Ga naar inhoud

Femm80

Leden
  • Aantal items

    92
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    9

Berichten die geplaatst zijn door Femm80

  1. Op 12-2-2023 om 19:04, Noahtygo zei:

    Ja ik vrees het ook idd, ik doe nu sochtends na het douchen betadine zalf erop en dan een gaasje. Was ok volgens de chirurg. Deed jij dit ook? 

    Ik moest 2 x per dag ‘smorgens en ‘s avonds) spoelen onder de douche en daarna vette gaasjes en steriele gaasjes erop. Betadinezalf deed ik later ook toen de wond wat minder diep was 

  2. Op 10-2-2023 om 20:11, Noahtygo zei:

    Vandaag bij de chirurg geweest, moet het nu weer rustig aan gaan doen, wondje moet goed gaan genezen. Ook mijn eigen schuld, je voelt je goed en je gaat snel weer wat meer doen. Je leest verhalen van anderen die na twee weken ook alweer zoveel doen. Zo zie je maar toch advies van je eigen pc volgen. Waarschijnlijk mag ik over drie weken ook nog niet gaan werken (gehandicapten zorg) vanwege het fysieke. Het hakte er goed in en heb wat traantjes gelaten. Ben van nature een bezig bijtje en kon dat niet laten met alle gevolgen van dien. 

    Maar goed het is mijn eigen schuld en nu er volledig aan toe geven. Moet er niet aan denken dat het fout gaat! 

    Vervelend dat je een wond hebt. Kan wel enige tijd duren voordat dit weer helemaal dicht is. Spreek helaas uit ervaring….

    Wond moet van binnenuit genezen en kan wel meer dan 4 weken duren.

  3. 8 minuten geleden, Sandrake zei:

    Fijn om te lezen dat jullie herstel zo goed verlopen is, en jullie blije en gelukkig reacties te zien! 

    als ik kijk naar jullie aantal cc’s ben ik steeds bang dat t bij mij te klein zal zijn! Maar met dit mag en kan je jezelf natuurlijk niet vergelijken met een ander!

     

    het is wel grappig ik las in jullie verhalen voor de operatie dat jullie er over droomde, dat heb ik nu ook. En hoewel ik echt een buik en zij slaper ben, wordt ik steeds vaker wakker op mijn rug!

    na hoelang konden jullie weer op je zij slapen? De spanning begint bij mij nu echt te komen hoewel ik t enorm graag wil vind ik t wel echt ontzettend eng de narcose en het in mijn lichaam ‘laten snijden’. Het is natuurlijk voor een goed doel maar ik ben blij als het de 14e is en het erop zit! Jullie nog tips en tricks om er een beetje koeltjes in te gaan?

    Mijn herstel is niet zo vlekkeloos verlopen hoor. Heeft wat langer geduurd dan ik van te voren bedacht had. Ik heb een andere operatie gehad dan jij zult ondergaan. Ik heb een borstlift gehad zonder protheses. 
    na 3 weken kreeg ik een grote open door wond onder mijn borst en aan de andere kant een kleinere opening. Dit heeft wel 6 weken geduurd voordat het weer dicht was.  Jij hebt waarschijnlijk straks alleen onder je borst hechtingen. Ik heb een ankervormig litteken. Hierdoor stonden er op bepaalde plekken veel spanning op de hechtingen. Kans is dan ook groter op complicaties. Het is gelukkig allemaal achter de rug nu😃

  4. @EL4774wat fijn dat je een vreselijk tevreden mens bent 😃😃😃 fijn dat alles achter de rug is! 
    Bij mij is het aanstaande dinsdag 9 weken geleden. En alles is eindelijk dicht op een paar kleine plekjes bij mijn tepel na. Maar dat stelt niks voor😃 ben afgelopen week weer voor halve dagen begonnen. Aankomende week opbouwen tot 15:00. Ik voel me hartstikke goed. Zit weer 3 x in de week op mijn spinningfiets en fiets dan 30 km per keer. Heerlijk weer! De paar kilootjes zijn er alweer af en voel me weer lekker fit!!! Ben zooooooo blij dat het allemaal achter de rug is!

    slaap weer zoveel lekkerder 🙏

    • Like 1
  5. 45 minuten geleden, Manon1993 zei:

    Ja voor de eerste 4 week heb ik ip goed hulp geregeld maar er zijn misschien altijd wel onverwachtse situaties. Bij je op schoot springen bijvoorbeeld of huilen en ze willen troosten etc. Heb één van bijna 3 en 9 maand.  Dus dat is wel even een dingetje. 

