Ga naar inhoud

Wist je dat....


Aanbevolen berichten

Borsten weetjes

Wist je dat je borsten 25% in omvang kunnen toenemen als je opgewonden bent? En dat je tepels wel een centimeter langer kunnen worden?

Wist je:

•Dat de roze tepelhof van de vrouw tijdens de zwangerschap groter en donkerder wordt en dat hij daarna nooit meer zijn oorspronkelijke kleur krijgt?

•Dat in het oude Rome vrouwen rouge op hun tepels deden om hun borsten er appetijtelijk uit te doen zien?

•Dat veel vrouwen seksueel opgewonden raken van het geven van borstvoeding? Ze produceren dan hormonen die ook vrijkomen bij een orgasme.

•Dat diezelfde hormonen er verantwoordelijk voor zijn dat bij veel hoogzwangere en zogende vrouwen melk uit hun borsten druipt of zelfs spuit wanneer ze klaarkomen?

•Dat de geur van vrouwen die borstvoeding geven en die van pasgeboren baby’s ervoor zorgt dat andere vrouwen zin krijgen in seks? Het zou een manier kunnen zijn waarop vrouwen – op een onderbewust niveau – aan elkaar duidelijk maken dat de omgeving geschikt is voor het verwekken van kinderen.

•Dat de tepelhoven kliertjes bevatten die geursignalen afgeven? Het zijn dezelfde soort klieren als die die verantwoordelijk zijn voor de seksuele geur van de oksels en de geslachtsdelen. Mannen schijnen zich niet bewust te zijn van die geurtjes, maar ze hebben wèl invloed op hun seksuele opwinding. Dus daarom steekt hij zo graag zijn neus tussen je borsten...

•Dat de gemiddelde borst ongeveer een half pond weegt en een afmeting heeft van ongeveer 10 cm doorsnee en 7,5 cm van de borstkas tot de top van de tepel? De gemiddelde behamaat is trouwens 80 B.

•Dat 35% van de vrouwen in Nederland ontevreden is met haar cupmaat? En dat 9% een borstvergrotende operatie overweegt?

•Dat je je borsten niet kunt trainen, simpelweg omdat er geen spieren in zitten? Wel kunnen een goede lichaamshouding en training van de spier ónder de borst ervoor zorgen dat je borsten er steviger uitzien. Dat wordt opdrukken! Een gemakkelijke oefening: druk je handpalmen op borsthoogte stevig tegen elkaar. Houd ook je ellebogen op deze hoogte. Houd dit 5 tellen vast en ontspan. Herhaal 10 keer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat interessant zeg!! Dat wist niet niet :)

Link naar reactie
Delen op andere sites



×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.