Ga naar inhoud

Elsa1972

Leden
  • Aantal items

    72
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    7

Berichten die geplaatst zijn door Elsa1972

  1. Tja, ik heb er weinig verstand van eerlijk gezegd. Het lijkt me dat als er implantaten ingaan dat ze nog steeds heel mooi zijn. 🙂 Ik houd wel van natuurlijke borsten en zou zelf bovendien niet graag een lift krijgen met enge dingen als tepel eraf snijden. Brrrr!

     

    Bij welke chirurgen ben je geweest en bij wie heb je het beste gevoel tot nu toe? Ik heb het idee dat dr. van Selms heel goed is, maar ik weet niet of je nog zin hebt om meer consulten te gaan doen.

     

    Hopelijk komen er nog meer reacties van dames die er (meer) verstand van hebben.

  2. Volgens de pc kon het en ik vertrouw maar op hem... Een beetje hangen mag trouwens ook wel van mij, ik hoef niet van die perfecte borsten zoals Wouter van der Pot maakt. Zeker wel mooi hoor, maar ze zijn allemaal hetzelfde, hihi!! En ik ben al 50, dus dan past dat niet meer zo, vind ik. Mijn cupmaat was kleiner geworden, nog maar 80B of 80A zelfs; minder eigen weefsel door m'n leeftijd... 

  3. Op 24-8-2022 om 15:57, Jemapelle zei:

    Ik ben nog in augustus aan de beurt. Wel voor een wissel dus dat zou moeten schelen. En voor de spier, dat scheelt ook. 
     

    voorbereiding. Ik mag op m’n zij slapen dus ben al blij. Heb een pyjama met knoopjes gekocht voor in t ziekenhuis en wat knoopshirts voor thuis de eerste 2 weken, tot mijn man m’n shirt weer aan kan doen zonder dat hij bang is dat hij me zeer doet. 
    ik blijf een nachtje dus lijstje gemaakt wat allemaal in de tas moet en zo. Paracetamol in huis gehaald, je mag maar 3 dozen per keer kopen dus moet even voorraad aanleggen. 
    dat was het wel. 

    Ha Jemapelle, jij mocht direct na de operatie al op je zij slapen, begrijp ik? Omdat ik op zoveel plekken lees dat dat niet mag... ik ben afgelopen maandag geopereerd (wissel), probeerde wel op m'n rug te slapen, maar ben vanaf nacht 1 al voorzichtig op m'n zij gaan slapen (teveel rugpijn om op m'n rug te liggen). Ik hoop dat het geen kwaad kan!!

  4. Hoi allemaal,

     

    Gisterochtend heb ik mijn prothesewissel gehad. Ik ging van 340cc Monobloc Hydrogel naar 550cc Motiva Full Round. Dit was mijn tweede wissel (in 2003 eerste BV: 300cc siliconen, in 2015 gewisseld naar 340cc Monobloc Hydrogel). Ik was enorm zenuwachtig en stond de hele week ervoor strak van de spanning. Gelukkig had ik wat afleiding en dingen te doen, anders was het nog erger geweest.

     

    Ik moest me maandagochtend om 7:45 uur melden op de Jan van Goyenkade in A'dam. Ik moest even in de wachtkamer wachten, 5 minuutjes maar, en daarna met de lift naar de 2e etage. Ik werd opgevangen door verpleger Bart, die de hele ochtend mijn verpleger is geweest: alles van te voren uitlegde en ook na de operatie. Hij was duidelijk en rustig. Ook de andere verpleegkundigen die er rondliepen kwamen rustig en vriendelijk over.

     

    Dr van Selms kwam even langs om af te tekenen, hij zei meteen dat 550cc ging lukken (we hadden 3 maten besteld: 450, 500 en 550, maar de grootste leek mij het beste) en dat vóór de spier ook goed zou zijn (ik had nog aangegeven dat als achter de spier beter zou zijn ik daarmee akkoord zou gaan). Ik kreeg nog de kans om mijn laatste vragen te stellen. Hij was aardig en vrolijk. Ik zei dat ik super zenuwachtige was en hij zei lachend: "Ik gelukkig niet!" 

