Ga naar inhoud

khll16

Leden
  • Aantal items

    45
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door khll16

  1. @Lzjb

     

     

     

    Sorry voor de late reactie, ik zit de laatste tijd niet meer zoveel op het forum! 

    Met mij gaat het echt perfect, als ik terug kijk heb ik gewoon niet mogen klagen en is het me zelfs meegevallen. En dat terwijl ik zo bang was dat ik huilend voor de kliniek stond. Ik denk dat ik met 4 weken ongeveer weer mijn eigen spijkerbroeken aan kon doen, ik heb over het algemeen inderdaad ook strakke broeken en dat merkte ik echt wel. Tot die tijd heb ik geleefd in joggingbroeken, sportbroeken en ging ik naar het werk in jurkjes met een panty. Dat lukte me namelijk wel goed. Ik maakte me in het begin ook best wel zorgen of ik niet te veel deed, ik kon namelijk vrij snel al wel weer dingen doen. Ik maakte voor mezelf echt het verschil tussen borstspieren gebruiken en borstspieren trainen. Natuurlijk is een boodschappen tas tillen ook spieren gebruiken, maar dat soort gekke dingen heb ik niet gedaan. Ik kookte zelf al weer na 2 weken, maar liet mn vriend de pannen afgieten etc (pannen vullen deed ik met een glas water, zodat ik niet alles in een keer hoefde te tillen). Op die manier zocht ik een beetje op wat ik zelf kon doen en wat niet. Ik heb heel lang gegeten van plastic borden/schaaltjes, zodat hierdoor het gewicht wat lager zou blijven. 

     

    Ik durf natuurlijk niet te zeggen hoe het voor jou is, maar ik deed na 2 weken al wel echt weer dingen zelf. En als je twijfelt zou ik altijd contact opnemen met je pc. Ik zou zolang je merkt dat het nodig is gewoon je pijnstilling blijven slikken, ik heb het zelfs nog 2 dagen langer gedaan dan ik dacht dat nodig was. En op het laatst alleen in de ochtend en voor het slapen. Ik zou je echt (voor zover ik kan) adviseren om naar je lichaam te luisteren, als je merkt dat je nog veel pijn hebt en je medicatie nodig hebt, zou ik niet de grenzen opzoeken. Op een gegeven moment merk je wel dat wat je in de dagen er voor niet lukte, ineens kan. En dan zou ik het langzaam opbouwen. Zo kon ik op een gegeven moment zelf omhoog komen, maar heb ik wel mn vriend nog meermaals gevraagd om me te helpen, om het zo niet meteen te pushen. 

     

    Het komt echt goed, twee weken is nog niet lang geleden en iedereen herstelt anders. Ik merkte wel dat twee weken een keerpunt was, en alles echt met gigantische stappen ging, een week later ben ik zelfs een dagje weg geweest zonder ergens last van te hebben. Echt focussen op de leuke dingen, ga bikini's, jurkjes, ondergoed en topjes shoppen in de tussentijd. Het vliegt zo voorbij! 

     

    Hoe voel je je verder nu? Went het al? 

    Mocht je nog meer vragen hebben, laat het me dan weten! En succes met je herstel, voor je het weet ken je niet meer anders! 🤗

     

    Liefs! 

  2. @kverhage

     

    Hier hetzelfde hoor met dat stressen, mijn vriend heeft ook echt een gouden geduld wat dat betreft haha. Gisteren heb ik weer gekeken, en ik vind het aantrekken van die bh echt nog wel spannend blijven. De haakjes hangen dan echt onder mijn oksels en ik krijg dan bijna een zenuwinzinking als ik me bedenk dat die helemaal in het midden van mijn borsten dichtmoeten. Moet wel zeggen dat het al veel beter gaat dan de eerste keer kijken, ik denk dat het langzaam begint te wennen. 

     

    En dat weer, echt heel stom inderdaad. Ik krijg mijn dikke jas niet zelf aan dus daar baal ik wel van, want ik kan niet zelf naar buiten gaan nu. En daarnaast doet een zonnetje ook al zoveel voor je energie. Maar daar moeten we nog even geduld voor hebben. En als het dan wel mooi weer is, kunnen we optimaal genieten. Fijne dag!! 

  3. @Jill olivia dat wat je zegt over je conditie merk ik bij mezelf ook heel erg. Ik ben na een rondje met de hond helemaal gesloopt haha. Maar we moeten er wat voor over hebben!! 

