Ga naar inhoud

Mamamarie

Leden
  • Aantal items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door Mamamarie

  1. Hoi @sten en @Gabriella,

    Ik ben even afwezig geweest van het forum, want heel erg druk gehad met onder andere werk. Dat viel me toch zwaar, niet lichamelijk qua pijn..maar pfff wat was ik moet aan het einde van de dag!

     

    @stenwat een vervelend nieuws heb je gehad, heb je er al wat van gehoord? Hopelijk is alles oke?

     

    Hoe gaat het nu met jullie borsten? Ik was afgelopen vrijdag 6 weken PO, en dat betekende dat ik kon gaan shoppen voor BH's, dat was echt een feestje! Ik moet zeggen dat ik het merendeel van de dag nog de sportBH draag hoor. Maar voor een gelegenheid waar ik wat moois aan wilde trekken, mn nieuwe BH aan getrokken.

     

    Ik heb nu bijna geen last meer, alleen erg gevoelige tepels en mn borsten zijn nog vrij hard. Hoop dat ze echt snel soepeler worden.

    Ik ben geadvisseerd 2x per dag littekencreme te smeren, die masseer ik lichtjes in. Onder een van mijn littekens voel ik aan de binnenkant echt een hard stukje, ik hoop dat dit normaal is en bij het litteken hoort en uiteidnijk ook wat zachter wordt.

     

    Ik ben gisteren voor het eerst voorzichtig gaan sporten, dat was wel ff wennen weer...

     

    Hoop nog vann jullie te horen.

     

    Groetjes

  2. 22 minuten geleden, Gabriella zei:

    Hoi @Mamamarieen @sten,

    Goed dat je gerustgesteld werd wat pijn betreft. Dat trekkende gevoel erken ik ook (ze staan precies ook onder "hoogspanning" precies een ballon die gaat springen 🙈). Ik houd m'n hart ook wel vast voor de littekens en het beeld dat ik te zien zal krijgen eens die pleisters er af gaan... Maar we moeten vertrouwen hebben dat dit met de tijd zal wegtrekken en mits goede verzorging in orde komt. 

    Mijn pc raadde aan ook vochtinbrengende crème te smeren tegen striemen maar ik weet eigenlijk niet vanaf wanneer dat moet. 

    Ik kan me voorstellen dat terug starten met werken veel inspanning kost, hoeveel dagen ben je nu PO? Veel succes alleszins met de eerste werkdagen! 

     

    Vandaag is de misselijkheid al een pak minder en kan ook weer wat eten, hangt vast ook wat samen. Dus ben blij dat dat al beter is. Wel veel pijn aan de linkerkant in m'n onderrug, daar zit precies een spier gekneld ofzo 🙈

     

    Die band zit bovenop de ondersteunende revalidatiebh en moet tegendruk bieden zodat de implantaten niet omhoog kruipen maar dat geeft zo gevoel alsof je dichtsgesnoerd zit 🙄 Ik wil gerust eens een foto naar jullie doorsturen maar weet alleen niet hoe dat moet 🙈

    Fijn dat de misselijkheid is afgenomen!

    Smeren mag wanneer alle korstjes en hechtingen weg zijn is mij verteld. Ik hoop echt dat het netjes gaat worden!.

     

    Heb jij ze dan niet dual-plane (onder de borstspier)? Want ik denk niet dat ze bij mij omhoog zouden kunnen kruipen. De PC gaf mij als tip mee om met een kussen onder je knieen te slapen, dit zou de onderrug moeten ontlasten. Ik mag trouwens af en toe op mijn zij slapen nu, gisteren gepro\beerd, maar door de spanning die er nog op mijn borsten staat heel erg pijnlijk en niet fijn. Daar moet ik dus helaas nog een mee wachten..

  3. Hoihoi @Gabriella en @sten,

    Heb even de afgelopen berichten weer gelezen. Hoe gaat het met jullie?

     

    Ik ben sinds deze week weer begonnen met werken (vanuit huis), en dat kost me nogal veel energie! Gisteren controle gehad en alles was goed. Het trekkende gevoel was inderdaad de indaling en de steken die ik zo nu en dan heb hoefde ik me geen zorgen over te maken. Dat komt omdat het aan de binnenkant ook gehecht is, en dat hoort bij de genezing.

     

    De (hecht)pleisters die er nog op zaten zijn allemaal verwijderd en de hechtingen die daaronder zaten zijn allen opgelost. Ik moet zeggen dat de littekens er momenteel erg heftig uitzien, vooral rond mijn tepel vind ik het gewoon niet mooi. Ik ga er vanuit dat het met goede verzorging en na lange tijd beter zal zijn. Ik heb een littekenzalf meegekregen en zelf een siliconenpleister besteld. Wat voor advies hebben jullie gekregen voor de littekens?

     

    Wat vervelend dat je zo misselijk bent @Gabriella, misschien kun je eens bellen naar de kliniek voor advies en of dat normaal is? De borstband heb ik ook niet, wat is daar de functie van? Wel moet ik ook de sportbh dag en nacht dragen voor 6 weken. 

