Spring naar bijdragen
Borsten Forum

SThn

Premium Member
 • Aantal bijdragen

  24
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  1

SThn last won the day on September 10

SThn had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

18 Good

Over SThn

 • Verjaardag Maart 31

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Antwerpen

Recente profielbezoeken

175 profielweergaven
 1. Uiteraard mag je al die vragen stellen! Wat mij enorm helpt is een borstvoedingskussen/zwangerschapskussen (zo’n U-vorm) omdat je dat achter je rug kan leggen en zo een soort steun maakt. Dan lig ik niet op m’n zij, maar heb ik toch een beetje dat gevoel. Dat moet je heel erg zelf uitzoeken
 2. Ik kan alles verder zelf, ze komen enkel de hechtingen bekijken. Ik mag zelfstandig douchen en ik kan me ook aankleden. Ik woon nog thuis bij mijn ouders, dus meer hulp had ik absoluut niet nodig. Ik slaap goed, alleen ben ik het kotsbeu om op mijn rug te slapen...
 3. Ik heb ook thuisverpleging die elke dag de hechtingen komen controleren trouwens, daarom moet ik pas na 2 weken terug naar de PC!
 4. Alles is al dichtgegroeid, geen enkel wondje. Ik heb alleen jeuk van de plakkers, nog steeds. Eind volgende week mogen de draadjes eruit en ga ik op consultatie!
 5. Heel goed! Energiepeil terug wat omhoog, pijn weer wat omlaag! Ik neem enkel nog een dafalgan bij het opstaan en bij het slapengaan. Dat kan ik ook stilaan afbouwen denk ik. Exact een week geleden zat ik nu met enorme stress voor de grote dag... herstel gaat dus heel vlot!
 6. Hoe wist je dan welke maat je nodig had? Dat kon mijn PC me op voorhand niet exact vertellen...
 7. @Pixie10 veel succes alvast! Als je vragen hebt; alles is bij mij nog vers en ik heb de hele dag geen fluit te doen
 8. Normaal inderdaad 1 nacht, maar de pc vond bij mij 3 nachten raadzaam omdat er toch vrij veel werd weggenomen. Dat werd dus op voorhand al gezegd, ik was op de hoogte! Geen enkele complicatie tot hiertoe en alles verloopt heel vlot. Er is in totaal 1,5kg af. Ik ben wel heel blij dat ik 3 nachten mocht blijven, ik vind thuis zijn een pak minder comfortabel! Nog wat info over achteraf: ik ging recht van het ziekenhuis naar de lingeriewinkel (verschrikkelijk vond ik, ik rook nog naar ziekenhuis en ik had al 4 dagen niet mogen douchen) er was (gelukkig) helemaal niemand in de winkel! De winkeljuffrouw was heel begripvol, duidelijk niet de eerste die recht uit het ziekenhuis bij haar kwam aankloppen. Ik heb 2 sportbeha’s die ik nu 6 weken aan moet doen. Ik moest een maatje te klein kopen vanwege de zwelling. De sportbeha’s dienen dan als soort van drukverband, en na een goeie week zouden ze perfect moeten passen. Ik merk na 2 dagen al dat het minder spant. Ik moet ze 24/24 aan: overdag alle bandjes goed strak, ‘s nachts alle bandjes (schouder en rug) zo groot mogelijk om ‘vrijheid’ te creeeren tijdens het slapen.
 9. Ik ben ondertussen thuis. Alles gaat goed, maar het is moeilijk om stil te zitten. Ik heb niet veel pijn maar wel weinig energie, dat is moeilijk. Ik wil vanalles doen en actief zijn maar alles is dodelijk vermoeiend. Al bij al mag ik niet klagen hoor! Alleen enorme jeuk van de plakkers, dus vandaag haal ik anti-allergie plakkers. En slapen op mijn rug is hel voor mij. Maar dat kom ik ook wel weer te boven!
 10. Ik zou €10 geven om een nacht op mijn zij te kunnen slapen. Het is maar dat jullie het weten .
 11. Toch al gauw mijn verslagje geschreven: Dag 2 (6/9) 7u: Ik heb nog steeds de schort van de OP aan. Ik vraag of ik naar toilet mag en mijn tanden mag poetsen. Tijdens het tanden poetsen val ik flauw, ik kan nog niet lang rechtstaan. Verder voel ik me goed. Normaal gezien mag ik vandaag kleren aandoen. 8u: De dokter komt langs en geeft kort uitleg over hoeveel er is weggenomen en het verdere verloop. (L: 850gr, R: 650gr) 8u30: ontbijt 9u30: verpleegsters komen langs om me te wassen en kleren aan te doen, bed op te dekken,... Kleren aandoen in plaats van de schort doet me goed. Ik kan de vorm van de borsten al door het verband zien, voor ze het drukverband weer aandoen, en ik ben tevreden! Morgen mag het verband even los en kan ik echt kijken. Ik ben een beetje bang voor de littekens (en wat mijn vriend ervan gaat vinden) maar ik kijk er naar uit om het resultaat te zien. 10u: ik praat wat met mijn kamergenote, ik doe een dutje, ik luister wat muziek, ik beantwoord Facebookberichten,... alles heel op mijn gemak zodat de voormiddag gevuld raakt. Ik voel me vrij goed, alleen kost alles veel energie. Mijn lichaam vecht duidelijk. Ik word al gewaar dat mijn nek en schouders minder pijn doen, logisch natuurlijk, aangezien er 1,5kg af is. Ik heb pijn aan de rechterdrain, maar niet ondraaglijk. 