Jump to content

Chady: 11 juli 2012: Dr. Smulders: ZGT Almelo: Almelo


Recommended Posts

hoi,

ik ben Monique, 29 jaar en moeder van 2 kinderen.

wegens een auto imuunziekte niet werkzaam en dus lekker thuis bij de kinderen.

Op 11 Juli j.l. heb ik een borstverkleining gehad. Na de operatie helaas complicatie's gekregen en nog wel een poosje onderweg met herstel.

Groetjes Monique

Link to comment
Share on other sites

Hallo Monique,

Jammer om te lezen dat je complicaties heb gekregen....is dat door mede door je ziekte of heeft het een andere oorzaak?

Heel veel sterkte met alles......ik hoop dat het goed gaat komen.

En dat die smile ook heel gauw op je gezicht komt......

Groetjes Cajo

Link to comment
Share on other sites

thnx dames voor jullie warme welkom.

Cajo of dat door mijn ziekte is gekomen, tja dat is de vraag.

ikzelf en thuiszorg denken dat dat zeker een rol speelt, het ziekenhuis daarin tegen is er zeker van dat dat er niets mee te maken heeft.

Met de smile op mijn gezicht zit het wel goed hoor, ondanks alle tegenslagen, zie ik wel de positieve kant van de bvk in.

ben de klachten die ik had voor de operatie allemaal kwijt, en ze zijn zo mooi van formaat en zo stevig, dat ik er zelf ondanks dat er immens grote gaten zijn toch heel erg trots op ben.

Link to comment
Share on other sites

ik had geprobeert hier een verhaal te schrijven, maar wegens problemen met mijn pc, even een stukje van een ander forum geknipt.

inmiddels ben ik al een paar daagjes thuis. en de operatie is goed verlopen. helaas is daarna niet alles helemaal goed gegaan.

donderdags is het verband eraf gehaald en bleek de ene tepel helemaal blauw te zijn, dit was/is volgens de verpleegkundige een blauwe plek. ok kan. maar s'avonds vertrouwde is het niet, en heb haar nog eens laten kijken. zei wist het ook niet goed, dus nog een vrouw erbij ook kijken en die leek het beter de plastisch chirurg te laten kijken. daar kwam s'avonds een plastisch chirurg aan uit enschede, die scheen dienst te hebben. deze man keek ernaar en zei dat het 2 kanten op kon gaan... of de doorbloeding zou nog op gang komen of de tepel zou afsterven.

de volgende dag mocht ik naar huis maar de plastisch chirurg zou die dag nog komen, dus daar moest ik op wachten. aangezien mijn man erbij wou zijn, had ik de verpleging gevraagd hoe laat ze ongeveer kwam. niet veel later kwam ze terug, nee ze werkt vandaag in hengelo dus ze komt vandaag niet. en vervolgens mocht ik naar huis... beetje raar vond ik het wel dat ik niet eens verder gezien hoefde te worden en dat ik mijn eigen pc na de operatie niet gezien heb.

de afspraak die ik meekreeg staat voor 26 juli, al vind ik dat wat lang aangezien ik ook met die blauwe tepel zit.

vanaf dat ik thuis gekomen ben, ging het met de pijn steeds minder goed, ik kreeg meer en meer pijn en kon zondag alleen nog maar op bed liggen. toen heb ik de huisartsenpost maar gebeld en daar verhaal uitgelegd, helaas kon deze vrouw er zelf niet mee aangezien ik nog niet zo lang uit het ziekenhuis was, dus moest ze overleggen met spoedeissende hulp en die had weer overleg met dienstdoende pc. er werd besloten dat ik diclofenac kreeg en maandag direct moest bellen met de poli pc, om die dag nog een afspraak te hebben met een pc.

dus maandag morgen 8 uur ik aan de telefoon, tja ja helaas is er maar 1 pc op het moment, die bleek ok te hebben dus dat werd niks. ik moest maar naar hengelo bellen. daarheen gebeld en daar kon ik terecht, niet bij een pc, maar bij een gespecialiseerde verpleegkundige.

