Jump to content

Moos69 : 7 februari 2013 : Dr. Lommen : Vlietlandziekenhuis


Recommended Posts

Hallo allemaal,

Ik ben Mo, 44 en heb afgelopen donderdag een borstverkleining ondergaan. Van 75 -80G naar..hopelijk een D cup. Zit nu nog helemaal ingetaped wat er a.s. woensdag af gaat.

Ik heb er lang over gedaan om eindelijk dit te laten doen. Moet zeggen dat het me (op het slapen op mn rug na) nog niet echt tegen valt. Voel me eigenlijk best goed, moet me ontzettend inhouden om niet te veel te doen. Ik kan mijn armen al aardig goed bewegen, maar blijf voorzichtig.

Als ik het goed begrepen het (zo net voor de O.K.) ben ik met de ankermethode geholpen. (door de zenuwen niet helemaal goed begrepen) Heb drains gehad, waar niet al te veel troep in zat. 1 nachtje in het ziekenhuis verbleven.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 52
  • Created
  • Last Reply

hey! en valt de pijn een beetje mee ?

ik ben in afwachting van de brief van de adviseur of

ik in aanmerking kom

en anders spaar ik door

ik zal al blij zijn als die pijnlijke klieren en ongemakken

weg zijn

ik ben blij voor je

dat je al vooruitgang boekt qua beweging,doch je zeker niet overhaasten

en je lichaam tijd geven om te genezen en herstellen

wens je heel veel succes met je herstel!

super voor je

Link to comment
Share on other sites

Hoi Moos

Welkom op het forum!

En gefeliciteerd met je nieuwe, kleinere borsten!! Spannend dat alles nog in de tape zit.. nu zie je nóg niks :)

Woensdag kun je ze eindelijk voor het eerst bewonderen :)

Doe het rustig aan en neem de tijd om goed te herstellen!

Mag ik vragen bij welke arts je geweest bent en in welke kliniek? Dan passen we even je titel aan, en hoor je er helemaal bij :)

xx BB

Link to comment
Share on other sites

Dank jullie wel :)

De pijn is te doen, al slik ik nog wel 4 keer per dag paracetamol. Eerst ook nog diclofinac erbij maar daar ben ik al mee gestopt. Ik merk wel dat als je net ff teveel doet, dat ze opzwellen en wat branderig aanvoelen. Een mooie leidraad dat ik dan toch teveel gedaan heb en dim ik gelijk in, door op de bank te ploffen en niks meer te doen.

Ik ben geopereerd door Dr. Lommen in het Vlietlandziekenhuis (Schiedam) Ik mocht ook naar de Bergman kliniek, maar zag de autorit naar huis niet zo zitten.

Ja..vind het wel spannend als al die tape eraf gaat. Ik heb foto's mogen zien van een kennis van me en weet wat me te wachten staat en dat het uiteindelijke resultaat over een aantal maanden moet bekijken. Mn boobies doen vooral aan de buitenzijden zeer, maar het is uit te houden.

Ik wens je succes, Lorke! Wanneer kan je de uitslag verwachten?

Link to comment
Share on other sites

De PC opereert zowel in de Bergman kliniek als in het ziekenhuis. Voor mij was de keuze om in het ziekenhuis geopereerd te worden (dus dichter bij huis) wat makkelijker.

Ik draag nog geen bh. De bruine tape zit direct op mijn huid geplakt (geen beweging in te krijgen haha) Alleen over de tepels zitten gaasjes afgeplakt met een andere tape. Vind het wel een beetje eng, morgenochtend, als de tape eraf gaat.Ik zie dat het er best stevig op zit..het zal geen prettig gevoel zijn als ze dat eraf gaan trekken. (zou het over de gehechte huid heen zitten of zit daar ook nog iets overheen. Ik kan het niet voelen.

Ik heb al stiekum bij 1 tepel gekeken en aangeraakt..voel niks. (alsof de huid verdoofd is) Hopelijk mag ik morgen ook douchen, want dat mag nu niet met die tape.

Hoelang is het voor jou nu geleden, zoekatje?

