Ga naar inhoud

Sbr

Leden
  • Aantal items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sbr

  1. Hoe gaat het intussen met iedereen?

     

    Ik begin morgen ook weer te werken, dan ben ik 5 wk po (mocht al vroeger maar ben leerkracht en de kerstvakantie sloot aan op mijn ziekteverlof).

     

    Ik vraag me af: vanaf 6 weken stopt alle advies... 

    - dragen jullie snachts nog een beha? 

    - en overdag? Terug een gewone beha of nog steeds die sportbeha (ik ben 'm zo zat na 5wk dag en nacht)

    - mag je weer in bad? 

     

    Mijn littekens zijn altijd dicht geweest, geen wondjes of complicaties gehad (hoop dat dat nu niet meer zal ontstaan ook niet...). Zijn wel hobbelig en heb vaak rode plekken op mijn borsten, maar ik denk dat ze geïrriteerd zijn door continu die strakke beha.

    • Like 1
  2. 6 uur geleden, Femm80 zei:

    Hoi @Harma en @mies71 hoe gaat t nu met jullie? Ik ben 6 december geopereerd ik heb een borstlift gekregen. 
    Vandaag precies 3 weken geleden. 
    het ging hartstikke goed eigenlijk. Maar na 2,5 week toch kleine gaatjes op het 3 landenpunt bij beide borsten. Baal hier ontzettend van. Spoel smorgens en savonds onder de douche en doe er vette gaasjes op en steriele gaasjes er overheen. Verpleegkundige zei dat het wel een paar weken kan duren voordat dit dicht is pffffff. Hoe lang duurde dat bij jou @Harma?

    heb jij nog tips voor mij qua wond verzorging? 
    verder gaat t op zich wel redelijk. Slik nog 3 x daags 2 paracetamol. Heb smorgebs bij het opstaan nog wel zo’n baksteen gevoel. Later trekt dat wel weer wat weg. Maar als ik lang zit en dan weer opsta is dit weer zo.

    ook als ik een blokje om ga valt dit zo tegen. Hadden jullie dit ook?

    op mijn zij slapen lukt echt nog niet dat trekt veel te veel. Af en toe vliegt het me wel eens aan dan denk ik pffff komt het ooit goed 😀

    Hoi

     

    Dan zijn wij even ver in herstel... ik onderging ook 3wk geleden een verkleining met lift. 

     

    Bij mij zat en zit alles dicht. Ik heb geen gaatjes en de chirurg vermoedde dat dat ook niet meer zal komen omdat het al zo goed gesloten was, hout vasthouden dat het zo blijft. Dus daar kan ik je geen advies in geven...

     

    Ik schrik dat je nog zoveel pijnstilling nodig hebt. Ik nam tot dag 5 een pijnstiller, nadien niets meer. Dat is wel vervelend dat je nog zoveel last hebt! Hopelijk snel beter. 

     

    Ik heb sinds de compressen weg zijn wel last van de sportbeha die op de littekens zit, dat is erg gevoelig. En ik heb ook nog wat zwelling die ik kwijt wil spelen 😀

     

    Ik lees dat zij slapen nog niet lukt, maar je mag het dus al wel? Ik mag het 6wk niet en dat is een marteling! Zeker de laatste nachten slaap ik vreselijk omdat ik zo graag op mijn zij wil. Nu maak ik een constructie waarbij ik toch een beetje zijdelings lig zonder dat mijn borsten de matras raken en er druk op komt. Verre van ideaal want mijn nek doet er pijn van. Oh wat zou ik graag weer gewoon op mijn zij slapen....

     

    Vlot herstel gewenst

     

    • Like 1
  3. 1 minuut geleden, mies71 zei:

    @SbrIk ben nu 5 wk po en het gaat langzaamaan  wel beter! Buitenkant is sowieso boven verwachting geheeld, van binnen nog steeds harde plekken,maar het wordt minder, vooral wb de pijn. Merk wel dat ik moet blijven opletten met bepaalde bewegingen, dat het niet teveel trekt bij de littekens onder mijn armen.Ik hoop dat het met jou ook goed gaat?

     

    Wel een beetje sneu hè, dat dit forum over het algemeen nogal stil is,in elk geval als het gaat om borstverkleiningen...had wat dat betreft geen lid hoeven worden.

     

    Klopt. De info die ik hier vind is ook zo gedateerd...

     

     

    Met mij gaat alles goed. Vandaag voor het eerst gedoucht.

    Weinig tot geen pijn. 

