Jump to content

voor of achter borstspier?????


Guest gul
 Share

Recommended Posts

Hallo dames,

zoals eerder al geschreven te hebben wordt mijn zusje a.s maandag en ik de week daarop geopereerd door dr van Onselen.

Ons is aangeraden de siliconen boven de spier te nemen omdat we genoeg ruimte hadden maar mn zusje heeft vandaag van iemand gehoord dat als je voor de spier neemt jaren later verschuivingen kan plaatsvinden.

Heeft iemand advies of meer info hierover?

groet gul

Link to comment
Share on other sites

Verschuivingen ? In welke zin ?

Kort na een operatie kan dat wel als de pocket te groot is gemaakt of bij héél bruuske beweging wanneer de prothese nog niet helemaal ingekapselt was (daarom die 6 weken dag en nacht sportbh trouwens) .

Ik weet wel dat je na een aantal jaar last krijgt van de zwaartekracht en ze zullen zakken , mede een rede waarom ik voor dual plane (split pocket) koos , dan hangt de prothese bovenaan 'vast' onder de spier .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ja weet niet, wat ik hier het meest lees is dat het allemaal onder de borstspier is gedaan...en bij mij wordt het voor de borstspier gedaan en had net ergens gelezen dat je dan de implantaten zult zien zitten

weet niet wat ik wel of niet moet geloven....

Link to comment
Share on other sites

Geen zorgen maken meid .

Het feit dat ze bij jou op de spier kunnen wil zeggen dat er genoeg borst- klier- en vetweefsel is om de randen te bedekken .

Op dat gebied moet je je chirurg vertrouwen hoor .

Er zijn er trouwens ook veel die ze op de spier krijgen en ik heb al veel mooie rezultaten gezien .

Wees blij , het herstel zal minder zwaar en korter zijn .

Niet panikeren : doet iedereen wel over iets zo vlak voor een bv < heftig hé :38:

Link to comment
Share on other sites

Hi,

Ja, B-cupje heeft gelijk. De reden waarom ze er bij mij achter zitten, is omdat ik zelf bijna geen borstweefsel had en je anders de siliconen kunt zien zitten. Ben blij dat Van Onselen die keus heeft gemaakt. Dus denk niet dat je ongerust moet zijn, hij weet wat hij doet :)

Wat krijg je precies? Hoeveel cc, anatomisch of rond? Weet je dat?

Link to comment
Share on other sites

Ik ben zelf van mening dat als het enigszins kan, voor de borstspier voor mij het beste zou zijn. Paar pluspunten zijn natuurlijker meebewegen van borsten, het herstel en het sneller eigen voelen van de borsten. Gevoelsmatig heeft het sterk mijn voorkeur. Ik ben niet zo'n specialist dat ik aan de hand van een foto kan zien waar de plaatsing is, en dat onder de spier of dual plane ook vaak heel goed lukt.

Dames, kunnen jullie ahv foto's 100 of 95% zeker zeggen waar de plaatsing heeft plaatsgevonden? En wat is dan precies het verschil? Het ligt ook vaak aan de pc, sommigen opereren vnl voor de spier en anderen alleen achter de spier, en ieder heeft daar zijn eigen theorie over.

Link to comment
Share on other sites

Hey Kaat,

Ik kan het zelf wel bijna altijd zien aan de hand van foto's of de prothese op of onder spier is geplaatst. Maar het is lastiger uit te leggen. Je moet het zelf gaan zien... Weet je, probeer is te googlen op 'Breast augmentation photo's before and after". In Amerika hebben ze talloze sites, waar je veel foto's kunt kijken. Ook de verschillende methodes laten ze goed zien. Ook dual plane is een methode die staads meer wordt uitgevoerd daar.

http://www.loveyourlook.com/Breast-Augment...tation-101.aspx

http://www.loveyourlook.com/Before-After/b...y=19&page=2

te veel om je op te sturen. In het begin van mijn recovery zat ik op iedere site...

Groetjes, Pat

Link to comment
Share on other sites

ik heb die breast augmentation sites bekeken tot ik er scheel van zag :wacko:

mss is mijn engels niet zo goed :) volgens mij was het grootste gedeelte daar achter de spier, oftewel subpectoral (of is dat 'boven'?)

serieus, ik zie het niet, of weet niet waaraan ik het kan zien.

kun jij het uitleggen (of iemand anders)

Link to comment
Share on other sites

ben al paar minuten aan het kijken, kom alleen submuscular tegen tot nu toe

laatste plaatje wil ik jullie dan niet onthouden B)

tis natuurlijk erg persoonlijk, grootte, vorm etc. en in de VS is de tendens nou eenmaal meer en groter dan in ons kikkerlandje

vind bovenstaand voorbeeld dus gewoon te groot, te onnatuurlijk en gewoon lelijk, is ook onder de spier, terwijl je duidelijk ziet dat er implantaten inzitten.

