Ga naar inhoud

KANDY

Leden
  • Aantal items

    46
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door KANDY

  1. Dag dames,

    weer een tijdje geleden dat ik nog eens iets gepost heb. Ik lees wel nog geregeld mee, maar reageren komt er dikwijls niet van, waarvoor sorry.

    Gisteren-avond naar de controle geweest en dokter is heel tevreden. De wonden zijn mooi dicht, alleen een "harde verdikking" in het midden moet ik nog 2 weken in 't oog houden. Als ze dan niet weg is, moet ik afspraak maken en gaat hij er een pikuur inzetten zodat het niet hard blijft. Heeft nog iemand zo'n pikuur nodig gehad??

    Ik heb mijn moed nog eens bijeen gepakt en ben naar de lingerie-winkel geweest. Omdat mijn tepels nog steeds hard zijn en zichtbaar zijn in een eng bloesje, wou ik iets voorgevormd, gewatteerd en mooi, liefst in grijs of zwart. En ja, het is éne donker-groen en éne fel blauw geworden, mooi, voorgevormd, maar toch D-cup. Nochtans is mijn sportBH van hema een C-cup en die past mooi. Het was wel een vriendelijke en discrete verkoopster, want ik had pas aan de kassa door dat ik toch D-cups gekozen had.

    Och ja, het zij zo, volgens de dokter en ook volgens die verkoopster moet de "stijfheid" nog steeds wat uit mijn bortsen trekken en zou 't kunnen dat ik toch nog op een C-cup uitkom. Na de feestdagen ga ik ook terug volop sporten, en op mijn eten letten ... wie weet blijft er niks meer over.

    zo, moet ik gang schieten,

    groetjes,

    Kandy

  2. Dag dames,

    vandaag was ik in de Hema, vooral voor sint-snoep-goed, maar moest toch ook effe bij de lingerie gaan kijken.... en heb het risico genomen, sportBH gekocht, zonder passen, 80C ... aan de kassa gevraagd of ik zeker kan ruilen, ..maar ruilen is niet nodig ... hij past, een C-cup past!

    Ik had gemerkt dat mijn nieuwe zwarte BH, D-cup, die ik moest kopen 2 weken na de ingreep, ietsie pietsie te groot was geworden... en daardoor heb ik een C durven nemen. (Ik dacht nog effe om zowel de C als de D te kopen, maar dan moest ik zowiezo nog gaan ruilen.)

    Ik ben er echt blij mee, en heb ook een foto getrokken met 't kaartje er nog aan, zoals Patricia.

    Dit weekend probeer ik tijd te maken om foto's in een album te krijgen.

    groetjes,

    Kandy

  3. dag,

    ik ben ook heel blij dat het zo goed gaat met je dochter.

    Toch wel een groot verschil tussen beide methodes blijkbaar. Mij hebben ze nooit het verschil uitgelegd, met z'n voor -en nadelen. Maar blijkbaar is een sneller herstel al een heel groot voordeel.

    Waarom doen ze deze methode nog niet bij iedereen?

    Hebben ze voldoende kunnen wegnemen?

    groetjes,

    Kandy.

  4. Omie,

    die kabel zit er bij mij ook, maar sinds de knoopjes van de hechtdraad verwijderd zijn trekt die veel minder. Vooral 's nachts voel ik hem, als ik toch op mijn zij probeer te liggen.

    Volgens mij is het de hechtdraad die je voelt.

    Mijn dokter zei dat die vanzelf zou moeten weggaan, maar als bij de volgende controle blijkt dat hij er nog zit en problemen geeft, knip hij er nog stukjes af.

    groetjes,

    Kandy

  5. Dag dames,

    morgen is het 3 weken geleden, "nog maar" en ook "toch al".

    Maandag was pannekoeken eten bij schoonfamilie (traditie op 1 nov., zoals bij velen wrschlk) en ik heb veel complimentjes gehad.

    Iedere keer als ik thuis langs een spiegel doorloop, trek ik mijn T-shirt effe strak, en ja, er is zeker nog voldoende over, maar er is ook heel wat weg. Mooi! Ik blijf overtuigd, ik heb een goede beslissing genomen.

    groetjes,

    Kandy

  6. Dag dames,

    hoe komt het dat er geen foto's van bvk in de galerij van deze site gezet worden?

    wat moet je doen voor het wachtwoord te weten? pb, wat is dat?

