Ga naar inhoud

MommyB

Leden
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MommyB

  1. Hey meiden, 

     

    Dit onderwerp is wat minder leuk, maar ik ben zo ontzettend verdrietig en ik hoop écht dat er hier meiden zijn met hetzelfde verhaal, maar dat het e.e.a. nog ''vanzelf'' is rechtgetrokken, zonder corrigerende ingreep.

     

    Zoals jullie in mijn eerder verslag hebben kunnen lezen, heb ik een borstvergroting (210CC Dual Plane) gehad bij Boerhaave (Kingma) op 09-07-2020. 

     

    Op de uitslaapkamer merkte ik al direct dat mijn rechter prothese hoger zat dan mijn linker. ''Dit trekt nog wel bij'' werd mij verzekerd.

     

    Één week PO, bij de nacontrole, heb ik dit wederom aangegeven. Ook hier mocht ik nog even afwachten. Geen advies of dergelijke gekregen, terwijl ik nadrukkelijk heb gevraagd óf het bijv. zin had om mijn sportbh aan de ene kant strakker te doen, dan aan de andere kant. Ook heb ik geïnformeerd naar een borstband. Geen advies, enkel afwachten.

     

    3 weken PO heb ik gemaild en foto's toegestuurd, met het bericht dat ik mij nu wel redelijk zorgen begon te maken over het resultaat. Wederom hetzelfde bericht: afwachten.

     

    6 weken PO heb ik gemaild en foto's toegestuurd. Nu was mijn linkerborst dermate gezakt dat het litteken op mijn borst zat i.p.v. in de plooi en mijn rechterborst nog steeds (!) niet verwas ingedaald, met als resultaat dat bij de linkerborst het volume onder de tepel zit en bij de rechterborst het volume boven de tepel. Er zit 8 mm (!) verschil qua hoogte. Ik begrijp dat ze niet helemaal hetzelfde uitvallen, maar dit zijn gewoon twee hele verschillende borsten. EIN-DE-LIJK werd ik een beetje serieus genomen en mocht ik op afspraak bij de betreffende chirurg, hier ben ik gisteren (19-08-2020) geweest,

     

    Meteen bij het zien van mijn borsten (niet gevoeld), was het voor haar duidelijk dat dit om een plaatsingsfout ging. De operatie is mislukt. Ik had al wel het vermoeden, maar toch. Een corrigerende ingreep is noodzakelijk om het zaakje weer recht te trekken, maar... Dat kan pas 1 jaar PO (!). Ze is bereid de kosten van deze ingreep op zich te nemen, maar of ik dan de narcotiseur wil betalen (€500). Dus niet alleen ga ik nu een jaar lang met een verminkt lichaam rondlopen, om vervolgens opnieuw 6 weken niet te mogen tillen (oppas regelen 6 weken op mama-dag), maar mag ik ook nog even bijleggen? 

     

    Zijn er hier meiden, die ongeveer hetzelfde resultaat hadden, waarbij het met een jaar nog vanzelf goed gekomen is? Én is het allemaal wel redelijk wat zij van mij vraagt? Nu boeit mij die €500,00 niet echt, maar voor mij is dit meer een principekwestie. Ik wil haar overigens ook niet tegen de tenen stoten, zij moet mij immers toch weer mooi gaan maken.

     

    Groetjes MommyB.

  2. Hallo allemaal,

     

    Ik ben nieuw op dit forum en besloot lid te worden naar aanleiding van mijn borstvergroting 3 weken geleden (07-07-2020). 

     

    Ik was altijd redelijk content met mijn borsten en droeg 65E - 70D, wél met push-up. Na mijn zwangerschap paste ik mijn huidige bh's niet meer en miste ik behoorlijk wat volume. Hierom besloot ik een borst- vergrotende operatie te ondergaan. 3 weken geleden zijn er anatomische borstprothesen 215CC ingezet door middel van de Dual-Plane techniek, met als wens mijn oude maat + een beetje meer terug te krijgen. Zelfde maat, alleen hetzelfde resultaat zonder een push-up bh.

