Amélien

Eerste consultatie gehad bij Dr. D'hondt in Tongeren

Recommended Posts

Hoi iedereen !

Laat ik me eventjes voorstellen. Ik ben 23 jaar en ben een 'vrij' onzekere jonge vrouw. Ik ben terecht gekomen op deze website via een vriendin.

Nu waarom het idee voor een borstvergroting? Omdat ik persoonlijk vind dat mijn lichaam niet in verhouding is. Ik heb heel brede heupen, maar mijn borsten zijn niet naar verhouding. Ik denk er al eventjes aan om hier iets aan te laten doen, maar heb er nooit op doorgezet. Het is zo dat mijn papa sinds korte tijd is overleden en ik heel fel ben afgevallen. Ik ben 1m 62 en woog een jaar geleden 63 kilo (was ook wel naar het buitenland gegaan, dus had me een beetje laten gaan), op dit moment weeg ik 54 kilo; ben dus een goede 9 kilo afgevallen. "JEEUUJJ" denken de meeste vrouwen maar dat is niet minder waar. Ben ook aan mijn borsten afgevallen; en het was al niet veel. Ik heb gisterenavond mijn cupmaat nog eens zelf gemeten (had wat gegoogled hoe dat moest) en ik heb ocharm nog maar een A. Ik had een mooie gevulde B, maar ik merkte gewoon zelf dat ik mijn BH's niet meer gevuld kreeg. Ik weet dat sommigen nu misschien denken "Oh ze is emotioneel door het overlijden van haar papa en ze gaat misschien een ondoordachte beslissing nemen", maar ik had deze gedachte daarvoor ook al.

Maar ik ben er dus wel serieus over aan het nadenken omdat ik me gewoon echt niet meer vrouwelijk voel. Overal waar ik ga vergelijk ik mezelf en denk ik bij mezelf "wow ik ben echt uit proportie". Begrijp me niet verkeerd, ik zou deze ingreep niet doen omdat ik mooier wil zijn dan de rest, ik wil het gewoon voor mezelf. Ik wil mezelf meer in proportie voelen.

Vandaar dat ik op dit forum ben gekomen. Ik zou graag raad//tips/feedback/ervaringen van mensen horen eer ik er eventueel aan zou beginnen want het is toch wel een serieuze ingreep. En voor ik deze beslissing neem moet ik er echt wel 100% zeker van zijn, want mijn mama hierover inlichten zal niet makkelijk zijn. Zij is namelijk nog van een generatie voor ons, waar de borstvergrotingen taboe waren en waar ze het beeld hebben van een vrouw met echt harde meloenen waardoor het er ontzettend nep uit zag.

Dus alle hulp is welkom =)

Groetjes

Amélien

Share this post


Link to post
Share on other sites

He Amelien,

Allereerst nog gecondoleerd met je vader, sterkte daarmee! Gezellig dat je je hebt aangemeld, je zal merken dat hier meer dan genoeg informatie te vinden is over borstvergrotingen, chirurgen enz. Rechts bovenin vind je de zoekbalk waar je bijvoorbeeld de naam van een chirurg kan invullen. Weet je al een beetje wat voor maat je wilt enzo?

x Bo

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest cindytje1985

Gecondoleerd met je vader en heel veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijd!!

Welkom op het forum.. Je bent hier in ieder geval aan het juiste adres voor info over borstvergrotingen... Heb je zelf al georiënteerd waar je eventueel op consult zou willen gaan en wat jouw wensen zijn.

Je doet er goed aan om wat meerdere consulten in te plannen bij verschillende klinieken om jouw wensen te bespreken en om te kijken wat je mogelijkheden zijn..

Lees je vooral goed in hier op het forum en als je vragen hebt, schroom niet om ze te stellen, er zijn hier genoeg meiden die je kunnen helpen..

Veel leesplezier en veel succes met je zoektocht!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super leuk dat jullie al zo snel reageren ! Dit is totaal nieuw voor mij maar vind het gewoon tof om er met mensen over te praten die hetzelfde willen (al hebben) als mij .. Ik wil er niet uitzien à la Pamela Anderson, dat gaat mijn petje een beetje te boven. Ik ben ook vrij klein dus moet daar ook wat rekening mee houden. Ik had eerlijk gezegd gedacht aan een mooie C =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helaas worden borstvergrotingen nog vaak geassocieerd met Pamela Anderson inderdaad

Gelukkig is er dit forum waar je lekker je ei kwijt kan! Ik denk dat wij wel een beetje dezelfde wensen hebben, ik ben ongeveer even lang als jij en wil ook graag een C. Ik ga je topic volgen, ben benieuwd waar je op uit komt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Boho Dus jij wilt dat ook graag maar je hebt het nog niet vastgelegd? Heb je al een consult gehad? En hoe heb jij dat onderwerp aangesneden bij je ouders/vriend? Dat is nog zoiets .. Hij weet daar nog niets van .. En ja om eventjes tussen de soep en patatten te zeggen "seg schat, ik ben niet tevreden over mijn borsten, ik wil er iets aan laten doen" hmmm ..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest cindytje1985

Inderdaad hebben veel mensen nog steeds het idee dat als je over een borstvergroting praat dat je het direct hebt over die grote ronde porno tieten om het maar ff plat te zeggen..

