Jump to content

Eerste consultatie gehad bij Dr. D'hondt in Tongeren


Amélien

Recommended Posts

Hoi iedereen !

Laat ik me eventjes voorstellen. Ik ben 23 jaar en ben een 'vrij' onzekere jonge vrouw. Ik ben terecht gekomen op deze website via een vriendin.

Nu waarom het idee voor een borstvergroting? Omdat ik persoonlijk vind dat mijn lichaam niet in verhouding is. Ik heb heel brede heupen, maar mijn borsten zijn niet naar verhouding. Ik denk er al eventjes aan om hier iets aan te laten doen, maar heb er nooit op doorgezet. Het is zo dat mijn papa sinds korte tijd is overleden en ik heel fel ben afgevallen. Ik ben 1m 62 en woog een jaar geleden 63 kilo (was ook wel naar het buitenland gegaan, dus had me een beetje laten gaan), op dit moment weeg ik 54 kilo; ben dus een goede 9 kilo afgevallen. "JEEUUJJ" denken de meeste vrouwen maar dat is niet minder waar. Ben ook aan mijn borsten afgevallen; en het was al niet veel. Ik heb gisterenavond mijn cupmaat nog eens zelf gemeten (had wat gegoogled hoe dat moest) en ik heb ocharm nog maar een A. Ik had een mooie gevulde B, maar ik merkte gewoon zelf dat ik mijn BH's niet meer gevuld kreeg. Ik weet dat sommigen nu misschien denken "Oh ze is emotioneel door het overlijden van haar papa en ze gaat misschien een ondoordachte beslissing nemen", maar ik had deze gedachte daarvoor ook al.

Maar ik ben er dus wel serieus over aan het nadenken omdat ik me gewoon echt niet meer vrouwelijk voel. Overal waar ik ga vergelijk ik mezelf en denk ik bij mezelf "wow ik ben echt uit proportie". Begrijp me niet verkeerd, ik zou deze ingreep niet doen omdat ik mooier wil zijn dan de rest, ik wil het gewoon voor mezelf. Ik wil mezelf meer in proportie voelen.

Vandaar dat ik op dit forum ben gekomen. Ik zou graag raad//tips/feedback/ervaringen van mensen horen eer ik er eventueel aan zou beginnen want het is toch wel een serieuze ingreep. En voor ik deze beslissing neem moet ik er echt wel 100% zeker van zijn, want mijn mama hierover inlichten zal niet makkelijk zijn. Zij is namelijk nog van een generatie voor ons, waar de borstvergrotingen taboe waren en waar ze het beeld hebben van een vrouw met echt harde meloenen waardoor het er ontzettend nep uit zag.

Dus alle hulp is welkom =)

Groetjes

Amélien

Link to comment
Share on other sites

He Amelien,

Allereerst nog gecondoleerd met je vader, sterkte daarmee! Gezellig dat je je hebt aangemeld, je zal merken dat hier meer dan genoeg informatie te vinden is over borstvergrotingen, chirurgen enz. Rechts bovenin vind je de zoekbalk waar je bijvoorbeeld de naam van een chirurg kan invullen. Weet je al een beetje wat voor maat je wilt enzo?

x Bo

Link to comment
Share on other sites

Guest cindytje1985

Gecondoleerd met je vader en heel veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijd!!

Welkom op het forum.. Je bent hier in ieder geval aan het juiste adres voor info over borstvergrotingen... Heb je zelf al georiënteerd waar je eventueel op consult zou willen gaan en wat jouw wensen zijn.

Je doet er goed aan om wat meerdere consulten in te plannen bij verschillende klinieken om jouw wensen te bespreken en om te kijken wat je mogelijkheden zijn..

Lees je vooral goed in hier op het forum en als je vragen hebt, schroom niet om ze te stellen, er zijn hier genoeg meiden die je kunnen helpen..

Veel leesplezier en veel succes met je zoektocht!!

