Ga naar inhoud

Lotteke1980

Leden
  • Aantal items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Lotteke1980

  1. Hi, Hi,

     

    Ik ben begin september 2022 geopereerd. Totaal is er 450 gram weggehaald. Ik zag er best tegenop, maar het is mij allemaal erg meegevallen. Daarom deel ik mijn ervaring nu. De operatie was snel (50 min.) en goed gegaan en na een nachtje slapen kon ik naar huis. Ik mocht trouwens ook thuis slapen, maar voelde voor mij prettiger om daar te blijven. Ik had geen drains. Ik was alleen wel erg misselijk van de narcose.  

     

    Ik heb weinig pijn ervaren. De pijn voelde een beetje branderig. En bij bewegen werd de pijn iets erger. Het bloeden was na 2 -3 dagen gestopt met af en toe een klein spotje. Hierna geen kompressen meer gebruikt. De verpleegkundige raadde dit ook af. Na een week heb ik geen pijnstilling meer ingenomen. 

     

    Na 2 weken was ik redelijk weer op de been (hiermee bedoel ik dat ik uit bed was, kinderen uit school kon halen en weer wat licht werk kon doen). Hechtingen werden eruit gehaald met 2 weken. Ik vond de wondverzorging wel heel heftig (en dan viel het bij mij nog erg mee). Vooral de eerste keer douchen! Ik viel bijna flauw. Gelukkig geen nabloedingen en na 2 weken zat alles dicht en kon ik gaan smeren. Geen verschil in borsten qua herstel of pijn. Ja misschien dat links iets minder snel dicht ging, omdat ik ook linkshandig ben. Ik had ook wat harde plekjes, maar die verdwenen na een paar weken. 

     

    Natuurlijk was ik wel snel moe de eerste weken. Een dagje dierentuin na 3 weken was best vermoeiend (raad ik niet aan). Tillen heb ik trouwens de eerste 6 weken helemaal niet gedaan en rustig opgebouwd hierna. Dan voelde ik wel pijn hoor. Dus zware boodschappen en kinderen tillen dat deed ik niet. Ook met stofzuigen enzo had ik last. Heb ook wel dagen gehad dat ik heel moe was. Dan deed ik gewoon te veel en werd ik teruggefloten. Zat ik weer een dag op de bank. 

     

    Denk dat ik na 6 weken weer helemaal de oude was, alleen een stukje lichter en echt ontzettend blij! Nog steeds iedere dag. Zeker nu het lente wordt en ik weer leuke t-shirts en truitjes aan kan. Daarnaast geen pijnlijke linker schouder meer. Mn zelfvertrouwen is terug en ik pas weer normale bh's. 

     

    Tis zo ontzettend meegevallen bij mij en zou het zo weer doen. Vooral het begin is eventjes pittig, maar het komt echt goed!

     

    Wel merk ik dat ik af en toe hoge rugpijn heb na een lange dag. Misschien omdat ze gelift zijn en mijn lichaam hier nog aan moet wennen? Merken jullie hier iets van?

     

    Foto hieronder is van 3 maanden na de operatie: 

     

    Schermafbeelding2023-03-12om21_15_06.thumb.png.93c763162652948f27bd8410dbafb12e.png

     

     

     

  2. Hey Hey,

     

    Ik heb vorige week maandag een borstverkleining gehad. Alles verloopt prima, weinig pijn en dik tevreden met resultaat. 

    Echter stond ik vanmorgen op met jeuk! Precies waar de BH overgaat naar Elastine. Ik denk dus een allergisch reactie want het is helemaal rood met bultjes en opgezet. 

     

    Wellicht herkennen jullie dit? Ik draag de Carefix Mary. Ik zou graag een katoenen compressie BH willen aanschaffen. De winkel waar ik ook de 2e Carefix Mary heb aangeschaft had alleen een soort van compressievest als oplossing. 

     

    Gelukkig net een fijne tip van de verpleegkundige gehad om een hemdje onder de bh te dragen. Dat heb ik nu gedaan. Hoop dat het helpt, juikt al minder. Dit is natuurlijk even tussenoplossing. 

     

    Iemand tips voor een fijne katoenen compressie bh? 

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.