Jump to content

Adies147 : 29 oktober 2009 : Dr.de Blécourt : Bergman kliniek


Recommended Posts

Hey ik zal me even voorstellen ik ben een 27 jarige Amsterdamse en denk al 12 jaar over een borstverkleining. 10 jaar geleden was ik te jong, en op mijn 25e vond ik het toch weer zonde. Maar nu 2 jaar later ben ik klaar met de zware ballast en wil ik een verkleining laten doen. Ik heb nu 75F en streef naar een goede C of kleine D cup.

Volgende week heb ik 2 kennismakingsafspraken gepland met dr Tan (Jan van Goyen kliniek) en dr Lapid (AMC) en in september heb ik ook een afspraak gepland met dr Blecourt (Bergman Kliniek).

Ik deel graag mijn ervaringen en hoop hier veel informatie op te doen en evt te verlenen!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 280
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Setteh

Hey hey,

Wat goed dat je nu eindelijk de stap gaat zitten. Je zult zien, zodra het achter de rug is baal je dat je het niet eerder hebt laten doen ;).

Mijn eerste consult was ook bij een dr. Tan, maar dan een andere dan die van jou.. Ik ben uiteindelijk in de Bergmankliniek geholpen door dr. Laban. Hij is gespecialiseerd in de sleutelgatmethode en die vind ik zelf net iets relaxter. De bergmankliniek is helemaal super, dus als je vragen hebt....

Groetjes!

Link to comment
Share on other sites

Dankje voor je reactie, ik heb zoo lang nagedacht hierover en ik heb op zich geen 'lelijke' zeg maar ze hangen niet eens heel erg of zoiets. En heb ook geen 'huge' tepelhof. Het heeft de beslissing wel moeilijk gemaakt ik ben ook erg bang dat ik het resultaat niet mooi zal vinden. Maargoed als ik de voordelen ervan op een rij zet.. weet ik het zeker. Het went hoe je je lichaam aanpast, en als je er over nadenkt wat je allemaal doet om ze bijv. te verbergen zonder dat je het door hebt.

Na al die tijd weet ik zeker dat ik een goede beslissing heb genomen!

Ik denk ook wel dat ik uiteindelijk bij de Bergman kliniek de operatie laat doen. Maar wilde me toch goed orienteren en van meerdere hun advies horen! Ik zal iedereen op de hoogte houden in elk geval.

Groetjes!

Link to comment
Share on other sites

Hi Ladies,

Nou ik heb vanmiddag de eerste afspraak met dr KH Tan in de Jan van Goyen kliniek gehad. Op zich prima man die zijn vak zeker verstaat, maar als je graag wil dat je chirurg persoonlijk erg betrokken is, moet je niet bij hem zijn. Daarna moest ik een kort gesprekje met een verpleegster anasthesie om te kijken of ik wel operatie capabel was zeg maar (ivm ziektes of allergien en dergelijke), maar ik ben gewoon gezond dus dat was geen probleem, zij was erg aardig en legde het hele proces uit tot en met het tijdstip dat je weer naar huis zou gaan na de operatie.

Dr Tan gaf vrij direct aan de ankermethode te willen gebruiken, ik hoopte zelf eigenlijk op de sleutelgatmethode ivm zo min mogelijk littekens. Als mijn verzekering het goed keurt kan ik eind sept al onder het mes. Maargoed ik heb nog 2 afspraken te gaan voor ik mijn keuze ga maken welke PC mijn boobjob mag doen ;) dus september zal het niet worden.

Vrijdag heb ik een gesprek met dr. Lapid van het AMC ziekenhuis, ben benieuwd wat die zegt!

Link to comment
Share on other sites

Guest mariannev

Hoi Adies,

Leuk om even te lezen hoe het is geweest met je eerste gesprek.

Goed dat je zoveel verschillende gesprekken aangaat kan je goed aanvoelen waar je je het prettigst bij voelt.

O'ja even als opmerking volgens mij doet Dr. Blecourt ook alleen de ankermethode.

Als je het liefst de sleutelgatmethode wilt dan zul je bij de Bergmankliniek volgens mij alleen bij Dr. Laban terecht kunnen.