Link to comment
Share on other sites

oooo spannend zeg voor morgen

ben heel benieuwd in jouw plaats :-)

wat goed zeg dat de pijn echt meevalt

en dat je vooral voelt als het teveel is

de tepels dat zou normaal zijn

de tepel is verplaats ,

en het duurt een rijdje voor zenuwen zich herstellen

dus gewoon geduld hebben

ikzelf wacht spannend af ,was vandaag heel ontgoocheld

dat er nog steeds geen brief in de bus zat/zit

van de adviserende geneesheer

is nu toch al van 1 februari bij hem

dus ik ben heel heel bang voor zen antwoord

Link to comment
Share on other sites

Hahaha ex collega :)...Altijd goed meis, hoor het wel :)

@ Lorke, Krijg je zelf de brief thuis van de adviserend geneesheer? In mijn geval had het ziekenhuis de goedkeuring eerder binnen dan ik. Ik had na 6 weken nog niets vernomen. Ben gaan nabellen en bleef dat er iets administratiefs fout gegaan was bij mijn zorgverzekering en ik dus helemaal niet op de hoogte gesteld werd omdat ze in eerste instantie de goedkeuring verkeerd verwerkt hadden. Een aantal dagen later viel de brief dus in de bus. Het kan een aantal weken duren voordat je antwoord krijgt, hebben ze je dat niet verteld? Als het je te lang duurt, gewoon ff informeren.

Link to comment
Share on other sites

Update: Dag 6

Vanmorgen terug naar de specialist voor controle en het verwijderen van de grote stukken tape. Na wat ruk en trekwerk (niet echt prettig maar ook niet pijnlijk) kwamen mn nieuwe formaat borsten dan tevoorschijn. Mn mannetje wilde er gelijk een foto van maken (dat hadden we zo afgesproken samen) maar ik was er zo van onderste boven dat ik het op dat moment niet wilde. De arts was zeer tevreden, manlief met een big smile, verpleegkundige zei ook dat het er mooi uit zag. Nieuwe pleisters op de hechtingen en over een week weer terug komen.

Ik ben in de bh gehesen die ik de komende 2 weken dag en nacht moet dragen. Daarna nog 3 weken alleen overdag. Eenmaal weer samen in de behandelkamer kwamen de tranen van opluchting ff..maar wilde niet zo de wachtkamer weer in wandelen. Slokje water en nieuwe afspraak gemaakt voor volgende week woensdag.

Thuis gekomen even bijkomen..en hup..naar boven...DOUCHEN!! Samen nog wat foto's gemaakt en mennnnnnnnnnn wat was die warme straal water heerlijk zeg! De tape had mijn huid toch behoorlijk geirriteerd en getracht wat lijmresten te verwijderen. Mezelf nog eens goed bewonderd in de spiegel en toen lekker aankleden. Heb ruimte over in m'n truitje haha.

Link to comment
Share on other sites

oooo wat leuk zeg!!!

ik kijk uit naar de dag dat het hier zo ver is

ooo man man man

in Belgie zit dat anders in elkaar

het is niet zeker dat je een goedkeuring krijgt

dat moet dus eerst voorgelegd worden

heel spannend afwachten voor me

ooo ben echt blij voor jou

ik denk dat er hier ook tranen zullen rollen hoor

maar als ik geen goedkeuring krijg

dan loop ik nog even met de pijn en ongemakken rond

ach we zien wel zeker ?

veel succes jij

groetjes x

Link to comment
Share on other sites

Hooi

gefeliciteerd met je bvkl

fijn dat het je is meegevallen

tja die tape verwijderen is geen pretje ( ik ging van mn stokje haha)

Mooi dat je man het er al goed uit vond zien

een goed herstel!!

Link to comment
Share on other sites

Fijn!.....Nooit geweten maar nu aan de lijve ondervonden..Gister gaf ik al aan dat de tape m'n huid irriteerde..Later op de dag werd ik " gek" van de jeuk..zat onder de rode bultjes en overal waar de bruine pleisters gezeten hadden, brandde mn huid. Er is een duidelijke rand te zien tot waar de tape gezeten heeft en een vriendin zei me zelfs..lijkt wel of je te lang in de zon gezeten hebt en verbrand bent.

Ziekenhuis gebeld..getracht de poli te spreken om te vragen wat ik hieraan zou kunnen doen omdat de bh niet uit mag..kwam wel vaker voor..gaat vanzelf wel over, was de mededeling van de dame van de afspraken balie (nadat zij de poli gesproken heeft..ik heb ze nieteens aan de lijn gehad!) Dit ga ik bij de volgende controle dus ook even vermelden!