    Ik moet toch ook nog effe vertellen hoeveel er bij mij afgegaan is:

    480g links en 510g rechts, dat is in totaal 990g !!

    Het weggenomen weefsel is helemaal onderzocht en helemaal gezond, toch ook een geruststelling.

    Ook bij mij zei de dokter om 6 weken dag en nacht sportBH te dragen.

    Zolang de wonde niet helemaal toe is moet ik fucidin-zalf smeren, dik laagje, onder compresje.

    Daarna pas iets voor de littekens, maar dat heb ik nog niet gehaald, dus weet niet precies hoe dat zalfje heet.

    Nu nog een onderwerp waarover hier weinig geschreven wordt: de kosten.

    Hebben jullie, na tussenkomst van de ziekenkas, nog een hoge ziekehuisrekening ontvangen?

    Hebben jullie de dokter nog appart betaald? Hoeveel?

    groetjes,

    Kandy

  7. Omie,

    dank voor je reactie.

    Mijne man zei: onvoldoende geduld is een groter probleem dan het lettertje van je cup-maat.

    En eigenlijk moet ik hem gelijk geven...maar ik heb er zo naar uitgekeken, ben er al zo lang over aan 't piekeren, heb zo lang afgeteld. Begrijpen jullie me?

    En toch gaat alles prima. Heb geen pijn meer, kan sportBH verdragen, kan goed rug-slapen (minder vast dan op mijne buik, maar 't gaat) Alleen dat "drielandenpunt" heeft wat aandacht nodig, en mijn tepels zijn wat overgevoelig (Donna,heb jij dat ook nog?) maar geduld geduld geduld en dan is alles ok.

    fijne zondag iedereen,

    Kandy

  8. Dag dames,

    hier nog 'ns een up to date van mij.

    Dinsdag-avond bij de dokter geweest. Het zag er prima uit, hij heeft de knoopjes van de hechtdraad verwijderd. Alleen onderaan, waar alle punten samenkomen is het nog niet heel mooi dicht. Hij heeft speciale zalf voorgeschreven, voor onder compresje en douchen mag vanaf het week-end.

    Die siliconenpleisters waar Donna over sprak, vindt hij nogal duur, moet je opbouwend gebruiken (= iedere dag wat langer) en de wonde moet helemaal dicht zijn.

    Teruggaan op 7 december.

    Intussen ook zoektocht naar mooi zwart kleedje gestart .... wat blijft een kleedje vinden toch moeilijk. Mijn probleeem is minder groot, maar niet helemaal opgelost. De nepen kloppen niet: ofwel teveel zodat je er helemaal achterdoor kijkt, ofwel te eng zodat alles "platgedrukt" wordt. Ook iets mooi aangehad met mouw, maar daar stond mijne buik dan weer te fel in. Pfff. Gelukkig wel 'n bloesje gevonden, zwart, dat kan dienen voor dat feestje.

    Daarna naar de lingerie-zaak voor zwart BH ('tje) ... en daar heb ik toch wel een traantje moeten wegpinken. De dokter dacht dat ik een beugelBH nog niet zou kunnen verdragen, en zonder beugel hadden ze niks zwart ... en toen kreeg ik opnieuw datzelfde gevoel als vroeger ... niks "kiezen" welke je de mooiste vindt, maar tevreden zijn dat er iets is wat kan dienen en dat kopen. Ik wou zo graag in een C kunnen, maar heb D moeten nemen ...

    Nu is het weer helemaal van me af, en ja, 't is nog maar 2 weken geleden gebeurd en ja, misschien zit er nog wat vocht en ja, ook de vorm kan nog altijd veranderen. Enfin, voorlopig heb ik wat ik nodig heb en rond de feestdagen zal ik mijne moed nog wel eens bij elkaar rapen en wie weet met welk heerlijk goed gevoel ik dan buitenkom.

    Vraagje: wat vinden jullie van de kwaliteit van de BH's van Hema of C&A of Zeeman?

    Eens ik een maatje zal hebben dat je overal kan vinden, wil ik van ieder kleurtje éne, zeker aan laag prijsje, ookal is de kwaliteit ietsje minder.

    da was 't voorlopig

    groetjes,

    Kandy

  9. dag dames,

    zit rustig in de zetel te lezen, en blijf maar denken ...

    vorige week, ongeveer zelfde tijd, was de dokter nu met dikke stiften op mij aan 't tekenen.

