Ga naar inhoud

mii18

Leden
  • Aantal items

    5048
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door mii18

  1. 20 uur geleden, Dominique1978 zei:

    Hallo, word pas over 2 weken geopereerd, maar ik wist niet eens dat ze nog prothesen met wateroplossing gebruikten… dacht dat voor de veiligheid nu alle prothesen siliconen waren. Waar ik ga heb je zelfs alleen maar die keuze. Ik zou toch voor silicone gaan die warmer en zachter aanvoelen. Ik ga voor de mentor ergonomix progressive plus en hoop hiermee een goede keuze te maken. Veel succes met je zoektocht!


    dank je wel voor je reactie!

    en alvast heel veel succes met je operatie over 2 weken :)

  2. Hoi,

     

    Iemand hier die zoutwaterprotheses heeft? Ik wil graag weten hoe jullie deze protheses ervaren. Een chirurg zei laatst tegen mij geen fan te zijn van zoutwaterprotheses. Hij zegt dat ze makkelijk kapot kunnen gaan bijv bij een mammografie of als je van je fiets valt. Dat ze harder aanvoelen en dat ze kunnen klotsen. En dat ze rimpelig kunnen zijn als je een dunne huid hebt.

     

    Ben benieuwd of dit ook jullie ervaring is. 

  3. Hoi hoi,

     

    Ik had gisteren een consult bij Dr van Selms in de Jan van Goyenkliniek. In eerste instantie omdat ik mezelf nog wat zorgen maakte over de klachten die ik had door mijn burn-out en of dit eventueel te maken kon hebben met mijn implantaten. Hij heeft me gerustgesteld maar hij adviseerde me wel om een wissel in te plannen.

    12,5 jaar geleden heb ik een borstvergroting gehad met protheses van Ceraform/Ceraplas. Deze protheses hebben een ruwe buitenkant en worden ook niet meer gemaakt schijnbaar.
    Reden is omdat deze implantaten schijnbaar zweten door de ruwe buitenkant. Hij adviseerde me om gladde protheses van Motiva te nemen, of Mentor Saline.
    Mijn voorkeur is Mentor Saline omdat deze oplossing zoutwater is, maar hij verzekerde me dat de gladde protheses ook veilig zijn en dat deze dus niet zweten?

    Zijn advies is 500-550CC. Ik heb nu 450 CC, met 550CC zou ik een cupmaat omhoog gaan. Ik twijfel, ik zei altijd dat ik groter wilde bij een wissel, maar nu weet ik het niet zo goed.

    Hij vertelde me ook dat ze na de operatie een stukje weefsel opsturen om te laten onderzoeken. Is dit bij elke kliniek zo?

     

    Dus nu ben ik na aan het denken, wanneer ga ik een wissel inplannen?
    Maar nog belangrijker: waar? in welke kliniek? En welk merk wil ik? Ga ik toch weer voor siliconen prothese of voor de zoutwater?

    Prijzen bij JVG vond ik vrij aan de hoge kant: voor de mentor Saline is het 4900,- en voor de Motiva 5300,-

    Maar ik had wel een heel fijn gevoel bij Dr. van Selms. Aan de andere kant is Amsterdam wel 1.5 rijden vanaf mijn woonplaats.

    Lastig lastig!

     

    Waar hebben jullie je wissel gehad, en wat waren de kosten? En zijn jullie tevreden?

  4. Hoi @best_boobie

     

    De afspraak staat ingepland voor 20 decemebr bij dhr van Selms.

    Ik ben alvast wat dingen op papier aan het zetten. 
    Maar ik voel me dus nu een stuk beter (ben onlangs van slaapmedicatie gewisseld) en nu heb ik veel meer energie en ervaar ik ook geen andere klachten meer. 

     

    Maar ik wil sowieso het gesprek met hem aangaan, dan maar voor een eventuele wissel.. 

    Want ik wil sowieso wisselen naar zoutwater of hydrogel, de verhalen hebben me toch best een beetje bang gemaakt. 

