Ga naar inhoud

* Facelift *


B-Cupje

Aanbevolen berichten

Met cosmetische behandelingen als Botox injecties, chemische peelings en lasertherapie zijn rimpels op het voorhoofden en rond de mond en ogen uitstekend te behandelen. Maar tegen de zwaartekracht beginnen deze technieken niet veel. Is uw huid zo verslapt dat de contouren van uw gezicht minder scherp worden, dan is een echte facelift nog altijd de beste optie. Bij deze cosmetische operatie verwijdert een plastisch chirurg rimpels en plooien door uw gezichtshuid én de onderliggende vet-, spier- en bindweefsels weer strak te trekken. Uw gelaatstrekken worden als het ware ‘gelift’ waardoor u een frisser en jeugdiger uiterlijk krijgt.

Facelift - consult

Een facelift is een vrij ingrijpende en intensieve plastische ingreep die in de meeste gevallen onder volledige narcose wordt uitgevoerd. Vanzelfsprekend kunt u die alleen ondergaan als u in goede gezondheid bent. Om dat te beoordelen en te achterhalen of uw klachten inderdaad te verhelpen zijn met een facelift, is het eerste verkennende consult met een plastische chirurg erg belangrijk. Hij of zij vertelt uitgebreid wat de behandeling inhoudt, licht u in over de verschillende mogelijkheden en technieken en informeert naar uw medische geschiedenis. Belangrijk om te weten is dat een facelift niet alle rimpels laat verdwijnen. Op mimiekrimpels rond de ogen, mond en op het voorhoofd heeft de procedure meestal weinig tot geen effect. Daarvoor zijn andere operaties of technieken nodig, zoals een wenkbrauwlift, oogcorrectie en diverse soorten niet-operatieve rimpelhandelingen.

Bij een klassieke volledige facelift wordt ook het halsgebied meegenomen zodat gezicht en hals één geheel blijven vormen.

Een facelift geeft het beste resultaat bij:

- Diepe groeven tussen neus en mondhoeken (de zogenaamde nasolabiale plooien)

- Uitgezakte huid aan de onderkaak ( de zogenaamde wangzakjes)

- Verzakte jukbeenderen en diepe rimpels en plooien op de wangen

- Losse huid, lijnen en een teveel aan vet in de hals.

Vergeet niet dat u altijd de uiteindelijke beslissing neemt en dat een consult zeker niet betekent dat u al heeft ingestemd met de behandeling.

Facelift - behandeling

Zoals eerder al aangestipt vindt een facelift vaak onder totale verdoving plaats. Niet vreemd als u bedenkt dat de operatie zeker drie tot vier uur duurt en dat de chirurg uw huid voor een groot deel losmaakt van de onderlaag. Daarvoor maakt hij of zij een inkeping in uw hals vlak onder de kin en twee incisies aan beide zijkanten van uw gezicht: vanaf de haarlijn vlak boven uw oren, recht naar beneden voor de oren langs om tenslotte - om uw oorlelletjes heen - weer in uw haar te verdwijnen. Vervolgens wordt eerst de onderhuidse weefsellaag ofwel SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System) gelift. Hierin bevinden zich alle bloedvaten, zenuwen en spiertjes. Daarna verdeelt de chirurg de losse huid weer over de onderlaag en spant het aan richting uw oren. Eventuele overtollige huid wordt verwijderd om de oorspronkelijke contouren van uw gezicht en hals te herstellen.

Facelift - na de behandeling

Na de operatie brengt de chirurg direct een drukverband aan dat praktisch uw hele gelaat bedekt en dat een paar dagen moet blijven zitten. In geval van veel wondvocht krijgt u eventueel één of twee drains die er gemiddeld na een dag alweer uit mogen. Bij sommige klinieken kunt u dezelfde dag alweer naar huis, maar de meesten laten u bij een klassieke volledige facelift een nachtje blijven. Platliggen, bukken en zwaar tillen moet u in de eerste weken na de operatie zoveel mogelijk vermijden. Schrik niet als het verband verwijderd wordt. Uw gezicht ziet vaak bont en blauw en is gezwollen, maar dit is tijdelijk en trekt vanzelf weg. Houdt er rekening mee dat u ongeveer een dikke week niet sociaal actief kunt zijn. De napijn valt in het algemeen behoorlijk mee en is goed te onderdrukken met een eenvoudige pijnstiller (geen aspirine!) De hechtingen worden na een tot twee weken verwijderd.

Resultaten van Facelift

Het resultaat van een facelift is niet meteen zichtbaar. Voornamelijk vanwege de verkleuringen en zwellingen. Die nemen geleidelijk aan af, waarna u het uiteindelijke effect kunt bewonderen. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van snelheid waarmee uw huid geneest, maar reken op zes tot twaalf weken. De littekens vervagen in de loop der tijd van vrij rode, naar dunne – nauwelijks zichtbare – witte lijntjes. Omdat het verouderingsproces van uw huid gewoon doorgaat is het resultaat van een facelift niet voor altijd. Toch kunt u zeker 10 tot 15 jaar genieten van een jonger uiterlijk. Eventueel kunt na die periode opnieuw een facelift ondergaan.|

Complicaties en risico’s van Facelift

Vanzelfsprekend kleven er aan een facelift onder narcose de ‘gewone’ risico’s en complicaties van een operatie en anesthesie. Daarnaast kunnen soms de volgende problemen ontstaan:

- Wondinfecties waardoor het litteken minder mooi wordt; komt vaker voor bij stevige rokers

- Beschadiging van de aangezichtszenuwen met bijvoorbeeld een scheve mond als gevolg. Dit kan in zeldzame gevallen leiden tot blijvende gevoelloosheid of chronische pijn

- Al dan niet tijdelijk haarverlies of verschuiving van de haargrens door het optrekken van de huid

- Veranderingen in de huid zoals pigmentvlekken of zichtbare rode bloedvaatjes

-Incidenteel komt necrose ofwel afstervend huidweefsel voor; eveneens vooral bij zware rokers.

Link naar reactie
Delen op andere sites



×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.