     

    In de operatiekamer stelde iedereen zich vriendelijk aan me voor, anesthesist, assistent anesthesist, assistent OK. Er werd nog iets uitgelegd en al snel was ik onder zeil. Toen ik weer een beetje bijkwam lag ik alweer in de verkoeverkamer, maar daar kwam ik pas na een tijdje achter. Ik was nog best een tijdje duf en slaperig. Bart vroeg of ik pijn had en gaf me nog extra pijnstilling, legde het medicatieschema voor de komende dagen aan me uit. Hij hielp me in m'n PO bh en vroeg of ik even wilde kijken. Dat zag er mooi, rond en vol uit zeg! En niet té groot. Na een tijdje kreeg ik een perenijsje, een kopje thee, later een cracker met kaas. Ik ben voorzichtig gaan plassen en later nog een tweede ronde met ijsje, thee en cracker. Toen gaf Bart aan dat ik mijn vriendin kon vragen om te komen, zij zou me komen ophalen. Rond een uurtje of 12 gingen we weg. 

     

    Ik houd me goed aan het medicatieschema en voel me prima. Ik viel pas heel laat in slaap 's avonds omdat ik hyper was van alles spanningen van de afgelopen dagen en ik had veel rugpijn omdat ik op de dag van de operatie te heel veel had gelegen en op de bank gehangen. Daar kan ik nooit goed tegen. Vandaag doe ik m'n best om niet teveel te liggen en hangen, maar op een goede stoel te zitten en regelmatig wat te bewegen. Ik ga zo maar buiten een rondje lopen! M'n borsten zien er al heel mooi uit en de wonden rustig. Mijn vriendin, waar ik 3

    nachtjes slaap kan me helpen met m'n bh en heeft al wat foto's gemaakt: 

     

     

     

     

    ,Unknown-2.thumb.jpeg.8e41cd35ac39a06d0e787aa1bfbe576c.jpegUnknown-1.thumb.jpeg.c87ae276ee9d3826addc40107dfeca30.jpegUnknown-3.thumb.jpeg.59bd40e1595ea423922e04d2f9a2f6c0.jpeg 

     

    image.thumb.jpeg.1b3e80651b04912a9640e61d4f06111f.jpeg

     

     

     

     

     

    • Upvote 1
  5. 1 uur terug, Leentjexx zei:

    Gister had ik de 1e telefonische controle na de operatie, tot dusver lijkt alles heel goed te gaan zonder complicaties! Het vocht is al flink afgenomen, mijn buik is niet meer opgezet en de vorm veranderd ook alweer iets vindt ik. Het ziet er nog wel erg nep uit, maar ben natuurlijk pas 9 dagen po… Dus heb er alle vertrouwen in dat dit nog een beetje natuurlijker gaat worden! 
     

    De pijnstilling heb ik afgebouwd naar 3x daags 1000mg, daarop gaat het. Maar ik merk wel echt nog steeds last te hebben, het herstel valt me niet mee tot dusver en ik ga ook blij zijn als de eerste 2 weken helemaal achter de rug zijn. Ik heb nog 1 week vakantie en dan begint het werkleven weer, daarom komende week maar wat leuke dingen ingepland voor nog even wat ontspanning en het “vakantiegevoel” in de hoop dat het huidige toppunt in de vakantie (mijn eerste douche sinds de operatie) overtroffen wordt.

    Komende week een reünie van de opleiding en dinsdag trakteer ik mezelf op een luxe kappersbehandeling met alles erop en eraan. Woensdag een sollicitatiegesprek en dan donderdag weer naar Amsterdam om de hechting te verwijderen en de fysieke controle! Daarna lekker met me mam naar Utrecht (als we dan toch zo ver rijden maar gelijk wat leuks koppelen) voor een lunch aan de grachten. 
     

    Ik weet niet of meer het hier herkennen, maar het is soms wat ongemakkelijk hoe geïnteresseerd mensen in mijn nieuwe borsten zijn… we zijn een erg open gezin waardoor mijn moeder en zus en broertje deze ingreep ook allemaal gedeeld hebben met vrienden en familie, daar heb ik geen problemen mee hoor en deel het zelf ook met vriendinnen. Alleen ze kijken direct eerst naar beneden, dan zeggen ze hallo en dan vragen ze naar de operatie maar ook ja en wat voor bh draag je dan nu? Wat voor cup gaat het worden? Hoe voelen ze? En ga maar door, ze vragen nog net niet of ze ze vast mogen houden of om een foto 🤣
    Ik snap het ook wel, maar het blijft een beetje bijzonder 👀

     

    Ondanks de ongemakken, nog steeds erg blij met de beslissing! Toch hoop ik wel dat ze nog iets kleiner gaan worden, vindt ze op dit moment nog wat onhandig groot 🫢 Zal vast ook beter worden als ze indalen en zachter worden, tenminste dat hoop ik! 😁

    Net in je album gekeken, mooi zeg! (Foto van 5 dagen PO) Hoe lang ben je nu PO?

