uitzien. Het reinigt en stimuleert het hele lichaam, en vermindert de kans op ziektes. Eveneens kan op deze manier stress en chronische vermoeidheid vermeden worden. De drainage is aangewezen voor ontgiftingsverschijnselen, zware en vermoeide benen, overtollig vocht en de aanverwante cellulitisproblemen. Deze behandeling wordt eveneens aangeraden om striae te vermijden wanneer men snel verdikt. Het lymfestelsel is eigenlijk de riool van het lichaam!

**************************

Hoe werkt het?

Manuele Lymfedrainage is een heel subtiele aanraking van de huid en totaal niet pijnlijk! Daarom is deze behandeling ook zeer geschikt voor mensen met fibromyalgie, posttraumatische dystrofie, chronische vermoeidheid en mensen met SRI klachten. Manuele Lymfedrainage is erg zacht. Zo zacht zelfs dat sommige mensen op de behandel tafel in slaap vallen! Het lymfevatenstelsel is ontzettend dun en fijn. Voor het beste resultaat mag er niet té veel druk worden uitgeoefend. Deze zachtheid kan u verrassen, zodat u de indruk kan krijgen dat er amper iets gebeurd. Niets is minder waar

Link naar reactie
Delen op andere sites



×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.