     

    Na de afspraak zal ik hier terug posten :)

  5. Hoi hoi,

     

    Heeft iemand toevallig ervaring met de zorgverzekering van UMC?
    Ik lees namelijk het volgende als je het aanvullend pakket 2 neemt, en ik heb al gebeld om te vragen of dit ook geldt als je door cosmetishe redenen een borstvergroting hebt laten doen en ze nu dus wilt verwijderen/vervangen. De vrouw aan de telefoon zei van wel, maar het staat nergens duidelijk.
    Kan ik er nu vanuit gaan dat het zo is? Of hoe kan ik dit nog meer nakijken? 

    Vergoeding voor plaatsen, vervangen of verwijderen van borstprothese

    Krijgt u vanuit de basisverzekering geen vergoeding voor een borstprothese? Dan kunt u een vergoeding krijgen vanuit uw aanvullende verzekering. Uw vergoeding hangt af van welke zorgverlener u kiest.

    Gecontracteerde of niet-gecontracteerde zorgverlener

    U ontvangt volledige vergoeding bij een gecontracteerde zorgverlener voor:

    • Plaatsen van een borstprothese
    • Vervangen van een bestaande borstprothese
    • Verwijderen van een borstprothese zonder medische oorzaak
  6. @best_boobie Dank je wel voor je reactie 😊

     

    Klopt ook helemaal wat je zegt. Ik kreeg namelijk ook een reactie terug met : prothesen moeten eruit! en verder niks, geen onderbouwing. Er lijken ook een aantal pc's anti prothesen te zijn. 

    Volgens de docu moordtieten zijn er veel mensen met klachten, volgens de pc in het ziekenhuis minder dan 1%.
    Je leest overal wat anders.. Ik vind het daarom ook zo lastig.

     

    Ik heb vandaag een verwijzing gevraagd bij mijn huisarts voor de Jan van Goyenkliniek bij dhr. van Selms.
    Had gisteren met hem mail contact en hij lijkt me aardig en objectief. Ga nu een afspraak maken en dan maar kijken wat eruit komt.

     

    Ik wil het liefst mijn borstprothesen houden uiteraard, tenzij ik er echt ziek van wordt dan gaan ze er meteen uit.

    Maar dat moet ik dan wel 100% zeker weten. Wel denk ik dat ik bij een wissel sowieso voor zoutwater prothesen zou kiezen.

     

    Groetjes en liefs!

  7. Hoi hoi,

     

    Enkele zullen mij nog kennen van 12 jaar geleden. Ik ben 12 jaar geleden geopereerd door dr Plovier bij Beaucare en echt super super tevreden!

     

    Maarr... nu zijn er toch problemen, zie onderstaande mail die ik naar enkele mensen heb gestuurd die er volgens mij verstand van hebben. Herkent iemand zich hierin?

     

    12 jaar geleden heb ik een borstvergroting gehad. Er zijn bij mij implantaten geplaatst van Cereform/Cereplas. Nooit geen klachten gehad en altijd gezond geweest.

    Tot vorig jaar oktober. Ik kreeg last van slapeloosheid en snel daarna volgde de lichamelijke klachten: hoofdpijn, extreme moeheid, hartkloppingen, concentratie- en geheugenproblemen, snel overprikkelt, wazig zicht, druk op de borst, zenuwachtig gevoel, tinnitus (pas sinds juni 22), laag libido, pijn keel met uitstraling naar beneden en ik kan geen bh meer aan omdat deze zo ontzettend afknellen.

    Volgens mijn psycholoog heb ik een burn-out. Afgelopen juni ging het beter met me, ik dacht dat ik hersteld was, klachten waren bijna allemaal weg. Ik wisselde van baan en daarna kwamen alle klachten weer terug. Een heftige terugval volgens psycholoog. Sinds eind augustus zit ik in de ziektewet en probeer ik te herstellen. Ik merk weinig tot geen vooruitgang wat me zorgen baart.

    Ik heb namelijk de docu ‘Moordtieten’ gezien en heel veel gelezen op internet over ‘Breast implant Illness’. Klachten die worden ervaren zijn precies dezelfde klachten die ik nu ervaar tijdens mijn ‘burn-out’. Dus nu vraag ik mezelf steeds af: ben ik ziek door mijn siliconen implantaten?

