Ga naar inhoud

Een beetje uit het veld geslagen na eerste consult


Aanbevolen berichten

Dit is mijn eerste post hier op het forum, dus ik zal me even voorstellen.
Ik ben 23 jaar, 185cm lang en weeg 79/80 kilo. Ik draag een bh in maat 75H, deze is speciaal aangemeten.

Al jaren heb ik last van mijn borsten, in groep 8 begonnen ze bij mij al te vormen en ik werd er ook mee gepest. Ik schaamde me dus erg hiervoor.

Ook begon ik rond mijn 15e erg last te krijgen van mijn rug. Ik heb een holle rug van mezelf (dit was al vastgesteld door een kinderarts toen ik heel jong was), dit kan eventueel meespelen. Maar verder heb ik ook erge pijn in mijn schouders, mijn BH bandjes striemen in mijn schouders van de bandjes. Mijn moeder heeft ook een borstverkleining laten doen, ze was toen ouder dan ik nu ben, en had geloof ik cup I.

Nu, op latere leeftijd, denk ik al tijden na over een borstverkleining gezien de klachten alleen maar verergeren. Ik heb geprobeerd af te vallen, maar toen ik 72 kilo woog had ik alsnog cup G. Ze zijn zo'n beetje even groot als mijn hoofd en ik heb met 2 handen om 1 borst nog ruimte voor meer. Mijn rug doet constant pijn, en ik voel enorme verlichting wanneer mijn vriend mijn borsten als het ware vasthoudt geeft dit zoveel verlichting in mijn schouders en onderrug. Eindelijk kan ik m'n schouders ontspannen! De spieren zijn ook helemaal hard en lijken wel verkrampt door het gewicht.

Ook kleding kopen is een ramp en ik voel me enorm lomp door mijn prominent aanwezige borsten. Met een BH aan worden ze ook een beetje naar opzij geduwd waardoor ik een breder voorkomen krijg.

Heel lang durfde ik niet naar de huisarts, maar toen ik uiteindelijk de stap zette had ik niet het idee gehoord te worden. Hij zei dat het zonde was om er iets aan te doen, want het is toch prima zo? Na een tweede afspraak heb ik aangegeven écht erg last te hebben. Heb hem ook mijn schouders laten zien en aangegeven dat ik me super rot erbij voel. Ik ben een beetje slecht in standvastig aangeven waar ik mee kamp, want ik ben nogal gesloten van mezelf.

Uiteindelijk ben ik doorverwezen naar het Medisch Spectrum Twente.

Nu heb ik mijn eerste consult gehad bij een plastisch chirurg in het MST, maar ik heb er geen goed gevoel bij gehad. Had niet een super gevoel bij de man zelf, hij kwam op mij een beetje geveinsd over, maar dat kan natuurlijk ook van de nervositeit komen.Mijn BMI is prima in orde. Zit met 23,4 ruim onder de 28/30 en ik vind mezelf absoluut niet dik.

Toch begon de plastisch chirurg erover dat ik eerst moest afvallen. Hij noemde me fors en stevig en zei dat mijn "grote buikomvang" ook voor rug- en schouderklachten kan zorgen omdat het alles omlaag trekt. Ik heb wel iets een buikje en ben me daar bewust van, maar toch geen gigantische zwembanden.

Ook zei hij dat mijn borsten weinig volume hebben. Mijn borstaanzet is laag, maar ik vind ze wel degelijk te groot voor mijn postuur. Mijn taille valt compleet weg; is hem dus denk ik ook niet goed opgevallen. Hij gaf aan dat bij mij een cup B compleet zou wegvallen, maar ik wil helemaal niet naar een B-cup. Het liefst een D-cup. Heb dit ook aangegeven, maar kreeg niet echt een reactie. Hij ging verder met zijn uitleg...

Dit alles werd meerdere malen door hem herhaald, en hij vond dat ik ondanks mijn goede BMI (had dat zelf aangegeven, gezien ik veel gelezen heb op internet) er toch meer moeite voor moest doen want ik zou me wel beter voelen met een paar kilootjes minder. Hij heeft overigens niet mijn BMI berekend en ik hoefde allen mijn bovenlichaam te ontbloten (dit niet eens volledig, hij heeft vooral mijn borsten bekeken).

Over 3 maanden heb ik weer een consult, en in de tussentijd moet ik afgevallen zijn. Hij verwacht dat ik me dan beter voel, maar ik ben bang van niet...