12u: lekker ziekenhuiseten (tip: voor het eten moet je ‘t niet doen). Ik vraag nog een pijnstiller, de pijn is nog steeds draaglijk maar wel storend. 14u: mama komt een uurtje op bezoek. Ik word er moe van en slaap van 15u tot 17u. 17u: bloeddruk en temperatuur worden gemeten, bloeddruk aan de lage kant. Ik voel me wat misselijk en ik krijg hiervoor een pilletje. Ik slaap nog een beetje tot het avondeten komt om 18u. Na het avondeten krijg ik meer bezoek dan verwacht, dat is heel fijn. Ik voel dat ik stilaan moe word maar ik blijf nog wat wakker. Pijn is draaglijk en ik hoop op een goeie nacht. Ook gezegd tegen mijn vriend dat ik bang ben voor zijn reactie op de littekens. Hij antwoordt dat hij niet van me houdt voor mijn borsten, ik ben gerustgesteld. Ik begin aan mijn tweede, en waarschijnlijk voorlaatste, nacht hier. Als alles goed blijft gaan kan ik zaterdag naar huis.
 12. Dag dames! Mijn operatie is gisteren uitgevoerd, niet vorige week. Ik kon dat niet posten hier omdat er iets mis was met mijn account, maar de OP werd dus verzet. 1 dag na de operatie voel ik me goed, ik maak morgen van vandaag ook een uitgebreider verslagje. Bedankt allemaal, voor de felicitaties en de gelukwensen ik ben alvast heel blij met mijn nieuwe boobs!
 13. Dag 1 (5/9) 7u10: aanmelden voor opname 8u: aankomst in kamer en info van de verpleging: OP staat in de planning om half 12, ze komen mij een half uur voor de effectieve OP klaarmaken en half 12 is slechts een richtlijn. 10u45: verpleegster komt me klaarmaken: plassen, juwelen uitdoen, kleren uit (behalve onderbroek) en schortje aan. Melding dat ze over 20 à 30 minuten zullen komen ‘voor vervoer’. 12u30: update gevraagd aan verpleegster, is er vertraging? Ik wacht intussen 2u op ‘vervoer’. De vorige OP is inderdaad uitgelopen. Nieuwe richtlijn: 13u15 13u: ik word opgehaald door 2 verplegers en naar het OK gebracht. Daar wacht ik 5 minuten in de gang voor ik binnen mag. De anesthesist (Dr Lauwers) komt enkele vragen stellen mbt allergieën en ervaring met operaties. 13u20 Ik word binnengebracht in de OK. Ik mag zelf op de operatietafel kruipen. Deze lijkt op een platte tandartsstoel. Ik word ondergedekt met handdoeken en krijg een infuus in de linkerarm. Ik krijg antibiotica en word aangekoppeld aan allerlei apparatuur. De anesthesist spuit verdoving in, waarvan ik heel erg moet hoesten en een beetje in paniek raak omdat het lijkt alsof ik geen lucht krijg. De verpleegkundige die het masker voor mijn mond houdt kalmeert me. Ik voel mijn lichaam wegzakken en ik zeg nog snel ‘Allez, veel succes’. Ik hoor niet meer of er geantwoord wordt. 16u: ik word wakker in de recovery en ben meteen heel helder. Ik zie alles dubbel maar ik voel me goed, heb alleen net na het wakker worden overgegeven omdat ik draaide (niet handig, als je scheel kijkt en in een potje moet mikken). Ik moet heel de tijd aangeven hoe ik me voel op een pijnschaal van 1 tot 10 en krijg verdoving navenant. 17u20: ik ben terug op de kamer. Ik voel me helder en goed. Ik moet nog 2u wachten van de verpleging voor ik mag drinken maar ik drink toch. Ik heb te veel dorst en ik voel me toch goed? Ik hou alles binnen. Om 19u vraag ik wat eten en ik krijg boterhammen. 20u30 de verpleging neemt mijn bloeddruk op en ik krijg pijnstilling. Ik mag niet uit bed op naar de wc te gaan, dat moet vandaag nog op de bedpan. Ik voel me na de operatie erg moe en slaap een beetje. Om 21u30 val ik in slaap, om 23u krijg ik mijn eerste baxter. Gedurende de nacht neemt de pijn toe, ik krijg in totaal 4 baxters.
 14. @best_boobie ik denk dat ik bij jou moet zijn voor een transfer naar de operatieverslagen? Ik krijg ook mijn titel niet aangepast, mogelijks omdat ik via iPhone werk en niet via PC... die titel moet volgens mij worden: 29/08/2018; Walter Jacobs; Heilig Hart ziekenhuis Lier
Premium Theme Designed By IBTheme.com

×