Ik ben zelf ook niet groot 1,63.. Ik hou daarintegen wel van mooie volle borsten...

Ik heb 500 cc per borst gekregen en draag nu een sportbh 75D... had een sportbh 70E, maar die zat qua omvang heel erg strak door het vocht wat je vast houdt..

Mijn ouders wisten al dat ik er niet tevreden mee was.. ben toen ik een heel stuk jonger was al eens met mijn moeder langs een chirurg geweest, maar toen toch niet gedaan... Toen ik het nu vertelde snapte ze me heel goed en was het geen probleem..

Ook mijn vriend wist vanaf het begin van onze relatie dat ik niet tevreden was met mijn borsten.. Hij vond ze heel mooi en vond de borstvergroting totaal niet nodig, maar als dit mij gelukkig zou maken moest ik het zeker doen!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Amelien Ik sta op het moment op de wachtlijst bij de Haaglanden kliniek, wil in juli onder het mes dus heb nog geen vaste datum. Ik heb met de chirurg 275cc besproken, maar wil binnenkort nog even terug omdat ik toch denk dat het te weinig word, dus die 275cc staat nog niet vast

Bij mij is het qua ouders eigenlijk heel makkelijk gegaan, mijn moeder heeft namelijk ook haar borsten laten vergroten. Bij ons thuis hebben alle meiden eigenlijk van nature kleine borsten dus een borstvergroting was voor mij altijd al een optie. Mijn vriend was er eerst nog een beetje sceptisch over (hij vind mijn eigen borsten al mooi genoeg), maar hij wordt er nu wel steeds enthousiaster over. Waarschijnlijk omdat ik dat ook ben
Waarschijnlijk is het het beste om het gewoon tussen neus en lippen door te vertellen haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom op het forum!!

Je bent hier aan het juiste adres voor informatie. Het is ook heerlijk om te kunnen praten met meiden die je kunnen begrijpen, want niet iedereen snapt dat we dit willen. Het is heel goed dat je dit voor jezelf wil gaan doen.

Succes met je zoektocht meid en heb je vragen dan horen we dat wel. Zoals je ziet zijn er genoeg meiden hier actief.

Veel forum plezier!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi hoi!

Allereerst gecondoleerd met het verlies van je vader! Sterkte in deze moeilijke periode

Ontzettend leuk dat je je hebt aangemeld! Welkom!!

Heb je al een beetje rondgekeken en informatie kunnen winnen?

Wij hebben een beetje hetzelfde. Ik ben al geopereerd maar ik ben 24 jaar, 1.65 cm, ben 55 kilo en had een kleine A. Mijn wens was om zo natuurlijk mogelijke borsten te krijgen en eindelijk in proportie te zijn. Ik moet zeggen dat dr. de Blecourt daar heel goed mee aan het werk is gegaan! Als het goed is kom ik, na 255CC meer, uit op een C maar dat heb ik nog niet opgemeten.. Als je wilt, kun je eens een kijkje nemen bij mijn foto's

Mijn vriend wist al dat ik er onzeker over was dus die was totaal niet verbaast.. Die is er zelf mee gekomen toen ik voor de zoveelste keer in tranen uitbarstte omdat ik geen bikini aan wou zonder bandjes waarmee je ze nog een beetje kon pushen. Jou situatie is iets anders.. Maar je moet natuurlijk doen waar jij gelukkig van word en wie wilt nou niet dat z'n meisje gelukkig is

Verder weten alleen mijn ouders het die al jaren wisten dat ik mijn borsten niet mooi vond.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Boho Wat spannend .. Juli is nog ver weg maar het zal zo daar zijn

Ik heb totaal nog geen idee van die "CC" dus dat is allemaal een beetje chinees voor mij .. Ik ben ook nog niet op consultatie geweest .. Ik ben nu volop op 'onderzoek' en exploratie .. Eerste kleine stapjes
Maar ben wel vrij zeker dat het er van gaat komen .. Het gaat gewoon zijn van hoe ik het ga aanpakken, wanneer (want moet rekening houden met mijn job), welke maat, ...

@Esmiralda Dank je voor de warme verwelkoming

Geeft leuk gevoel !