    Met mij gaat het intussen prima. Ik moet nog opletten, vooral dat de kids voorzichtig met me zijn, maar kan al wat doen.

    Gisteren van vriendinnen een cadeau-bon gekregen van een lingerie-zaak. Voor het eerst in mijn leven, verheug ik mij om daar binnen te stappen, en in de spiegels te kijken.

    Ook uitnodiging voor 'n feestje ontvangen, en ik neem me voor om hiervoor een mooi zwart, getaillerd, kleedje te gaan kopen. Wat ga ik shoppen ineens fijn vinden, maar eerst ga ik grote opruiming houden in mijn kleerkast. Ik vond dat mijn cup-maat mijn hele figuur en kleding-stijl beinvloedde ...ik zie er nu gewoon slanker uit, ga ook meer rechtop lopen, echt, het doet veel met me!

    groetjes,

    Kandy

  10. Dag dames,

    hier nog wat nieuws van mij.

    Ik heb het gevoel dat het ergste nu wel geleden is, maar ik heb toch wel afgezien.

    Maandag-morgen gebeld naar de dokter dat ik veel pijn had, dat ik moest doorbijten om 4 uren tussen de pijnstillers te kunnen laten, .. Ik begon me echt zorgen te maken, want kennis (die in mei werd geopereerd) had verteld dat ze geen of amper pijn had gehad en dat je owv de pijn niet mag twijfelen.

    Na een beetje aandringen was de dokter bereid om naar mijn wonden te kijken, bij spoedgevallen. Hij trok het verband af, maar er was niks abnormaals te zien. Ik had mijn grote-maat-sportbeha bij en daardoor heeft hij zo weinig mogelijk plakkers gebruikt. Hoewel alles volgens hem in orde leek heeft hij toch antibiotica voorgeschreven en een sterkere pijnstiller.

    Ik voelde direct dat die beha stevigheid gaf, zonder aan mijn huid te trekken. De pijnstiller werkte ook prima, maar daar wordt ik een beetje draaierig van, ik ga dus zo snel mogelijk terug naar de dafalgan.

    Nog een vraagje: hoe lang hebben jullie de steunkousen gedragen?

    groetjes,

    Kandy

  11. aan omie,

    Ik was om 17u30 terug op de kamer en ben om 4u 's nachts voor 't eerst opgeweest om pipi te doen, met begeleiding van de nachtverpleegster. Ze had liever dat ik pipi deed op de pan, omdat ze alleen was en schrik had dat ik zou flauwvallen. Omdat 't niet ging op de pan, nam ze mijn bloeddruk (10 /6) en toen heeft ze me geholpen. Dat ging zonder problemen.

    aan de reeds geopereerden:

    zijn jullie van dat verband kunnen afblijven?

    Bij mij jeukt en trekt het langs alle kanten, ik geloof dat ik minder pijn zou hebben zonder dat verband dan met.

    Ik nam 500mg paracetamol (dafalgan) per 4 uren, maar mijn man is dafalgan van 1g gaan halen, maar ook hierbij is het doorbijten om er 4 uren tussen te laten.

    Ibuprofen (brufen) werd me afgeraden omdat dat ook lichtjes bloedverdunnend is. Neemt iemand Brufen? Want dat is ook wel ontstekingswerend. Dat zit hier in 't apotheekkastje, zou ik durven, op eigen houtje?

    Ik ga in ieder geval maandagmorgen contact opnemen met de dokter. Hopelijk mag ik ernaartoe om het verband losser te maken.

    Kandy

  12. dag omie,

    eerst en vooral wens ik je niet teveel zenuwen in de laatste uurtjes voor je operatie, daarna dat alles goed mag verlopen en dan ook een speodig herstel!

    Ik was om 17u30 terug op de kamer en ben om 4u 's nachts voor 't eerst opgeweest om pipi te doen, met begeleiding van de nachtverpleegster. Ze had liever dat ik pipi deed op de pan, omdat ze alleen was en schrik had dat ik zou flauwvallen. Omdat 't niet ging op de pan, nam ze mijn bloeddruk (10 /6) en toen heeft ze me geholpen. Dat ging zonder problemen.

    succes!

    Kandy

  13. vervolg.

