Ga naar inhoud

SherR_

Leden
  • Aantal items

    44
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door SherR_

  1. Gaat goed hier. Wel pas rechts een klein wondje maar dat is al weer dicht. Beugel bh's zitten me nog niet lekker voor een hele dag dus die draag ik nog minimaal. Zou eind deze maand mijn eindcontrolle hebben, maar dat is een maand opgeschoven helaas 😅.

     

    Ben wel echt zo blij met het resultaat en het feit mijn kleding weer normaal aan te kunnen  geen nek en schouderklachten meer. Echt heel bevrijdend 😊

  2. Op 24-4-2023 om 22:11, vall22 zei:

    Hoe is het nu met jw wondje?

    Gaat goed. Zit een klein korstje op nog. Van de week bh's geshopt en hoewel ik dacht een volle C te hebben nu (sportbh C past prima) blijk ik toch een D cup te hebben... ben blij met het resultaat hoor, maar moest wel even schakelen 😅 

    Merk wel dat een hele dag een beugelbh dragen mij nog te intens is door de beugels dus heb als ik thuis ben en niet de deur uit hoef nog lekker mijn sportbh aan.

  3. Vandaag contact gehad met het ziekenhuis. Het kan zijn dat het door mijn werkzaamheden komt, maar ze denken eerder dat het een oplosbare hechting is die uit de diepte komt... en een uitweg zoekt... 😅

     

    Nu vragen ze aan mij of ik wil dat ze er naar kijken en die dan eventueel verwijderen. Iemand ervaring mee? 😅 Ze zei dat het verder geen kwaad kon, maar vind dit toch wel gek.

    20230420_093229.jpg

  4. 5 uur geleden, vall22 zei:

    Jeetje hoe dan?? Maar is het niet gewoon een wondje wat ik ook had een beetje oppervlakkig? Je bent zo goed als hersteld denk ik. Mijn wondje was binnen 2 dagen al dicht korstje is er ook al vanaf gevallen maar het bloede wel even. Heb je een foto?

    Het is wel oppervlakkkig, maar open is open 😅. Ben vooral erg boos op mijn leidinggevende die mijn lichamelijke grenzen niet heeft geaccepteerd. Het komt volgens de arts namelijk wel door te veel doen. Dan komt er teveel spanning op de littekens.

  5. Denk je dat alles goed gaat... is er wat open gegaan na 8,5 week... Het is niet groot denk 1cm, maar ga mijn werk hier wel voor verantwoordelijk houden. Want dit was gewoon niet nodig geweest.

     

    Ik MOEST namelijk van mijn leidinggevende werken gister. Een volledige bso dienst. Terwijl ik had gezegd dat mijn lijf dat niet zou trekken... Anders ging ze het noteren als werkweigering. Terwijl ik nog helemaal niet 100% beter ben gemeld. 🙄

     

     

  6. 1 uur geleden, Pechvogel91 zei:

    Hoi allemaal, 

    beetje late reactie. Ik ben vrijdag opnieuw geopereerd, op zich is de operatie goed gegaan maar uiteindelijk is er toch bijna een cupmaat af gehaald. Zoveel weefsel was afgestorven en hebben ze weg moeten halen. Nu aan de antibiotica en hopen dat het deze keer goed hersteld🍀 

     

    het nare is dat de vorige keer de ellende pas na 10 dagen begon en de tweede borst zelfs pas na ruim 4 weken dus voorlopig voelt het nog niet veilig voor me. De vorm is nu ook heel gek omdat waar nu weefsel weggehaald is, niets nieuws geplaatst is. Ik verwacht dat m’n borsten in de loop van de tijd wel weer rond zullen worden maar dat is nu even niet het geval. 
     

    bedankt voor alle lieve reacties! 

    Ik duim voor je dat het herstel nu goed gaat en je uiteindelijk blij bent met het resultaat! 🍀

  7. 13 uur geleden, linsofie zei:

    Met mij gaat het ook goed, deze week laatste controle bij de chirurg, heeel soms is het hier en daar nog wat gevoelig maar dat vind ik niet vreemd. 

    Heerlijk de lente en zomer in zonder gedoe en gezweet van een grote boezem. Zo blij!