@cindytje1985 Mijn mama weet wel dat ik niet tevreden ben over mijn lichaam maar heb zo eens langs mijn neus af gezegd van "ja wat zou gij dervan vinden moest ik dat doen" en toen zei ze "begin niet hè amelien, da wil ik ni .. en dan de mense ma prate zkr" .. Het is gewoon echt de mentaliteit van een generatie terug .. Zijzelf is ook vrij streng opgevoed en in die generatie was het al helemaaaaaal taboe om iets aan je borsten te laten doen. Zij is van de mentaliteit: je moet tevreden zijn met wat je hebt. En dan krijg je de cliché uitleg "je bent toch mooi hoe je bent, en laat toch niet aan je uiterlijk prutsen, dat is iets kunstmatig blablabla, kan nooit gezond zijn !"

@it's_me24 Ben volop aan het rondneuzen ! Vraag me gewoon af wat concreet de nadelen van een borstvergroting kunnen zijn .. Allé ja er kan vanalles mislopen, maar dat kan ook gebeuren als je bv. je wijsheidstanden laat trekken. Ik moet wel toegeven dat ik een beetje met vragen zit zoals "wat als ze te groot uitvallen" "wat als ze niet mooi uitkomen" "wat als het niet goed gedaan is" ... De cliché vragen dus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb er 2 foto's opgezet hoe het nu is. Heb ze wel alleen zichtbaar gemaakt voor 'vrienden' .. Ben nog wat te onzeker om ze aan iedereen te laten zien ..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest cindytje1985

Over het aantal cc zou ik me niet zo druk maken.. Dat is namelijk voor iedereen verschillend en dat pakt voor iedereen verschillend uit.. Ga vooral kijken naar foto's van wat jij mooie borsten vindt en dan kan een pc kijken hoeveel cc jij daarvoor nodig hebt..

Ieder merk prothese heeft namelijk een andere maat en een andere projectie en het is ook geheel afhankelijk van jouw voorsituatie om een bepaalde maat te bereiken..

Daarom is het ook van belang om meerdere consulten in te plannen bij verschillende chirurgen om te kijken wat je opties zijn..

Wat betreft je herstel, dit is ook geheel afhankelijk van de plaatsing van de protheses.. het herstel bij voor de spier gaat sneller dan dat je ze dual plane (half achter de spier) krijgt.. Ik heb even bij je foto's gespiekt en ik denk dat je ze dual plane zal krijgen.. Ik ben geen chirurg dus hou je daar niet aan vast want misschien denkt een pc daar wel heel anders over..

Indien je ze dual plane krijgt moet je er rekening mee houden dat je 6 weken niet mag tillen en je ellebogen niet hoger dan je schouders mag doen.. Dus ik weet niet wat voor werk je doet, maar je moet er wel rekening mee houden dat je er ff uit bent...

Heb je voor de rest wel hulp, mocht je de operatie uit laten voeren want de eerste periode heb je echt wel hulp nodig...

Misschien kun je je moeder wat foto's laten zien van meiden/vrouwen die hun borsten hebben laten vergroten want misschien heeft ze er wel een heel verkeerd beeld van.. Het blijft altijd lastig als je moeder er heel anders over denkt..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Amelien,

Ik ben 6/11 geholpen, ik ben 1.60m en 49kg (ik ben heel smalletjes) en heb 240cc gekregen, dan moet ik uitkomen op omgeveer 70c.

Bij een consult zal de chirurg je ook adviseren in het aantal cc wat op jouw lichaam zorgt

Voor een c-cup. Spannend meis!

Mijn moeder vond het eigenlijk ook niks, in een gezond lijf moet je niet snijden vindt ze. En wacht nou tot je kids hebt, dan krijg je vast ook wat meer. Heb dr wel verteld dat ik aan het rondkijken was en daarna dat ik geopereerd zou worden. Ze snapt menergens ook wel want heeft zelf ook weinig, maar zij had het nooit gedaan.

Het is jouw lijf meis, zorg gewoon dat je er lang genoeg over nadenkt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bij mijn moeder is het ook hetzelfde .. Ik heb niet voor niets hare bouw

Heb dus van haar mijn brede heupen en kleine borsten .. Zij heeft ook altijd gezegd dat ze niet vooraan in de rij stond maar in hare tijd werd daar gewoon ook niet over gepraat over borstvergrotingen .. Heb er ook al met mijn vriend over gepraat en die zegt dan "ik zie u graag voor hoe ge zijt, en ge zijt toch goed" ik vind da heel lief van hem en ik hou heel veel van hem ma da neemt mijn ¨¨gevoel ni weg als ik elke dag mijn BH moet aandoen en merk dat ze te groot zijn geworden en dat zo 'open' staan omdat ik het niet meer gevuld krijg ..

Share this post


Link to post
Share on other sites