    Ja onverwachte situaties moet je zelf goed om denken. Had ik bij de jongste ook. Bij je op schoot springen en knuffelen dat kan allemaal even niet. Kom vanzelf weer

  6. 9 minuten geleden, Manon1993 zei:

    Hoi meiden, interessant om jullie verhalen te lezen. Ik ben in april aan de beurt en heb nu al de zenuwen. Hadden jullie dat ook? Vooral ook vanwege de kans op complicaties enz. En heb 2 kleine kinderen hoe dat allemaal moet.  Ik ga jullie volgen. Hoop dat jullie herstel goed verloopt. Gaan jullie ook foto's plaatsen? 

    zorgen dat je hulp thuis hebt. Vooral met kleine kinderen lijkt me dat wel goed. Ik weet niet hoe oud ze zijn?

    • Like 1
  7. 12 uur geleden, Elfi zei:

    Misschien zijn er BH’s met een betere pasvorm? Ik heb een PO BH van lipoelastic. Het elastiek aan de onderkant zit wat onder mijn wonden, dus daar geen last van. Mijn wond voel ik af en toe wel iets trekken.. niet echt pijnlijk, maar maakt wel wel iets onzeker en voorzichtig.. wil niets verpesten :-)..  Maar niet dat het heerlijk zit hoor ;-).. vooral ‘s nachts voelt het enorm strak / beklemmend en daardoor pijnlijk. Maar elke dag wordt het wel iets beter.. 
     

    https://www.lipoelastic.nl/pi-special-comfort

    4E7BC668-81F5-4D79-9F73-DD079A5E945F.thumb.png.479d55e396b44830e9fbf0eb6893c445.png

  8. 3 uur geleden, KimP zei:

    Hoi allemaal,

     

    Ik ben helemaal nieuw op dit forum, en hoop dat op deze manier een bericht plaatsen is zoals het de bedoeling is. Ik ben vandaag 8 dagen po, na een prothesewissel bij de Bruekers bij Bergman clinic. 
    Vergeleken met de eerste operatie valt het me qua pijn deze keer erg mee. Het enige wat echt nog vervelend is, is de plek waar de snedes zitten. Het trekt daar, maar voelt ook als een soort beurse plekken. De compressie bh irriteert me ontzettend daarop. Ik heb de onderste 2 haakjes al los, en een soort dikke, zachte fluffy sokken eronder gestoken. Maar het helpt allemaal niets. Vandaag heb ik de bh een uurtje uit gehad ivm wassen en drogen, en vind het zo’n ongelofelijk verademing om het niet te dragen. Het liefst zou ik dat ding nooit meer terug aan doen. Iemand die dit herkent? Hoe lang duurde de ‘wondpijn’

    bij jullie? Ik lees met name reacties van meiden die juist heel blij zijn met de bh 🙈😅

     

    Groetjes, Kim

    Welkom op het forum! 
    ik herken dat wel hoor dat die compressie bh op de wonden drukt. Ik heb op een gegeven moment sport bh’s besteld die wat beter zitten en die niet op de wonden drukt. 

  9. 18 uur geleden, Nientje1008 zei:

    Hey allemaal,

    Ik weet niet of de post hier moest of bij de kennismaking. Maar ik wilde een plek vinden waar ik jullie steun kan krijgen en mn gevoelens en eventuele twijfels kwijt kan. Vanochtend had ik na een paar weken eindelijk een afspraak bij de huisarts om een doorverwijzing te krijgen. Ben net verhuist en mn dossier moest nog doorgegeven worden etc... Het gesprek van vanochtend was echt maar 10 minuten bij mijn nieuwe dokter en ze ging gelijk de doorverwijzing typen. Toen ik nog half beduusd naar huis liep voelde het toch gelijk een stuk dichterbij dan de 10 minuten ervoor. Vind het gelijk erg spannend terwijl ik zelfs nog moet wachten op de uitnodiging van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Ben blij dat ik dit forum heb gevonden en hoop dat ik hier terecht kan. 

     

    ff voorstellen: ik ben 29 jaar oud en ik ben al jaren ontevreden over m'n borsten. Toen ik 17 was ging ik aan de pil en ging binnen 3 maanden ong van Cup 70C naar Cup 70E weet ik nog goed. Gelijk ook overal striae, ze hingen gelijk, vond het vreselijk. Moest ook gelijk minimaal 70 euro uitgeven aan 1 beha, was zo bizar. Had echt vlak ervoor een hele mooie beha Cup C bij de Livera gekocht, met van die Delft blauwe printjes erop :') heel jammer haha. 