    Ik had wel last van het verband dat trekt. Daarom heeft de dokter het vrijdag-avond losgemaakt. Ik had inderdaad blaasjes aan de zijkanten, soort brandwonden, door het trekken van het steunverband. Ik mocht in de spiegel gaan kijken en ik was heel tevreden. Het nieuwe verband is elastischer en zou minder moeten trekken, maar die beschadigde huid zit eronder. ..

    Maar nu, wat trekt dat verband!

    Hadden jullie daar ook last van?

    Hoe weet ik op dit moment of de wonden niet aan 't ontsteken zijn?

    Vier jaar geleden had ik een keizersnede, maar toen kon ik me wat gebogen houden, maar nu vind ik geen geschikte houding. Zou ik durven het verband een beetje los te prutsen, zodat het minder trekt? Of moet dat zo blijven voor de stevigheid?

    Dinsdagavond afspraak, dan mag verband eraf en dan moet ik een sportbeha gaan kopen.

    Wat zou de cup-maat nu zijn??.. wat ben ik daar benieuwd naar.

    Zo dames, ik ga de steunkousen terug aandoen en dan proberen wat te slapen.

    Hopelijk schrikt mijn verslag jullie niet teveel af ... hoewel ik op dit moment toch wel last heb, blijf ik overtuigd dat het resultaat geweldig gaat zijn en dat het de "moeite" waard is geweest.

    groetjes,

    Kandy

  14. Dag dames,

    hier ben ik weer, terug thuis.

    ik moest dus donderdag om 10u daar zijn. We waren maar goed op tijd vertrokken, want moesten parking zoeken en inschrijven. Ik stond om 11u30 op het operatie-schema, maar 't was toch 12u eer de dokter er was om "te tekenen". 12u30 was ik in de operatiezaal en 17u30 terug op de kamer. Blijkbaar ben ik gevoeliger dan anderen voor narcose, ik heb 2X moeten overgeven, nog voor ik 1 slokje water had gehad. Vanaf 19u mocht ik water, per kleine slokjes, maar 's nachts toch nog eens dat beetje water ook overgegeven. Ontbijt niet gegeten, alleen 't suikertje dat bij de koffie lag en daar was ik terug misselijk van. Rond 11u gebedeld voor glaasje cola en dat heeft mijn maag in gang gezet. Rest van de dag goed verlopen, pijn zeker dragelijk.

  15. Dag dames,

    wat fijn dat jullie zo aan me denken!

    Mijn valiesje staat klaar, heb juist extra lang in de badkuip gelegen en nu ga ik nog iets klein eten en iets fris drinken, want na 23u mag 't niet meer tot .. Ik moet om 1Ou daarzijn, er wordt nog bloed getrokken en ik krijg ook steunkousen.

    Als alles goed verloopt kan ik zaterdagnamiddag naar huis komen. Ik ga proberen zondag of maandag mijn verslagje hier al te schrijven, zou dat niet gaan?

    tot gauw,

    Kandy

  16. Dag dames,

    En dan nu de zenuwen, ja, die zijn er toch wel zunne.

    Misschien hadden ze me beter onverwacht gebeld met de mededling dat ik er de dag erna mag staan, dan viel het aftellen minder zwaar.

    Zojuist nog 'n slaapkleedje en een pyama gekocht, wie weet komen er enkele dagen bij of wie weet als een wonde opengaat hoe rap het vuil is. Ik kan niet verwachten dat mijn mama thuis is bij de kindjes én kan zorgen voor extra slaapkledij.

    Voor de operatie op zich en mijn afwezigheid heb ik niet meer zo bang, eerder over de herstelperiode. Ik hoop maar dat er geen complicaties zijn, want dan zal 't nog langer duren eer ik kan strijken, kindjes wassen, winkelen. Ach ja, ik sta er nu voor en ik moet erdoor. ...

    groetjes,

    Kandy

  17. Donna is er al dooruit en voor Lilly morgen de grote dag.

    Oh, wat begin ik toch schrik te krijgen. Ik zal maar goed "het doel" voor ogen houden, want ik verheug me zo op allles wat anders gaat zijn eens 't hersteld is.

    Zes weken herstel, zal moeilijk zijn om weinig in 't huishouden te doen.

    Zes weken niet autorijden?? Ik zou toch graag mijn kindjes zelf van school gaan halen, nu 't kan omdat ik niet moet werken.

    groetjes,

    Kandy

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.