    Hier kijk ik ook enorm naar uit! En weer leuke badkleding aankunnen zonder te moeten zoeken naar een speld in een hooiberg 😅.

     

    Ik twijfel hier wanneer ik weer een beetje het sporten kan gaan opbouwen. Wil eigenlijk al beginnen maar er zegt ook een stemmetje in mijn hoofd te wachten tot de eind controle 😅.

    Doe wel al wat yoga/pilates bewegingen, maar dat is vrij rustig natuurlijk.

  8. Op 10-4-2023 om 20:30, Pechvogel91 zei:

    Hoi allemaal,

     

    ik heb niet alle reacties gelezen en wil niet te negatief zijn maar ik heb een vreselijk herstel! Heb nog nergens iets vergelijkbaars gevonden. Beiden borsten zijn de drielandenpunten gaan wijken, zit nu op bijna 6 weken po en ben al zeker 15 keer terug gemoeten naar het ziekenhuis om dood weefsel uit mijn wonden te laten knippen. Heeft iemand hier ervaring mee?

     

    aanstaande vrijdag word ik opnieuw geopereerd maar ik ben zo bang dat dit weer gebeurd! Bijgevoegd wat foto’s. Hoop dat jullie er tegen kunnen want het is niet smakelijk.

     

    1 tip: laat ze die hechtpleisters of hechtingen niet te snel uithalen. Bij mij is het daardoor open gegaan en daar heb ik nu gigantische wonden aan over gehouden. 
     

    ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft en me weer een beetje moed kan inpraten want dat kan ik wel gebruiken😢

    50D85DF9-4E5E-4E27-8178-7FF21B2151A2.jpeg

    8D9EF31D-96CC-482F-967A-2CFEEBC223F3.jpeg

    E62A9BB4-DB19-44D2-8DE1-96BC6728EF0E.jpeg

    Ojeetje wat naar deze ervaring! 😟 Ik hoop dat de operatie goed is gegaan en het snel weer de goede kant op gaat. 

  9. Op 1-4-2023 om 22:04, Janey37 zei:

    Ik gebruik nu dit.  Op aanraden van de huisarts en apotheker. Wassen en daarna siliconengel. Wat een verademing. Vandaag voor het eerst gebruikt en heel de dag brand vrij. Zelfs op mijn tepelranden gesmeerd.  

     

    Fijn dat het goed gaat 😉 met jou. 

    IMG-20230331-WA0030.jpeg

    Oja dat is top spul! Fijn dat het niet meer brand! Dat zal een hele verademing zijn.

  10. Op 1-4-2023 om 20:33, vall22 zei:

    Vandaag toch de stoute schoenen aan gedaan en een bh gaan kopen 😂 was 50% korting en kon t niet laten te kijken wat ik nu heb voor maat. Van 85 F naar 80 D ik dacht dat de omvang t zelfde zou blijven maar dat is dus niet zo. Heb wel wat leuke gescoord voor een prikkie. Gelukkig maar want het kan nog wel veranderen.

     

    ik ben er super blij mee ik ben 1.75 en weeg 78 kg dit past er precies goed bij.

     

    Ah wat leuk! Ik kan niet wachten om weer leuke en mooie bh's te kopen. Heb wel 2 beugelloze, soort light/medium sportbh's, voor de overbrugging in huis. Die gingen alleen niet op cupmaat. Zo benieuwd wat voor maat ik uiteindelijk heb.

  11. 1 uur terug, Janey37 zei:

    Erg he die randen. Ik heb de afgelopen drie dagen ook enorm hoofdpijn, maar bij mij is het als ik wakker word. 

     

    Koelen, dan ga ik maar proberen. Hoe lang geleden is het nu voor jou? 

     

    Ik werk nog niet. Ik ben in de ziektewet tot 7 mei. Als ik dan nog steeds pijn ervaar blijf ik nog thuis. Ik mis mijn werk heel erg, maar moet er nog niet aan denken om te werken. Dat kan ik nog niet aan.