     

    Sinds m'n 21ste dacht ik dat ik zulke grote borsten had om de mannen aan te trekken, maar 4 jaar later kwam ik erachter dat ik op vrouwen viel. Dus dan had ik ze maar voor hen? Ik heb net een relatie van 2 jaar achter de rug, en gelijk toen het uit was kwam dat gevoel weer terug. Die haat liefde relatie met mijn borsten.. nu had ik ze niet meer voor mn vriendin want die was ondertussen mn ex.. ik had ze niet voor mezelf merkte ik. Er zit totaal geen gevoel in, en ik vind ze helemaal niet passen bij mij als persoon. Ook kan ik niet een trap op lopen zonder ze te moeten ondersteunen ook al heb ik een beha aan. M'n schouders staan naar voren, en ik loop al jaren bij de chiropractor voor schouder en rugklachten. Zowel mentaal als fysieke klachten.

     

    De beslissing om echt voor en bvk te gaan is heel groot, dus heb een hele zomer en herfst gewend aan het idee dat ik ' mogelijk in 2023 mij laat opereren voor een borstverkleining' . Ik ben toen op groepsvakantie gegaan met allemaal onbekenden en die waren allemaal unbiased en steunden mij vooral. Dit heeft mij super goed gedaan want ik kreeg geen negatieve reacties van iemand die mij wel kende. Dus hele objectieve mensen waren het. 

     

    De gedachte : ik ga mogelijk een borstverkleining doen' deed mij al zoo goed, en maakte mij zo blij al dat het mij een goed gevoel gaf. In december veel onderzoek gedaan over vergoeding, welk ziekenhuis, complicaties, nazorg etc, en oa dit forum gevonden. Toen de verzekering gebeld, en nu zijn we hier.

     

    Volgende week ergens waarschijnlijk gesprek met mn PC.. maar eens zien wat hij er van vind en of ik überhaupt in aanmerking kom. Ik vind van wel in ieder geval.

     

    Lieve groet,

    Nien 

     

    Welkom op het forum😃 je komt vast en zeker wel in aanmerking! Stoer van je dat je er voor gaat. En tuurlijk is het spannend!

    maar komt helemaal goed!

    Ik heb zelf op 6 dec een borstlift gehad. 

  10. Hoi! Wat fijn dat het goed gaat met iederee. hier! Ik zit vandaag precies op 7 weken po.

    het gaat heel goed met me. Ik heb een flinke open wond gehad en die is bijna dicht. Stelt niks meer voor. Ik heb aan de zijkant onder mijn rechterborst nog wel een scheur van een cm. Dit is vorige week donderdag opengegaan. Lichaam stoot hechtingen af die niet willen oplossen. Ik had gister controle bij de pc. Zag er allemaal goed uit. Ik mag alles weer doen. Mag zelfs zwemmen met de wond die ik nog heb. Controle pas over 3 maanden.

    ik kan redelijk op mijn zij slapen maar moet wel even een juiste houding vinden.

    verder werk ik deze week vanuit huis 3 ochtenden. Volgende week ga ik weer naar het werk voor halve dagen. 

    • Like 1
  11. 1 uur geleden, EL4774 zei:

    Oh, heel fijn! :) Het duurt wel gruwelijk lang hoor.... ik vind dat je er ontzettend sportief mee omgaat. Ik had al lang een zenuwinzinking gehad 🤪 

     

    Even een vraagje: ik heb me gisteravond even suf gezocht op dat 'drop & fluff' verhaal. Het schijnt dat de zaak na zes weken al een heel behoorlijk eind op weg is ('almost there', las ik zelfs op verschillende Amerikaanse websites van klinieken 😎 ), maar je nog tot drie tot zes maanden op dat laatste beetje zou moeten kunnen wachten tot het is wat het moet gaan zijn. Ook las ik dat het bij dual plane langer kan duren. Logisch, wel. Maar het lijkt alsof ze nu al meer de breedte in gaan (de druk naar voren is er vrijwel af), ze zijn een heel stuk zachter en ik voel de implantaten ook al helemaal onderin. Ik ben nu ruim zeven weken onderweg. Iemand een idee wat ik vanaf nu zo'n beetje moet verwachten? 

    Ja het duurt idd heel lang. Maar goed het ergste ia gelukkig al even achter de rug!

    deze week werk ik nog halve dagen thuis en volgende week start ik weer met halve dagen op het werk! Kijk ik ook wel weer naar uit na 2 maanden!!!

     

    • Like 1
  12. 1 uur terug, Anne03 zei:

    Hoi allen,

    Ik ben net lid geworden, half maart is mijn borstverkleining gepland in Flevoziekenhuis bij drs Shai Fortuin.

    Fijn om ervaringen van anderen te kunnen lezen en tips voor de operatie en erna.

    Ik ben 39 (cup 70G en smal postuur) en denk al zeker 15 jaar aan een borstverkleining, nu durf ik dan eindelijk de stap te zetten..

