Ga naar inhoud

Iklavertje

Leden
  • Aantal items

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Berichten die geplaatst zijn door Iklavertje

  1. 4 uur geleden, Gigi23 zei:

    Hee lklavertje, die van jou zijn echt heel mooi en rond, wauw! Hoop dat die van mij net zo mooi worden. 

     

    Dat vocht rond de buik... Herkenbaar! 

     

    Hoe gaat jou herstel, vanaf wanneer ben je weer huishoudelijke taken gaan doen? En hoe is de pijn bij jou? 

     

    Ben heel benieuwd naar je foto's! 

    Dank voor je antwoord, dat stelt wel gerust. 

     

    Sterkte met herstellen 🍀

    Ik stond na 2 dagen weer te koken😬, na 1 week weer de was te doen (maar dan wel één voor één in de machine en één voor één ophangen, alle tijd🙂). Ik was wel te snel denk ik. De eerste week had ik eigenlijk alleen onwijs last van mijn rug en wat ongemakjes maar de 2e week kreeg ik een branderig gevoel en steken in mijn borsten. In de ene borst meer dan de andere. Vooral als ik toch teveel deed. Schijnt normaal te zijn maar je moet dus wel écht rustig aan doen. 

  2. 15 uur geleden, Gigi23 zei:

    Hi allemaal, 

     

    Ik heb woensdag een borstvergroting ondergaan, ik kom van een 70a. 

    Na 3 zwangerschappen was ook daar weinig van over 😊. Ik wilde graag een vollere boezem en ben geadviseerd om motiva ergonomix 380cc Demi voor de spier te plaatsen. Ik schrok wel een beetje toen ik de bh af deed, ik zie nog weinig ronde vorm zoals ik die heb gewenst, veel vocht vooral ook tussen de borsten, de huid voelt daar ook wat verheven en gespannen. Is dat normaal? En gaan die borsten hun ronde vorm nog aannemen, of zal dit de stand van mijn borsten zijn, zo ver uit elkaar? 

     

    Zeer benieuwd naar vergelijkbare ervaringen. 

     

    IMG_20230430_100334__01.jpg

    IMG_20230429_105213__01.jpg

    Hoi Gigi, maak je geen zorgen, je borsten moeten hun vorm nog helemaal krijgen. Na de operatie staan ze altijd strak en houden ze vocht vast. Ik hield trouwens niet alleen bij mijn borsten vocht vast maar ook heel erg bij mijn buik. Bij mijn buik is het nu gelukkig weg. Je borsten en weefsel worden straks zacht en het "drop & fluff" treed in maar daarvoor moet je echt geduld hebben. Ik ben 2 weken PO en heb het idee dat de spanning iets minder wordt nu maar ga ervan uit dat ik pas na 3 maanden op 90% eindresultaat zit. Vanavond gaan de pleisters van de hechtingen en maak ik weer een foto om het verschil te zien.

  3. Aangezien ik zelf veel operatieverslagen van anderen heb gelezen, wel zo leuk als ik mijn ervaring ook deel🙂.

     

    Na consulten bij 4 chirurgen ( Verdonck, Roossink, Zguricas en Fortuin) had ik het beste gevoel bij dr. Fortuin. No nonsens, zijn beeld kwam overeen met wat ik al in mijn hoofd had en alles viel op zijn plek. 

     

    Het wordt Motiva Ergonomix 340cc demi, voor de spier.

     

    Je krijgt bij Boerhaave toegang tot een app die je het hele (voor en na operatie) traject begeleid. Wanneer te starten met vitamines, wat wel en niet te doen, hoe de narcose werkt etc.,  Via de app kan je ook vragen stellen, heel fijn.

     

    De operatie dag:

    Ik word pas om 14 uur geopereerd en je moet nuchter zijn ( om 0.00 uur laatste maaltijd/ drinken).  Geen koffie whaaa...

    Eenmaal aan de beurt wordt je naar een bed gebracht waar je je omkleed in operatie tenue. Ik kreeg 2 paracetamol (mocht daarvoor wel een klein bekertje water drinken). Ik kreeg een warmte dekentje en kon lekker liggen tot dr. Fortuin kwam. Hij tekende hoe de borsten komen te zitten en maakte nog even een praatje. Voelde goed. Vervolgens kwam een leuke anesthesiste en werd ik naar de ok gereden. Al grappend zette ze het infuus met de narcose. Langzaam verspreid zich een tintelend gevoel en nog voor ik er over na kon denken was ik weg en toen ik wakker werd waren ze er,  mijn new and improved borsten!!

     

    Ze staan super strak en zijn uiteraard opgezwollen maar ben verrast hoe goed het er al uitziet. De verpleegster doet een  compressie bh bij me aan. Behalve een beetje branderig gevoel heb ik eigenlijk geen pijn. Ik krijg een lekker kopje koffie (eindelijk 😏) en mijn vriend is gebeld. Binnen 1.5 uur na de operatie kan ik al naar huis.

     

    Ik houd het aanbevolen pijnstiller schema aan en heb besloten op de bank te slapen. Makkelijker om daar op mijn rug te blijven liggen. Veel wakker geworden maar eigenlijk geen pijn. Wel houd ik ontzettend veel vocht vast. Schijnt erbij te horen 🙂

     

    Ik ben nu 8 dagen PO. Heb weinig pijn in mijn borsten. Vooral veel last van mijn rug en van het niets mogen. Verder voelt het in mijn linker borst alsof de prothese beweegt als ik buk en af en toe bubbeltjes maar volgens arts is dat normaal. Heb eerste controle gehad en alles zag er goed uit.

     

    Mocht iemand meer willen weten, schroom niet om te vragen🙂

     

  4. Ik voel met je mee! Zo een keuze is heel persoonlijk. Ik denk dat we allemaal wel een beetje bang waren/zijn. Ik ben net 5 dagen geleden geopereerd en ben (al:-)) 40.  Ik vond mijn borsten mijn hele leven te klein maar ik was met meer aspecten van mijn lichaam niet blij. Toen ik ging sporten, afvallen, tevreden werd met de rest mijn lijf en lekker in mijn vel zat kon ik een  borstvergroting pas echt overwegen. En bij elk risico woog ik wat ik erger vond, het risico of kleine borsten houden. En vooral hoe groot is het risico en is het te verhelpen. We kunnen allemaal ook van van alles en nog wat kanker krijgen maar dat risico nemen we ook. Neem vooral de tijd!  Ik kan je wel meegeven dat voor de spier (heb ik ook) voor het herstel wel heel fijn is. 

  5. Na jaren lang dubben eindelijk besloten voor een borstvergroting te gaan. Ik vond altijd dat ik maar moest accepteren waar ik mee geboren was en een 75b is zo erg nog niet, heb me er ook wel periodes van mijn leven op momenten best ok over gevoeld maar na 2 kids en 8kg af gevallen te zijn én bijna 40 zou ik toch zoo graag nog mee willen maken om mooie volle borsten te hebben. Uiteraard wil ik dat ze er zo natuurlijk mogelijk uitzien. Na heel wat onderzoek besloten om voor de motiva ergonomix demi te gaan. Maar welke kliniek en bij welke chirurg? Ik hoop dat er wat mensen hun ervaringen met mij willen delen! Blooming valt helaas al af ivm hoge prijzen...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.