    Intussen wel een vrij gele borst met zo wat bobbels en deukjes in. Ik hoop dat dat niets alarmerends is want maak me wel snel zorgen. Miss is dit zwelling?

    Op 1 tepel ook een klein korstje waar ik bezorgd om ben/was. Maar het zit er al een dag of 5 en is niet groter of erger geworden. Zal gewoon gekwetst geweest zijn vermoed ik.

     

    Ik ben ook wel snel "gewoon" geworden aan de nieuwe grootte en vraag me af of ik ze toch niet nog te groot vind... maar er is best wel wat verwijderd (meer dan 500 aan de ene kant en bijna 700 aan de andere), dus het verschil zal er wel zijn. Ik krijg ook te horen dat het niet opvalt dat ik een verkleining onderging, maar dat het lijkt alsof ik veel ben afgevallen. Ik was wel goed in het camoufleren van mijn borsten dus dat zal meespelen  😉

    Ik ben ook benieuwd of dit de nieuwe maat zal zijn of dat er nadat de zwelling verdwijnt alles nog wat kleiner zal ogen... 

    Sportbeha 85c maar ik geloof nooit dat dit in gewone beha's een C zal zijn.

     

    • Like 1
  4. 22 uur geleden, mies71 zei:

    @Sbr Bij mij werden na twee weken de pleisters eraf gehaald, toen waren er twee kleine open plekjes.Maar die waren een dag later dicht.Sindsdien is het niet open geweest.Ik las dat bij sommigen het dan na bv 4 weken toch weer open ging,maar vooralsnog gaat dat hier goed.Ik smeer nu twee keer per dag,en doe wel nog steeds voorzichtig,niks boven mijn hoofd enzo.

    Ja dat van dat tintelen is gek he? Ging bij mij wel snel over.Maar heb je geen harde plekken of erg gespannen borsten? Dat vind ik maar langzaam overgaan. 

    Ik mocht de dag na de operatie douchen,wat een verschil hè! Niet gedaan hoor..ik vond dag 3 vroeg zat.Viel erg mee,en nu werkt het vaak juist ontspannend als ik savonds last heb. (Ben je in Nederland geholpen,of België? Al vaak gelezen dat beleid daar anders is) Fijn weekend, rustig aan he!

    Inderdaad in België... 

     

    Ik heb geen harde plekken en ook niet erg gespannen. Heb wel het idee dat ze hier enndaar een beetje gezwollen zijn. Vooral mijn flanken zijn gezwollen door de lipo.

     

    22dec worden de plakkers er pas afgehaald en de knoopjes doorgeknipt. Maar ze zouden er eerder kunnen afvallen door te douchen, werd me gezegd?

     

    Douchen jullie met gewone zeep? En de shampoo? Kan het kwaad als die bij het uitspoelen over de borsten stroomt? 

  5. 1 minuut geleden, mies71 zei:

    @Sbr o dat klinkt allemaal best goed! Er zit best veel verschil ook in hoe klinieken en ziekenhuizen het aanpakken,en per persoon ook , dus wie weet valt het bij jou juist hartstikke mee! 

    Ik heb geen drains gehad, leek me ook nogal eng,al heb ik ook weleens gedacht dat het misschien beter was geweest? Aan de andere kant, je hebt ze meestal maar een dag ofzo,en bij mij begon dat vollopen/opzwellen pas na dag 4...

    Op dit moment daar het wel steeds beter, dus ik ben blij dat het nu de goede kant op gaat! 

    Oh blij te horen dat het goed gaat nu!! Zijn de littekens/gaatjes al gesloten? Daar ben ik erg bang voor.

     

    Ik zit op dag 5 en alles begint te kriebelen. De sportbeha irriteert me ook behoorlijk. Ik heb ook af en toe zo een tintelend gevoel in mijn borsten. Dat hadden jullie ook heb ik gelezen? Gek he? 

     

    Maandag mag ik eindelijk douchen. Daar kijk ik naar uit!

  6. 14 uur geleden, mies71 zei:

    @Sbr fijn dat t achter de rug is en alles voorspoedig is verlopen! Was je in het ziekenhuis,dat je een nachtje moest blijven? Ik hoop dat je nu weer thuis bent. Het was niet de bedoeling je bang te maken voor het herstel ! Het is best verschillend per persoon volgens mij.Al vind ik wel dat ze sommige dingen wel wat duidelijker mogen vertellen van te voren, dan ben je beter voorbereid.Nouja, daar is het forum dan wel weer handig voor.Ik wens je veel sterkte met herstellen !