    Het is voor mij nu bijna 6 weken geleden. Ben bijna 2 weken al rustig aan t opbouwen op werk. Doe nu wat kantoordingetjes. Normaal sta ik op een peutergroep, kleuterklas (overblijf) en een bso groep maar dat is nog te intens 😅. Mijn dochtertje van 1,5 is wat dat betreft een goede graadmeter 😂

     

    Ik moet gewoon bezig zijn ter afleiding ook dan gaat het allemaal wel prima opzich. Zodra de rust er is ga ik me weer irriteren aan de sportbh 😅.

     

    Ps. Ben 31 trouwens

  12. @Janey37

     

    Ja die randen zijn erg vervelend inderdaad. Ik heb ook liever geen sportbh aan. Zorgt bij mij vooral voor jeuk. En dan ben ik geneigd om te jeuken en soms gebeurd dat ook onbewust en doe ik mezelf weer zeer bij die littekens 😅.

    Ik probeer maar zo nuchter mogelijk mezelf er door heen te slaan en afleiding te zoeken. 

     

    Heb wel smiddags steeds mega hoofdpijn... vooral als ik naar werk ben geweest sochtends... of dat nu nog een effect is van de narcose en herstel of dat het met de pollen te maken heeft is een raadsel.

     

    Dat klinkt als een prettig telefoongesprek... not. Een kennis van mij zegt dat koelen kan helpen tegen het branderige. Misschien dat dat kan helpen voor de komende dagen tot je je afspraak hebt.

  13. @linsofie @vall22 @Janey37

     

    Hier nog geen gevoel terug in mijn tepels, maar voel wel regelmatig steken iets dieper in mijn borsten ter hoogte van mijn tepels. Gok dat dat nog flink aan het herstellen is.

    Ook bij mijn andere littekens voelt het nog wat verdoofd dus met jullie ervaringen bereid ik me voor op dat het branderige etc. misschien nog komt bij mij 😅

     

    Maandag zit ik op wk 6, maar heb afgelopen dinsdag gevraagd of ik alsjeblieft mijn sportbh uit mag tijdens het slapen 😅. Werd er gek van en gelukkig was het goed. De 1e keer was dat toch wel wat onwennig en pijnlijk waardoor ik zo'n hema bh had aangedaan (had deze nog liggen van mijn zwangerschap) maar vannacht prima geslapen zonder.

     

    Beugelbh's voor overdag (vanaf komende wk) wacht ik voorlopig nog even mee. Heb er nu een paar zonder beugel klaar liggen.

     

  14. @Janey37

    Wat fijn dat het steeds beter gaat!

     

    @linsofie bedoel je die naadloze bamboe bh's zonder cups? 

     

    Hier word ik ook gek van die randen... gewoon uberhaupt van het 24/7 een sportbh aan moeten 😅 (moet dit vanaf dag 1 tm 6 weken van mn arts en zit pas op 4,5wk 😅

     

    Verder deze wk begonnen met opbouwen op mijn werk.. nog niet op de groep maar wel enkele uurtjes kantoor. Ben echt gesloopt... maar komt ook deels doordat ik de kleine vaker heb moeten tillen en dinsdag eigenlijk de hele dag in de weer was door van alles wat niet kon wachten 😅. Volgende wk mijn wk even anders indelen 😅. Qua pijn valt mee behalve op dagen dat ik de hele dag alleen ben met mijn klim en klauter dreumes die nergens gevaar ziet 🙈. Gelukkig zijn dat maar 2 dagen in de wk maar op die dagen heb ik wel echt last.

  15. 28 minuten geleden, linsofie zei:

    @Janey37,

     

    https://www.borstverkleining.nl/uitleg/risico-s-en-complicaties

     

    Ik ben geen expert maar,

    Misschien heb je een klein beetje last van wat ook wel  een "Ezelsoor na borstverkleining (dogear)" wordt genoemd. Zie bovenstaande link.

     

    Hieronder ook de tekst:

    Dit is een verdikte huidplooi, net voorbij het eind van het litteken. Direct na de operatie is dit vaak te zien, maar meestal trekken dogears spontaan weg in de loop van enkele maanden. Is dat niet zo, en blijft een ezelsoor bestaan als de wond helemaal genezen is, dan kan de overtollige huidplooi met een poliklinische operatie onder plaatselijke verdoving worden weggehaald. Dit komt bij ongeveer 5% van de borstverkleiningen voor.

