enthousiasteling

Members
 • Content Count

  97
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

26 Excellent

2 Followers

About enthousiasteling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb een tweede borstvergroting gehad na kapselcontractie. De eerste was half onder de spier geplaatst. Enorm veel spierpijn de eerste dagen. De tweede keer was het dual plane. Ik vond het minder pijnlijk, maar heb er wel veel langer last van gehad. En ik kon minder. Ik denk dat ik de spieren die bij dual plane worden ingesneden, vaker en meer gebruik. Vandaag wilde ik mijn fietsband oppompen (12 januari geopereerd) en weer voelde ik het. Een echt rotgevoel .Dus de eerste keer (14 jaar geleden) meer pijn, maar ook sneller genezen. De tweede keer minder pijn, maar wel veel langer.
 2. Ik heb meer pijn gehad na mijn wissel. Maar er moest ook veel kapselvorming worden verwijderd en ze zijn nu dual plane geplaatst en de vorige keer alleen onder de spier.
 3. Jazeker ken ik gespannen borsten. En vandaag heb ik extra veel last. Nu weer in andere spieren dan hiervoor. Wat duurt dit toch lang allemaal he? En op mijn zij slapen gaat soms wel en soms niet, voelt in ieder geval nog niet gemakkelijk. Gelukkig gaat autorijden, werken, huishouden en feestjes weer prima. Ik slaap alleen niet goed. Nou ja, ik wil niet klagen hoor! Ik ben echt wel blij en ze zijn mooi enzo. Maar dit is mijn 2e bv (ik moest deze keer ivm kapselvorming) en de vreugde van eindelijk borsten hebben, voel ik nu niet. De vorige keer was ik zo blij dat ik alle ongemakken er met liefde bij nam. Nu is het gewoon alleen maar vervelend...Vandaar denk ik dat ik wat meer zeur. Sorry!
 4. @Ilona1 Ik herken veel in je verhaal. Dolgelukkig na eerste bv en 14 jaar later een prothesewissel. Ik ben nu 6 weken po en het gaat eigenlijk best heel goed, maar dat dolgelukkige gevoel van de eerste keer heb ik niet meer. Ook mijn zelfvertrouwen ging enorm vooruit toen ik eindelijk borsten had. Nu is het eigenlijk alleen maar gedoe, alhoewel ik echt wel tevreden ben hoor (op wat dingetjes na) Ik ben van 225 cc naar 310 cc gegaan. Dus ook bijna 100 cc erbij. Dat is op zich prima, ik ben natuurlijk dikker geworden in 14 jaar tijd en ze passen nu echt prima bij mijn lichaam. Ik heb bewust voor druppelvormige protheses gekozen zodat ze echt natuurlijk lijken en dat is ook gelukt. Ik had een B cup (heel soms C) en ik heb ze gisteren op laten meten bij een lingeriewinkel. Ik heb nu een D cup! Jeetje dat lijkt echt niet zo hoor. De grootte is dus prima. Ik zie veel protheses met hoog profiel en dat vind ik prachtig als je nog jong bent, maar voor nu heb ik de juiste keuze gemaakt. Ook ik wilde niet dat mijn omgeving van alles zou opvallen, en dat is ook wel gelukt behalve dan dat het opvalt dat ik al die tijd zo weinig kon doen hahahahaha. Houd even goed in de gaten hoeveel kapselvorming je hebt. In mijn geval heeft de verzekering alles vergoedt omdat ik kapselvorming fase 4 had. Succes!
 5. Ja maar ze zwellen sowieso iedere keer op als ik maar iets te veel heb gedaan. Vooral de linkerkant. Als ik op mijn rug slaap zijn ze morgens idd veel zachter. Doe jij verder alles weer? Ik ben toch wel moe hoor aan het eind van de dag. Alsof alles ineens weer helemaal over is na 6 weken. Zo is het wat mij betreft echt niet hoor.
 6. Goede vraag en ook ik ben hier heel nieuwsgierig naar! Ik ben nu 6 weken (en 2 dagen) po. Ik werk als sinds 2 weken weer. Ik heb vandaag auto gereden. Schakelen was echt lastig! Ik heb vandaag bijna de hele dag een beugelbh aangehad, maar de beugels staan in mijn borsten, dus maar weer uit...Ik doe alles in huis weer behalve stofzuigen en dweilen enzo. Ik fiets weer, maar nog wel voorzichtig. En ik heb vannacht voor het eerst weer op mijn zij geslapen. Ook ik heb vandaag de kat weer opgetild, in mijn geval 6,5 kilo zwaar. Hmm wat nog meer...ik wandelde al vanaf dag 5 ofzo. Ik rek me weer lekker uit, krap op mijn rug en pak kopjes etc van de bovenste plank. Wat me echt nog niet lukt is om deksels open te draaien. Pffff echt veel krachtverlies zeg! En een eng gevoel als ik de spieren aanspan. Wat een leuk topic!!
