Jump to content

Van een dromedaris een kameel maken...


Recommended Posts

Hoi,

Ik ben nu 24 jaar en ben al sinds ze begonnen met groeien ongelukkig met mijn borsten. Al voordat ik borsten had merkte ik dat er onder één tepel een "schijfje" zat (de voorloper van borsten) en onder de andere niet of amper, en ze zijn altijd ongelijk gebleven. In mijn tienerjaren hoopte ik dat dat verschil natuurlijk zou wegtrekken, maar het tegenovergestelde gebeurde: één kant stopte gewoon met groeien en de andere groeide door tot mijn 22 ofzo. Gevolg: links heb ik een 95B/90C en rechts bijna niks. Ik draag enkel voorgevormde bh's met kussentje zodat het verschil niet zou opvallen, maar prettig is anders. In een bh die aan de ene kant goed zit kan ik aan de andere kant nog een volledige hand bijsteken om de cup gevuld te krijgen...

Ik zoek al jaren naar niet-operatieve oplossingen, maar vind niks. Kipfilets vind ik gruwelijk, naast het feit dat ze vies aanvoelen zijn ze net niet groot genoeg om het verschil weg te werken. Aan opblaaspompen, pillen en crèmes begin ik niet, ik betwijfel dat die genoeg effect zouden hebben (als ze überhaupt effect hebben) en bovendien werkt zoiets maar tijdelijk. Een vriendin heeft eens een winkel voorgesteld waar ze bh's op maat en prothesebh's verkopen, maar in een prothesebh heb ik nog minder zin dan in kipfilets... Plus, ik wil eindelijk op een strand kunnen rondlopen in een passende bikini! Maar ik wou geen implantaten omdat ik overal bang gemaakt werd met lekkage, om de 10 jaar opnieuw opereren, kapselvorming etc.

Uiteindelijk heb ik toch de knoop doorgehakt en ga ik een operatie riskeren. Een vriendin heeft onlangs een borstvergroting laten doen met "vaste" vullingen (waar dus geen gel in zit en die niet kunnen lekken), waarbij kapselvorming zelden zou voorkomen. Nu ik weet dat zoiets ook bestaat wil ik het wel wagen... Dus ben ik hier om informatie te zoeken over klinieken, ervaringen te lezen etc.

Nog een vraagje: ik lees hier en daar dat operaties om borstasymmetrie weg te werken door de mutualiteit vergoed worden. Weet hier iemand meer over?

Alvast bedankt :)

Link to comment
Share on other sites

hey,

eerst en vooral: geweldige nickname! love it

Een borstvergroting is en blijft een operatie, ja er zijn risico's maar vandag de dag is de ingreep al bijna routine en staan ze zo ver in technieken etc.

Er zijn veel goede pc's. je kunt misschien best kijken tot waar je bereid bent te reizen en dan in die gebieden te zoeken. Belgie of Nederland, wat wil je betalen,... of gewoon verslagen lezen en kijken bij wie je je goed denkt te voelen. Het belangrijkste is dat je je pc vertouwt.

Ik ben niet zeker maar geloof dat ik eens gelezen heb dat de ziekenkas het inderdaad vergoed als je een verschil hebt van 2 of meer cupmaten. Om zeker te zijn bel je best eens naar de ziekenkas.

ps: ziekenkas is mutuaklliteit voor moest je me niet snappen. Vlaams dialect :)

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor je reactie! Ik ben zelf Vlaams, dus ik versta je perfect ;) Ik blijf het liefst in België, wil liefst niet naar de Wellnesskliniek (daar heb ik al negatieve verhalen over gehoord) en goh... ik heb nog een heel aantal random vragen waarop ik hier hopelijk een antwoord vind.

Link to comment
Share on other sites

Ik weet dat er hier een immense fangroep is van demeyere. en zelf wou ik plovier ook wel... Dat zijn zo de eerste waar ik aan denk

Ik heb 2 wellnesskliniek kindjes en klaag niet. maar je moet je goed voelen bij je keuze dus :)

Hopelijk vind je antwoorden en anders post je jouw vragen maar hier. :)

LOL mijn verduidelijking over mutualiteit is onleesbaarder dan ziekenkas :49:

Link to comment
Share on other sites

hoi hoi

Welkom op het forum!!

Die vergoeding via de ziekenkas, dat is bij sommige verzekeraars idd zo... Even navragen bij je eigen zorgverzekering dus :)

En de prothesen waar je het over hebt... Ik denk dat je het hebt over de poly-urethaan prothesen? Deze zouden minder snel kapselcontractie veroorzaken... Echter, deze zijn ook gevuld met siliconengel, dus op dat punt ben je iets verkeerd geinformeerd ;)

De huidige prothesen zijn over het algemeen allemaal met cohesieve gel gevuld, dus de kans op lekken is minimaal. De prothesen van vroeger zaten heel anders in elkaar, en konden wel lekken. Mede doordat ze een minder goede beschermingslaag aan de buitenkant hadden. Verder waren de prothesen vroeger glad van buiten, en dan was er veel meer kans op te veel kapselvorming. Tegenwoordig, met de geruwde prothesen is deze kans al veel minder!!

