Ga naar inhoud

Jemapelle

Leden
  • Aantal items

    180
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    7

Berichten die geplaatst zijn door Jemapelle

  1. ja die ergonomie is een bijzonder ding. ik had de anatomische en die zijn behoorlijk stug, dus ben erg benieuwd hoe dit gaat aanvoelen. 

    ik ben niet zo groot, net boven de 1.60 en weeg 65 kilo. nu lijkt het wel alsof ik vooral borsten ben maar dat is nog een beetje gewenning. volgens mijn man is het allemaal nog prima in proportie. 

     

    6-8 weekjes daar mag je inderdaad niet over klagen. ik ben blij bloemig geweest en eerste telefoontje oktober 2021, ingreep augustus 22 🙂 

  2. hoi! ik heb eind vorige maand gewisseld dus kan je nog niet alle ins-en-outs vertellen maar wel tot zover. ik had hiervoor de 380CC anatomische implantaten van mentor, die hebben een projectie van 4,1 cm. ik kwam van een 80b en zat daarmee op een 80d. 

    nu heb ik 550cc full ergonomie van motivatie, en die zijn een halve cm breder waardoor ik meer side boob heb, maar de projectie is 5,5 cm. dat als dat nu meet is dat een 80E / 80F, afhankelijk. van het merk. maar er zit nog zwelling natuurijk. 

     

    men zegt dat 150cc nodig is voor een merkbaar verschil, dus aan die vuistregel voldoe je.  mijn ' oude' borsten waren breed maar van de zijkant gezien leek het wel alsof ik er niks op vooruit gegaan was. dat is nu wel anders. door de ergonomix vorm ogen ze niet meteen onnatuurlijk, maar ik zit wel op het randje ' is dit nog echt'? maar, wel een hele mooie vorm. 

     

    ik heb even gegoogeld op wat je hebt en waar je naar toe gaat; je hebt nu 12,5 cm breed met een projectie van 5,1 en gaat naar een 13,1 cm brede prothese met 6,3 cm projectie. dat is echt wel fors dus ik denk dat je ook wel op een F uitkomt. 

     

    ben benieuwd! heb je al een datum?

    • Like 1
  3. nou nog maar eens een update, zo halverwege de tweede week. pijn is non-existent behalve heel af en toe een steek zomaar ergens in een borst. is vast onderdeel van het genezingsproces. ook doet de hechting in de ribben nog pijn bij het omhoog komen. maar dat hoeft maar een paar keer per nacht dus niet onoverkomelijk. verder zijn er al wat zachtere stukken op de borst merkbaar, en een uurtje later staat de hele borst weer strak. 

    ik heb mezelf gemeten en nu lijk ik op 80F te zitten. benieuwd wat daarvan overblijft als de zwelling helemaal weg is. 

    de vorm is mooi. 

  4. Hoi Anne. Good for you! 

    Een controlfreak. nou de eerste stap naar control is informatie zuigen! zoek het internet af.

     

    Boerhaave, ik ben daar ook geweest dus ik kan je met ervaring bekogelen. je belt en maakt een afspraak. als jij geen voorkeur hebt krijg je ' gewoon'  een chirurg. voorkeur is echter wel belangrijk, omdat een aantal chirurgen wel een soort van signature look hebben. En er is een hele bak aan haast anonieme chirurgen die borstvergrotingen doen. Daarom, de eerste stap is beoordelen of je soort van standaard borsten hebt. als je geen gekkigheid hebt als grote asymmetrie, een borst hoger of lager, tubulaire borsten, dan is een van de blooming chirurgen niet perse nodig (=duur). Als je geen grote hangers hebt dus geen lift nodig hebt (uit je verhaal denk ik niet) hoef je je ook niet daar op te concentreren. 

    Mooi, alle chirurgen mogelijk!

    Wat wil je? wil je echt heel grote borsten? dan is Nio een bezoek waardig (check vooral dit forum, op internet zijn niet veel voorbeelden van nio-borsten te vinden) maar als het binnen de ' gangbare' proporties blijft kun je overal wel terecht.

