Ga naar inhoud

Tinka

Leden
  • Aantal items

    385
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    8

Berichten die geplaatst zijn door Tinka

  1. 2 uur geleden zei Dokter Bruekers:

    Beste Tinka,

    Een prothese wissel kan met pocketchange (van voor naar achter de spier of andersom) en met een capsulectomie (verwijderen kapsel) gebeuren. Dat maakt de ingreep wat uitgebreider dan alleen een wissel. In beide gevallen adviseer ik een aantal (4-6) weken rust. 

    Het is inderdaad zo dat de prothese kan draaien bij inspanning in de beginperiode, het kan zelfs zo zijn dat de prothese helemaal omklapt (backside front). Voor een anatomische prothese is vanzelfsprekend het draaien vervelend, dat maakt voor een ronde prothese niets uit. Als de prothese helemaal omklapt is dat voor een ronde prothese vaak ook zichtbaar afwijkend.

    Vriendelijke groeten,

    Sven Bruekers, plastisch chirurg 

    Beste Dr. Bruekers,

    Bedankt voor u antwoord, ik heb in januari de eerste bv gehad. En vermits de ene kant groter was dan de andere kant, blijkbaar doordat mijn ribbenkast niet gelijk is. hebben ze nu een wissel gedaan (10/6) aan beide kanten terug dual plane. Omdat ik ook ineens mijn boobs nog wat grotere wilde. Vanaf het begin heb ik bitter weinig pijn of last tegenover de vorige keer. Wat opzich goed is, ben er niet boos voor. Maar dan ga je sneller dingen doen die dan misschien niet mogen. Ik denk dus niet dat ik al overmatig kapsel had. Wauw, een ronde prothese die helemaal omklapt, ik wist niet dat dat kon! Dat zal je dan waarschijnlijk ook wel heel goed voelen als dat gebeurt. Komt zoiets vaak voor? 

    Alvast bedankt

    Mvg tinka 

  2. Beste Dr.Bruekers,

    Allereerst, bedankt dat u de tijd neemt om iedereen hier netjes te antwoorden! Fantastisch dat u dit als pc wilt doen.

    Moet je bij een wissel (dualplane) altijd exact aan dezelfde regeltjes houden als bij een eerste bv? Omdat de pockets al gemaakt werden, en je spieren al verlegd zijn geweest. En als ik hier goed heb gelezen, zag ik dat je niet zwaar mag tillen, ellebogen boven de schouders, repeterende bewegingen,..niet zozeer omdat er scheurtjes in het kapsel zouden ontstaan? Maar wel omdat een prothese kan draaien? Klopt dit? En nu is mijn vraag ook, kan zowel een ronde als anatomische prothese draaien? In mijn ogen zou ik denken enkel een anatomische.

    Alvast bedankt , Mvg 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.