Natuurlijk ga ik wel afvallen, een paar kilootjes minder kan écht geen kwaad. Vrienden van me zeggen dat ik een second opinion moet vragen, ook mijn moeder vindt het een beetje onzin. Ik ben wel van plan om te gaan hardlopen en ook wat spieroefeningen te doen. In drie maanden tijd kan ik wel wat kilootjes kwijt! Let nu al enorm op wat ik eet, maar moet niet gaan crash dieëten, natuurlijk.

Nu is mijn vraag eigenlijk of meerdere mensen ditzelfde advies hebben gekregen, en wat jullie hiervan denken. Is het goed om een second opinion te vragen? Heeft mijn chirurg gelijk? Ik vind dit allemaal nogal lastig en hoop dat jullie me misschien kunnen helpen met wat advies!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi hoi

Welkom op het forum!!

Het eerste wat ik je wil meegeven is eigenlijk dit: Als je geen vertrouwen in de chirurg hebt (en dat is wat ik lees uit je verhaal) Doe het dan niet bij hem!! Dan ga je achteraf misschien heel ontevreden zijn, en dat is niet de bedoeling van je borstverkleining..

Er zijn een hoop goede pc's, ook hier op het forum zijn er verschillende genoemd (ik weet ze voor de bvk niet uit mijn hoofd, maar waarschijnlijk zul je ze kunnen vinden bij de operatieverslagen borstverkleiningen)

Ga idd voor een second opinion, want met dit bmi, zou er geen probleem moeten zijn om gewoon geopereerd te kunnen worden.

Misschien dat je kunt overleggen met je zorgverzekeraar, wie zij in aanmerking kunnen laten komen? Anders is het een kwestie van een goede uitzoeken (op basis van ervaringsverhalen) en daar een afspraak te maken.

Ik vind het niet zo goed van die pc die je nu gezien hebt, dat hij je nog onzekerder maakt over je lichaam.. Verder luistert hij blijkbaar niet zo goed naar je wens.. Stel je voor je wordt straks wakker met een b? Dat zou je jezelf nooit vergeven....

Heel veel succes met eht maken van je keuze.. Het liefst zou je natuurlijk morgen geopereerd worden, denk ik.. maar een weloverwogen keuze qua pc maken, is belangrijk :)

xx BB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi meid, wat vervelend dat je zo afgewimpeld bent.

Het is natuurlijk altijd beter om wat af te vallen, meestal gaat het,het snelst bij de borsten.

Ik kan niet beoordelen hoe je lichaam eruit ziet, maat bmi zegt niet alles natuurlijk.

Bij ons op de sportschool is een pro bodybuilder die weegt ongeveer 120 kg.

Puur spieren natuurlijk maar volgens de bmi meeting heeft hij ernstige obesitas.

Succes met afvallen!

Hier op het forum is een topic over groene smoothies, daar ben ik ook al 5kg mee kwijtgeraakt.

Liefs Linny Xxx

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heel heeeel erg bedankt voor je advies! Ik twijfel op het moment heel erg erover. Ik ga waarschijnlijk in het gesprek over 3 maanden ook aangeven hoe ik me erbij voelde, mocht het zo zijn dat ik dan alsnog negatief advies krijg vraag ik om een second opinion.

Mijn zorgverzekeraar contacteren klinkt ook als een goed idee, sowieso om wat extra informatie in te winnen. Na eerder contact hoorde ik wel dat het wordt vergoedt nadat medische noodzaak aangetoond is, of ik daar toestemming voor krijg is nog maar de vraag... Ben wel doorverwezen via de huisarts dus!

Voelde me inderdaad erg onzeker en ongehoord na het gesprek. Maar dit is ook wel weer een motivator, door deze ervaring heb ik veel meer zin om het tegendeel te bewijzen. Probeer vooral positief te blijven! :lol:

Dat het snel gaat bij de borsten heb ik vaker gehoord, maar zelf nog niet veel van gemerkt. Misschien dat dat beter gaat met intensievere lichaamsbeweging, daarom ga ik dat ook zeker proberen!

Ik begrijp ook goed dat BMI niet alles zegt (heb al eerder gehoord van mensen met veel spiermassa), maar ik heb mezelf nooit echt dik gevonden om eerlijk te zijn. Heb wel een wat voller figuur met een klein buikje, maar dat is ook moeilijk te beoordelen op een forum, haha!