     

    Bij je consult zul je voorlichting krijgen, de risico's horen maar ook zal je borstbreedte opgemeten worden voor de maximale breedte van het implantaat. dat is de basis. vanaf daar beginnen de cc's afhankelijk van de hoogte (profiel) van het implantaat. hoe hoger het profiel, hoe meer het uitsteekt. Heb je veel of weinig eigen weefsel dan is dat relevant voor de plaatsing van het implantaat, voor of achter de spier. doe daar wat onderzoek naar, want achter de spier (dual plane) heeft grote voordelen maar zeker ook nadelen en alleen jij kunt bepalen wat de doorslag geeft. Zo wilde ik perse niet de spier ingesneden hebben en ook de bekende animation deformaty (google) wilde ik voorkomen. ik heb de implantaten dus voor de spier. dat werkt want genoeg weefsel, maar geeft ook eerder een maximaal implantaat aan door de bedekking. 

     

    als je naar Boerhaave gaat is de kans aanwezig dat je bij van der Weij komt. hij heeft een favoriete prothese (de cpg331, 340cc) waar hij mee begint en zeker volgens het internet echt 50% van de tijd gebruikt. heeft voor en nadelen. doe internetresearch, anatomische prothese.

    nadat je opgemeten bent mag je passen. je krijgt dan wat inleg protheses in een pas-beha die vooral gericht zijn op het profiel (want breedte staat haast vast, plus of min een cm), dus hoe het er van de zijkant uitziet. dat wordt dan het geadviseerde aantal cc's, dat wat jij mooi vindt. 

     

    niet onbelangrijk is de prijs en wat je daar voor krijgt. er zijn goedkope en dure klinieken. en goedkope klinieken die snel duur worden. Boerhaave bijvoorbeeld biedt voor 2500 implantaten aan, maar als je bij van der Weij komt die praat niet eens over ronde dus zit je aan anatomisch en die zijn al 4000. dus zo goedkoop is het niet meer. 

     

    wat een verhaal :-). Belangrijk voor jou is nu: welke look vindt je mooi. maak een album op je telefoon met borsten die je mooi vindt maar ook met borsten die je absoluut niet mooi vindt. soms wil een chirurg dat ook weten, en dan praat je makkelijker, met een plaatje. lees je in in wat soorten implantaten (rond en anatomisch) en ook wat merken. mentor en motiva zijn nu de meest gebruikte, hebben echt andere eigenschappen. misschien wil de chirurg jou daar uitleg over geven. 

    en niet onbelangrijk dus het voor of achter de spier verhaal. 

     

    o, en je kunt haast niet teveel verschillende consulten doen he. minimaal 3 maar waarom niet meer. je koopt iets zonder vooraf goed te beseffen Hoe het er uit gaat zien, en dan is het gevoel wat je van en bij je chirurg hebt misschien wel het belangrijkst. 

     

    wil je heel natuurlijk ogen of mag het een beetje fake ogen 

    • Upvote 1
  5. Ik heb nu ronde motiva ergonomix 550cc.

    ik heb een borstbreedte van 14cm, mijn vorige implantaat was 13 cm met een projectie van 4.1 cm  en ging daarmee van 80b naar 80d.

    nu heb ik 13,5 cm breedte en 5,5 cm projectie en het verschil is iets meer side boob (voor het zandloper effect) en vooral dus “uitstekende borsten”. 
    beide zaken zijn van belang, meer dan het uiteindelijk aantal cc. 
    de anatomische hadden bij mij een vorm die ik gewoon niet mooi vond, vanaf het begin al niet. 
     

    wat ook nog een idee is is om meerder consults te doen. 

  6. Je vraagt meningen dus hier komt de mijne , niet bedoeld om vervelend te doen maar ik  schrijf wat in me opkomt. Als je het kvervelend vind staat het je vrij mij te negeren 😄
    ook ben ik geen arts dus alles wat ik zeg is vanuit internet research. 
     

    anatomisch voor de spier 375 is denk ik de mentor cpg 311, 14 breed met 4,7 projectie. Die laatste is behoorlijk. De breedte in verhouding met je borst juist niet. Dus de vraag is, mede gezien je leeftijd, vult het geheel mooi op? Komen de borsten bij elkaar? 
    geeft het de Look die je wil? 
     

    ik heb sinds vorige week mijn anatomische implantaten niet meer, die hadden een projectie van 4,1 en dat was alleszins bescheiden. Maar was geen fan van de vorm en ook de stugheid van het implantaat niet. 
     

    dan je opmerking over de siliconen die goede cellen kapot kunnen maken vind ik wat gek, een silicone molecuul doet op zichzelf niets en maakt ook niks stuk. Wel kan je lichaam erop reageren. Dat roept de vraag op hoe groot is de kans dat siliconen die tegenwoordig gebruikt worden buiten het kapsel komen? 
     

    wel worden getextureerde implantaten in verband gebracht met een zeldzame vorm van (goedaardige) kanker. Maar dat ondervang je al door voor andere implantaten te kiezen. 
     

    maar belangrijkst is, je hebt al 40 jaar geen implantaat nodig gehad, als je je nu zorgen maakt zou ik t voor de komende 40 ook lekker niet doen. Als je t daarentegen graag wil, verdiep je, lees t internet af en doen. 