Groetjes,

Marianne

Link to comment
Share on other sites

Hi Marianne, dankje voor de tip! Ik zal er zeker rekening mee houden. Maar ik geloof dat ik waarschijnlijk ook alleen voor anker in aanmerking kom. Omdat het anders te weinig gaat schelen. Maargoed ik wacht het weer even af. Word er nu wel een beetje ongeduldig van ;)

Groetjes!

Link to comment
Share on other sites

Nou vrijdag gesprek bij het AMC (ziekenhuis) gehad. Begon al anders dan ik had gedacht want ik zou een afspraak met dr. Lapid hebben, maar werd opgehaald door dr. Van der Pot (aio). Dat was op zich al een beetje jammer. Ik wil liever geen Arts In Opleiding die mij gaat vertellen dat ik inderdaad een beetje te zware borsten heb. Maargoed, ik moest het wel een kans geven van mezelf. Het gesprek was best goed en hij kon de sleutelgat methode adviseren omdat ik niet heel laag hangende tepels heb. (weer anders dus dan wat de PC maandag zei) Toen kwam wat voor mij de doorslag gaf: hij zei: "Maar de dienstdoende arts zal op de dag zelf bepalen wat hij zal toepassen." Dus ze weten op de dag van de operatie ten eerste pas wie mij gaat opereren en ten tweede kiezen ze op dat moment welke methode hij/zij gaat gebruiken omdat elke PC anders werkt. Toen ik dat hoorde wist ik eigenlijk genoeg om te weten dat ik mijn bvk niet hier laat doen. Veel te vrijblijvend. Veel te onpersoonlijk. Maargoed op zich wel bijzonder dat ik een andere 'diagnose' kreeg dan bij de eerste PC die ik sprak. Dus ben wel erg benieuwd wat de 3e gaat zeggen. Helaas duurt dat nog even.. en moet ik weer enorm geduld hebben!

Nou tot snel, groetjes! Adies147

Link to comment
Share on other sites

Guest Sophie

Nou dat is inderdaad niet echt de manier zo. Ik zou denkik ook al meteen afhaken.

Gelukkig heb je nog een gesprek staan. Wel jammer dat je nog een maand moet wachten :139:

Maar.... goed werk heeft tijd nodig zeggen ze.

Succes met wachten meid!

Sophie

Link to comment
Share on other sites

Zo wat mij nu weer overkomt! Mijn vriendin geeft wakeboardles (soort van snowboarden maar dan op t water achter een boot) in Loosdrecht, en ze is in juli in de Bergman kliniek geopereerd aan haar knie. Dus ze geeft gisterenavond les aan 2 jongetjes en hun vader zit ook in de boot. Ze kletsen wat en op een gegeven moment heeft zij het over haar operatie in de Bergman kliniek, waarop de vader van de jongetjes zegt dat hij er ook werkt als plastisch chirurg! Mijn vriendin kon het al bijna niet geloven en vroeg hoe hij dan heette: bleek het Adriaan de Blecourt te zijn waar ik over een paar weken een afspraak mee heb. Te grappig dus ze vertelde meteen dat ik langs zou komen de 17e en dat was toch wel een heel grappig toeval!

Link to comment
Share on other sites

Guest mariannev

Hoi Adies,

Wat grappig zeg dat je vriendin de PC van de Bergmankliniek tegen kwam. Enorm Balen voor Annca , maar leuk voor zijn zoontjes ;)

Maar wat een rare gewoonte in het AMC dat je pas op het laatste moment weet wie je opereert en dat je dan maar moet afwachten waar je littekens zitten zogezegd. Ik zou daar dan ook niet geopereerd willen worden. Je wil toch weten wie je opereert.

Mijn onderbuik gevoel zegt dat het de Bergman kliniek word, maar we wachten af :D

Wat ik me eigenlijk afvroeg heb jij nu al een goedkeuring van de verzekering?