     

    Sinds wanneer slaap jij alweer op je rug? Bij mij trekt dat echt nog te erg, maar zou er bijna een moord voor doen om weer en nachtje lekker op mijn rug te slapen. Mijn nachten zijn opzich goed, maar wordt wel elke dag wakker met een stijve nek en rug. 

     

    Hoe gaat het verder met je? Lijkt me heeel fijn als je weer zelfstandig kan douchen.

     

    Liefs 🤗

  4. @Jill olivia

     

    Ja het gaat nog steeds echt supergoed! Ook het slapen. Gisteren voor de tweede keer gekeken, en vond het al iets minder spannend dan de eerste keer haha. Toch blijft het een heeeel onwerkelijk gevoel, dat dat ineens mijn borsten zijn. Ik vind het zelf heel gek dat de littekens voor mijn gevoel echt midden op mijn buik zitten. Dat is natuurlijk niet zo, maar omdat ze nog moeten zakken is de plooi er ook nog niet. Dat komt natuurlijk allemaal met de tijd, maar dat kan dan niet snel genoeg gaan haha. Morgen mag ik de pleisters eraf halen en foto's naar de kliniek mailen. Ze zien er tot dusver goed uit (doorzichtige pleisters), dus ik hoop dat de kliniek morgen hetzelfde zegt. 

     

    Ik merk echt elke dag hele grote stappen, gisteren ben ik voor het eerst alleen thuis geweest en dat ging eigenlijk prima. Ik had nog wel last van mijn armen dus mijn broek optrekken na het naar de wc gaan duurde voor mijn gevoel uren. Maar vandaag gaat ook dat al weer stukken beter. Ik vind het persoonlijk echt heel fijn dat ik niet meer voor alles iemand nodig heb. Je voelt je soms zooo bezwaard, maar het ergste is achter de rug. Vanaf nu alleen maar een stijgende lijn. 🤩

  5. @kverhage ik loop nu een klein rondje buiten mee met de hond, al 3 dagen nu. Merk wel dat het aan het einde ook wel echt wat zwaarder is, dus ik loop ook niet verder dan. Ik heb een dikke winterjas aan, maar hou ze alsnog vast haha. Wat zullen de mensen wel niet denken op straat hahaha. Merk wel dat de frisse lucht me goed doet.  Onder de douche sta ik ook nog steeds niet normaal, en ik douche ook nog steeds niet zelf.  Ook heb ik onder de douche de bh en borstband nog aan/om, vind het allemaal iets te spannend. Mijn vriend wast me en spoelt me af, omdat ik zelf met mn handen nog niet overal kom. Het gaat wel steeds beter gelukkig en ik wen er steeds meer aan. Het slapen gaat echt nog steeds goed, ik heb gewoon nachten van 8 uur dus daar ben ik nog steeds ontzettend blij mee haha. 

  6. @Myrthe83 over die armen gesproken, die blijven lastig. De eerste dag had ik het wel zelf gekund denk ik, echt kracht zetten niet, dus echt prikken was niet gelukt. Het naar mn mond bewegen wel. Op dag 1 en 2 kon ik mn onderarmen gewoon vrij bewegen, maar vanuit mijn schouders kon ik niks. Op dag 3 kon ik niks met mijn gehele armen. 
     

    Inmiddels kan ik met links een stuk meer als rechts. Ik heb gisteren gewoon zelf gegeten, wel met links. Vanochtend bij het douchen geprobeerd om mijn oksels te laten wassen, dat lukt me allemaal ook nog niet zelf, maar mijn rechterarm kan ik nog niet ver genoeg bewegen. Het gaat wel echt met stappen vooruit elke dag, dus dat komt ook wel weer goed. Ben vanochtend ook zelf naar wc geweest, dat lukte eerst ook echt nog niet zelf. 
     

    Het gaat sneller dan je denkt, je wordt er handig in en je hebt heel gauw door wat je wel en niet kan doen.

     

    en @Daniëla89 nog 1 nachtje slapen! Daarna genieten van je nieuwe boobies! Hopelijk gaat het nog een beetje met de zenuwen en succes met je laatste voorbereidingen 🤗

     

    Liefs!

  7. @Daniëla89 zo spannend! Dinsdag is het echt zo! 