Link to comment
Share on other sites

Super leuk dat jullie al zo snel reageren ! Dit is totaal nieuw voor mij maar vind het gewoon tof om er met mensen over te praten die hetzelfde willen (al hebben) als mij .. Ik wil er niet uitzien à la Pamela Anderson, dat gaat mijn petje een beetje te boven. Ik ben ook vrij klein dus moet daar ook wat rekening mee houden. Ik had eerlijk gezegd gedacht aan een mooie C =)

Link to comment
Share on other sites

Helaas worden borstvergrotingen nog vaak geassocieerd met Pamela Anderson inderdaad :P Gelukkig is er dit forum waar je lekker je ei kwijt kan! Ik denk dat wij wel een beetje dezelfde wensen hebben, ik ben ongeveer even lang als jij en wil ook graag een C. Ik ga je topic volgen, ben benieuwd waar je op uit komt!

Link to comment
Share on other sites

@Boho Dus jij wilt dat ook graag maar je hebt het nog niet vastgelegd? Heb je al een consult gehad? En hoe heb jij dat onderwerp aangesneden bij je ouders/vriend? Dat is nog zoiets .. Hij weet daar nog niets van .. En ja om eventjes tussen de soep en patatten te zeggen "seg schat, ik ben niet tevreden over mijn borsten, ik wil er iets aan laten doen" hmmm .. :P

Link to comment
Share on other sites

Guest cindytje1985

Super leuk dat jullie al zo snel reageren ! Dit is totaal nieuw voor mij maar vind het gewoon tof om er met mensen over te praten die hetzelfde willen (al hebben) als mij .. Ik wil er niet uitzien à la Pamela Anderson, dat gaat mijn petje een beetje te boven. Ik ben ook vrij klein dus moet daar ook wat rekening mee houden. Ik had eerlijk gezegd gedacht aan een mooie C =)

Inderdaad hebben veel mensen nog steeds het idee dat als je over een borstvergroting praat dat je het direct hebt over die grote ronde porno tieten om het maar ff plat te zeggen..

Ik ben zelf ook niet groot 1,63.. Ik hou daarintegen wel van mooie volle borsten...

Ik heb 500 cc per borst gekregen en draag nu een sportbh 75D... had een sportbh 70E, maar die zat qua omvang heel erg strak door het vocht wat je vast houdt..

Mijn ouders wisten al dat ik er niet tevreden mee was.. ben toen ik een heel stuk jonger was al eens met mijn moeder langs een chirurg geweest, maar toen toch niet gedaan... Toen ik het nu vertelde snapte ze me heel goed en was het geen probleem..

Ook mijn vriend wist vanaf het begin van onze relatie dat ik niet tevreden was met mijn borsten.. Hij vond ze heel mooi en vond de borstvergroting totaal niet nodig, maar als dit mij gelukkig zou maken moest ik het zeker doen!!

Link to comment
Share on other sites

@Amelien Ik sta op het moment op de wachtlijst bij de Haaglanden kliniek, wil in juli onder het mes dus heb nog geen vaste datum. Ik heb met de chirurg 275cc besproken, maar wil binnenkort nog even terug omdat ik toch denk dat het te weinig word, dus die 275cc staat nog niet vast :) Bij mij is het qua ouders eigenlijk heel makkelijk gegaan, mijn moeder heeft namelijk ook haar borsten laten vergroten. Bij ons thuis hebben alle meiden eigenlijk van nature kleine borsten dus een borstvergroting was voor mij altijd al een optie. Mijn vriend was er eerst nog een beetje sceptisch over (hij vind mijn eigen borsten al mooi genoeg), maar hij wordt er nu wel steeds enthousiaster over. Waarschijnlijk omdat ik dat ook ben ;) Waarschijnlijk is het het beste om het gewoon tussen neus en lippen door te vertellen haha

Link to comment
Share on other sites

Welkom op het forum!!

Je bent hier aan het juiste adres voor informatie. Het is ook heerlijk om te kunnen praten met meiden die je kunnen begrijpen, want niet iedereen snapt dat we dit willen. Het is heel goed dat je dit voor jezelf wil gaan doen.

Succes met je zoektocht meid en heb je vragen dan horen we dat wel. Zoals je ziet zijn er genoeg meiden hier actief.

Veel forum plezier!!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi!