Bedankt voor de tips over de smoothies, ik ga er zeker naar kijken!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey,

Wat vervelend zo'n ervaring. En dat als je er toch al jaren mee worstelt. Ik snap nooit zo goed waarom mensen zo doen.

Ik heb vroeger ook een bvk gehad. Ik ben geen schoolvoorbeeld hoor, maar wel erg blij dat ik het gedaan heb.

Volgens mij wordt het door de zorgverzekeraar vergoed vanaf maat E. Ik had ooit 70F en twee operaties (bvk) zijn bij mij geheel vergoed.

Wat nu geldt voor de basisverzekering weet ik niet. Dat zou ik eerst even navragen, dan weet je alvast meer over wat zogenaamd 'erg genoeg' is, voordat een pc zijn mening geeft. Misschien geeft dat je wat meer steun bij een volgende gesprek. Ik had zelf ook altijd last van mijn rug en schouders, maar je merkt het pas echt goed als ze verkleind zijn wat het is om geen pijn meer dagelijks te voelen.

Verder zou ik niet terug gaan naar een arts die mij niet op mijn gemak stelt. Het is nogal een operatie met behoorlijke littekens. En een beetje steun van de mensen die erbij betrokken zijn is wel zo belangrijk!

Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou niet eens meer terug gaan naar die man en gewoon via je verzekering of huisarts kijken bij wie je nog meer terecht kan.

Als je je niet goed voelt moet je ook niet bij hem gaan.. Ik voelde me bij de eeste pc waar ik heen ging ook niet goed en ben daarom verder gaan kijken!

Of je het nu zelf betaalt, het vergroot of verkleint, de arts moet je een goed gevoel geven.. Doet ie dit niet is het wat mij betreft echt een no-go ;)

Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Viooltje,

Ik ben het met de rest eens...ik zou ook niet terug gaan naar die PC!!!

Toen ik bij de huisarts geweest was voor doorverwijzing wilde ze dat ik eerst bij ons in het ziekenhuis een afspraak zou maken, terwijl ik ook al had aangegeven dat ik eigenlijk naar Bergman Clinics wilde, van het ziekenhuis had ik namelijk geen goede verhalen (ook al was dat jaren terug). Ik heb me toen toch om laten praten en toen ik thuis was twijfelde ik ineens heel erg en durfde eigenlijk het ziekenhuis niet te bellen. Op aanraden van mijn moeder en man heb ik toen weer contact opgenomen met de huisarts en het verhaal voorgelegd, zij heeft toen direct de verwijzing naar Bergman Clinics gemaild en zij hebben dezelfde middag nog contact met mij opgenomen. Twee dagen later was ik daar op consult. Daar een hele goede indruk gekregen. En dus ook verder nergens meer geweest.

Succes in ieder geval!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb niet willen reageren hierop maar kan mijn irritatie niet bedwingen...

In godsnaam wat een hork!! Sorry, of is dat te grof? Horkje dan...

Jij hebt geen problemen met je figuur en je vind jezelf mooi,

wat is er dan mis?

Dat gezeur altijd met dieet (zeg de vrouw met een te laag bmi)

En een buikje is niks mis mee toch?

Beetje volle vrouw is toch prachtig?

Echt meis maak een goede keuze!

Ik heb de eerste keer eenonderbuikgevoel gehad over mijn arts,

helaas niks mee gedaan dat maakt dat ik 3 w terug weer onde het mes kon om zijn zooi te herstellen.

Vertrouw op je gevoel.

Zijn zoveel artsen dat er keus genoeg is.

En als jij pijn hebt lekker doen toch?

Jij moet met het gewicht lopen en niet een ander.

Heel veel succes met je keuze!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Nou die had er duidelijk geen oor naar,jeetje zeg,wat een vervelend consult heb je gehad.

als hij het al niet ziet zitten,zou ik snel wegwezen daar,want dat word m niet hoor.

Zoek een arts die de uitdaging wel aan wilt gaan om jou droom te verwezenlijken,dat je moet afvallen en wat al niet meer kan iedereen wel verzinnen/zeggen,wat een onzin zeg!

Echt 100 anderen die wel klaar voor je willen staan.

En laat hem maar lekker varen....... :155:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ontzettend bedankt voor alle reacties!