    Ik ben idd in het ziekenhuis geopereerd. Heb nu eigenlijk enkel last van de plaatsen waar de drains zaten, dat is wat gezwollen. Maar als ik zag hoeveel er toch in die potjes terechtkwam, ben ik blij dat ik ze had. 

     

    Ik neem voorlopig geen pijnstilling meer. Nu voel ik af en toe een steekje in mijn borsten en dus wat pijn vd zwellingen waar de drains zaten. Met dafalgan voel ik helemaal niets van last en dan heb ik de neiging teveel te doen omdat ik me zo goed voel. 

     

    Ben nog altijd bang dat het ergste nog moet komen... 

     

    Heb ook al zin om kleren te passen en te gaan shoppen 🙈 maar daar wacht ik nog wijselijk mee hoor. 

     

    Hoe voel jij je intussen?

  7. 16 uur geleden, mies71 zei:

    @Sbr ik ben benieuwd hoe het vandaag gegaan is? Ik hoop dat je oke bent en wens je veel sterkte met het herstellen!(ik zie geen topic van jou,dus zet het hier maar even)

     

    Met mij gaat het sinds een dag of twee ietsje beter,wb die pijnlijke bulten en spanning.Een paar uur per dag is het nog wel wat erger, maar ik merk tenminste iets van vooruitgang ten opzichte van week 2 en 3.(Nu halverwege week 4) Verder geen bijzonderheden, de wonden helen ook heel netjes.Ik vind het er heel aardig uitzien,alleen de uiteinden van de horizontale littekens vind ik wel lelijk, rechts loopt hij ook niet in de borstplooi maar een centimeter erboven.Nouja,wie weet trekt t nog bij!

    Bij mij is alles super gegaan tot hiertoe. Ik weet nog niet hoeveel er verwijderd is. Maar het ziet er wel een pak kleiner uit. Ik draag nu een Ccup sportbeha (valt wrs wel wat ruimer da  een gewone beha) waar nog voldoende plaats in was voor dikke compressen. Ik had pijn bij het ontwaken maar die is intussen onder controle. Straks hopelijk de drains eruit en dan naar huis... ben dan 1 nachtje gebleven. 

    Borsten zijn voorlopig soepel. 

    Bloot vind ik ze er wat raar uitzien voorlopig... met kleren aan ben ik al veel beter in proportie.

    Maar mss worden ze nog terug wat groter/kleiner? Weet niet wat te verwachten...

     

     

    Nu toch een beetje bang voor het herstel als ik jullie verhalen lees. Hopelijk gaar het enkel de goede richting uit bij jullie!

  8. Op 25-11-2022 om 18:08, mies71 zei:

    ik ben vandaag weer voor controle in de kliniek geweest, de pleisters zijn er nu af en ze heet enkele hechtingsknoopjes weggeknipt.Vooral rechts ziet het er al best goed uit,nog 1 open plek onder mn arm,dus daarmee echt rustig aan doen met bewegingen🙈
    Links is lastiger.Het drielandenpunt is nog open,dat moet ik spoelen.Ze vond vooral links de zwelling en harde bulten van binnen ook wat zorgelijk,er kwam nog  een arts bij kijken.Maar kan toch nog zijn doordat er heel veel gebeurd is(en weggehaald)dus aankijken.Moet wel echt langzaamaan minder worden, en zo nog een stuk of dingetjes waarvoor ik indien nodig moet bellen en langskomen. Ik vond t al best pittig dat het bij mij vanaf dag 4 alleen maar erger werd en nog nauwelijks minder wat betreft de zwellingen en de pijn ( pas sinds gisteren lijkt t ietsje minder)Maar ik heb een opvallend lage bloeddruk,meestal prima maar in dit soort situaties een nadeel,werd me verteld.Nouja, daar waar de littekens al dicht zijn ziet t er al wel netjes uit. Afwachten maar weer ...

    Hoe gaat het intussen? Hopelijk aan de beterhand.

  9. Op 16-11-2022 om 08:16, mies71 zei:

    @boobievanenaarboef, op een ontsteking zit je zeker niet te wachten!! Ik hoop dat het snel bijtrekt..

    ja die minimaal 6 weken geloof ik nu ook wel...Gisteravond al superharde borsten,zoveel spanning erop,en vooral links was het vannacht niet uit te houden,zo pijnlijk.Leek ook  wel door mijn lijf naar mijn rug te trekken,en pijnstillers deden niks.Heb jij al iets gevonden wat verlichting geeft?Ik vind t nu echt pittiger dan de eerste drie dagen!