Allereerst gecondoleerd met het verlies van je vader! Sterkte in deze moeilijke periode :(

Ontzettend leuk dat je je hebt aangemeld! Welkom!!

Heb je al een beetje rondgekeken en informatie kunnen winnen?

Wij hebben een beetje hetzelfde. Ik ben al geopereerd maar ik ben 24 jaar, 1.65 cm, ben 55 kilo en had een kleine A. Mijn wens was om zo natuurlijk mogelijke borsten te krijgen en eindelijk in proportie te zijn. Ik moet zeggen dat dr. de Blecourt daar heel goed mee aan het werk is gegaan! Als het goed is kom ik, na 255CC meer, uit op een C maar dat heb ik nog niet opgemeten.. Als je wilt, kun je eens een kijkje nemen bij mijn foto's :)

Mijn vriend wist al dat ik er onzeker over was dus die was totaal niet verbaast.. Die is er zelf mee gekomen toen ik voor de zoveelste keer in tranen uitbarstte omdat ik geen bikini aan wou zonder bandjes waarmee je ze nog een beetje kon pushen. Jou situatie is iets anders.. Maar je moet natuurlijk doen waar jij gelukkig van word en wie wilt nou niet dat z'n meisje gelukkig is :) Verder weten alleen mijn ouders het die al jaren wisten dat ik mijn borsten niet mooi vond.

Link to comment
Share on other sites

@Boho Wat spannend .. Juli is nog ver weg maar het zal zo daar zijn ;) Ik heb totaal nog geen idee van die "CC" dus dat is allemaal een beetje chinees voor mij .. Ik ben ook nog niet op consultatie geweest .. Ik ben nu volop op 'onderzoek' en exploratie .. Eerste kleine stapjes ;) Maar ben wel vrij zeker dat het er van gaat komen .. Het gaat gewoon zijn van hoe ik het ga aanpakken, wanneer (want moet rekening houden met mijn job), welke maat, ...

@Esmiralda Dank je voor de warme verwelkoming ;) Geeft leuk gevoel !

@cindytje1985 Mijn mama weet wel dat ik niet tevreden ben over mijn lichaam maar heb zo eens langs mijn neus af gezegd van "ja wat zou gij dervan vinden moest ik dat doen" en toen zei ze "begin niet hè amelien, da wil ik ni .. en dan de mense ma prate zkr" .. Het is gewoon echt de mentaliteit van een generatie terug .. Zijzelf is ook vrij streng opgevoed en in die generatie was het al helemaaaaaal taboe om iets aan je borsten te laten doen. Zij is van de mentaliteit: je moet tevreden zijn met wat je hebt. En dan krijg je de cliché uitleg "je bent toch mooi hoe je bent, en laat toch niet aan je uiterlijk prutsen, dat is iets kunstmatig blablabla, kan nooit gezond zijn !"

@it's_me24 Ben volop aan het rondneuzen ! Vraag me gewoon af wat concreet de nadelen van een borstvergroting kunnen zijn .. Allé ja er kan vanalles mislopen, maar dat kan ook gebeuren als je bv. je wijsheidstanden laat trekken. Ik moet wel toegeven dat ik een beetje met vragen zit zoals "wat als ze te groot uitvallen" "wat als ze niet mooi uitkomen" "wat als het niet goed gedaan is" ... De cliché vragen dus ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest cindytje1985

@Boho Wat spannend .. Juli is nog ver weg maar het zal zo daar zijn ;) Ik heb totaal nog geen idee van die "CC" dus dat is allemaal een beetje chinees voor mij .. Ik ben ook nog niet op consultatie geweest .. Ik ben nu volop op 'onderzoek' en exploratie .. Eerste kleine stapjes ;) Maar ben wel vrij zeker dat het er van gaat komen .. Het gaat gewoon zijn van hoe ik het ga aanpakken, wanneer (want moet rekening houden met mijn job), welke maat, ...