Inmiddels ben ik al wat afgevallen en vandaag komt een nieuwe extra stevige sport BH binnen voor hardlopen! :D

Heb ook een uitnodiging gekregen om weer langs te komen bij dezelfde plastisch chirurg, maar ik ga de ingreep niet door hem laten uitvoeren. Wil graag naar een andere kliniek voor een second opinion en hopelijk een chirurg spreken die me wél een prettig gevoel geeft. Ook bedacht ik me dat ze bij het ziekenhuis waar ik was geen specialisme hebben van borstverkleiningen. De chirurg die mij zou gaan opereren doet volgens mij voornamelijk pols- en handchirurgie, gezien ik dit vind over hem: "Werkzaam op de afdeling plastische chirurgie voor plastische, reconstructieve, hand en pols chirurgie in Medisch Spectrum Twente (Enschede en Oldenzaal) en Handpolscentrum Twente." "Lidmaatschappen NVPC, Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie NVvH, Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie NERASS,Netherlands Rheumatoid Arthritis Surgical Society"
Én daarbij flink wat reviews over handchirurgie. Eigenlijk niks over ingrepen van een andere soort...

Mijn moeder, die dus ook al een verkleining achter de rug heeft, zei dat ik het beste eruit moet zien te halen!

Zit er al jaren over te denken, dus nog een paar maanden extra maakt ook niet veel meer uit. Ik wil het liefst iemand die toch wel wat meer ervaring heeft op het gebied van borsten.

Alleen als ik ervaringen lees van andere dames die gewoon compleet geen last meer hebben van hun nek en rug verlang ik er toch enorm naar, haha.

Ook denk ik dat het snuffelen naar kleding een leuke bezigheid gaat worden! :43:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 month later...

Hey viooltje

ik vind het zeer vreemd dat jou pc zo reageerd zeker omdat ik ongeveer dezelfde situatie zit als jou ben 20 nu 1m75 en weeg rond de 75 kheb een G cup en mijn pc heeft helemaal niet moeilijk bij. Hij zei wel dat als ik wilde vermageren ik het beter de voor de operatie nog deed maar dat is alles

Normaal wordt ik nu vrijdag geopereerd

Khoop dat je beter geholpen wordt bij je nieuwe pc

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weeks later...

Hey viooltje

ik vind het zeer vreemd dat jou pc zo reageerd zeker omdat ik ongeveer dezelfde situatie zit als jou ben 20 nu 1m75 en weeg rond de 75 kheb een G cup en mijn pc heeft helemaal niet moeilijk bij. Hij zei wel dat als ik wilde vermageren ik het beter de voor de operatie nog deed maar dat is alles

Normaal wordt ik nu vrijdag geopereerd

Khoop dat je beter geholpen wordt bij je nieuwe pc

Wauw, spannend! Hoe is de operatie verlopen?

Ik heb inmiddels weer een afspraak gemaakt met mijn huisarts, wil doorverwezen worden naar Bergman Clinics.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey viooltje bij mij is alles goed verlopen

Tis een 75d ipv een 75c blijkt na 2 weken maar mij hoor je niet klagen

Ik ben er nu al heel blij mee :)

Vraag zeker goed na welke dokter je hebt en ook naar mensen die het al door die persoon hebben laten doen men papa zit in de gezondheidssector en zegt dat het echt wel belangerijk voor je litteken is wie het doet

Dus als je je niet confortabel voelt bij die oc zeker iemand anders zoeken

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weeks later...

Wat fijn dat het je zo goed bevalt! 75D klinkt ook prima! Dat is de maat die ik uiteindelijk ook zou willen, met mijn lengte zou kleiner denk ik misstaan.

Het gaat verder niet slinken? Heb je trouwens veel last gehad na de operatie?

En bedankt voor het advies. Aanstaande vrijdag ga ik dan eindelijk een consult plannen met de kliniek. Ik ben erg nerveus, maar heb goede hoop erop! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jee, je hebt het niet getroffen qua pc zeg. Dat je huisarts zegt dat het zonde is vind ik ook echt niet kunnen.

Is je consult bij Bergman of waar je eerder bent geweest?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey viooltje

Tis even geleden dat ik nog op de site was. Alles is nog steeds goed bij mij na de operatie niet veel last gehad. Het ergste vond ik de drains

Heb nog steeds een open wondje bij het 3landspunt en die borst is nog hard de andere geneest zeer vlot en is al zacht.

Mag eindelijk terug zonder bh slapen maar dat vind ik nog griezelig. Net zoals gaan winkelen voor een gewone bh daarom dat ik het steeds uitstel waarschijnlijk

Jij alvast succes bij je nieuwe afspraak

Lemme

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 7 months later...