Link to comment
Share on other sites

Voor de spier , achter de spier : beide een rondere vorm of het moest zijn dat er een anatomische prothese werd gebruikt .

Dual plane , split pocket of half onder de spier (=hetzelfde) geeft het natuurlijkste rezultaat* en is een 'nieuwere' (wordt al jaren gedaan hoor) maar ook een ingewikeldere plaatsing als op (gemakkelijkst) of onder . Daarom zijn er chirurgen die deze plaatsing gewoon n iet doen , je moet er wat meer ervaring en kennis voor hebben .

*qua vorm (druppelvorm) , beweeglijkheid en aanvoelen (omdat het de pluspunten van op en onder de spier combineerd) .

Maar goed , niet enkel de plaatsing bepaald het zicht hoor : je hebt verschillende vormen , profielen en vullingen natuurlijk ...

Link to comment
Share on other sites

hoi patries

die foto is resultaat van vergroting onder de spier, daarom heb ik deze ook uitgekozen als voorbeeld, je ziet wel de implantaten zitten

@B-cupje: met al die verschillende vormen en implantaten... denk jij wel dat jij het in de meeste gevallen goed zou kunnen raden, dwz voor, achter of dual plane?

we zouden eigenlijk een soort van quiz moeten opzetten ;)

Link to comment
Share on other sites

Hey Gul,

Ik heb ze ook voor de spier, ik had genoeg borstweefsel.

En je ziet bij mij geen randen, ik voel ze bijna niet eens.

Ook vallen ze gewoon mooi zo.

Tevens geloof ik niet dat een hoop artsen het zo doen omdat het makkelijk is, maar als jij gewoon een goeie PC hebt deze goed kijkt naar wat je nu hebt, en daar een advies over geeft.

Dus ga er maar vanuit dat ze echt weten wat ze doen!

O, en wat spannend nog een weekje! Jammer dat je niet gelijk met je zus kon.

Link to comment
Share on other sites

Hey Kaat ,

ik ga niet beweren dat ik ze allemaal juist raad maar hoop op de helft :)

Die op de spier haal ik er meestal wel uit , vind ik het minst natuurlijk (echt rond , zeker met hoog profiel) MAAR dat wil niet zeggen dat het niet mooi is hoor . Ik heb al veel foto's gezien met een mooi rezultaat 'op' de spier .

De foto die je zelf postte maakt duidelijk dat eronder niet altijd het mooiste rezultaat geeft .

Iedere borst is anders . De één kan het hebben (erop) , de ander niet .

Als je al een degelijke basis had (wat meer dan een klein A-tje bvb) kan het alleen maar mooi blijven , enkel groter :38:

Er zijn er trouwens die 'mijn' dual plane ook niet mooi vinden , iemand zei eens 'wat een platte pannekoeken' :D , tja smaken verschillen hé :106: . Gelukkig maar .

Link to comment
Share on other sites

Ik ben zelf van mening dat als het enigszins kan, voor de borstspier voor mij het beste zou zijn. Paar pluspunten zijn natuurlijker meebewegen van borsten, het herstel en het sneller eigen voelen van de borsten. Gevoelsmatig heeft het sterk mijn voorkeur.

Hey Kaat,

Ik snap dat je heel lang heb nagedacht over alles en dat je ook heel veel gelezen hebt. Maar hoe kun je zo overtuigd zijn dat voor de spier het beste voor je zou zijn? Wat als je arts nou zou zeggen van 'nee, achter de spier is beter voor je'. Als ik kijk naar mijn eigen boobs, vind ik dat ze al behoorlijk meedoen met de rest van mijn lijf, mijn operatie duurde iets van een half uur en mijn herstel ging ontzettend snel, ze zijn ook nog eens mooi van vorm en helemaal niet nep ofzo.

Ik lees van veel vrouwen hier opmerkingen als 'achter de spier doet veel meer pijn en je herstel duurt ook veel langer' terwijl de meeste pas 1x een BV hebben gehad, en dan ook nog niet eens erachter. Ik snap niet hoe die mening er dan komt als je geen vergelijking hebt. Ikzelf heb nergens last van gehad en een paar andere vrouwen ook niet lees ik zo.