    Ik heb inmiddels een echografie gehad en een mammografie, en daarop is niks raars te zien. Er is een MRI scan ingepland voor januari a.s. en ik heb eigenlijk de volgende vragen:
     

    -          Is de MRI scan 100% betrouwbaar?

    -          Kan de diagnose Breast Implant Illness voor 100% worden vastgesteld? (ik lees namelijk van niet) want soms vergoed je zorgverzekering het verwijderen van de implantaten maar dan moet BII kunnen worden aangetoond. Hoe werkt dit dan precies?

    -          Ervaren vrouwen met BII de klachten 24 uur per dag? Ik heb namelijk deze klachten niet altijd, bijvoorbeeld druk op mijn borst heb ik na inspanning, werken of na teveel prikkels. Moeheid is erger als ik iets actiefs heb ondernomen. Ik moet na een activiteit rust nemen.

    -          Ik lees op internet over prothesen met zoutwater vulling of Hydrogel prothesen. Is dit de oplossing? Kun je je siliconen prothesen laten vervangen door zoutwater/hydrogel protheses als je Breast Implant Illness hebt? Verdwijnen dan de klachten of blijf je klachten houden omdat het omhulsel van siliconen is? Of is verwijderen en niets ervoor terug laten plaatsen de enige oplossing om van de klachten af te komen?

     

    Ik wil absoluut niet mijn borstimplantaten laten verwijderen zolang het niet zeker is dat mijn klachten daarvandaan komen. Maar ik wil dit wel verder onderzoeken of ik Breast Implant Illness heb.
    Maar wat zijn mijn opties als Breast Implant Illness niet kan worden uitgesloten?
    Vandaar ook mijn vraag over de zoutwater/Hydrogel prothesen. Ik moet sowieso binnen nu en een paar jaar een wissel inplannen.

    Ik hoop op antwoord, want na alle informatie te hebben gelezen op internet weet ik het niet zo goed meer. En ik maak me toch best wel ongerust.

  8. 'Gewicht' wat je meedraagt??? Kan het me bijna niet voorstellen hoor dat je die 290 CC voelt!!

    Ik heb 450 cc en voel helemaal niks ervan!!

    Op mijn buik liggen kan ik ook makkelijk, maargoed ik ben dan al 10 maanden PO!

    Kan het me gewoon heel moeilijk voorstellen.. ik heb met die 450 cc een E en ik vind ze nog te klein!

    Maar goed, hoe denk je dat het eruit ziet als je je prothesen laat verwijderen Volgens mij niet al te best..

    Zou er nog maar heel goed overna denken voordsat je besluit ze te laten verwijderen..

    Heb je foto's trouwens?

    Krijg je negatieve reacties van de mensen om je heen ofzo? want anders versterkt dat je gevoel nog eens extra..

  9. @ titi, ruwe mag je niet masseren hoor! echt pas 3 maanden!!

    Vind het raar dat jou kliniek zegt dat je het wel mag doen ? :S

    @ Renate, ik vind 6 maanden ook erg lang hoor, pff zou er echt niet zo lang nog mee kunnen rondlopen

    je wilt toch je t liefst dat het opgelost word !! en dat je eindelijk kan genieten van je boobs?

    heeft dit eigenlijk een oorzak dat hij los is? Of kan dit gewoon voor komen?

  10. Hoi Regina..

    Las dat je mijn foto;s hebt bekeken in de gallerij... ;)

    Eerst was de bolling bovenaan heel duidelijk, maar nu beginnen ze inderdaad steeds meer natuurlijk te worden..

    ik heb ze dus achter de spier en ik ben er dik tevreden mee!

    kun je niet om meer cc vragen bij dr.plovier?

    ik dacht juist altijd dat plaatsing voor de spier, ze er natuurlijker uitzagen, dus meer hang....

    laat je goed informeren he meis... :)

    Liefs :58:

  11. Volgens mij kan het geen kwaad..

    Ik slik de pil ook al een aantal jaren en bij mij is er nog niks aan de hand.

    ik slik hem zelfs elke maand, 1 maand door, zodat ik pas om de 2 maanden ongesteld word..

    en nog nooit problemen mee gehad.. ;)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.