Ga naar inhoud

Michellev

Leden
  • Aantal items

    53
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Michellev

  1. 38 minuten geleden zei best_boobie:

     

    Heb je mijn berichten ook gelezen?

    Daarbij zijn Beep en loveut al eeuwen geleden geopereerd ;) 

    Oh nee dat had ik niet gelezen.. zag het berichtje voorbij schieten en ik dacht ik reageer even was alleen lief bedoeld! 

  2. Op 6-1-2015 om 11:16 zei loveut:

    Hee even een vraagje,

    zijn er ook mensen die voor de operatie al medicatie slikten?

    Ik zit namelijk voor pijnklachten al aan de 2x 50 tot 100 mg tramadol & daarnaast nog 1000 mg paracetamol 3x per dag

    En ik las in mijn foldertje dus dat ik 2 weken voor de operatie niks meer mag slikken? Wat is hiervan waar?

    De pc zei dat ik na de operatie gewoon mijn medicatie kan blijven slikken, maar nu vraag ik me af hoe het zit met voor de operatie (die weken ervoor dus)

    iemand raad?

    Hoi loveut! Waarvoor gebruik je de medicijnen als ik vragen mag? Gebruik je deze medicijnen dagelijks of alleen zo nodig? Als ik jou was zou ik even overleggen met je PC. Vaak bedoelen ze met medicijnen stoppen medicijnen als bloedverdunners en dergelijke.

  3. Op 14-9-2013 om 09:24 zei Beep:

    Hoi meiden,

    Ik vraag me af wat jullie als pijnbestrijding voorgeschreven hebben gekregen. Mij is verteld om de 4 uur 2 Paracetamol a 500mg. Dit komt dus neer op 12 tabletten per dag! Nu zag ik op de verpakking dat je er maximaal 6 per dag mag slikken. Omdat ik nog behoorlijk pijn heb, heb ik tot nu toe na 4 uur ook echt weer wat nodig. Omdat de hoeveel Paracetamol me te groot leek, heb ik gisteravond een diclofenac genomen ipv Paracetamol. Ik kreeg helaas wel gelijk last van mn maag, maar na een banaantje werd het wat minder. Rond 3 uur snachts werd ik wakker van de pijn, dus heb ik toch maar weer 2 Paracetamol genomen.

    In de ochtend had ik weer behoorlijk pijn, maar ben echt bang dat ik teveel Paracetamol slik. Daarom na mn ontbijtje maar weer diclofenac genomen. Mn maag kwam helaas gelijk in opstand. Ik heb dus maar de kliniek gebeld om te vragen wat ik moet slikken. Het advies was max 8 Paracetamol per dag, en stoppen met de diclofenac. Dit betekent dus fors wat minder pijnstilling. Ik ga nu dus maar proberen om om de 4 uur 1 (ipv 2) Paracetamol te nemen.

    Nu vraag ik me dus af wat jullie slikken tegen de pijn. En hoe bouw je een goede spiegel op? Ik hoop trouwens dat ik binnenkort wel kan stoppen hiermee, want het lijkt me niet erg gezond.

    Hoi Beep! Bedoelden ze met het recept niet 4x per dag 1000 mg (2 tabletten) paracetamol. Dit is namelijk altijd een standaard dosering. Ik ben zelf namelijk verpleegkundige en dit zie ik standaard na operaties. Dit geven ze altijd als basis, en na enkele dagen zou er een constante dosering moeten opbouwen in je bloed, zodat de paracetamol niet uitwerkt. Hierbij wordt dan vaak aanvullende medicatie gegeven zoals diclofenac of tramadol morfine etc. Wat je zou kunnen doen is even langs de drogist rijden en kijken of ze daar iets van esomeprazol verkopen, dit is een maagbeschermer. Als ze dit hebben dan zou ik 1x per dag een tablet innemen als je wakker wordt, een halfuur voordat je gaat eten (zo legt het tablet een beschermlaagje over je maag. Als je het tegelijk doet met je eten dan leg je een beschermlaag over je eten en dat heeft natuurlijk geen nut :P) verder hebben pijnstillers gewoon wat nare bijwerkingen (zoals misselijkheid, hier had ik zelf last van). Ik ben toen gewoon minder medicijnen gaan gebruiken omdat ik liever meer pijn had dan dat ik de hele dag lag over te geven. Hoop dat je wat met de tip kan! Liefs michelle

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.