     

    groet, Anne

    Welkom! 
    wat knap van je dat je eindelijk de stap durft te zetten!!! Denk dat je er straks enorm blij mee zult zijn! 

    zeker fijn om hier ervaringen te lezen en tips te vragen en dingen te delen 😃
     

  13. 53 minuten geleden, EL4774 zei:

    Pfffff....daar word je toch ook niet goed van! 😕 Nog zo het weekend door en dan maandag gelukkig controle. Heb je er veel last van? Kunnen ze het niet even een beetje deftig dichtplakken, totdat het goed vast zit, of moet het open blijven?

    Ja pfff baal weer enorm. Kom net onder de douche vandaan en het is niet meer een gaatje maar nu verder opengetrokken en zit nu echt een scheur in de rand van de het litteken zeg maar van een hele dikke cm.

    ik zal maandag eens horen. Zou mooi zijn als ze het dicht kunnen plakken. Maar ik denk dat t wondvocht dan niet weg kan. 
    maar bleeeeh. Dacht nog 2 kleine plekjes dan zijn we er weer. Pfffff ik moet zo wel een hele lange adem hebben.

    • Downvote 1
  14. 17 uur geleden, isa020809 zei:

    Hi allemaal! Ik ben dinsdag voor een extra controle geweest ivm de harde plek die ik voelde in mijn rechter borst. Bleek dat de harde plek de rand van de prothese is 🙃 Aan de rechterkant is ie nog wat minder ver gezakt en nog steeds wat pijnlijk. Maar na de controle was de helft van de pijn wel weg door de geruststelling (lees dit bij meer van jullie 😄). Morgen is het 5 weken PO en had wel gehoopt dat de rechterkant dan pijnvrij zou zijn maar helaas nog even geduld... 

    wat fijn dat het in orde is🙏 

    ja geduld geduld geduld moet je hebben. 
    gisteravond scheurde bij mij bij de hechting mijn vel weer open onder mijn borst richting oksel. Kwam bloed en wondvocht uit en zit nu een gaatje. Pffff maar weer vette gaasjes op en jodium zalf. Pfffff ben er zo klaar mee.

    maandag weer voor controle.

  15. 33 minuten geleden, EL4774 zei:

    Dat mentale deel is wel onderschat hoor, denk ik. Ik merk het zelf ook. Het is allemaal raar, nieuw en eng en ik durfde er nauwelijks aan te zitten. Je weet niet hoe het hoort te voelen, wat er vandaag al kan en wat je beter kunt laten. Een controle door een arts die je vertelt dat het allemaal dik in orde is kan dan ongetwijfeld enorm veel helpen! Goed om te lezen dat dat je zo geholpen heeft! :) 

     

    Ik merk het ook hoor. Pas sinds de dag dat week zes om was, durfde ik zonder BH te slapen. Twee dagen eerder niet... neuroot die ik ben. Alsof ze eraf vallen als je twee dagen eerder die BH uittrekt... 🙄 Er zit best een hoop tussen de oren, blijkbaar. Bij mij dan toch ;)

     

    Ook merk ik het nogal in de beleving. Daar klopt echt van alles niet aan 😄 Soms realiseer ik me ineens dat ik het echt gedaan heb en dat ze erop zitten. Alsof mijn hoofd nog in de oude situatie zit. Maar waarschijnlijk is dat ook zo ;)

    En als ik in de spiegel kijk, vind ik ze vrij behoorlijk, maar niet extreem. Dus prima. Hou ik ze vast met m'n handen zonder te kijken, dan heb ik het idee dat ze kleiner zijn dan wat ik in de spiegel zie.

     

    En kom ik net een beetje schoorvoetend bij de Hunkemuller, zonder nog te weten wat mijn maat nu is...... komt ze nondeju met D en E aan. Ik schrok me te pletter, haha! Maar ze pasten grandioos 🤣🤣 Dus ik heb net drie prachtige BH's gekocht, twee keer een D en een E. Voor het eerst in m'n leven met een tasje mooie dingen huppelend die winkel uit, waar ik dertig jaar niet eens naar binnen wilde om ook maar te kijken. Zelfs twee BH's helemaal zonder vulling gekocht, gewoon van die mooie kanten slappe dingen. Wat een dag :D

     

    Dat mentale deel wordt zeker onderschat!!!

    Je bent zeker geen neuroot hoor ik snap dat helemaal!!!

    wat fijn dat je zo goed geslaagd bent😃😃😃 heerlijk gevoel lijkt mij!

    ik ben vanmiddag mijn kledingkast even doorgegaan. Hele oude bh’s en bikini’s weg gedaan. Heerlijk even opgeruimd!!! En ook weer even bh’s gepast die ik nog had en die passen nu weer mooi! Zelfs de beugels deden geen pijn. 
    ben begonnen met de litteken crème. Maar kan nog niet alles insmeren ivm wondjes.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.