     

    Groetjes!

     

     

  4. Hoihoi @sten en @Gabriella,

    Ik heb in het ziekenhuis een sportBH zonder cupmaat gekregen, deze is gewoon maat S en zit volgens mij nog prima. 

    Ik had de eerste dagen na de operatie ook weinig eetlust, maar nu is het weer normaal. Ik heb geen ervaring met Tradonal, wel in het ziekenhuis ten tijde van de overnachting Tramadol gehad, dat is volgens mij ook een soort Morfine. Misschien is dat soort gelijk? Ik ging er wel heel erg van zweten... Wel lekker geslapen haha. En Dafalgan is een soort Paracetamol? Heb vandaag wel Paracetamol genomen, zo'n trekkend gevoel aan mn borstspieren, werd er even gek van!

     

     

     

  5. 13 uur geleden, Gabriella zei:

    Hoi ladies, ik praat graag even mee met jullie. Ik heb vandaag mijn borstlift met prothesen gehad, motiva ergonomix 320cc. Vind mijn borsten echt huge uitvallen zo onder die sportbh en dat maakt me erg onzeker. Heel veel pijn ook, zit nog met drains aan beide kanten. Die mogen er morgen uit. 

     

    Een spoedig herstel alvast!! Fijn lotgenoten te treffen die in hetzelfde Schuitje zitten 😉

    Hoi Gabriella,

    Hopelijk is de pijn al wat minder vandaag. Ik schrok ook heel erg van het formaat toen ik op dag 2 ging douchen, maar dat was écht de zwelling. Ik maak elke dag een foto en als ik die van dag één vergelijk met die van nu is dat echt een wereld van verschil!

     

    Groetjes

  6. 17 uur geleden, sten zei:

    Dat scheelt maar een week... geen probleem hoor... 😀

    Bij ons is er pas controle na 2 weken... nu zal dat dus 2 1/2 weken zijn... het kan er niet snel genoeg zijn...haha

    Ik heb geen hechtingen, muv interne, alles werd gelijmd... nu uiteraard nog veel korstjes is nog heel recent he, we zijn pas 4 dagen ver... 

    Heb je een grote cupmaat? Ik ging van 75 /80( fr 90/95) d naar... normaal een c cup... door de zwelling nog wat moeilijk te bepalen... momenteel sportbh van anita 90 (fr 105) b. Benieuwd hoe het zal zijn eens de zwelling weg is.

    Ik heb wel af en toe pijn in mijn bovenrug en soms nog wat druk op mijn borstkas,  maar ik wil ook niet weten hoe de prothesen onder de spier geduwd worden... 😉

    Hou me maar op de hoogte van jou ups en downs... vergeet ook niet om fotos te nemen ... leuk om iemand te hebben die ongeveer in dezelfde periode de operatie onderging. Gr

     

    Hi! Ohh, is daar een reden voor dat je geen hechtingen hebt maar het gelijmd is? Mag je dan wel douchen? Cupmaat durf ik nog niet te zeggen, ik had 70 C (maar dus wel heel slap). Er is wat weefsel wegehaald en dus een 325 prothese geplaatst, verwacht dus wel een grotere cupmaat is, de borsten zijn ook wat breder maar mooi in verhouding. Ik heb ook last op mn borskas, daar is het ook blauw en werd vanmorgen pijn per hele stijve spieren op mn borsten, gelukkig nu weer wat weggetrokken. Maar inderdaad, dat erin plaatsten van die protheses zal niet zachtzinnig gaan. Dus wat dat betreft logisch dat wel het voelen! 

     

    Wat voor pijnstilling neem jij voor het slapen gaan?

     

    Groetjes

  7. Zojuist, Mamamarie zei:

    Oeps ik zie dat ik in de titel de verkeerde datum heb genoemd, 17 april was mijn operatie lift met prothese. Thuisverpleging hebben we hier in NL niet, maar wel verplicht op controle in de 2e week. De eventuele niet opgeloste hechtingen worden dan volgens mij ook verwijderd. 
     

    Ik kan niet wachten tot het allemaal achter de rug is!

    Hahaha zeg ik weer een foute datum (zal door de narcose komen, ben nog een beetje verstrooid) 17 maart dus haha @best_boobie misschien kun je dit nog aanpassen in de titel?

  8. 2 minuten geleden, sten zei:

    Op de rug slapen lukt bij gelukkig redelijk goed tot nu toe, maar ik neem ook nog voor slapengaan een pijnstiller. Wel naar de ochtend toe pijn aan mijn poep van liggen  ( op zijn Vlaams gezegd... ik heb al geen zittend gat laat staan liggend 🙂 )

    Ik heb pas op 11 april controle... de arts is nl met verlof de week ervoor... is beetje beu want na 1 x thuisverpleging voor de wondzorg heb ik het al gehad... (t gaat me te traag 😞)

    Wat hebben ze bij jou juist gedaan? Je operatie was ook op 24 maart toch?