     

    Ik ga dit ook even navragen bij mijn volgende bezoek/controle. Had een beetje een plooi door mijn veel te grote borsten, maar niet zoals nu... is haast 10x erger 😅. Hoop dat het wegtrekt.

  16. 1 uur terug, Janey37 zei:

    Het is niet zo zeer een klacht, maar meer vervelend. Ik heb 6 april een afspraak met mij ln pc. Als je naar onderstaande foto kijk dan zie je mijn borst onder mijn oksel. Misschien is het gewoon overtollig vet en moet ik sporten omdat weg te krijgen alleen kan mij niet herinneren dat ik dat had voor de operatie. Of misschien moet het nog vormen en soepel worden. Ik vind het wel heel vermoeiend. Het lijkt alsof mijn armen open staan. Ja kan het niet zo goed omschrijven.  Ik vertelde het vamdaag aan mijn moeder en ze begreep het uiteindelijk wel en snapte wat ik bedoelde. Ik zal het 6 april zeker benoemen bij mijn arts, maar of die echt wat kan betekenen weet ik niet en zal Nederland nooit meer onder het mes gaan. 

    20230316_080700.jpg

    Dit heb ik ook. Meer als dat ik voor de operatie had. Mijn arts zegt dat dit nog minder wordt, vocht enz is en t ook een beetje mijn bouw is. 😅

  17. @Janey37

     

    Het is pittig he! 😔 ben nu 3,5 PO en ik heb gelukkig weinig pijn, maar comfortabel voel ik me ook niet... Moet mezelf zo erg tegen houden bij de meest simpele dingen als een vaatwasser in en uitruimen, was opvouwen etc. 😅 Naar buiten toe gaan helpt echt voor mijn gemoedstoestand maar ook andere hobby's. Pas bijv. met mijn vriend even uit eten geweest en naar de bios zonder ons kind. Verder slik ik visolie, vit C, vit D en maak ik smoothies met 'super green' van vitakruid. Daarnaast heb ik nog dagelijks een massagekussen in mijn rug met infrarood. Echt top al zeg ik het zelf!

     

    Mijn wondgenezing gaat goed al ontdekte ik gister een ophoging (beetje vergelijkbaar met een pukkel/wratje, maar is het niet) bij een stukje litteken. Daarvan dacht ik wel even huh!? En sinds gister doen mijn tepels in ene weer zeer... stekend gevoel. Had tot een paar dagen geleden nog geen gevoel erin dus ik hou me er maar aan vast dat het allemaal aan het herstellen is daar binnen 😅🙏

     

    Ps. Je klaagt niet! Het is gewoon pittig en het is goed je gevoel te uiten 😊.

    • Upvote 1
  18. 1 uur geleden, Lotteke1980 zei:

    Hi, Hi,

     

    Ik ben begin september 2022 geopereerd. Totaal is er 450 gram weggehaald. Ik zag er best tegenop, maar het is mij allemaal erg meegevallen. Daarom deel ik mijn ervaring nu. De operatie was snel (50 min.) en goed gegaan en na een nachtje slapen kon ik naar huis. Ik mocht trouwens ook thuis slapen, maar voelde voor mij prettiger om daar te blijven. Ik had geen drains. Ik was alleen wel erg misselijk van de narcose.  

     

    Ik heb weinig pijn ervaren. De pijn voelde een beetje branderig. En bij bewegen werd de pijn iets erger. Het bloeden was na 2 -3 dagen gestopt met af en toe een klein spotje. Hierna geen kompressen meer gebruikt. De verpleegkundige raadde dit ook af. Na een week heb ik geen pijnstilling meer ingenomen. 

     

    Na 2 weken was ik redelijk weer op de been (hiermee bedoel ik dat ik uit bed was, kinderen uit school kon halen en weer wat licht werk kon doen). Hechtingen werden eruit gehaald met 2 weken. Ik vond de wondverzorging wel heel heftig (en dan viel het bij mij nog erg mee). Vooral de eerste keer douchen! Ik viel bijna flauw. Gelukkig geen nabloedingen en na 2 weken zat alles dicht en kon ik gaan smeren. Geen verschil in borsten qua herstel of pijn. Ja misschien dat links iets minder snel dicht ging, omdat ik ook linkshandig ben. Ik had ook wat harde plekjes, maar die verdwenen na een paar weken. 