  7. Dag 8! 
    gister gedoucht en man heeft mijn haar gewassen, dat kan er weer een goed aantal dagen tegen. Sinds gister helemaal geen pijnmedicatie meer, wat dat betreft is het eazy breezy maar dat is ook wel weer gevaarlijk want gaat snel iets en dus teveel doen. Ik let nog wel op met strekken van armen, tillen en niks boven schouderhoogte te doen. Ik kan al op de rechterzijde liggen. Links is nog te gevoelig. Ik zag ook links aan de buitenkant een blauwe plek, dat zal een verband houden. 
     

    maar, het belangrijkst, ze worden mooi! Of eigenlijk zijn al mooi! Ook wel aardig aan de grote kant, maar nog wel in verhouding. 

  8. Wat ik meestal zie is dat het spitting stitches zijn; niet opgeloste hechtingen die hun weg naar buiten vinden. Misschien kun je m zelfs zien zitten? 
    zolang je geen alarmsignalen krijgt (pijn, roodheid, warmte) zou ik me geen zorgen maken. Alleen, als het open is aan de hygiëne denken 

  9. oxycodone is ook wel een forse pijnstiller. ik kreeg het paracetamol advies en 3x daags diclofenac, en daar ben ik maandags al mee gestopt. nu alleen nog paracetamol en dat hoeft echt niet meer om de zoveel uur. denk dus dat ik de dosering maar ga aanpassen.

    wat ik nog wel vervelend vind is het gebrek aan stoelgang. 

     

    waarom heb jij een interne beha, om meer cleavage te krijgen?

  10. hoi! ik heb dokter Ahmed zaterdag ontmoet, hij deed mijn ' volgende ochtend controle', inderdaad wat een aardige man. Ik vond de verpleging ook super vriendelijk en met alles wat ze deden duidelijke uitleg. 

    Slapen is een dingetje he. ik mag op mijn zij, op rechts lukt dit al een beetje maar op links doet zeer. maar een hele nacht op de rug gaat ook zeer doen in mijn rug. och de ellende die we onszelf aandoen 🙂 . nu begint het grote wachten!

  11. Dag 4. 

    Gister 1 diclofenac genomen en daarna gedacht, ik kijk het even aan. en ik red het prima zonder. toch fijn, aangezien diclofenac best een aanslag op je maag is.

    vandaag weer rust wat gewerkt, merk dat ik ook de paracetamol vergeet dus al met al goede tekenen. heb net de 2e dosering van de dag ingenomen, kom dus denk ik uit op 3x daags. helemaal prima. 

     

    de incisies zitten nog verstopt achter pleisters, die er of vanzelf afvallen of door de arts, over 2 weken, verwijderd worden. kijken wie het eerst is. 

    gister opnieuw voorzichtig gedoucht. blijft toch een beetje eng. 

  12. he wat fijn! van die hechtingen lees je vaak inderdaad, maar waarom ze dat niet meteen vertellen....

     

    wat communicatie betreft, dat is altijd een dingetje. zowel binnen ons land, als tussen nederlanders en belgen. je merkt het op het forum ook, en dan is het nog platte tekst, zonder intonatie en zonder het gezicht erbij. en dan werkt communicatie gewoon niet optimaal. 

     

    maar, bellen of mailen, het zou niet uit moeten maken. je had ergens last van, je hebt zelf geen verstand van wat er gebeurd, dus om dan zo te doen omdat je het verkeerde medium gebruikt vind ik ook maar zo wat. 

     

    maar he, het goeie nieuws is, dat jouw litteken gewoon heel mooi gaat worden! 

    dat van die 4,5 week / 6 weken zou ik me niet te druk om maken, sommige artsen schrijven niet eens een beha voor om redenen. En een wond is met 4 weken wel dicht of zo goed als dicht. 

    ben benieuwd hoe het verder gaat! 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.