@cindytje1985 Mijn mama weet wel dat ik niet tevreden ben over mijn lichaam maar heb zo eens langs mijn neus af gezegd van "ja wat zou gij dervan vinden moest ik dat doen" en toen zei ze "begin niet hè amelien, da wil ik ni .. en dan de mense ma prate zkr" .. Het is gewoon echt de mentaliteit van een generatie terug .. Zijzelf is ook vrij streng opgevoed en in die generatie was het al helemaaaaaal taboe om iets aan je borsten te laten doen. Zij is van de mentaliteit: je moet tevreden zijn met wat je hebt. En dan krijg je de cliché uitleg "je bent toch mooi hoe je bent, en laat toch niet aan je uiterlijk prutsen, dat is iets kunstmatig blablabla, kan nooit gezond zijn !"

Over het aantal cc zou ik me niet zo druk maken.. Dat is namelijk voor iedereen verschillend en dat pakt voor iedereen verschillend uit.. Ga vooral kijken naar foto's van wat jij mooie borsten vindt en dan kan een pc kijken hoeveel cc jij daarvoor nodig hebt..

Ieder merk prothese heeft namelijk een andere maat en een andere projectie en het is ook geheel afhankelijk van jouw voorsituatie om een bepaalde maat te bereiken..

Daarom is het ook van belang om meerdere consulten in te plannen bij verschillende chirurgen om te kijken wat je opties zijn..

Wat betreft je herstel, dit is ook geheel afhankelijk van de plaatsing van de protheses.. het herstel bij voor de spier gaat sneller dan dat je ze dual plane (half achter de spier) krijgt.. Ik heb even bij je foto's gespiekt en ik denk dat je ze dual plane zal krijgen.. Ik ben geen chirurg dus hou je daar niet aan vast want misschien denkt een pc daar wel heel anders over..

Indien je ze dual plane krijgt moet je er rekening mee houden dat je 6 weken niet mag tillen en je ellebogen niet hoger dan je schouders mag doen.. Dus ik weet niet wat voor werk je doet, maar je moet er wel rekening mee houden dat je er ff uit bent...

Heb je voor de rest wel hulp, mocht je de operatie uit laten voeren want de eerste periode heb je echt wel hulp nodig...

Misschien kun je je moeder wat foto's laten zien van meiden/vrouwen die hun borsten hebben laten vergroten want misschien heeft ze er wel een heel verkeerd beeld van.. Het blijft altijd lastig als je moeder er heel anders over denkt..

Link to comment
Share on other sites

Hi Amelien,

Ik ben 6/11 geholpen, ik ben 1.60m en 49kg (ik ben heel smalletjes) en heb 240cc gekregen, dan moet ik uitkomen op omgeveer 70c.

Bij een consult zal de chirurg je ook adviseren in het aantal cc wat op jouw lichaam zorgt

Voor een c-cup. Spannend meis!

Mijn moeder vond het eigenlijk ook niks, in een gezond lijf moet je niet snijden vindt ze. En wacht nou tot je kids hebt, dan krijg je vast ook wat meer. Heb dr wel verteld dat ik aan het rondkijken was en daarna dat ik geopereerd zou worden. Ze snapt menergens ook wel want heeft zelf ook weinig, maar zij had het nooit gedaan.

Het is jouw lijf meis, zorg gewoon dat je er lang genoeg over nadenkt.

Link to comment
Share on other sites

Hi Amelien,

Ik ben 6/11 geholpen, ik ben 1.60m en 49kg (ik ben heel smalletjes) en heb 240cc gekregen, dan moet ik uitkomen op omgeveer 70c.

Bij een consult zal de chirurg je ook adviseren in het aantal cc wat op jouw lichaam zorgt

Voor een c-cup. Spannend meis!

Mijn moeder vond het eigenlijk ook niks, in een gezond lijf moet je niet snijden vindt ze. En wacht nou tot je kids hebt, dan krijg je vast ook wat meer. Heb dr wel verteld dat ik aan het rondkijken was en daarna dat ik geopereerd zou worden. Ze snapt menergens ook wel want heeft zelf ook weinig, maar zij had het nooit gedaan.

Het is jouw lijf meis, zorg gewoon dat je er lang genoeg over nadenkt.