zij heeft gisteren de wonden bekeken en de tepel is een klein stukje afgestorven en voor de rest van de tepel, hopen dat de doorbloeding doorzet. wonden zagen er goed uit op zich, maar de rand rond de blauwe tepel zag er rood en geirriteerd uit, dus daar heb ik nu antobiotica voor gekregen, en ik moet donderdag opnieuw heen. zij wil het wel graag in de gaten houden. heb haar ook gevraagd of dat normal gang van zaken is dat als iemand een blauwe tepel heeft die misschien wel af gaat sterven, gewoon 2 weken na ontslag datum een afspraak krijgt.

wat ik eruit begreep was het iets wat wel vaker zo gedaan werd, en dat ze er vanuit gaan dat als de patient er last van krijgt of het niet vertrouwd ze wel belt..

inmiddels zijn we een

Link to comment
Share on other sites

Hoi Chady,

Gefeliciteerd met je borstverkleining :35: Jammer dat er toch wat ellende tegenover staat :(

Wilde je littekens niet dichtgaan, of wat waren de complicaties?

Zijn de wonden nu dicht?

Groetjes Piepke

Link to comment
Share on other sites

Piepka, de complicatie's zijn kleine gaatjes bij het 3 landen punt onderaan de borst aan beide zijden. rechterkant is uitgescheurd tot een wond van +- 6cm breed, 3 cm hoog en ongeveer 4 cm diep, dit begint nu langzaam aan kleiner te worden, maar dan praten we nog niet over cm die weg zijn.

Linkerkant is uitgescheurd tot een wond van +- 4 cm breed, 3/4 cm hoog en 2/3 cm diep.

beide voorzien van de nodige vetnecrose wat inmiddels al vele malen minder is dan voordat thuiszorg kwam, maar de verpleegkundige van het ziekenhuis heeft het 2 weken zo laten gaan, met dus nog meer necrose...

en verder had ik tepel necrose, en dus heb ik na 4 weken de tepel+ tepelhof laten verwijderen.

wonden zijn nu nog open... helaas, en dat zal ook nog wel wat maanden in beslag gaan nemen voordat dat dicht is.

Link to comment
Share on other sites

aantal weken verder. is miijn tepel+ tepelhof eraf gehaald wegens tepel necrose.

zijn de wonden uitgegroeid tot wonden van +- 6 cm breed 3 cm hoog en 3 cm diep, met necrose. gelukkig is de necrose al vele malen minder dan het was, maar nog niet alles is weg.

ik ben van een G cup, naar een C cup gegaan.

sorry wegens problemen met de pc sloeg hij vast en kon ik niet meer typen en daarom deze korte aanvulling

Link to comment
Share on other sites

tietenpietje, zo zit ik ook wel in elkaar om gewoon de positieve kant te blijven zien. Kan er wel boos om zijn of wat dan ook, maar daar lost het probleem niet mee op. en tuurlijk had ik ook liever gezien dat alles in 1 keer goed was gegaan...

Link to comment
Share on other sites

chady,

daarom wilde ik je dat complimentje ook geven dat je toch positief bent ondanks deze complicatie! :116:

En wat je zegt, boos worden helpt niet, misschien dat je door die boosheid wel vertraging krijgt in het genezingsproces (is misschien ook weer ouderwets van me gedacht ;) )

maar nogmaals... super van je! :59: :59:

en ik duim voor je dat de complicaties snel zullen genezen en dat jij over enige tijd hier kan schrijven dat ze dicht zijn!!! :35: :35:

Link to comment
Share on other sites

Hoi shady,

Moet je nog eens onder het mes? Ik vroeg t me af omdat je datum in september staat?

Wat n naar verhaal! Sterkte met de genezing!

Geduld zal hier ook weer aan de orde zijn!