     

    Hoe gaat het nu met je, hou je het nog een beetje vol qua spanning?  Ik weet niet of je er wat aan hebt maar ik heb ook nog wel wat tips waar je misschien wat aan hebt:

     

    - Als je lang haar hebt, laat het invlechten. Ik heb er 3 dagen niet naar omgekeken haha en het zat nog prima zonder klitten.

    - Ik kreeg van het in bed zitten echt een hele stijve nek en rug, hier had ik pittenzakken voor en warmtepads waar ik tegen aan zat. Dit is vooral fijn net voor het uit bed komen, dan kunnen je spieren wat opwarmen.

    - Een bidon met een rietje, zo hoef je niet met je armen de drink beweging te maken.

    - Wij hadden allemaal makkelijk eten gehaald, zoals breakers (van melkunie). Ik heb ze zelf genomen met extra proteïne, dacht dat mijn spieren dat wel konden gebruiken.

    - Verder zoals @Salander aangaf, wijde kleding. Ik leef de afgelopen dagen in hempjes waar ik gewoon vanuit onder in kan stappen en wijde vesten. 

    - Een zwangerschapkussen om je in te nestelen met slapen en om overdag in te zitten. Ik kan nog steeds niet plat slapen, dus je moet het maar comfortabel maken haha. Ook heb ik geen elektrisch verstelbaar bed, en hierdoor had ik nog een zwangerschapkussen geleend om deze onder mn benen tegen mijn billen aan te leggen. Dit ging het verschuiven tegen, want dat leverde mij altijd best wel paniek op, hoe verder onderuit gezakt ik was hoe meer pijn het deed om omhoog te komen.

    - Zelf had ik de meeste pijn met het opstaan uit bed. Wat voor mij werkte is mijn vriend die vanaf boven zn gehele arm over mijn ruggengraat deed en me zo omhoog duwde. Hier kom je snel genoeg achter wat voor je werkt, en je raakt op een gegeven moment gewend aan het gevoel. 

     

    Ik hoop dat je er wat aan hebt! Voor je het weet is het zover, en kun je van ze genieten!

    Geniet nog even van de Pasen! 

     

    Liefs 

  8. @Salander dank je wel! Dat met die psychische barrière is echt perfect omschreven haha! Ik heb nog steeds echt een heel fijn herstel, en alles gaat echt heel goed! 

     

    Gisteren heb ik voor het eerst een stukje buiten gelopen, dat was nog wel even pittig maar op zich prima te doen. Het was zooo lekker om even buiten te zijn! Gisteren het ook aangedurfd om even te kijken, dat vond ik echt heeeel spannend en ook echt heel gek. Het besef dat ze gewoon van mij zijn, is er nog niet echt. Ik ben tot dusver echt superblij met het resultaat, al hangt het er nu nog niet ideaal bij natuurlijk haha. Ik schrok wel even van hoe strak de bh weer dicht moest, maar dat viel uiteindelijk mee. De littekens zagen er ook echt goed uit, dus dat is ook weer een zorg minder. 

     

    Ik heb nog niet echt durven douchen, ik douche nu op een stoel en mijn vriend die helpt me met wassen. Dat komt meer omdat ik mijn armen nog niet goed kan bewegen. Links gaat het een stuk beter dan rechts, en gisteren heb ik voor het eerst ook zelf weer wat kunnen eten, maar echt dingen aan een vork prikken lukt niet. Ook hou ik met het douchen de bh wel aan. Maar alles went, dus dat komt vanzelf wel. Vandaag wel eindelijk mijn haar gewassen, dus dat is voor mijn gevoel ook wel echt even fijn. 

     

    Vannacht heb ik ook 7 uur in een stuk geslapen, dus ik voel me echt bevoorrecht. Vind het nog steeds een beetje spannend om te zeggen en ik wil niks jinxen, maar tot dus ver gaat het echt heel goed met me! 

     

    @Jill olivia Hoe was je afspraak met de PC? Is alles goed gegaan? En hoe gaat het verder met je? 

     

    @Nk138 Dank je wel! Hoe gaat het bij jou inmiddels, heb je verslag gelezen en daar schrok ik wel echt even van! Gaat het inmiddels wat voorspoediger met je herstel? 

     

    @Myrthe83 Ja het gaat echt heel goed! Hoe gaat het met jou? Het aftellen is nu echt begonnen, zo spannend! 