    Gr

    Oeps ik zie dat ik in de titel de verkeerde datum heb genoemd, 17 april was mijn operatie lift met prothese. Thuisverpleging hebben we hier in NL niet, maar wel verplicht op controle in de 2e week. De eventuele niet opgeloste hechtingen worden dan volgens mij ook verwijderd. 
     

    Ik kan niet wachten tot het allemaal achter de rug is!

  9. 8 minuten geleden, sten zei:

    Hallo,

    Wat ben ik blij dat er nog dames zijn die net de operatie achter de rug hebben. 

    Ik werd vorige vrijdag geopereerd: lifting, vervangen prothesen van 250 cc achter de spier naar mentor round 200 cc achter de spier, en tepelhofverkleining.

    Vrijdag en zaterdag veel geslapen. Zondag was al iets beter. Ik heb vooral pijn onder de oksel en onderaan de borst, vermoedelijk omdat er ook vanbinnen genaaid werd. ( ik vermoed om de prothese op plaats te zetten en niet teveel naar buiten te laten draaien, dit moet ik nog eens navragen - in een niet slaperige toestand).

    De wondjes werden bij mij gelijmd. 

    Vandaag ben ik een wandeling gaan maken van 1u30 en heb ik nog maar 1 pijnstiller genomen. 

    Wat me vooral opvalt is de opgezwollen buik en de gewichtstoename. Hebben jullie daar ook last van? 

    En enig idee wanneer de zwelling afneemt van de borsten... want nu zijn ze toch echt nog niet mooi hoor.

    Gr

    Hoi! Fijn om te lezen dat het herstel bij jou ook zo goed gaat. Ikzelf heb als ik ‘teveel doe’ op een dag of als het koud is en je een beetje verkrampt in de avond wel last hoor, een soort spierpijn aan de zijkant en op de bovenkant van één borst. Ik neem dan nog wel een pijnstiller voor het slapen gaan, vind het sowieso lastig.. dat op je rug slapen.. ☹️.

     

    Ik heb niet echt last van een zwelling van mijn buik, wel wat blauwe plekken die naar beneden zijn gezakt denk ik.. Mijn borsten worden elke dag mooier, maar zijn nog wel

    een beetje ongelijk. Ik hoop dat dit nog bijtrekt. Woensdag moet ook op controle en ga ik vragen wat de verwachting is mbt het afnemen van de zwelling 😊
     

    hopelijk vind jij ze ook snel mooier!

  10. 1 uur terug, butterfly zei:

    Hoi wordt 28 april ook geopereerd door dr vd pot. Hoe gaat het slapen daar? Lig je alleen? En wat ik handig om mee te nemen?

    Hoi! Het overnachten was erg prettig, de verpleging was erg lief en behulpzaam. Ik lag samen met een andere vrouw op de kamer, ook een patiënt van Blooming.

     

    Als het goed is krijg je nog een brief met wat je allemaal mee moet nemen. Wat niet op het lijstje stond, maar wat ik weer had genomen: slippers/pantoffels. Wel zo fris! Succes met de operatie.

    • Like 1
  11. Op 23-3-2023 om 22:08, Elfi zei:

    Wat fijn dat je operatie achter de rug is en dat de pijn en het herstel je tot nu toe meevallen. Zal vast de komende week elke week anders en beter ogen, spannend hoor. Ik heb zelf ook foto’s van elke week genomen in de eerste weken. Mooi om de ontwikkeling daarmee goed te kunnen volgen en terug te kunnen kijken. Ben nu zelf 10 weken p.o. 
    Het is best rustig hier trouwens, wel jammer 😊🤷🏻‍♀️

    Ja best jammer, want in je directe omgeving vind je niet veel ‘lotgenoten’ haha. Ik maak elke dag even een foto nu, zet ik in een apart mapje. Leuk om achteraf terug te kijken! ☺️

  12. Hoi,

    Ik zie dat de laatste topic over dit onderwerp al weer weg lang geleden is. Ik dacht ik ga toch iets plaatsen, want lijkt me leuk om wat te kunnen kletsen en ervaringen te delen.

     

    Afgelopen vrijdag ben ik geopereerd, een Borstlift icm een prothese (Motiva Demi 325cc).

    Na een prima overnachting voelde het de zaterdag erna voelde het allemaal erg beurs en ook was ik erg moe. Ik bereidde mezelf voor om maar aan de pijn te wennen, want dit zou nog wel even kunnen gaan duren..

     

    Echter… zondag werd ik wakker, en was het beurse gevoel compleet verdwenen, wat fijn! Wel last van mijn rug van het op mijn rug moeten slapen, maar als dit alles is dan teken ik ervoor! 
     

    De hechtingen zijn wat gevoelig en de borsten nog wat gezwollen en niet helemaal ‘in shape’.. Ik ben benieuwd wanneer ik ga zien hoe het uiteindelijk wordt!

     

    Ik hoop dat er nog anderen op dit forum actief zijn, die gezellig willen kletsen.

     

    groetjes!

    • Upvote 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.