Want meestal verstuurd de PC de aanvraag.

groetjes,

Marianne

Link to comment
Share on other sites

Hi Marianne,

Heb nog geen brief in de bus gekregen nee. De PC van de Jan van Goyen kliniek heeft de aanvraag wel al gedaan. Heb vorige week contact gehad met mijn verzekering omdat ik even wilde weten wat ze doen als ze 3 aanvragen binnen krijgen. Ook zo leuk want als ze er drie binnen krijgen geven ze maar voor 1 toestemming! Dus ik moet als ik bij de Bergman geweest ben even met ze bellen en dan mijn voorkeur aangeven (daarna beslis ik bij wie ik de bvk wil laten doen). Dan pas kunnen ze de goedkeuring verlenen. Had ook meteen gevraagd hoeveel kans ik had op dat ik goedkeuring zou krijgen en toen checkte ze of ze in elk geval een contract hadden met de instellingen (en dat was bij alle 3 het geval). En of ze ook voor bvk contracten hadden, dat was dus zo en dat stelde me wel gerust. Dus medisch gezien voldoe ik (bmi van 23,7) en contractueel klopt het ook allemaal. T is een kwestie van afwachten nog steeds..

Ja echt te toevallig he van dr Blecourt. Mijn onderbuik zegt ook een btje dat ik waarschijnlijk net als jij naar de Bergman kliniek ga! We'll see!

Link to comment
Share on other sites

Guest tasja67

Heey hallo,

Zelf ben ik geopereerd door de Blecourt en ik ben zeer tevreden.

Een duidelijke man met zijn hart op de goede plaats.. mijn Boobs zijn echt prachtig geworden...:)

Succes met het gesprek maar als ik mocht kiezen dan wist ik het wel :)

Groetjes Tas

Link to comment
Share on other sites

Hi Ladies,

Ik denk al dik 10 jaar na over een bvk. En de enige reden waarom ik het niet durf is omdat ik zo bang ben dat het niet mooi wordt. Inmiddels heb ik de knoop door gehakt omdat ik denk dat er meer voordelen aan zijn dan nadelen en laat ik de 'look' voor wat het is.

Zijn er ook dames die na hun verkleining niet blij waren met het resultaat? Of dat het verschil weinig merkbaar was? Of dat je er onzekerder door bent geworden? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties!

Groet, Adies147

Link to comment
Share on other sites

Guest Annemieke

Hihi, zeker weten dat ze goede business doen :P. Het is een komen en gaan van mensen. Je kijkt je ogen uit als je daar in de wachtkamer zit. Er komen echt aparte mensen en natuurlijk veel gooische vrouwen ;).

Link to comment
Share on other sites

Guest Setteh

De uitslaapkamer bij de Bergman is ook heel apart. Daar liggen (tenminste was bij mij zo) van die poppetjes die naar algehele perfectie streven en daar alles voor over hebben. Maar, mijn onderbuikgevoel zegt ook dat het de Bergman kliniek wordt ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest Daantje87

Vooral in het begin was ik erg ontevreden en ongelukkig, maar dit had alles te maken met de pijn en het feit dat de littekens nog vuurrood waren en ik onder de paarse plekken zat enzo.. Nu ben ik er dolgelukkig mee!

Ik denk dat als ik weinig verschil zou merken, zoals bij Blokkendoos, dat ik misschien ook nog een 2e operatie zou kunnen overwegen.....

Link to comment
Share on other sites

Hey Ladies,

Kom net terug van een heerlijk weekendje Parijs, en er ligt een goedkeuring van mijn verzekering op de mat. Dus die is binnen! Jeah, geeft een goed gevoel. Nu op naar de Bergman kliniek.. pff is t al 17 september?

Groetjes! Adies147

Link to comment
Share on other sites

Hoi Adies,

Ik heb net als jij heel lang getwijfeld en uiteindelijk dus de stap gezet om naar de huisarts te gaan. Ik wil ook van de lasten af, maar wil ook dat het er mooi uit komt te zien.

Dat is toch niet teveel gevraagd?

Naar welke vestiging ga jij? Weet jij toevallig of iedere PC een vaste locatie heeft, of zijn ze de ene dag op de ene locatie en de andere dag weer op een andere?

Ik weet nl. niet zo goed welke vestiging ik moet bellen. Wat betreft de afstand is Den Haag het meest logische, maar ik heb het idee dat daar alleen het personeel van het voormalige Schoemacher zit.

Wel spannend allemaal he?

Voor jou is het waarschijnlijk nog 1,5 week wachten en dan neem je na jaren een hele belangrijke beslissing. Ik hou je berichtjes zeker in de gaten, ben erg benieuwd.

groetjes Simone

Link to comment
Share on other sites

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.