Mangata

Huidproblemen na narcose

Recommended Posts

Hey allemaal,

Het is nu 4 weken geleden dat ik een borstvergroting heb gehad. Alles gaat goed en ik ben er heel gelukkig mee.

Nu heb ik wel iets anders, de narcose heeft echt behoorlijk effect op mijn gezichtshuid gehad, van begin af aan. Ongeveer van dag 1 tot en met 3 na de narcose had ik een hele rare vettige laag op mijn gezicht zitten. Ik kon mezelf amper bewegen en dus moest iemand anders dat met een doekje eraf halen. Het leek net alsof ik vaseline op mijn gezicht had!!

Na 3 dagen is dat over gegaan, maar toen zag ik dus echt heel veel rode plekjes op mijn gezicht. Inmiddels ben ik dus 4 weken po, en is het dus net zo erg. Ik heb een super onzuivere en oneffen huid. Als ik er met mijn hand overga voelt het heel ruw aan en vervelend door de bultjes die er nu zitten. Ik voel me daardoor ook erg lelijk ook al zijn het geen dikke puisten ofzo, het is wel gewoon erg vlekkerig en het ziet er niet mooi uit. Ben druk in de weer met foundation maar dan zie je het nog. Ik heb wel eens eerder in mijn leven puistjes gehad, maar dat ging altijd na een paar dagen weer over. Ik was mijn gezicht elke dag met wasgel van Clinique, vervolgens doe ik er lotion en dagcreme op van Clinique. Dat was voor de operatie super goed voor mijn huid maar nu verandert het niets, het blijft zo rood en oneffen. Dit is echt iets anders dan ik ooit in mijn leven heb gehad, dus kan ik denk ik wel concluderen dat het door narcose komt.

Nu heb ik wat zitten googlen en ik kom dus wel wat meer ervaringen tegen hierover. Dat het door de stoffen komt die je in je lichaam krijgt door de narcose.

Maar ik ben dus heel erg benieuwd of iemand dit hier herkent? Ik las op internet dat een homeopathisch middel, Nux Vomica, zou kunnen de helpen de narcosestoffen uit je lichaam te krijgen?

Ben heel benieuwd!

Mangata

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heeey mangata!

Ik herken je verhaal, ben nu zelf bijna 4 mnd po en heb nog best wel veel last va onzuiverheden (meer als voor de narcose), carnaval is er ook tussendoor geglipt (hele gezicht vol schmink) dus dit werkt ook niet ect bevorderlijk. Mijn schoonheidsspecialiste viel het ook meteen op en eeft het zelf ook mee gemaakt haha! Het enige advies wat zij mij kon geven was heeeeel veel water srinken. Sinds ik dat echt goed doe merk ik dat het wat minder word. Heb echt tot 3 maanden goed last gehad van een vettige/vieze huid met bultjes pukkeltjes en rode vlekjes.

Zelf gebruik ik de biodermal p-c-le creme, vind ik persoonlijk heel fijn en merk ook wel iets verschil. Van Nix Vomica heb ik helaas nog nooit gehoord.

Groetjes!

( sorry als er typefouten in staan maar heb snel getypt op een klein scherm en geen zin om alles na te lezen haha)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Holy shit! Ik zocht Krentenbaard even op op google... die afbeeldingen zijn niet bepaald leuk om naar te kijken.

Dit is het dus écht niet... Ik heb geen blaasjes korstjes ofzo en het ziet er gewoon echt anders uit. Gewoon als puistjes, als acne eigenlijk..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gelukkig maar krentenbaard is ook heeeeel erg besmettelijk trouwens! Ik had trouwens ook veel last van kleine bultjes die op puistjes leken maar ze waren gevuld met vocht...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks!! Ga proberen dan wat meer water te drinken, dit vergeet ik de hele tijd. Die p-c-le creme heb ik hier wel van gehoord voor je litteken, maar daar heb je dus ook gezichtscreme van dan? It's worth a try!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Mangata, ik had er ook last van. Daarbij ook korstjes, en jeuk op mijn hoofdhuid. Verschrikkelijk. Maar tis ook troep die narcose.