Ik ben nu al een tijd niet actief geweest op het forum, maar inmiddels is mijn operatie achter de rug! 21 december was de datum, en om 9:00 uur ging ik onder het mes. De ingreep werd volledig vergoed en het lijkt erop dat qua herstel alles goed gaat! :43:

De operatie is uitgevoerd door Drs Y. Smulders in Velthuis Kliniek te Enschede. In het verleden ben ik nooit onder narcose geweest, dus dat was die dag wel érg spannend, maar het viel me allemaal heel erg mee! Het ergste vond ik nog wel de trombose prik! Er is gekozen voor de ankermethode, omdat er toch wel flink wat weggehaald werd en ik ook een soort kleine lift kreeg. In totaal is er 1013 gram weggehaald, 513 gram links en 500 gram rechts.
Ik heb niet veel pijn (lang leve medicatie), wel vind ik het erg vervelend dat ik heel weinig kan. Maar gelukkig heb ik veel mensen om me heen die goed voor me zorgen en me helpen waar nodig!

Ik heb één dag overnacht in de kliniek en mocht de volgende dag alweer naar huis. Ik kreeg geen drains, wat ik wel fijn vond, las ook dat veel chirurgen in de Verenigde Staten hier geen gebruik van maken in verband met verhoogd infectie gevaar. Mijn moeder heeft ook een verkleining gehad, en heeft aan haar drains nog 'dog ears' aan overgehouden. Natuurlijk heb ik in de kliniek alles gevraagd wat in me opkwam, en ook heb ik na de verbandwissel het voorlopige resultaat al gezien... echt prachtig! Het personeel is super lief en ze zijn erg kundig met wat ze doen, ook heb ik de plastisch chirurg erg vaak gezien, wat me een veilig gevoel gaf.

Vrijwel meteen merkte ik al dat ik minder last heb van de 'knoop' in mijn nek, maar ik durf tot op heden nog niet goed te ontspannen in verband met de hechtingen... Maar dat komt allemaal wel!

Eén van mijn tepels is een beetje verkleurd (niet echt paars, maar ook niet mooi roze zoals de andere), deze hou ik goed in de gaten. Volgens de verpleegkundige is het in ieder geval een goed teken dat mijn tepels even warm aanvoelen! Mijn moeder had ook dat één van haar tepels een beetje verkleurde (zij dacht dat het gewoon beurs was, gezien ze toch flink aan de haal gaan met je lichaam). Af en toe bloed ik nog een beetje, het stroomt er gelukkig niet uit, maar ziet er soms wel een beetje eng uit. Ik heb natuurlijk ook wel last van wat zwellingen, maar niks abnormaals. Er zit een klein deukje in mijn rechterborst, maar volgens de pc is dat vanwege de oplosbare hechting die erin zit en trekt dat sowieso nog bij. Stelde mij in ieder geval gerust!

Maar al met al ben ik enorm blij en dat nu al! Ik kan mijn winterjas weer aan zonder dat deze knelt door mijn borsten (maat 44, terwijl ik maat 38/40 in de winkel destijds ook dichtkreeg, maar niet over mijn boezem :( ) en ook zie ik mijn taille weer goed! Ik heb totaal geen spijt van mijn beslissing en hoop dat alles goed zal verlopen, het uiteindelijke resultaat is nog afwachten, maar ik kijk ernaar uit! :76:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey viooltje

Tis even geleden dat ik nog op de site was. Alles is nog steeds goed bij mij na de operatie niet veel last gehad. Het ergste vond ik de drains

Heb nog steeds een open wondje bij het 3landspunt en die borst is nog hard de andere geneest zeer vlot en is al zacht.

Mag eindelijk terug zonder bh slapen maar dat vind ik nog griezelig. Net zoals gaan winkelen voor een gewone bh daarom dat ik het steeds uitstel waarschijnlijk

Jij alvast succes bij je nieuwe afspraak

Lemme

Mijn moeder had ook lang last van een open wond op dat punt, ik geloof zelfs bij beide borsten, maar bij haar is alles heel mooi hersteld! Het duurde wel even. Vanaf het moment dat ze mocht smeren met crèmepje heeft ze dat meteen gedaan!

Maar wat fijn dat het je bevallen is! Inmiddels al een gewone beha gekocht? Mij lijkt dat ook heel eng, net als slapen zonder een sport beha.

Het vervelendst voor mij is dat je niet op je zij mag/kunt slapen. Ik kan niet wachten tot dat wel weer kan. :103:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.



×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.