     

  9. Bedankt voor jullie berichtjes. 🤗

     

    Eigenlijk vind ik dat ik nog steeds niet mag klagen, met hoe bang ik er voor was valt het me echt mee. Natuurlijk is alles gevoelig, maar ik had het nog zoveel erger verwacht. Het opstaan gaat steeds beter, je went toch een beetje aan de pijn denk ik. 
     

    Vannacht heb ik 6 uur geslapen, waar ik mezelf echt gelukkig mee prijs. Ik merk wel dat ik af en toe moedeloos word van mijn rug en nek, die soms niet meer weten wat ze met me aan moeten. Vandaag zit ik voor het eerst beneden op de bank, en dat doet me echt heel goed. Even uit bed, een andere omgeving, een fijne rugleuning en de hond weer eventjes zien. Dat doet een mens echt goed. Ook waggel ik al lekker door de woonkamer, met mate natuurlijk. Maar oh zo fijn, om even uit dat bed te zijn. Vandaag zijn mn armen nog wel weer wat gevoeliger dan gisteren, waar ik gisteren en eergisteren nog gewoon mn onderarm kon buigen kan ik vandaag alleen mijn telefoon vasthouden. Maar zo lang dat alles is, ben ik heel tevreden.

     

    Gisteren een poging gedaan tot douchen, dat vond ik nog erg spannend. Het werd uiteindelijk meer wassen en even afspoelen, maar heb mijn bh aangelaten. Ik heb ook nog niet durven kijken, dat vind ik allemaal nog iets te spannend omdat de bh zoveel steun geeft. 
     

    Het telefoontje met de Kliniek was positief, ze waren blij dat het zo goed ging. Vooral omdat ik in de kliniek zo gespannen en paniekerig was. Volgende week donderdag mogen de pleisters eraf.

     

    Hebben jullie meteen gekeken? Ik merk echt aan mezelf dat ik bang ben dat er er ineens uitvallen, wat natuurlijk niet kan. Maar de bh durf ik echt nog niet los te doen. 
     

    @Jill olivia succes met je afspraak vandaag! Ben heel benieuwd! 🤞🏼
     

    @kverhage gelukkig maar! ik was eigenlijk al vrij snel weer ‘fris’ van de narcose, had er liever de terugweg nog iets meer onder gezeten haha. Maar goed dat is inmiddels alweer twee dagen geleden, de tijd vliegt!

     

    @Myrthe83 ja echt niet normaal. Had het zelf helemaal niet verwacht. Niet alles is rozengeur en maneschijn natuurlijk, maar so far so good. 🍀

     

    liefs!

  10. @Myrthe83

     

    dank je wel! 🤗

     

    ja het gaat tot nu toe echt goed! Alleen het uit bed komen is hel, alleen zoals mensen hier aangaven word je er handiger in. Het autoritje was inderdaad niet grappig, en het eruit komen ik weet niet eens meer hoe ik het heb gedaan. 
     

    maar nu lekker in bed netflix kijken en een klein zonnestraaltje meepakken door het raam. Ik klop het nog even af, maar tot nu toe gaat het echt heel erg goed 🌞 

  11. @Myrthe83

     

    dank je wel! 🤗

     

    ja het gaat tot nu toe echt goed! Alleen het uit bed komen is hel, alleen zoals mensen hier aangaven word je er handiger in. Het autoritje was inderdaad niet grappig, en het eruit komen ik weet niet eens meer hoe ik het heb gedaan. 
     

    maar nu lekker in bed netflix kijken en een klein zonnestraaltje meepakken door het raam. Ik klop het nog even af, maar tot nu toe gaat het echt heel erg goed 🌞 

  12. @Jill olivia

     

    Ik kan nog bijna niks zelf hoor haha, dus inderdaad heel fijn dat er goed voor me wordt gezorgd. Alles waar beenspieren voor nodig zijn kan ik alleen, maar daar buiten houdt het wel op. Vooral blij dat ik wat heb kunnen slapen vandaag, hopelijk de rest van mn herstel ook.

     

    Qua ongeduldigheid snap ik je zo goed! Maar geduld is een schone zaak, en zeker voor deze twee goede doelen 😜

    Zelf kijk ik echt uit naar weer een stukje te kunnen wandelen. Alles op zijn tijd natuurlijk, voor nu is de wc ver genoeg.