     

    Deze operatie heb  ik uit laten voeren door F. Kingma die momenteel werkzaam is het het Medisch Centrum Boerhaave.

    De reden dat ik voor Dual-Plane (of in elk geval achter de spier) heb gekozen is vanwege het feit dat de kans op overmatig kapselvorming hiermee aanzienlijk kleiner schijnt te zijn, dan wanneer je een prothesen voor de borstspier laat plaatsen, aldus Kingma. Hiernaast, omdat de spier de prothesen strak houdt boven en vrij laat onder, zal een meer druppelvorm-effect het resultaat zijn, zeker te samen met een anatomische prothesen. Als laatst houdt de spier de prothesen goed op de plek. Dit waren de onderbouwingen van Kingma.

    Het enige nadeel van anatomische prothesen zijn, dat wannéér ze zouden draaien, dat je dit ook daadwerkelijk gaat zien. Ze gaf aan dat de kans, zeker wanneer je je aan de leefregels houdt, héél klein is. Ze maakt namelijk een pocket op maat voor de prothesen, waar ze bij ''normale gedrag'' niet zomaar in kunnen draaien. Ik had ze ook voor de spier kunnen laten plaatsen, maar hier heb ik niet voor gekozen. 

     

    Qua maat denk ik redelijk in de buurt te zijn met wat ik wil, maar dat is nog even afwachten natuurlijk. 

     

    Ondertussen lees ik gezellig mee met verschillende ervaringen en wacht ik (geduldig) af tot het eindresultaat daar is. In oktober ga ik voor de 3 maanden controle en hoop ik dat het allemaal redelijk rustig is, lees: ze netjes zijn ingedaald en gevormd naar wens.

     

    Ik houdt jullie op de hoogte.

     

    Groetjes MommyB.

    • Like 1
  3. Bedankt voor jullie reactie's, ben ook nog wel benieuwd naar de reactie vanuit Boerhaave. Ik houdt jullie op de hoogte.

     

    Andere vraag; Ik weet dat ik zoveel mogelijk op mijn rug moet slapen, maar ik wordt toch wel vaak wakker op mijn zij. is dat erg?

    Én ook wordt ik vaak, wanneer ik wel op mijn rug ben blijven liggen, wakker met mijn armen boven mijn hoofd. 

  4. Hallo!

     

    Ik heb 3 weken geleden 215CC anatomische prothesen laten plaatsen door middel van de Dual-Plane techniek door F. Kingma die momenteel in het Medisch Centrum Boerhaave opereert.

     

    Direct op de uitslaapkamer merkte ik dat één van de prothesen véél hoger zat dan de ander. Inmiddels is de andere (linker) mooi aan het indalen, maar dat maakt het verschil steeds groter, gezien de rechterkant nochtans op diezelfde plek blijkt als 3 weken geleden. Het volume zit dan ook aan de bovenzijde van de borst, in plaats van aan de onderzijde. Vanaf de zijkant is links een mooie druppel en rechts een heksenneus met een enorme bobbel bovenin. Als ik voel vanaf mijn sleutelbeen, dan voel ik de prothesen ook eerder rechts.

     

    Ik heb dit bij de nacontrole aangekaart, evenals mijn zorg van een mogelijk gedraaide prothesen, maar er was niets om mij zorgen over te maken. Weer een week later heb ik telefonisch mijn zorgen geuit en vandaag heb ik gemaild (is nog niet op gereageerd). Ik raak erg onzeker hierdoor :( .

     

    Ondanks dat ik veel lees over geduld hebben etc., heb ik er niet echt vertrouwen in dat dit goedkomt. Óók vooral, omdat bij beide borsten de littekens precies in de plooi van nu vallen en ik niet kan indenken hoe een borstplooi zou kunnen zakken. 

     

    Komt dit goed? Én is er iets wat ik kan doen om het mijn rechterborst te ''helpen'' met indalen. Ik draag dag en nacht een goede sport-bh, waarvan ik het rechter bandje losser zit dan de linker.

     

    Groetjes,

     

    MommyB

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.