  6. Ik ga op 12 sept van 340cc (monobloc Hydrogel) naar 550cc Motiva Full Round. Ik zie dat er hier dames op het forum zijn die dat ook gedaan hebben (of iets dat daar op lijkt), maar zij zijn niet meer actief op het forum en/ of hebben geen album openbaar staan. Ik zou graag voor en na foto's zien, kijken of het voldoende verschil is om weer onder het mes te gaan en weten hoe tevreden jullie ermee zijn. 

     

    Graag hoor ik van jullie!!

    Elsa

  7. 36 minuten geleden, Leentjexx zei:

    Vandaag is zoooo veel beter dan gister! Vannacht niet wakker geworden en dus eindelijk lekker geslapen, de pijn is onder controle en mijn zelfstandigheid komt verder terug.

     

    Ik doe wel alles heel rustig aan en geef nog steeds veel uit handen, prinsessenland wordt het hier genoemd 👸 


    Morgen komen mijn andere compressie bh’s binnen en ga ik voor de eerste keer douchen, kan niet wachten. Morgen is dag 5 po en ik durfde het douchen ook nog niet aan. De wond is zo gevoelig voor infecties de eerste dagen en alles is zo kwetsbaar, dat ik dit risico niet durfde te nemen. Morgen gaat dan ook voor de 1e keer deze bh uit, heb me erop voorbereid dat het er lelijk uitziet. Want voor zover ik rondgekeken heb hier op het forum, is dag 5 po van dual plane vaak nog geen pracht plaatje.

     

    Merk dat ik ook veel borst aan de zijkant heb zitten, als ik me armen langs me lichaam laat hangen raakt dat behoorlijk. Meer mensen die dit herkennen? Kom natuurlijk ook van een behoorlijke platte voor situatie, dus ben ook niets daarin gewend. Merk ik ook met even wat deo onder je oksel spuiten, je moet ineens ergens wat omheen 😂

     

    Volgende stap is borst vooruit en rug recht, merk dat ik een beetje als kaboenkel loop en dat is niet zo charmant 😃

    Super dat je goed hebt geslapen, ga zo door!!! 🙂

  8. Het is zoveel afgenomen dat ik ruimte kreeg in mijn bh's. Eerst dacht ik dat de prothesen in volume waren afgenomen (ik heb Monobloc Hydrogel), dus geprobeerd om daar info over te vinden was (kon dat niet vinden). Ook nagevraagd bij 3 pc's en die zeiden alle drie dat dat niet kan, dus dat het niet eigen weefsel moet zijn dat is afgenomen.

     

    Het is niet zo dat je de prothesen nu ziet zitten (zie de foto's in mijn album). De prothesen zijn aan de onderkant wel voelbaar omdat daar alleen huid zit en geen vet of weefsel maar dat is altijd al zo geweest. Aan de bovenkant heb ik wel wat rimpels/ kuil in m'n borst als ik in een bepaalde schuine houding zit. Dat zou kunnen komen doordat de Monobloc Hydrogel na verloop van jaren een soort waterzakjes worden, en niet zoals siliconen mooi hun ronde vorm blijven behouden. En/ of het komt omdat ik daar eigen weefsel verlopen heb.

     

    Ik ben geen expert.... Dit is mijn ervaring en zijn mijn gedachten op dit moment hierover...

     

     

     

     

     

  9. 3 uur geleden, Bosbloemen zei:

    Ik ben juist bang dat het te groot wordt😅🙈

    Ohhhh... dat idee had ik een paar weken geleden ook nog, maar nu dus niet meer. Ik krijg 'maar' 110cc of 160cc meer, dat is echt niet heel veel. Toen ik bij mijn vorige wissel van 300cc naar 340cc ging heb ik er NIKS van gemerkt. Jij bent wel iets kleiner en lichter dan ik, dat scheelt wel wat misschien...

