Ga naar inhoud

kreeft73

Silver Member
  • Aantal items

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Berichten die geplaatst zijn door kreeft73

  1. Hallo Gerda,

     

    Wat dapper dat je de beslissing hebt genomen! Ik begrijp het helemaal dat je zenuwachtig bent voor morgen. Ik had mijn 1ste consult in April en vond het zo spannend maar alles was zo geregeld, Velthuiskliniek checkt tijdens het consult gelijk of je het vergoed krijgt van de verzekering.Ik had ook cupmaat F/G en kreeg het ook vergoed. Heel veel succes morgen!

     

    Groeten van Marjolein 

  2. Goedemorgen Siene, is geen klaagzang hoor. Hebbben ze je gerust kunnen stellen bij de kliniek?Het is best een heftige ingreep, ik heb dat zelf ook onderschat. Ik werd er ook heel onzeker van het heeft tijd nodig voor het gewenste resultaat zichtbaar is het deed zowel fysiek als emotioneel heel veel met mij.

    Ik had ook veel ervaringsverhalen gelezen maar ging mij daar ook aan meten maar het is voor iedereen verschillend. Ik heb 4 weken echt bijna niks gedaan. 

    Als je kijkt bij topics en dan bij Nien lees je  o.a  hoe zij en ik het heb ervaren.Wat mij ook enorm heeft geholpen dat mijn arts zei je bent niet al 3 weken maar pas 3 weken,onderschat het niet. Het zijn grote wonden wat de tijd nodig heeft om te helen. Zelf nu langzaam het werk aan het opbouwen maar merk dat ik van alles nog tijd tijd nodig heb om bij te tanken en gelukkig kan dat ook.

    Zorg goed voor jezelf, je kunt het maar 1x goed doen.

     

    Liefs van Marjolein 

     

     

  3. Beste Siene,

     

    Heel herkenbaar wat je schrijft zelf ben ik 50 jaar en ook van cup F naar C gegaan.Ik zit nu in de 9de week en vond het herstel ook heel pittig. Ik had ook erg last van vocht en mijn borsten waren de 1ste weken ook erg blauw. De bh zit dan ook echt niet fijn omdat alles opgezet is en je huid strak staat maar dat gaat minder worden. Ik vond het altijd erg fijn om een uurtje na het douchen de bh uit te hebben.

    Pijn bij borstbeen en ribben heb ik ook gehad, of dat door de houding kwam ik kon alleen op mijn rug liggen.Slapen vond ik ook een drama,  dat gaat sinds vorige week eindelijk beter. Hoe gaat dit bij jouw?

    Het heeft echt tijd nodig en rust is de beste remedie, goed luisteren naar je lichaam en wanneer je iets niet vertrouwt contact op nemen met de kliniek. 

    Heel veel sterkte en het gaat beter worden echt waar!🍀

     

     

  4. Hé Nien @Nientje1008,

    Begrijpelijk dat je nu minder op het forum kijkt,  ik voel mij nu al heel wat beter. Vorige week weer begonnen met sporten 3x in de week langzaam opbouwen en daarnaast werken langzaam opbouwen en tussen door opladen en genieten dat ik deze beslissing genomen heb. Zo blij mee en heb een badpak gekocht ik wil het zwemmen weer gaan oppakken dat is denk ik 20 jaar geleden dat ik voor het laatst gezwommen heb🙈. Ook overal aan het kijken voor andere kleding maar wil eerst nog beetje afvallen.

    Hoe mijn omgeving er op reageert...,  mijn vriendin ziet mij weer stralen en vindt dat het bij mij past. Collega viel het op dat er wel wat weg was😉. Verder draag ik  nog wel kleding waar het nog niet zo opvalt zeg maar  heeft nog tijd nodig, ik zelf ook kan het nog steeds niet geloven 😊

    Pijn heb ik niet echt meer, wel nog opletten dat ik niet te veel doe en af en toe branderig gevoel aan de littekens en ik op het moment katoenen bh's nog het fijns vind zitten. Eind november de eindcontrole benieuwd naar de voor en na foto. 

    Lieve Nien wens jouw het allerbeste en fijn en dankbaar dat we zo hebben kunnen contacten.

     

    Liefs van Marjolein 😘💝🍀🦋

  5. Hé Nien @Nientje1008,ik denk doe nog even een update. Ik zit nu in week 6 en pijn heb ik nog nauwelijks, wel soms nog jeuk en einde van de dag alles nog opgezet. Wel merk ik dat energie level nog laag is ,alles nog weer langzaam moet gaan opbouwen.Net of je hele zware griep hebt gehad.Slapen blijft nog wel lastig. Zou zo blij zijn wanneer ik weer op de buik kan slapen pfffff.