Groetjes anma

Link to comment
Share on other sites

Hoi Chady

Mijn god, wat een verhaal zeg!! Lijkt me dat je toch een dikke vette klacht kunt indienen. Dit is toch geen manier om met patienten om te gaan? Je twee weken laten wachten, zodat alles lekker kan necrotiseren????? :107: Ongelooflijk!!

Ik begrijp wel dat je blij bent dat je je verkleining nu hebt, maar misschien ook handig om toch nog eens een en ander goed te bespreken?? Dit is natuurlijk niet de bedoeling en had ook niet nodig geweest!

Heel veel succes en verder een goed herstel gewenst!

xx BB

ps: bedoel je: 11-6-2012? Als dat zo is, wil ik het wel voor je veranderen, let me know :)

Link to comment
Share on other sites

uhmz... operatie was 11 juli... oeps.

maar die kolacht komt ook nog wel, dit is alleen over hoe het na de operatie ging.

de plastisch chirurg waar ik intake mee had in januari, ging in mei met pensioen. daar was de informatie achteraf nogal karig.

zo is me nooit verteld dat ik gezien mijn hoge BMI meer kans had op vetnecrose en is mij ook nooit verteld dat ik 6 weken van te voren had moeten stoppen met roken. dit kreeg ik pas 2 weken NA de operatie te horen, maar ja dan is het leed al geschied.

de verpleegkundige... tja ik sta nu nog onder behandeling van haar, met gelukkig erg goede zorg van thuiszorg, en zo ben je wel iets weerbaarder.

ik heb namelijk moeten lezen op de papieren aan thuiszorg dat er sprake was van necrose. ze had het wel over dood weefsel, maar dat was maar minimaal volgens haar.

de tepel heeft de plastische chirurg na 2 weken bekeken en die zei toen letterlijk: nee die tepel maak ik me geen zorgen over, dat is een ingdroogde korst, daar groeit nieuw vel onder en dan valt de korst er vanzelf af. het gat onder de rechterborst baarde haar meer zorgen, terwijl daar wel heel wat necrose nog inzat, maar we daar al best mee op de goede weg waren. de week na de afspraak met de plastisch chirurg, heb ik zelf gezegd dat het weefsel dood was, de tepelhof stond los van daar waar het hoorde te zitten en er lag een soort van grijs cakebeslag achter. dit kon zelfs een leek zien dat het niet goed was. heb toen gezegd: als je denkt dat dit nog goed kan komen, wil ik dat je er NU iets aan doet zodat het met 2 dagen iets beter gaat. denk je net als ik dat het dood is dan heb ik liever dat je het eraf haalt, want ik wil niet nog eens weken toekijken hoe mijn tepel/ hof steeds verder loslaat tot ik hem straks een keer in de hand heb. Daarna hebben ze hem eraf gehaald gewoon zo ff in dat kleine kamrtje zonder verdoving en hoppa. nu deed het geen pijn, maar ik lag peentjes te zweten kan ik je vertellen.

Link to comment
Share on other sites

anma, het ziekenhuis praat nu al wel over het verwijderen van littekenweefsel, maar heb ze gezegd dat ik eerst wilde wachten tot de wond dicht zat omdat er anders weinig littekenweefsel te verwijderen viel.

ook praten ze over een tepel reconstructie, maar ook daar ben ik nog niet over uit, wil eerst dat alles dicht zit en dan kijk ik wel of ik er last van heb, en wat ik ermee wil doen.

Link to comment
Share on other sites

*** Wat een vreselijk verhaal Chady... Ik snap dat je blij bent dat je van t zware gewicht van je borsten af bent, maar wat een lijdensweg heb je gehad (en nog). Dat ze je gewoonweg maar aan je lot hebben overgelaten, onvergeeflijk vind ik dat. Je bent echt maar een nummer geweest, hier zit geen menselijk gevoel bij hoe ik dit zo lees. Was in een ziekenhuis gebeurt he? Ik vind t echt heel erg voor je, en duim dat het allemaal snel gaat genezen! En als alles dicht is en je bent wat verder kan je altijd kijken wat er gereconstrueerd kan worden, maar kan me voorstellen dat je daar nu nog niet zo op zit te wachten.