Bij mijn moeder is het ook hetzelfde .. Ik heb niet voor niets hare bouw ;) Heb dus van haar mijn brede heupen en kleine borsten .. Zij heeft ook altijd gezegd dat ze niet vooraan in de rij stond maar in hare tijd werd daar gewoon ook niet over gepraat over borstvergrotingen .. Heb er ook al met mijn vriend over gepraat en die zegt dan "ik zie u graag voor hoe ge zijt, en ge zijt toch goed" ik vind da heel lief van hem en ik hou heel veel van hem ma da neemt mijn ¨¨gevoel ni weg als ik elke dag mijn BH moet aandoen en merk dat ze te groot zijn geworden en dat zo 'open' staan omdat ik het niet meer gevuld krijg ..

Link to comment
Share on other sites

Hey Amélien,

allereerst innige deelneming en veel sterkte toegewenst!
En welkom op het forum natuurlijk!
Ik kan mij ook in jouw verhaal vinden, heb ook brede heupen en maar een kleine B (zeker na de borstvoeding)

Als ik een bikini ging kopen moest ik een winkel vinden waar je boven en onderstukken apart kon kopen, echt vervelend!

en als je de top dan aanhebt zie je eigenlijk niets.

Snap de mensen ook: in een gezond lichaam moet je niet snijden, maar als je er jezelf beter door voelt, waarom niet.

Zelf ben ik op consultatie geweest bij dr Demeyere in Gent, is een vriendelijke man die uitgebreid de tijd neemt om alles te overlopen.
Hij heeft alles uitgebreid bekeken en omdat ik het zo natuurlijk mogelijk wou gaat hij tot 350cc proberen (ene borst is groter dan de andere)
Dan zou ik ongeveer uitkomen op een C - ben ik zelf wel tevreden mee. En het verschil gaat minder zichtbaar zijn.

Daarom heb ik ook de beslissing genomen om door hem 'geholpen' te worden. 19 december is mijn grote dag, vol stress :-)

Maar als je de verhalen van andere leest op het forum ben je wel gerustgesteld.
Ik zou zeggen: plan zeker eens een consult in, je leest veel maar het horen is toch gelijk anders.
En nadien kan je nog beslissen!

groetjes

S

Link to comment
Share on other sites

Hoi meid!

Gecondoleerd met je vader:(... ik zie t zeker niet als zielig doen, vind juist mooi dat je je verhaal hier durft te plaatsen!

Ik zou zeggen, ga lekker op zoek naar foto's bij ons allemaal en vraag maar raak, je kan echt over alles vragen stellen, ik heb er iig veel aan gehad.

Trouwens over je moeder.. mijn ouders, familie etc etc weten niet eens dat ik een bv heb gehad.

Ik heb t heel slim aangepakt, ik ben 4 maanden voor mijn bv steeds dikkere bh's gaan dragen, zelf effe voor mijn bv twee maximizers over elkaar! Erg he.. zo leek t alsof ik mega boobies had. Alleen toen ik die bh's uit deed bleef er niks over.

Mn moeder zei steeds van zo zo, t groeit nog goed!

Ik vind liegen heeeeel erg. Doe ik ook nooooit, alleen dit kon ik niet vertellen omdat ze t echt niet chill zouden vinden, weet k zeker.

Ik krijg ontzettend veel van ze, en wat doe ik met mijn geld? Een bv laten doen. Ze zouden dat niet leuk vinden, dus dit is beter.

En ben nu 13 weken po en nu heb ik zonder die twee maximizers over elkaar t zelfde resultaat nu ik geen bh aan heb.

Ze hebben dus niets gemerkt, alleen t liegen vond ik erg....

Mrja was voor mn boobs. had n a nu een volle c/kleine d:)

Ik heb na mn operatie bij mn vriend geweest 2 weken, ook daar tegen zijn ouders was t liegen echt mega rot..

Maargoed, ik heb wat ik wil:D

Je moet natuurlijk zelf de keus maken of je t wil zeggen, misschien reageert ze wel goed? Maar ik heb ervoor gekozen om het zo te doen. Net als heeel veel andere meiden hier, ben gelukkig niet de enige:p

Heel veel succes hier op t forum en als je vragen hebt, vraag maar raak!!