    Gisteren bij de bedrijfsarts geweest en deze had alle begrip kon mij zelfs nog het een ander uitleggen omdat hij huisarts is geweest. Gaf mij het advies om alles rustig op te bouwen zodat de  littekens mooi kunnen genezen.Goed hé? Volgende week eerst even koffie drinken en dan daarna halve dagen als overtollig naar wat ik kan. Dus dat is echt top geregeld! Ik merk ook dat ik die ruimte echt nodig heb. Vind het naast het lichamelijk ook psychisch best een impact. Ben er heel blij mee hoor maar maakt emotioneel best veel los.En dat kun je van te voren niet inschatten. Na deze week ook weer andere bh's aan,lijkt mij ook wel fijn ook eerst wennen denk ik🙈 We komen er wel,straks ben je het allemaal weer vergeten.  Kan ik het hier lezen hoe het was😅

     

    Liefs van Marjolein 💐🍀

     

  6. Hé Nien @Nientje1008,dank voor je reactie dat doet mij even goed.Soms zit ik er wel even door heen,ook al weet ik waarvoor ik het doe.Het gaat echt met ups en downs.Het is weer zo zelfvertrouwen krijgen in je lichaam en dan wil je soms te snel gaan.Ook beetje huiverig wat doen de hechtingen etc🙈Ik ga mij dan ook meten aan anderen dat je  leest dat sommige na 3 weken alweer aan het werk gaan.Ik zou er nog niet aan moeten denken.

    Jaah ik vond de video ook heftig ik had er één in Engels gekeken,Nederlands bijna niks te vinden.

    Dank voor de tip,ik ga bij de Hema kijken en dat voor 7€ wauw 🤗🤗. Dan kun je ze inderdaad wel in alle kleuren kopen 🤣

     

    Liefs van Marjolein 💐

  7. @Nientje1008Hallo Nien, ze zien er erg mooi  uit heel natuurlijk!Zover is het bij mij nog niet😉. Had jij trouwens in de eerste periode ook dat het onder de armen nog zo dik is? Hopelijk trek dat weg.

    Ik voel mij sinds gisteren weer een beetje mens, vond de 3de week ook best pittig, voelt dan soms even dat je niet verder komt. Ik had geen wondjes van de hechtingen maar wel er om heen van de hechtpleisters maar dat zit nu dicht. Het heelt heel goed ziet per dag verschillend.Donderdag begonnen met de littekens insmeren en dat geeft wel verlichting!

    Vandaag weer een rondje kunnen wandelen en dat was hartstikke fijn, even de natuur in en er energie voor hebben. Loop wel als een stijve hark.Vorige week geprobeerd stukje te rijden maar dat was nog geen succes daarna helemaal brak🙈. Merk wel dat einde van de dag borsten meer op spanning staan en dan doe je graag de bh uit en slapen is nog waardeloos.Gisteren telefonisch consult gehad met de arts en hij zei dat vaak na de 3d week het kantelpunt komt,benoemde nog wel even je zit pas op week 3 dus rustig aan doen. Van de week de operatie bekeken was zo benieuwd en is wel helpend voor mijn genezingsproces omdat je dan ziet dat het best een grote ingreep is. Nu geduld hebben en ben blij dat ik steeds iets meer kan.

     

    Liefs van Marjolein 

  8. Goedemorgen @Nientje1008,het is per dag verschillend merk dat de warmte wel veel vraagt van mij lichaam dus ben wel aan het aftellen wanneer het koeler weer wordt.

    Hechtingpleisters erafhalen was best pijnlijk,zat behoorlijk vast en ook de knoopjes los halen deed erg zeer. Merk wel dat er daarna wel stuk spanning van de hechtingen af ging.Wel een wondje maar dat kwam echt door de hechtpleister en trekt nu dicht.

    Rechterborst ziet er al mooi uit,links heeft nu alle kleuren van de regenboog en nog meer opgezwollen vooral einde van de dag en dat vind ik best pijnlijk. En ik voel de hechtingen nu meer trekken, dan is liggen eigenlijk het prettigst.Geduld en vertrouwen hebben dat het goed komt is soms lastig🫣.

    Na morgen afkoeling en dan lekker wat gaan wandelen even andere vorm van beweging.

     

    Wat fijn te lezen dat het zo goed met je gaat en je alles weer in je eigen tempo aan het oppakken bent,hartstikke knap!