Ik lees hier dat er gedacht wordt dat er een fanclub is hier over dr. de Meyere... Nee geen fanclub haha, maar er zijn wel veel tevreden klanten de laatste tijd hier te vinden. En goede verhalen spreken zich door, vandaar dat er steeds meer meiden zijn die voor deze pc kiezen :)

Echter, er zijn meer goede pc's! Ook pc's die hier op het forum niet gemeld worden, zullen vast goede tussen zitten, alleen kunnen wij daar geen adviezen over geven. Alleen ervaringsdeskundigen kunnen hun mening geven ;)

In welke regio zoek je een pc? Dat helpt al bij het meedenken over naar welke chirurg je eventueel eens op consult zou kunnen gaan :)

Dat je ervoor kiest om een borstvergroting te ondergaan, vind ik alleen maar knap :) Zeker na alle twijfels die je gehad hebt over de implantaten. Lees je gewoon goed in en kijk eens rond wat je voor implantaten zou willen. Niet elke pc werkt met dezelfde implantaten en merken.. Op die manier voorkom je dat je bij iemand op consult gaat, die alleen implantaten heeft die je misschien niet zou willen hebben :)

En bij vragen: Shoot :35:

xx BB

Link to comment
Share on other sites

*** BB heeft al veel goede info gegeven. Misschien een tip wat bij me opkomt is dat je t best een chirurg opzoekt die ook gespecialiseerd is in borstreconstructies. Omdat je schrijft echt heel veel verschil tussen beide borsten te hebben, zo'n gespecialiseerde pc heeft misschien iets meer ervaring daarmee? Ikzelf ben supertevreden met mijn pc, ik heb een liftting gehad omdat ik heel veel (meer dan 75 kilo) ben afgevallen. Hier op dit forum lees je niet zo heel veel over hem, maar wil m toch ff onder de aandacht brengen na je verhaal :6: Kijk maar eens op de website www.kliniplast.be

Ik zou als ik jou was een paar consulten plannen bij verschillende pc's en eens kijken wat iedereen te zeggen heeft.

Groetjes van Ingrid.

Link to comment
Share on other sites

Hier nog een "fan" van Dr. de Meyere. Alleen maar goede ervaringen en hier op het forum zul je geen slechte verhalen over hem lezen. Juist herstellen en reconstructies blijkt een specialiteit van hem te zijn. Een zeer professionele en vakbekwame arts. Kijk maar eens op: www.artemedis.com. Succes met je zoektocht!

Link to comment
Share on other sites

even voor de duidelijkheid, ik bedoelde het fanclub ding absoluut niet slecht! leek me gewoon een leuke manier van zeggen dat me is opgevallen dat er heel veel dames hier tevreden zijn van hem. En hij was de eerste naam die in me opkwam toen ik dacht wie een goede reputatie had. Je mag mij verdonck fanclub noemen dan ;)

het punt dat ingrid k geeft vind ik wel heel goed. niet dat een "gewone pc" er niets moois van kan maken natuurlijk.

Link to comment
Share on other sites

Nou, ik vind het wel een goed idee: een fanclub oprichten: WE LOVE OUR BRUNO!!! Wat vind je ervan BB? Whoehahaha

Link to comment
Share on other sites

Nou, ik vind het wel een goed idee: een fanclub oprichten: WE LOVE OUR BRUNO!!! Wat vind je ervan BB? Whoehahaha

Neeeeeeeeeeeeeeeee :45:

Ik moest altijd een emmertje hebben in de tijd van het: we love plovier topic tijdperk hahaha, dus aub niet van dit soor onbezonnen acties :45:

Link to comment
Share on other sites

Ja, idd. We love Plovier! Kreeg ik idd ook kotsneigingen van ha ha. Was maar n grapje, moest er wel om lachen. ( ja ja, ik weet het; nooit lachen om je eigen grappen) xxx

Link to comment
Share on other sites

Als je je goed voelt bij je chirurg en achteraf de mooie boobs hebt om zijn kunde te bewijzen, dan is het allemaal goed. en dan denk ik dat iedereen die tevreden is over haar boobs tevreden is over haar pc. tenzij ie amper de tijd neemt voor 3maanden controle zoals ik ergens in een topic heb gelezen. (weet niet meer het welke)

Link to comment
Share on other sites

Bedankt allemaal voor jullie raad! Heb ik weer wat informatie om op te slorpen. :) Ik heb intussen de mutualiteit gecontacteerd en die voorzien geen vergoeding, jammer! Dat wordt dus sparen. Heb ik nog tijd genoeg om verschillende PC's te contacteren! Over de regio: voor een PC waarbij ik me helemaal goed voel wil ik desnoods tot in Limburg of Oostende rijden. De vriendin die een BV heeft gehad was tevreden over haar PC in (ik denk) Heusden-Zolder, maar ik vind niet meteen iets op internet over die regio... Weet iemand welke PC ze kan bedoelen?