Inderdaad veel water en thee drinken en geduld hebben vrees ik.....succes! x saartje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op het doosje staat, p-cl-e creme, probleemoplossende & verzorgende creme. Voor de huid met speciale behoeften. P cl e ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen van de huid bij de meest uiteenlopende huidprobleempjes. P cl e creme is een multifunctionele creme, geschikt voor alle huidtypen en specia ontwikkeld voor de huid die wel wat extra stimulans en ondersteuning kan gebruike .

In de reclame op tv hebben ze het ook altijd over rode vlekjes. Je hebt de creme en een sort van gel, pak de creme die gel (in zon pompje) is heel vet en niet fijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Biodermal heeft ook een aparte littekencreme, hier ben ik niet mee bekend...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brandnetelthee drinken helpt geweldig!!

Zuivert je bloed .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ava

Ik had ook een vette huid van de narcose, veel water en groene thee drinken zodat je de afvalstoffen kwijtraakt, veel meer kan je niet doen denk ik, het komt toch echt van binnenuit. Na 3/4 weken werd het bij mij wel minder gelukkig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb hier ook last van!! Nooit gedacht dat dat misschien door de narcose zou komen. Had gehoopt dat mijn huid er wel beter uit zou gaan zien nu ik al 5 weken gestopt ben met roken. Maar helaas is dit niet het geval. Ook gebruik ik geen dagcrème want daar kan mijn huid niet tegen. Van de week maar even een afspraak makn bij de dermatoloog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks! Gisteravond voor het eerst de P cl e creme op mijn gezicht gedaan. Ff afwachten of het hierdoor beter wordt

Heb nu ook Nux Vomica druppels van VSM. Misschien werkt het niet maar op Britse en Amerikaanse websites wordt dit door mensen getipt. Dus ik dacht, why not..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb hier ook heel veel last van gehad na de operatie. Pas na ongeveer 3 maanden begon bij mij de bultjes weg te trekken. Het heeft echt tijd nodig. Mijn hele gezicht zat ook onder kleine bultjes, echt super vervelend.

Ik heb een hele tijd me huid alleen met water gewassen en argan olie heel lichtjes erop gedaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik ben al 6 weken moe en last van me huid, vettig en draaierig/ duizelig als ik loop. Heb een bloedtest gedaan B-ijzer e.d omdat B12 nog wel eens behoorlijk afgebroken kan zijn na de narcose maar dat was allemaal goed mijn arts zei dat de narcose een ongelofelijke impact op je lijf heeft. Het blijft een jaar in je bloed. veel water drinken, brandnetelthee ;-(/ citroen en gezond eten. Ik zou niet te veel foundation op je gezicht smeren is ook weer zo/n troep. veel drinken moet ik. nu 6 weken PO.

liefs

Mars

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks voor jullie reacties.. Goed om te lezen dat jij een bloedtest hebt gehad want ik had idd ook gelezen dat het aan B12 tekort kon komen ook.

Ik zou graag willen weten hoe dit komt, zorgt het voor een verstoring in je hormoonhuishouding ofzo? Het is toch raar dat je die dingen krijgt, want wat doen die narcosestoffen nou nog meer..

Inmiddels nog steeds geen verandering in mijn huid, heb ook een paar bultjes in mijn nek, super vervelend. En toen had ik vorige week mijn menstruatie, en dan krijg ik ook altijd wat puistjes, nou die kreeg ik er dus ook nog eens bij. Smeer mijn huid nog steeds in met vitamine E creme. Ik moet zeggen mijn huid voelt wel echt beter aan als ik dat op heb gedaan. Mijn voorhoofd ziet er daardoor beter uit, daar heb ik sowieso geen bultjes, maar die op mijn wangen zeg maar blijven gewoon non stop aanwezig.

Share this post


Link to post
Share on other sites