 7. Ik heb net even gekeken, en als ik heel eerlijk ben zie ik eigenlijk niet zoveel verschil...Pas na lang turen zag ik dat de ene kant inderdaad iets groter lijkt. Maar een heel groot verschil zie ik echt niet. Maar het gaat natuurlijk niet om wat ik vind, maar om wat jij ervan vindt. En als je echt niet tevreden bent, dan is het goed dat je actie onderneemt. En inheb je toegevoegd aan mijn album.
 8. Ook ik heb een verschil, maar ik denk dat er bij mij nog wat vocht bij zit. Mag ik je foto's eens bekijken? en als je wilt, mag je mijn album natuurlijk ook zien. Dan zie je dat de ene groter lijkt en ook iets anders van vorm is. Ik hoop dat dit nog bijtrekt (nu bijna 6 weken po).
 9. @Jaydee Wat fijn dat het relatief simpel te verhelpen is! Klinkt idd als een kleine ingreep, alleen die narcose is misschien effe lastig. Maar daarna ben je er gewoon helemaal vanaf! x
 10. @Chinagirlmomjeetje wat een rottige periode heb jij gehad zeg! Wel heel fijn dat je nu in goede handen bent en dat je minder pijn hebt. Veel sterkte!! x
 11. @ChinagirlmomHoe is het nu met je? Ik hoop dat het nu allemaal veel beter gaan en de wonden dicht zijn!
 12. Ik denk dat er wel mensen zijn waarbij ze 30 jaar meegaan, maar over het algemeen moeten ze na zo'n jaar of 10 worden vervangen. Bij mij was er veel kapselvorming na 12 jaar en dat moest weggehaald worden. Omdat de pocket dan groter is geworden, moest ik iets grotere implantaten laten plaatsen. Prima hoor, ik ben in die 12 jaar ook wat dikker geworden, dus t past prima bij mijn lichaam. Het herstel is dan wel langer dan de eerste keer. Al met al heb ik geen spijt, maar ik kan me niet voorstellen dat ik als dametje van 60 weer nieuwe zal laten plaatsen. Hopelijk gaan deze nu langer mee.
 13. Ik vind het grote nadeel dat de protheses niet een leven lang meegaan. Ze moeten ergens worden vervangen en ik heb die wissel net gehad.
 14. Hai Sandy! Dat gevoel van schuiven herken ik. ik heb dat aan de linkerkant (waar de al die kapselcontractie zat en waar de arts veel meer heeft moeten klooien en schoonmaken enzo) dan aan de rechterkant. De rechterkant voelt al best stevig en goed (bijna 5 weken po) maar links is nog vaak hard, pijnlijk. Ook de achterkant van de prothese voel ik tegen mn ribbenkast zeg maar. Aan welke kan was jouw kapselvorming het ergst? Ik dacht dat het best zou kunnen dat die kant gewoon veel meer tijd nodig heeft om goed te genezen en om de prothese te laten settelen zeg maar. Ook mijn linkertepel doet pijn en is gevoelig. Als ik het vergelijk met vorige week, gaat het echt duizend keer beter en voel ik dat het nu echt wel goed komt. Maar het valt me allemaal best tegen en ikkan me dus echt heel goed voorstellen dat dat voor jou misschien ook geldt. Je leeft toch toe naar die 6 weken. Dan is het klaar toch? Tenminste dat wordt door de artsen gezegd, maar eigenlijk is dat gek. Je lichaam moet genezen en heeft 'schijt' aan 6 weken verder of niet. Ook mijn linkerkant steekt meer naar buiten en dat ligt idd niet lekker als ik op mijn zij lig. Ik heb ook dual plane gehad, maar als ik eerlijk ben denk ik dat dit meer te maken heeft met de kapselverwijdering (en in jouw geval het vet verwijderen) dan met dual plane. Het schijnt wel een jaar te kunnen duren voordat alles weer helemaal normaal voelt. Dat herinner ik me helemaal niet van mijn vorige bv. Jij wel? In mijn herinnering was dat een eitje...Geef het maar tijd en heb gedullddddddd (iemand schreef dat ze dat wel mee hadden kunnen implanteren hahahahaha) en als je je zorgen maakt gewoon even terug naar de pc. Sterkte! enne vergeet niet te genieten, want je hebt echt prachtige borsten!!!