     

    Ohjah dat lijkt mij ook apart en heerlijk zonder bh rond lopen. En dat vasthouden doe ik nu ook,ze zouden er maar af vallen 🤣 en soms denk ik ohjeeh zodadelijk groeien ze weer terug in je oude formaat dat dit maar voor even is. 😱

     

    Liefs van Marjolein 

     

  9. @Nientje1008Goedemorgen Nien, ik zit nu op dag 12 en begin mij wat beter te voelen. Merk dat de troep al wat uit mijn lichaam is en kan het meeste weer zelf zo fijn! In de ochtend voel ik mij eigenlijk het beste en loop van de dag wordt de energie minder ga smiddags dan even liggen. Einde van de dag en avond begint alles te trekken en kun je de bh wel vervloeken, aan het aftellen wanneer je die niet meer hoeft te gebruiken en lekker op je zij kan slapen🙉.Houd nog wel veel vocht in mijn lijf vast, zit nu achter op mijn rug best pijnlijk.Klinkt als een klaagzang maar geniet ook van het thuis zijn, voelt ook beetje als vakantie was er echt aan toe.Heerlijk nu met het warme weer een hemdje aan,dat deed ik nooit🤗Eergisteren een klein rondje gelopen maar dat voelt nog erg onwennig en  nu vindt ik het te warm, komt dan volgende week wel weer.

    Morgen gaan de hechtpleisters eraf en worden de knoopjes los gemaakt vind ik wel erg spannend want mijn huid reageerd altijd overgevoelig op pleisters, bang om weer stapje terug te gaan maar voelt wel dat het nodig is.

     

    En hoe is het nu verder met jouw, ben je het werk langzaam aan het opbouwen en hoe voelt dat voor je?

     

    Liefs van Marjolein 

  10. Goedemorgen @Nientje1008. Het douchen ging goed op dag 4 koste wel veel energie. Zit nu op dag 8 en merk dat het langzaam Wat beter gaat maar dan denk je al gauw dat je meer kan en dat is wel een valkuil want dan wordt je paar uur later gestraft. Linkerborst is nog erg opgezwollen waardoor er gisteren een kleinwondje ontstond, huid is zo dun maar gaat nu al wel dicht. Verder merk je dat einde van de dag je borsten vol gaan lopen zo voelt het, dan staan ze op knappen herken je dat? Dan weet je eigenlijk niet meer of je moet liggen of zitten 😱In de ochtend voel ik mij het beste, slaap nu ook wat meer 4uurtjes ongeveer 😴

    Van dat kort douchen is wel een handige tip, ga ik ook zo doen. Vind het elke dag zo spannend om de borsten te controleren had jij dat ook? En dan even zonder bh voelt zo vreemd, elke keer denk ik wanneer gaan ze hangen 🙈 Soms moet ik mijzelf ook even knijpen heb ik echt kleinere borsten klopt dat, ik voel ze niet😅

    Neem alleen nog paracetamol en indien nodig naproxen maar daar wordt ik zo duf van. Vandaag maar weer vermaken met muziek luisteren en beetje surfen op internet.Kan ik weer zomintens genieten van muziek zo dankbaar voor💝 Kijken of een van deze dagen stukje kan wandelen.Wanner ben jij gestart met wandelen.?

     

    Liefs van Marjolein 🍀🙏

     

    Liefs van Marjolein 

  11. Zit nu op dag 4 en afgelopen nacht beter geslapen dat doet een mens goed! Narcose hakt er wel in merk ik pfff. Vandaag wil ik proberen te gaan douchen. Verder heelt het tot nu toe goed, je ziet wel dat de linkerborst meer te verduren heeft omdat daar meer is weggehaald.

    In kleding staat het nu al zo anders, ongelooflijk schouders staan ook weer normaal ook zo raar om te ervaren. Verder is mijn lichaam wel erg stijf, reageerd sterk op de operatie. Toen ik bijkwam na de  operatie zaten mij benen helemaal te shaken dat vond ik best eng omdat je er geen controle over hebt maar toen ik een bouillon had genomen ging het over. Merk dat ik nu ook meer moet eten dan normaal voel mij dan snel slap. En energie level is nog zo laag, erg snel moe. Jaah je krijgt het niet zomaar 😉. Maar ik ben zo blij en dankbaar dat ik de stap heb gezet. Voel mij echt een ander mens, kan weer genieten van alles om mij heen! En kan niet wachten om nieuwe kleding te gaan kopen en nu wat ik zelf leuk vindt, niks meer hoeven te verstoppen!

     

    Liefs van Marjolein 

  12. @Nientje1008Dankjewel voor je support Nien en fijn dat je meeleest!💗

     

    De operatie zit erop en is goed gegaan,ik was gisteren als eerste aan de beurt en zo liefdevol begeleid door verpleging en arts met zoveel zorg en aandacht.En mijn wens is invervulling gegaan heb nu vanuit het ziekenhuis bh maat 85c aangemeten gekregen.Zo blij mee,zo anders en zo ongelooflijk!