Link to comment
Share on other sites

Kijk maar eens op: www.artemedis.com Daar zit je altijd goed!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

De kogel is door de kerk: ik wil een BV laten doen! Ik had er beter een paar maand eerder aan gedacht, zodat ik deze zomer eindelijk met trots een bikini zou durven dragen :D

De beginsituatie: ik zit met een (imo) groot borstverschil. Mijn bh's zijn op dit moment 95B of 90C, links is de cup gewoon gevuld maar rechts staat hij zo erg open dat ik er een hand kan bijsteken. Doe ik mijn rechterarm omhoog, dan ben ik gewoon plat! Ik zou liefst twee gelijke, natuurlijk ogende borsten hebben, cup C of D, en lees hier veel goeds over dr. De Meyere en zijn voorkeur voor een natuurlijk effect, dus ga ik eerst met hem een consultatie proberen vastleggen. Ik wou vandaag bellen, maar was even vergeten dat er op 1 mei ook bij PC's niet gewerkt wordt :blush: En bellen gaat enkel tijdens de uren dat ik zelf aan het werken ben... Heeft iemand een idee of je ook per e-mail contact kan opnemen? Ik vind hier niks over terug op de website. En vanop mijn werk bellen is geen optie, ik zit aan een eiland met vijf collega's en heb geen behoefte aan luistervinken.

In dit topic wil ik mijn hele verhaal vastleggen, dus alle updates die er nog komen zet ik hier :)

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi,

Welkom,

Ik geloof dat per email bij hun inderdaad ook een optie is.

En ze exact gelijk maken zal misschien niet lukken ( is in de natuur ook nooit) maar denk dat ze ze wel zo kunnen maken dat het verschil niet echt meer is te zien...waarschijnlijk mede afhankelijk van wat de opties zijn en waar je dan voor kiest.

Mocht je echt alleen op je werk kunnen bellen voor een afspraak is het misschien een idee om tijdens je pauze een rondje te lopen buiten en dan mobiel te bellen.

Heel veel succes,

Groetjes ik

Link to comment
Share on other sites

Denk dat je altijd wel iets van verschil zal zien maar dat het toch al stukken beter zal zijn!

Sowiso dat ze er wel iets moois van zullen maken, dit is vast wel mogelijk :)

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi

Welkom hier :)

Emailen met de Meyere is alleen mogelijk als je telefonisch het mailadres krijgt hihi. Idd zoals guppie al zegt: ff naar buiten en dan bellen? Afspraak is zo gemaakt :)

Hij is een goede arts, ben er zelf ook heel tevreden over :)

Goed dat je hier alles gaat bijhouden. Tegen de tijd dat je een datum hebt bij een pc voor operatie, passen we je titel wel aan en verhuizen je naar de operatieverslagen.

xx BB

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

Kan je niet even op het toilet gaan bellen?

Toen ik hem deze week belde kreeg ik ook het antwoord apparaat 's avonds maar na 5sec nam hij zelf op...

Dus je kan wel eens proberen na de kantooruren.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb vandaag maar tijdens mijn "wandeling" gebeld :D Op 29 mei heb ik mijn eerste consult bij dr Demeyere! Voor mij had het gerust veel eerder gemogen, maar op 8 mei hadden ze geen plaats meer en daarna heb ik pas de 29e terug verlof. Ik vrees dat ik te laat zal zijn om deze zomer nog van mijn nieuwe boobs te kunnen genieten... Hoe veel tijd zit er gemiddeld tussen een eerste consultatie en de operatie zelf?

Link to comment
Share on other sites

Hoe veel tijd zit er gemiddeld tussen een eerste consultatie en de operatie zelf?

Dat verschilt van kliniek tot kliniek.

Bij Wellness bv heb je de optie om de dag na uw consultatie al geopereerd te worden. Mss dat er nog andere klinieken dat doen.

Bij mij zat er een maand tussen.

Proficiat met de datum :)

En als ge nog een 2de voorkeurkliniek hebt, kunt ge misschien in tussentijd nog een afspraak maken.

2de opinie is altijd handig :)

Link to comment
Share on other sites

Dat zou leuk zijn, heb ik nog een beetje zomer om van te genieten! :D

Ik las ergens dingen over werkonbekwaamheid na een borstvergroting... Klopt dat? Ik heb een bureaujob en moet niet veel tillen, vervoer van en naar werk gaat met de trein en bus.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.