Dan maar zelf googlen...allergische reactie op bruine pleisters! De lijm die hiervoor gebruikt wordt, schijnt voor veel mensen een allergische reactie op te roepen. Maar wat je eraan kan doen, kan ik nergens vinden. (zucht) Ik heb er een beetje soducreme opgesmeerd..prikte behoorlijk, maar vanmorgen was het al iets minder rood..heb kleine blaartjes en bultjes gevuld met viezigheid.

Misschien een tip voor anderen die nog geopereerd moeten worden..test je huid van te voren op bruine pleisters..want ik kan jullie vertellen...het is echt geen pretje!

Link to comment
Share on other sites

Oh jee, wat een gedoe. Dat hadden ze toch wel even beter mogen aanpakken die dames aan de telefoon :(

Ik had het zelf ook, een reactie op folie... maar ik had gelukkig bij de apotheek een andere soort kunnen kopen en deze werkte prima :35:

De sudocreme niet op je littekens smeren hè ;) Maar dat weet je vast wel.

Link to comment
Share on other sites

Ik kwam er pas achter toen het eraf gehaald werd. Het kriebelde wel al een beetje maar dacht eerder dat het kwam van de warmte enzo.

Haha, dank je voor je tip :) Ja weet het..smeer het alleen boven de borsten..daar is het het ergste namelijk. Moet zeggen dat de roodheid al ietsje minder is. Wel heel veel blaasjes met viezigheid en vocht. Op sommige plaatsen zitten gewoon soort van schaafwondjes die nu dicht zijn met een korstje.

Link to comment
Share on other sites

Brrr... Dan weet je vanaf nu als ze vragen ben je allergisch voor pleisters: JA.

Haha leuk dat jij en renee elkaar kennen, dat wordt een tietenonderonsje als jullie kofiie gaan drinken.

Nou dame, nog even een tijdje niet te veel doen, dan komt het vast weer goed.

Anma

Link to comment
Share on other sites

Hoi Anma,

Ja inderdaad. Ik vertelde het mijn moeder en zij heeft die allergie ook.

Hahahahah ja leuk he! Door haar ervaringen ging ik wat rustiger de operatie tegemoet. Het is fijn om uit " de praktijk" ervaringen te horen en tips te krijgen dan alleen van het ziekenhuis. Ik ben blij met mijn PC maar minder met de manier hoe de poli omgaat met de vragen die ik voor de OK had en ook nadat de bruine pleisters verwijderd waren.

En daarom ben ik ook blij met deze site..hier kan je ervaringen en tips van andere vinden die het ook hebben laten doen, waar ik veel aan heb.

Hoelang heeft het bij jou geduurd voordat je weer beugelbh's kon dragen?

Groetjes, Moos

Link to comment
Share on other sites

Volgens mij en dan moet ik even denken heb ik pas eind november mijn eerste gekocht. Er zat een chocolade lettertje in mijn tasje dus dat was net voor sinterklaas. Moest er erg aan wennen, zit toch anders, meer tegen je lijf aan ofzo. Dus dat was na ruim vijf maanden, maar zolang hoef je niet te wachten hoor. Ik heb het tot die tijd gedaan met beugelloze, dat zat lekkerder en mijn kliniekbhs trek ik nog steeds aan, dan lijkt het boeltje wat platter, hihi.

Groetjes anma

Link to comment
Share on other sites

Haha Anma, jij bent ook overal te vinden! :-P

Moos loopt nu in mijn kliniek bh rond. Ik ben echt blij dat die niet meer aan hoeft. Ik draag nu fulltime beugen bh's sinds paar weken, dus ben eigenlijk 3 maanden na de operatie beugen bh's gaan dragen.

Link to comment
Share on other sites

Haha, ik wandel wat af in die bvk topics.

Beugen bh is dat een speciale :45: :45: ... Grapje renee.... Maar zeg maar nee dan krijg je er twee... (Beugen dus... Of heb je de autocorrect aan...).

Goed weekend!

Xx

Link to comment
Share on other sites

Denk dat het toch een kwestie van uitproberen is wanneer je weer een beugelbh aan kunt. Is voor iedereen toch weer anders. Ik ben voorlopig toch aan de kliniekbh gekluisterd. Ik heb gister m'n lingerie la uitgemest..2 oude en versleten bh's richting prullebak..de andere bh's apart gelegd voor een andere vriendin die ze over wil nemen. Kwam er nog een paar tegen die eigenlijk te klein waren, maar als het mee zit passen die straks weer haha.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.