     

    Natuurlijk was ik wel snel moe de eerste weken. Een dagje dierentuin na 3 weken was best vermoeiend (raad ik niet aan). Tillen heb ik trouwens de eerste 6 weken helemaal niet gedaan en rustig opgebouwd hierna. Dan voelde ik wel pijn hoor. Dus zware boodschappen en kinderen tillen dat deed ik niet. Ook met stofzuigen enzo had ik last. Heb ook wel dagen gehad dat ik heel moe was. Dan deed ik gewoon te veel en werd ik teruggefloten. Zat ik weer een dag op de bank. 

     

    Denk dat ik na 6 weken weer helemaal de oude was, alleen een stukje lichter en echt ontzettend blij! Nog steeds iedere dag. Zeker nu het lente wordt en ik weer leuke t-shirts en truitjes aan kan. Daarnaast geen pijnlijke linker schouder meer. Mn zelfvertrouwen is terug en ik pas weer normale bh's. 

     

    Tis zo ontzettend meegevallen bij mij en zou het zo weer doen. Vooral het begin is eventjes pittig, maar het komt echt goed!

     

    Wel merk ik dat ik af en toe hoge rugpijn heb na een lange dag. Misschien omdat ze gelift zijn en mijn lichaam hier nog aan moet wennen? Merken jullie hier iets van?

     

    Foto hieronder is van 3 maanden na de operatie: 

     

    Schermafbeelding2023-03-12om21_15_06.thumb.png.93c763162652948f27bd8410dbafb12e.png

     

     

     

    Wat is het mooi hersteld bij jou! Mijn ervaring van de 1e weken komt erg overeen met jou 1e weken. Tillen is inderdaad ook erg vervelend en heb daarna wel wat last. Helemaal niet tillen zal bij mij niet gaan gezien mijn dochtertje van 18mnd 😅. Gelukkig kan ze zelf de trap op klimmen dus dat scheelt haha.

     

    Over de hoge rugpijn kan ik niets zeggen. Bij mij had ik hoge rugpijn, schouderklachten en nekklachten met vaak genoeg hoofdpijn. De 1e weken op mijn  rug moeten slapen hielp er ook niet echt aan mee dus de komende tijd is mijn massagekussen mijn beste vriend. Merk wel aan mijn houding dat ik rechter sta en zou best kunnen dat spieren hier aan moeten wennen 🤔

    • Like 1
  19. 5 uur geleden, linsofie zei:

    @SherR_,

     

    Ja, die harde plekken had ik ook, bij mij is dat nu eindelijk helemaal over en hersteld. Duurde bij mij wel lang voordat het overal weer zacht was, tot 7 wk PO ongeveer.

     

     

     

    Oke dan moet ik nog even 😅. Hoop wel dat het gevoel ook terug komt. T is niet dat ik er echt last van hebt, maar het voelt gewoon raar momenteel 😅. Echt vergelijkbaar met een spuitje bij de tandarts hoe je mond dan voelt 😅

  20. Hier gaat het goed, heb weinig last MITS ik niet te veel doe of de kleine meid perongeluk op mijn borst mept of duwt enz 😅. Autorijden vind ik nog niet fijn dus daar wacht ik nog even mee.

     

    Wel had ik niet gedacht dat mijn borsten nog zo hard zouden voelen... echt als steen ofzo met hier en daar wat zachtere plekjes... en links (met name de onderkant) voelt zelfs verdoofd ofzo... dat had ik al helemaal niet verwacht... je leest en hoort het wel over tepels, maar niet over de borst zelf... maar ben nu pas 3 weken verder... misschien hoort het er wel bij geen idee 😅... Misschien had ik daarom wel vooral pijn rechts... omdat links verdoofd voelt 😅.

     

    Hebben/Hadden jullie dit ook dat je borsten hard zijn en deels verdoofd  voelen? 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.