Jump to content

BVK, estetisch ereloon chirurg voor 1 pers. kamer of 2 pers. kamer


Recommended Posts

Hallo allemaal,

Ik ga op 5 mei onder het mes voor een borstverkleining. Na zeer lang nadenken heb ik dus eindelijk de knoop doorgehakt. De grote reden dat ik een BVK doe is omdat mijn rugklachten steeds groter worden. Ik heb op zich al een slechte rug en heb een 75G. Zwaar genoeg dus. De enigste reden waarom ik het niet zou doen is omdat ik ze qua vorm best wel ok vind en ik krijg er vaak ook complimenten over. Maar zoals velen in dit Forum zullen jullie ook wel de negatieve aandacht hiervan kennen, ook al lijken die over het algemeen positief, het is niet leuk om constant aan je grote borsten te worden herrinerd. En ja vind maar eens jonge fleurige BH of kleedjes waar je borsten in passen of waar je niet mega dik in lijkt omdat je je borsten er weer maar eens niet in krijgt.

Maar los daarvan had ik eigenlijk een belangrijke vraag en hoop dat ik hier een eerlijk antwoord op krijg en meer duidelijkheid.

Ik heb een goedkeuring van de mutualiteit (soc mut, belgie). en een goedkeuring van mij verzekering AG insurance.

Nu had mijn chirurg aangeraden om een éénpersoonskamer te nemen want dat ik dan volgens hem meer zou terug betaald krijgen en hij wou mij overtuigen dat dit inderdaad raar is maar toch zo is.

Nu heb hierover navraag gedaan bij de verzekering, en zij wisten me te vertellen dat ik voor zowel een éénpersoonskamer als een 2 of meer persoonskamer volledige terug betaling krijg maar dat enkel het esthetisch ereloon niet word terug betaald. na verder rondhoren, krijg ik hier informatie dat als ik een éénpersoonskamer neem de chirurg hier 150 tot 200% extra ereloon voor kan aanvragen. En ik dat dus wel zal moeten betalen. En dat als ik een twee of meer persoonskamer neem hier een beperking opstaat.

Dus nu is mijn vraag wie heeft hier ervaring mee? Wie spreek hier de waarheid: de chirurg of de verzekering. En waar zal ik uiteindelijk het meeste van zelf voor moeten bijbetalen? Ik wil natuurlijk zoveel mogelijk terug krijgen en zelf niet moeten betalen. Ik twijfel dus nog steeds, neem ik een éénpersoonskamer en vertrouw ik de chirug of een tweepersoonskamer en volg ik het advies van de verzekering?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

groetjes lottje

Link to comment
Share on other sites

*** Bij twijfel zou ik gewoon een 2 persoonskamer nemen, dan ben je zeker. Ik weet het ook niet precies. Ik betaal mijn chirurg namelijk een van tevoren afgesproken bedrag, die rekent niks meer extra, 1 of meerpersoonskamer. Wel krijg je achteraf een grotere ziekenhuisfactuur als je een eenpersoonskamer wilt (ik krijg niets via een hospitalisatieverzekering terug). Ik had geluk, want ze hadden mij in een eenpersoonskamer gelegd (mijn chirurg geeft dat volgens mij altijd aan), maar ik heb wel de formulieren getekend voor meerpersoonskamer zodat ik niet nadien extra moet betalen (buiten de standaard ziekenhuisopname bedragen).

Groetjes van Ingrid.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Lotje,

Ik raad je aan ZEKER een 2-persoonskamer te nemen en je voor de operatie goed in te lichten bij je ziekenfonds en hospitalisatieverzekering.

Ik had ook goedkeuring van mijn ziektefonds (Partena-Euromut). En ik had bij mijn hospitalisatieverzekering gevraagd of zij ook zouden tussenkomen in de hospitalisatiekosten (DKV). Ik werd daar geadviseerd dat DKV inderdaad zou tussenkomen in de resterende kosten en dat ik recht had op terugbetaling bij zowel een 1- als een 2-persoonskamer. Dus heb ik voor de 1-persoonskamer gekozen. Na de operatie kreeg ik plots een rekening van 2000 euro van DKV (dat zij het ziekenhuis hadden voorgeschoten). Ik had blijkbaar eerst en vooral geen recht op tussenkomst door DKV omdat het bij een borstverkleining niet om een gedwongen opname gaat en veel hospitalisatieverzekeringen komen hier ook niet in tussen. Dus check eerst en vooral of je hospitalisatieverzekering wel degelijk tussenkomt! Daarnaast is het zo dat mijn chirurg de volle pot (200%) ereloon heeft gevraagd op mijn 1-persoonskamer, vandaar dus de gigantische rekening. Hou er ook rekening mee dat je ereloon betaalt op het werk van de anesthesist en eventuele andere specialisten die tijdens je operatie eens om de deur komen piepen. Dit zijn dingen die ik allemaal voor de operatie te horen had moeten krijgen maar uiteraard zwijgen de ziekenhuizen hierover. Dus bevraag je goed voor de operatie. Mij hadden ze verteld dat de operatie me IN TOTAAL een 2000 euro zou kosten omdat de rest allemaal zou worden betaald door ofwel het ziekenfonds ofwel de hospitalisatieverzekering. Maar uiteindelijk heeft de operatie me een dikke 5000 euro gekost inclusief erelonen en verblijf in het ziekenhuis (kamer, pijnstillers, maaltijden, algemene verzorging, etc.).

Groetjes,

Kat

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hallo,

Ja ik ga dan toch een 2 persoonskamer nemen, mijn hospitalisatieverzekering betaald niet op voorhand. Ik moet het eerst op voorhand zelf betalen. Ik heb denk wel een sterk dossier. Ik heb attesten van dokter, osteopaat, mutualiteit en dergelijke die aantonen dat mijn operatie functioneel is naar mijn rugklachten. Dus ik hoop echt dat de verzekering tussenkomt. Normaal zou ik dit volgende week moeten weten. Nog even afwachten dus. Ik hoop wel dat ik een antwoord heb van de mutualiteit voor de operatie. Want het is bijna zover...

groetjes lottje

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.