Sterkte ermee!

Groetjes van Ingrid.

Link to comment
Share on other sites

daar heb je het precies goed ingrid, doordat ze mij nergens echt over informeren, hun behandeling door drukken ( bv eusol in de wonden tegen necrose, op goed doorbloedde, gezonde weefsel niet menselijk om mee te behandelen)

daardoor heb ik nu meer vertrouwen in thuiszorg, die overleg, aangeeft wat ze zien, en hoe het hun het beste lijkt om te behandelen. maar bevenal in overleg met mij... ziekenhuis overlegt niks, voor ik het weet staat er weer een schaar in mijn dode weefsel en knippen ze weer eens in het gezonde weefsel. elke keer als ik heen moet, ga ik met een knoop in mijn maag.

Link to comment
Share on other sites

Hey Chady,

En hoe gaat het herstel? Mag ik vragen bij welke pc je bent geweest en waar? Dan kan ik dat ik je topic titel zetten :36:

Is de tepel er alleen aan 1 kant af of aan beide kanten? En is er al iets besproken met het ziekenhuis over een tepeltatoeage of iets dergelijks?

Xx

Angel

Link to comment
Share on other sites

het herstel gaat erg langzaam. tepel is alleen links verwijderd.

ik ben in ZGT Almelo geopereerd door dr. Smulders

het ziekenhuis heeft inderdaad wel een woord laten vallen over tepel tatoeage, maar dat is nu nog niet aan de orde aangezien de plaats waar de tepel heeft gezeten nu nog een open wond is.

foto's zie mijn album, voor ww graag pb

Link to comment
Share on other sites

Pfffoeh... en weer met een knoop in je maag natuurlijk :(

Heel veeel succes, gelukkig ben je wat weerwaarder door de info van de goede thuiszorg!!!

En over de rest van je verhaal... ongelofelijk, heb er niet eens de woorden voor.

Fingers crossed vanmiddag!

Link to comment
Share on other sites

nou ik moet zeggen dat de knoop er nu nog niet is... maar die zal vanmiddag wel komen...

thuiszorg heeft een nette brief geschreven aan de verpleegkundige van het ziekenhuis, hoop dat ze dat advies overneemt.

verder ben ik er zelf nog niet over uit of ik vandaag eens een gesprek aan zal gaan wbt het verloop tot nu toe.

waarom ik nog maar 1 keer een plastisch chirurg heb gezien, waarom er eerst 2 weken gewacht is voordat er gehandeld werd, en wat de behandeling in het ziekenhuis nu voor zin heeft eigenlijk. want vanmiddag zullen ze wederom gaan kijken, en dan weer verbinden en mag ik over 2 weken terug komen. in het minst gunstige geval zal ze wat "dood" weefsel weg gaan knippen ( wat ze al 3 keer hebben gedaan en waarbij ze ook al 3 keer in gezond weefsel hebben geknipt)

Link to comment
Share on other sites

*** Hey Monique,

Ff in je topic ipv pm ;-)

Ik ben echt heel hard verschoten van je foto's meis, ik zou zeggen: op je punt staan, eisen dat je NU je pc ziet, en dat die er persoonlijk naar kijkt, al moeten ze hem uit de operatiekamer trekken! Dit is echt geen normale situatie dat ze je maar gewoon laten lopen, t lijkt wel of het ze niks interreseerd en jij loopt daar met gigagrote wonden! Laat geen assistent meer aan je borst knippen hoor, alleen een goede pc laten doen! Echt meis, op je strepen staan, en hier allemaal geen genoegen mee nemen! Ik zou het hele ziekenhuis daar op z'n kop zetten geloof ik!

Dikke X van Ingrid.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.