     

    Fijn dat je nu elke dag met stappen vooruit gaat! Dat lijkt me een heel geruststellend gevoel. En hopelijk goed nieuws van de pc morgen, ik ben benieuwd! Jij ook succes daarmee! 🍀

     

    Liefs!

  13. @Daniëla89 @Jill olivia @kverhage

     

    dank jullie wel 🤗

     

    De eerste nacht is opzich redelijk gegaan, tot half vier heb ik niet geslapen. Dat kwam omdat ik echt de verkeerde constructie had gebouwd met kussens, op een gegeven moment een fijn plekje gebouwd en toen 5 uur kunnen slapen. Dat vind ik toch al heel wat voor een eerste nacht. 😜

     

    Qua pijn in bed mag ik ook echt nog steeds niet klagen, het zijn voornamelijk mijn armen en mn rug. Het omhoog komen is daarentegen nog steeds het ergste. Mijn vriend helpt me door zijn arm over mn ruggengraat te doen en me zo rechtop te zetten, terwijl ik mijn benen vanuit bed tussen die van hem klem. Je wordt er creatief van haha. 
     

    Ik heb inderdaad een zwangerschapskussen onder mn benen tegen mn kont die me helpt om niet zo ver weg te zakken. Moet zeggen dat ik met slapen wat platter (niet plat uiteraard) heb gelegen. Maar de rest van de dag zit ik wel rechterop. Dan inderdaad eerst zelf uit bed, alles wat ik uit bed kan/moet doen dan combineren (tandenpoetsen, plassen, gezichtwassen etc.) en dan weer terug in bed. So far so good eigenlijk, ik heb vandaag nog een belafspraak met de kliniek, maar ik denk dat we qua pijn tevreden mogen zijn tot dusver. 

     

    Laat die zomer met leuke bikini’s maar komen @Jill olivia! Hoe gaat het nu met jullie? @kverhage 

     

    @Daniëla89 hoe gaat het met jou? Het aftellen gaat nu hard! Vind je het spannend?

     

    liefs 🤗

  14. Dank allemaal voor jullie berichtjes 🤗

     

     even mijn update;

    Bij de kliniek vond ik het allemaal nog echt heel erg spannend, maar ze waren echt super lief. Het viel me uiteindelijk ook heel erg mee, toen ik wakker werd ging alles meteen heel erg goed en mocht ik na 3 kwartier al weer naar huis. Ik had geen pijn, alleen erg veel druk op de borst. Van wat ik heb gezien, ben ik er heeel erg blij mee , eindelijk boobs! 🤩 
     

    Het ritje naar huis vond ik pittig, wij wonen zelf op 1,5 uur rijden van Heyendael en 1,5 uur zorgde voor erg veel hobbels in de weg die goed te voelen waren. Af en toe ook wat steken gekregen in de linkerborst, dit was echt een heel vervelend gevoel. Had al wel gelezen dat meerdere hier last van hebben. Het vervolgens uit de auto komen thuis vond ik echt een hel! Ik dacht dat dat mn plek was voor de rest van de week haha. Wij wonen in een bovenwoning dus voordat ik de slaapkamer had bereikt, was ik zwaar buiten adem door de druk op mijn borst. 
     

    Nu lig/zit ik in bed ingepakt met warmte pads en een hele hoop kussens. Geen enkele houding is echt ideaal, maar dat was te verwachten. Krijg vooral last van mn nek en rug. Af en toe zak ik te veel onderuit en dan moet me vriend me eerstomhoog  helpen, zodat ik vervolgens weer goed kan gaan zitten. Het omhoog helpen begint steeds meer pijn te doen, en ook echt zo erg dat de tranen me in mijn ogen springen. Ook dat zal nog wel even zo blijven.. maar mochten mensen tips hebben voor het omhoog komen uit bed: heel graag!

     

    Verder heb ik alweer lekker wat kunnen eten en drinken, en gaat het naar omstandigheden echt goed. Alleen het omhoog komen is het meest vervelend. Ik probeer het zo veel mogelijk te beperken, maar af en toe moet het nou eenmaal. Merk ook dat mijn armen nu niet meer mee kunnen werken, dus het is wel allemaal even wennen. Het wordt dus veel naar beneden kijken en het resultaat in mn achterhoofd houden. 
     

    heel benieuwd hoe gingen jullie omhoog uit bed? 😅


     

    Liefs! 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.