    Ik vond het super spannend, nog nooit geopereerd ook nog nooit antibiotica gehad😃.En de controle uithanden handen geven en wordt het zoals je hoopt pffff.Maar er werd goed voor mij gezorgd. Ik moest er half 8 zijn,8uur lag ik op de ok en half één mocht ik weer naar huis. Zo raar als je dan weer wakker wordt en ze laten je dan de borsten zien en de cupmaat, zo blij!!!Bij mij is  rechts 222 gram weggehaald en links 368 van sportbh cup F nu naar een C. Arts was ook erg tevreden.

    Met de pijn is het tot nu toe te doen,je voelt wel een schrijnend/brandend gevoel.Ben wel heel moe,je merkt echt wel dat het een aanslag is op je lichaam en je voelt echt wel dat je het rustig aan moet doen. Vanmorgen even gewassen, douchen durfde  ik nog niet aan ook omdat mijn vriendin zich moet behelpen met één hand vonden we dat te risicovol maar had er ook geen energie voor. Zag er goed uit,één plekje heel iets aan het bloeden.Amper geslapen vannacht dat is toch echt wel een kriem maar goed dat is tijdelijk op gegeven moment zul je wel tussen door in slaap vallen. Ook raar dat je nu even de dingen niet kan wat eerst zo makkelijk ging.Neem echt wel de tijd ervoor zie het echt als een groot kadoo en dat op je 50ste!Al heel wat traantjes omgelaten,ontlading.En je kunt het maar één keer goed doen!!

     

    Hoe gaat het nu met jouw? 

     

    Liefs Marjolein 🥰

     

     

  13. @Nientje1008Dankjewel Nien voor je support! De spanning begint wel op te lopen,  ben er echt aan toe maar vind het ook heel spannend. Ik zou nog tot woensdag werken maar geregeld dat ik woensdag ook vrij heb. Gaf mij veels te veel druk, dus morgen nog werken en dan laatste voorbereidingen voor vrijdag. Medicatie en verband staat al klaar.

    Vraagje hoe heb jij de hechtingen verwijderen ervaren en wanneer ben je weer gaan auto rijden?

    Vlees zit in de vriezer en groentes worden 1x  in de week afgeleverd,  rechtstreeks van het land en biologisch,  heel gezond 😉

     

    Wat mooi dat je omgeving vindt dat dit nu bij je past! Jaaah wat een impact dat heeft, ik merk het in mijn spontaniteit belemmerd zoveel!

     

    Nouh kan nu echt aftellen nog 4 nachtjes pffffffff🤗🤗🤗

     

    Liefs van Marjolein 

  14. @Nientje1008heel herkenbaar met wat je schrijft over dat je inkijk zo vreselijk vond,dat had heb ik ook. Ik ben nog al van het praktische liefst draag ik een spijkerbroek met een leuk shirtje maar de laatsten jaren met grotere cup maat werd het vaak een blouse met daaronder een aangesloten shirt zo dat het zo min mogelijk opviel🙈.

     

    Je brengt mij wel op een idee door een stijladvies te laten doen, heb je er veel aangehad? Als je heel veel bent afgevallen moet je brein zich ook aanpassen, hoe dat fubctioneert hé.

    krijg je veel reacties van andere mensen ?

     

    Ik ben nu vooral nog met klusjes in en rondom huis aan het afmaken. Waar ik niet aan toe gekomen was omdat mijn vriendin ook nog niet zoveel kan en mag,het is even behelpen zo. Ook al wel aan het kijken hoe we het straks zo makkelijk mogelijk kunnen maken, alvast soep maken etc.

    Vervoer is geregeld, mijn vriendin mag 3 maanden nog niet rijden 😱.

    Laatste week even zorgen dat medicatie en verband eventueel in huis is,we alles makkelijk kunnen pakken,dvd's van friends klaar liggen. 

    Kattengrit ook al in kleine bakjes gedaan zodat je niet zo zwaar hoef te tillen, zo al wel van alles aan het bedenken.😉

     

    Liefs van Marjolein 

  15. Hallo Janine,

     

    Dat klinkt allemaal geweldig @Nientje1008lekker langs het strand lopen,  kleding uitzoeken wat je echt mooi vind. Daar ben ik straks ook zo benieuwd naar, denk dat heel wat blousjes mij straks veel te wijd zitten. Bewust deze zomer geen kleding meer gekocht , heerlijk kleding kunnen kopen wat je leuk vindt. 

     

    Ik begin het wel steeds spannerde te vinden nu het dichter bij komt nog ruim 4 weken gaat mij nu bijna te snel af.pffffffff🙈 Volgende week vakantie en dan nog wat klusjes af maken voor de operatie en proberen beetje bij te tanken!

     

    Liefs van Marjolein 

    • Like 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.