Zijn die dingen, die achteraf dus 100% mee kunnen vallen, echt zo belangrijk geweest in je keuze? Ik ben er namelijk juist van overtuigd dat wij er juist geen kaas van hebben gegeten met dat kleine beetje info wat wij van internet plukken. Een chrirug weet toch juist veel beter wat goed voor ons is? Ik heb ook een klein beetje verstand van auto's, maar om nou een monteur te zeggen wat hij aan mijn auto moet doen... ;)

Bedoel helemaal niets verkeerds met mijn reactie hoor :116: ik ben alleen erg benieuwd of een aantal meningen van anderen jou het gevoel geven dat voor de spier beter is/zou zijn voor je. Volgens mij kijkt een arts juist naar je bovenlichaam en maakt aan de hand van een aantal punten de keus wat beter bij je lichaam past. En niet kijkend naar de herstelprocedure. Die duurt niet voor niets bij ons allemaal gemiddeld 6 weken.

Liefs,

Excella

:116:

Link to comment
Share on other sites

@ B-cupje: maw, jij vindt met name de ronde voor de spier niet mooi? grappig dat van die platte pannenkoeken (hopelijk was je niet gekwetst) ik noemde mijn protheses ook al eerder pannenkoeken :) plat en groot. ik vraag me nu ineens af of ik jouw foto's gezien heb, ik dacht nl. van wel, maar dat zijn allerminst platte pannenkoeken!

onder de spier lijkt altijd wat meer, hoe zal ik het zeggen? afgerond, gemodelleerd?

Link to comment
Share on other sites

hoi excella,

mijn allereerste consult heeft mij gekleurd tav mijn voorkeur. (eerste pc wilde op de spier en heeft daar uitleg over gegeven, als ik grotere protheses wilde dan hij had aangegeven dan raadde hij zijn concollega aan in dezelfde kliniek voor een dual plane operatie).

Ik zeg dus niet zomaar dat dat het beste voor mij zou zijn, dat weet ik nl. niet. Dat weet je nooit zeker, tenzij je beide mogelijkheden hebt ondergaan, en dan is het nog slechts een persoonlijk iets.

Ik zeg al eerlijk dat ik niet uit resultaten kan af zien wat onder en wat op de spier is, onder de spier is m.i. vaak even mooi als op of omgekeerd :41:, en toch sprong ik een gat in de lucht bij mijn laatste consult waar de pc ineens veel meer adviseerde en dat 'kon allemaal' bovenop de spier, zonder problemen. het menselijke brein is nou eenmaal complex en ondoorgrondelijk, ik kan dus alleen maar toegeven dat tijdens mijn eerste consult (daarvoor wist ik helemaal niets van vergrotingen, na 1e consult slechts een beetje meer) ik voorkeur heb gekregen voor bovenop.

Een chirurg zou inderdaad moeten weten wat goed voor ons is, maar hoe verklaar je daarmee immense verschillen? de een zegt zus en de ander wijkt er rigoureus van af! Er zijn dus meerdere routes naar Rome.

groetjes

Kaat

Link to comment
Share on other sites

tja..ik denk dat jullie gelijk hebben wat betreft dat de arts weet wat hij doet...ik ga gewoon ervoor en gaat er vanuit dat het allemaal goed komt.

En Ben blij dat iemand hier ook voor de spier heeft zoals Beertje 0123, mijn enige angst was dat de randen zichtbaar zou zijn maar dat is dan niet het geval.

Ik krijg 340 cc, heb nu 70 b en dan wordt het een grote c werd het me verteld.

Nog 1 nachtje slapen dan wordt mijn zusje geopereerd, dus ben morgenavond gelijk bij haar op de stoep...ben benieuwd..

Zij krijgt mn ma 2 weken als nanny maar daarna zou het zelf moeten doen, zij zal het moeilijker krijgen als ik want ze heeft 2 kleintjes die constant haar aandacht willen.

o ja ik moet ook nog foto's maken van mn boobs..

liefs van mij en zeker bedankt voor jullie reacties

Link to comment
Share on other sites

Hey meis,

Ik denk dat je wel rekening moet houden met een grote C ja. Bij mij is het zelfs een D geworden :D Maar je zult zien, straks ben je superblij mee... het had me niet uitgemaakt als het nog iets groter was geweest :blush: maar volgens Van Onselen zou bij mij groter niet mooier zijn geweest. Wel fijn dat ie zo eerlijk was om dat te zeggen.

Spannend voor je zusje!! En ook voor jou... dan is het ook voor jou bjina zo ver he? Maarem... zij gaat ook naar Bocholt of.....?

Link to comment
Share on other sites

Hey Excella,

ja zij gaat ook naar Bocholt en wordt om 13.00 uur geholpen..dus ik rij morgen na mn werk met mn ma gelijk daarheen

spannend...

die van jou waren zeker mooi geworden op de foto's te zien en hopen dat wij ook nog tevreden zijn

Link to comment
Share on other sites

ja dank je, heb het doorgegeven..

ze had net een spontane huibui maar dat komt omdat ze bang is dat ze niet meer wakker zal worden...gossie...het komt allemaal goed hoop ik

Link to comment
Share on other sites

 Share×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.