Ga naar inhoud

Naave4

Leden
  • Aantal items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Naave4

  1. Inmiddels weer een paar dagen verder en er is nog bar weinig veranderd. Morgen weer een afspraak in het ziekenhuis, hopelijk krijg ik dan goed nieuws te horen of iniedergeval een indicatie van hoe lang dit nog zou kunnen duren. 

     

    Voor de mensen die meelezen; is er iemand met enige ervaring met dit probleem? Is dit een complicatie die veel voorkomt of ben ik toch een uniek geval? Ik kreeg van mijn artsen het idee dat het niet ongewoon is, ook vooral omdat zij er redelijk blasé over deden. Ik hoor graag of iemand dit ook heeft meegemaakt..

  2. Dank je wel voor je reactie! 
     

    De arts van afgelopen maandag had het inderdaad over het weefsel wat tijdens de operatie aangetast is door het snijden etc, en dat daar nu een gedeelte van afsterft. Omdat ik 28 ben is er gezegd dat m’n lichaam sneller kan herstellen en er inderdaad nog vanalles kan gebeuren, mocht het nodig zijn.
     

    Mijn verdere gezondheid is goed, ik rook niet probeer m’n dieet zoveel mogelijk aan te vullen met fruit en eiwitten. 
    Niks te merken in m’n oksels en bloedsomloop lijkt verder goed. Het korstje van m’n linker tepel is er af en daar komt soms wat bloed uit dus geen aanleiding tot tepelnecrose(yes!) 

     

    Mijn moeder is psychiatrisch verpleegkundige en een “ouwe rot” in het verpleegkundige vak. Ik ben nu een paar dagen bij haar ingetrokken en zij helpt me met spoelen waar nodig en let ook op ontstekingsverschijnselen, heel fijn. 

  3. Hoi allemaal, 

     

    Twee weken geleden (2 augustus) ben ik mijn borstverkleining ondergaan, drie uur op de OK van het ziekenhuis en van 80J naar +/- 80 D(D) gegaan maar dat weten we natuurlijk nog niet zeker. 

    Eigenlijk bijna twee weken geen last gehad, hier en daar wat helder wondvocht, soms licht gemengd met bloed en natuurlijk gewoon strakke borsten. 

    Vorige week donderdag begon ik me toch wat zorgen te maken over de korstvorming rond m'n tepel en tepelhof aan de linkerkant. Dat zag er donker uit en leek alsof het niet goed aan het genezen was. Dit bleek niet zo te zijn, genas mooi. Gaasjes meegekregen van (één van de) PCs en toen kon ik weer gaan. Die gaasjes bleven aan de korstjes hangen en moest ik er onder de douch voorzichtig weer afhalen. Hebben dus eigenlijk helemaal niet geholpen. 

    Afgelopen maandag ging er in de douche een hechting open(zo leek het), ook aan de linkerkant, en daar kwam een hoop "meuk" uit. Crème achtig met een groengelige kleur. Hechting liep van de tepel naar beneden, ongeveer halverwege. Dus niet op het drielandenpunt. Het bleef maar lopen en was niet tegenop te stelpen, zo leek het. Kleine paniek.

    Ziekenhuis gebeld, kon gelukkig terecht bij één van de PCs. Hij vertelde me dat het geen infectie was(pfoe) maar meer leek op vetnecrose wat mijn lichaam naar buiten stuwde. Absorberend gaas meegekregen en advies om twee keer per dag onder de douche met de douchekop er op te spoelen en nieuw absorberend verband er op te plakken. 

     

    Vandaag mijn twee weken PO afspraak gehad maar die werd eigenlijk gedomineerd door die linkerborst. De meuk kwam nu ook bij mijn tepelhof naar buiten en is door de PC doorgespoeld met een spuit en water, en opnieuw verbonden. Mijn hechtingen zijn een stukje verder opengeknipt zodat het gat groter werd en de PC beter kon spoelen.

    Zij heeft mij toen drie spuiten van 60cc meegegeven en het advies om drie keer per dag zelf de spuit in het gat te steken en door te spoelen. "Niet schrikken als het ook bij je tepel er uit komt, het is één holte". We hebben een nieuwe afspraak gemaakt voor maandag. Dit keer bij dezelfde PC als vandaag ipv wéér een nieuwe. 

     

    Ik heb me suf gezocht naar Vetnecrose en de vloeibare variant er van(want dat is wat er uit komt) maar ik kon eigenlijk amper iets vinden. Tot ik op dit forum kwam. Het lijkt alsof meer mensen na een BVK dit probleem hebben gehad en ik vraag me af of iemand ervaring of advies heeft hierover?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.