Liefs

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

OOoooh mijn vriend en ik zijn puur toeval op het onderwerp uitgekomen en ik vroeg langs mijn neus af wat hij ervan zou vinden als ik een borstvergroting zou doen en hij was er eigenlijk totaal niet tegen. Zijn tante heeft een borstverkleining laten doen dus begrijpt dat vrouwen zulke dingen doen. Toen ik hem vroeg "dus je zou me erin steunen?" zei hij "tuurlijk schat, altijd" ... Mijn avond kan niet meer stuk .. Iemand ooit bij Bruno D'hondt geweest te Tongeren? Daar zou ik eventueel gaan .. Heb deze naam doorgekregen ..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Dag dames,

Ik heb vandaag mijn eerste consult gehad bij Dr. D'Hondt en ik moet zeggen dat dit heel goed is meegevalle en. Zeer goede uitleg, ook over de eventueel nadelen .. We hebben ook een passesie gedaan. In het begin was dat wel een beetje raar maar uiteindelijk voelde ik me wel op mijn gemak !

Ik ga sowieso voor de anatomische gaan want dit ziet er het meeste natuurlijke uit maar zoals alle vrouw en ben ik nog aan het twijfele over de maar .. Ik heb 280cc aangehad en 325 .. Op dit moment heeft hij 325 opgeschreven. Ik moet gewoon ook nog eens voor de zekerheid vragen op welke cupmaat ik ga uitkomen .. Ik heb nu een heel kleine B .. dus heeft iemand een idee? Want ja als ze dan te groot uitvalle .. Ik zou graag een mooi volle C willen ..

Spannend wel ! Ik heb nu bedenktijd maar ik ga het waarschijnlijk toch doen . Het voelde gewoon goed !

Zijn er nog dames die een goede ervaring hebben met deze Pc? Want heb veel positieve maar ook al een paar negatieve réacties geleze ..

Feed-back is altijd welkom !

Thanks ladies xxx

Link to comment
Share on other sites

Ik ben er gisteren ook geweest voor een wissel,zitten er ongv 20j in,veel pijn de laatste tijd wegens kapsel vorming,bij mij komen er anatomische 280cc achter de spier,ben 1.75m groot en weeg 58kg,ben 50j,persoonlijk vindt ik dr D'hondt een hele bekwame pc,bekijk hem zijn loopbaan maar eens op google,al die negatieve kritiek wat ik hier al allemaal heb gelezen geloof ik gene snars van,sommige mensen moeten ook tegen de waarheid kunnen(als het volume niet past wat ze willen..ja dan past het niet hé),sites van wellness klinieken die met promoties uitpakken met goedkopere tarieven is bij wet verboden(orde van geneesheren)van dr D'hondt vindt je nergens prijzen op internet,bij welnesskliniek in Genk moest ik 60€ betalen om nog maar gewoon naar mijn borsten te laten kijken,bij D'hondt 40€ met een papiertje voor de ziekenkas,diegene die foto's van hun borsten hebben met dezelfde inhoud(280cc en achter de spier mogen ze mij altijd doormailen,grtjs...Rita

Link to comment
Share on other sites

Dag Rita,

Ik vond het ook idd een aangename dokter .. Legde ook goed uit en je merkt ook echt dat het iemand is die achter "naturel" staat en ni de opgeblaze barbie-pop borsten .. Ik wil natuurlijk niemand beledigen dat is ieder zijn eigen smaak maar ik ben daar gewoon totaal niet voor.. 2 vriendinnen van mij zijn ook door hem geopereerd en waren ook heel content ..

Hoe voel de pijn mee rita? En zo het 'revalidere'?

Groetjes x

Link to comment
Share on other sites

Sorry voor het misverstand ben op eerste consult geweest om te praten over de wissel moet de 18de juli gaan de eerste zitten er al meer dan 20j in heb die toen laten plaatsen door j.vandeput uit Hasselt (maar die zou ik niemand aanraden(is trouwens al in de 70 nu)omdat ik nu wat begin last te krijgen van de menopauze begint dat nu een beetje een rol te spelen op mijn borsten daarom heb ik liever dat ze vervangen worden !!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.