     

    @Sbr laat je niet bang maken hoor...er vielen me ook dingen mee:) zoals de ingreep zelf.Ik verwachtte veel meer pijn vanaf t begin en dan langzaamaan minder maar zo werkt t bij mij in elk geval nog niet.Heb jij al een datum voor je ingreep?

    5 december... nog steeds met een heel klein hartje en het idee dat ik misschien toch nog afhaak 🙈. Hoe gaat het met jou? En heb je al een idee van de maat die je hebt? Is het toch nog groot genoeg zoals je wou?

  10. 5 minuten geleden, Sbr zei:

    Super dat alles goed is gegaan! Ik ben  jaloers op jullie, jullie zijn er al vanaf :6:.

     

    Bij mij mogen ze gerust veel weefsel wegnemen. De laatste dagen overheerst het idee dat het te weinig verschil zal maken. Maar ik hoop voor jou dat er zeker voldoende is overgeschreven, maar dat zal wel. De chirurg zal wel rekening gehouden hebben met jouw wensen. 

    Overgebleven*

  11. Op 5-11-2022 om 07:51, boobievanenaarb zei:

    @best_boobiebedankt voor je lieve en gerustellende reactie! Ja 28 oktober ben ik geopereerd inderdaad. Heb ook een album aangemaakt met foto's tot nu toe. Merk dat ik het zelf prettig vind om foto's te kijken van andere meiden dus misschien dat mijn foto's weer iemand anders kunnen helpen. Xx

    Uw foto's zien er echt geweldig uit! Daar teken ik meteen voor...

    Maar mijn "voorsituatie" is een stuk slechter vrees ik 😂

  12. Super dat alles goed is gegaan! Ik ben  jaloers op jullie, jullie zijn er al vanaf :6:.

     

    Bij mij mogen ze gerust veel weefsel wegnemen. De laatste dagen overheerst het idee dat het te weinig verschil zal maken. Maar ik hoop voor jou dat er zeker voldoende is overgeschreven, maar dat zal wel. De chirurg zal wel rekening gehouden hebben met jouw wensen. 

  13. Ik ga naar het ziekenhuis. 

     

    Het komt dichtbij voor je! 

     

    Ik ben nog wat in de ontkenningsfase en denk nog steeds "misschien blaas ik alles wel weer af...", maar ergens is het toch ook een uitgemaakte zaak. Ik zou teleurgesteld zijn in mezelf als ik niet doorzet. Maar ik blijf toch bang voor het resultaat.

    Ik wil ze niet te groot, niet te klein, mooi van vorm... ik durf nog niet dromen van kledij die beter zal zitten, laat staan van mooie lingerie. Want ben bang dat het resultaat me gaat tegenvallen. Het is toch wel heel veel vertrouwen dat we in handen van de chirurg moeten leggen he 🙈

  14. Hoi! Ik ben in december aan de beurt... blij dat ik hier niet alleen in afwachting van een bvk ben 🙂. Ik ben  ook heel bang en bezorgd voor zowat alles (narcose, slechte genezing, te klein, te groot, niet mooi, reacties omgeving...). Kunnen we elkaar wat steunen...

     

    Ik ben wel van België.

     

    Zou van een G naar een C gaan, maar dat kan ik voorlopig echt niet geloven 🙈.

    • Like 1
  15. Na jaren van nek-, schouder-, hoofdpijn... Mezelf wegstoppen, amper kledingkeuze hebben, tegen de zomer aanzien... is het genoeg geweest. Ik ga voor een bvk, maar met een zeer klein hartje.

     

    Ik ben 32, heb 2 kinderen en een Gcup (85g). Ik ben 1.75m groot en weeg 70kg. De chirurg zou naar een C/Dcup toewerken. Het zou gaan om een verkleining, ankerlitteken (met lifting), gecombineerd met liposuctie van de zijkant vd borst. Dit zou vrij pijnlijk zijn volgens de chirurg. De operatie zou 1.5u duren.

    (Ik bezocht ook een andere chirurg, zij sprak niet van de combo verkleining-liposuctie, maar wel van een 4u-durende operatie. Toch een aanzienlijk verschil in operatietijd?)

     

    Maar heb me hier iets te goed ingelezen vrees ik en ben zo bang voor het herstel. Meer bepaald ontstoken wonden e.d. 

    Het schrikt me echt af.

     

    Ik ben ook bang voor het resultaat... ik ben bang dat ze te groot zullen zijn nog, of net te klein, of geen mooie vorm of... 

     

    Twijfels twijfels... het maakt me gek!

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.