    • Like 1
  10. 13 uur geleden, Leentjexx zei:

    We zijn weer een dag verder, vandaag dag 2 PO! Moet zeggen dat de pijn verder is toegenomen, erg veel druk op mijn borst erbij gekregen. Daarnaast een zeer opgeblazen buik en misselijkheid. Gister had ik hier nog geen last van, dus dat is wel even een tegenvaller.

     

    Lees op het forum dat meer mensen hier last van hebben, dus we houden nog maar even vol! Slapen ging vannacht oké, maar ik ben gewoon echt geen half rechtop

    rug slaper.

     

    Op dit moment (nog steeds niet zonder bh gezien) zien ze er nog wel als zeer groot uit, hoop dat ze nog wat kleiner worden 😂 Die plooi die de bh over had is intussen gevuld, dat zal vast vocht zijn. 

    Hopelijk gaat het snel beter! Het is 375cc geworden bij jou, toch? Wat was je voorsituatie? Houd ons maar op de hoogte hoe het is als je je bh uit doet!! 🙂

  11. Op 29-6-2022 om 09:40, ansjepansje ehv zei:

    Zou je mij je ervaringen willen vertellen

     wat nog evt consequenties zijn voor dunnere huid die we dan krijgen. Heeft Dualplane noodzaak omdat je anders op latere leeftijd de prothese gaat zien?

     Wil graag voor de spier? Hoe weet je nu zelf of wil je veel of weinig borst  weefsel hebt? ik heb kleine b cup met vooral bovenin volume verlies. Hoor heel graag ervaringen

    Ik ben nu 50, heb prothesen sinds 2003 (voor de spier) en merk sinds twee jaar dat m'n borsten kleiner zijn geworden. Ik dacht dat de prothesen waren gekrompen of zo... haha. De artsen die ik heb gesproken zeggen dat ik eigen weefsel heb verloren door m'n leeftijd. Als ik jou was zou ik bij een aantal verschillende pc's op consult gaan. Zij weten het toch het beste. Succes ermee!!

  12. 5 uur geleden, Bosbloemen zei:

    Hoi Ansjepansje, ik ben begin 50 en heb in 2003 na 2 kinderen en lang borstvoeding geven, 265 cc voor de spier ronde protheses van McGhan (toen was dat de beste) laten plaatsen.
    Mijn originele voorsituatie was een volle cup 75 A. Tijdens de borstvoeding periodes had ik een DD(!) en daarna een uitgerekte 75A aan vel en weefsel waarvan ik wist dat het in de loop der tijd niet mooier zou worden😬

    Ik heb nu, waarschijnlijk ook vanwege de (pré) overgang, minder weefsel bij mijn decolleté en sleutelbeenderen. In het algemeen ben ik slank. Bij mij zou je een prothese wissel op de spier duidelijk zien en bij 1 borst hangt de prothese iets in de huid helaas maar dat is minimaal. Dit is de reden dat ik dual plane geadviseerd kreeg….van Dr van Selms. Een andere pc adviseerde me, als mijn protheses nog in tact waren, niets te doen en àls ik toch een wissel wilde, dan alleen ‘pocket openen, ronde prothese wisselen en dichtmaken’. Dus verder niks en het zou zeker niet mooier worden werd mij verteld. Ik vond dat echt een teleurstellend advies. De reden dat ik vroeger protheses nam, is omdat ik weinig eigen weefsel heb; het meest voorkomende ‘ probleem’ van heel veel vrouwen!🤔

    Gelukkig ging mijn overgrote voorkeur toch al uit naar Dr van Selms die ik later sprak en alles heb verteld. Hij voorziet geen problemen, is enorm ervaren (en bescheiden) en gaf direct vertrouwen.  

    Reageer hier ook weer even op jou, @Bosbloemen🙂 We hebben veel overeenkomsten. Ben ook begin 50 en had mijn eerste BV net als jij in 2003. Ik had vroeger een 80A, tijdens borstvoedingperiodes iets van een volle D en daarna een kleine A overgehouden. Misschien kan je in mijn album kijken, mijn foto's staan openbaar. Heb ik dan wel meer weefsel dan jij???? Ben zo benieuwd naar jouw mening omdat Selms bij mij wel voor de spier wil gaan. 🤔

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.