Jump to content

Vinden wij de cupmaat nu echt zo belangrijk?


Recommended Posts

  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Hallo,

Ik lees vaak op welke cupmaat wij willen uitkomen, of welke cupmaat wij na de operatie dragen. Soms komt het vaak naar voren 'of ze wel groot genoeg zijn' en 'had ik meer cc's laten plaatsen'. Ik doe daar zelf ook aan mee, want ik heb zo nu en dan ook mijn vragen.

Maar wat ik zelf veel belangrijker vind, is dat mijn borsten: vol, rond, natuurlijk, niet te groot en vooral symmetrisch zijn. Symmetrisch vind ik zelf een heel groot punt, want dat worden ze dus niet allemaal na een operatie. Als ze maar echt een mooie vorm hebben of dat nu een B, C of D cup is.

Ik draag trouwens niet altijd een bh, omdat ik vind dat het zonder voorgevormde bh er ook mooi ziet. Ik kan het niet uitleggen, soort van gevoel vrijheid blijheid zonder poespas. Zo van ‘ik doe mijn trui uit er het ziet er mooi uit’ of het nu een B of C cup zal zijn. Ik ben mij hierdoor niet meer sexy gaan voelen en ook niet gaan gedragen. Voor mijn partner hoefde ik het ook al helemaal niet te doen. Voor hem geldt met of zonder borsten, zijn gevoel voor mij is niet afhankelijk daarvan. Dus het is puur voor mijzelf. Maar ik ben gelukkig in de kern dus die borsten zijn een aanvulling.

1. Als ik een mooie B cup van nature had, liet ik hier niks aan doen. Helaas had ik van mijzelf geen borstontwikkeling.

2. Ook heb ik bij mijn eerste bv een complicatie gehad, daardoor zat mijn linkerborst een stuk hoger dan de rechter. Deze is naar beneden gehaald, maar is nooit helemaal mooi hersteld. Het litteken zat halverwege + de borst had een rare vorm.

Het bovengenoemde is voor mijn dan ook mijn referentiekader, hoe ik het dus niet wil hebben. Voor mij kwam het PIP verhaal als geroepen, want mijn arts (een ander) heeft dan ook alles weer recht getrokken, dat was dan ook nodig.

Dit is mijn verhaal.

Ik vraag mij of wie hier net zo over denkt? Of wie juist cupmaat belangrijk vindt?

En..

Is het iets psychisch? Zo van 'ik heb het nooit gehad, laat ik voor het extreme gaan?' 'nu dat ik toch bezig ben laat ik er het grootst aantal cc in doen?' Is het een soort erkenning? Of krijgen wij hierdoor een bevestiging? Is het compensatiegedrag, ik voel mij niet goed dus ik grote borsten? Willen we nu echt om de 5 jaar nieuwe en groter? Zijn we nu tevreden wat wij hebben?

Ik houd van filosoferen over onzin.

Lol..

Uhm, ik heb eigenlijk maar 1 opmerking. Natuurlijke borsten zijn bijna NOOIT symmetrisch. Ik vind het een beetje onzin wat je verteld, maar goed, dat is mijn mening. Je vraagt meningen, dus daarom dat ik even reageer.

Je gaat altijd prat op dat je ALLES weet over breedte, projectie, profiles, enz enz.... Meid je bent niet de enige. Dit heeft verder niets met jaloezie te maken, maar je legt het er zo dik bovenop, dat af en toe mijn haren recht op gaan staan.

Eigenlijk zou ik mijn mond moeten houden, maarja, soms moet je maar even toegeven en gewoon zeggen wat je vindt, zonder weer te moeten slikken....

Link to comment
Share on other sites

Uhm, ik heb eigenlijk maar 1 opmerking. Natuurlijke borsten zijn bijna NOOIT symmetrisch. Ik vind het een beetje onzin wat je verteld, maar goed, dat is mijn mening. Je vraagt meningen, dus daarom dat ik even reageer.

Je gaat altijd prat op dat je ALLES weet over breedte, projectie, profiles, enz enz.... Meid je bent niet de enige. Dit heeft verder niets met jaloezie te maken, maar je legt het er zo dik bovenop, dat af en toe mijn haren recht op gaan staan.

Eigenlijk zou ik mijn mond moeten houden, maarja, soms moet je maar even toegeven en gewoon zeggen wat je vindt, zonder weer te moeten slikken....

En daarbij, als ik jouw foto's bekijk he, niet om gemeen te doen, maar die van jou zijn echt niet symmetrisch! Kijk maar eens goed naar je eigen foto's.

Link to comment
Share on other sites

*** Mij interesserd de cupmaat opzich niet zo, ik wilde ze weer gewoon vol hebben, en mooi rechtopstaand. En als hij toch bezig was, liefst de tepels precies in midden. Ik heb altijd wel lagere tepels gehad, en dat wilde ik gewoon echt kwijt, ik had daar een enorme afkeer van (bij mezelf). En ik houd wel van wat grotere borsten moet ik eerlijk toegeven! Natuurlijke borsten hebben ook vaak niet de ronde vormen die ik juist zo mooi vind.

Link to comment
Share on other sites

Nu ik vind t wel een leuk onderwerp eigenlijk :106:

Ik zou zeker niet voor het extreme gaan hahaha,maar ik had wel een voorstelling van mn boobs hoe ze zouden gaan worden.

En grote borsten vind ik nu eenmaal geweldig,dus een beetje meer zou ik zkr niet erg vinden geef ik eerlijk toe,en zo heel groot worden neppers eigenlijk niet vind ik,in NL/belgie dan he,hihi.Heb het niet over Amerika.

Door de onzekerheid over mn boobs heb ik ook een borstvergroting genomen,dat was niet voor nix natuurlijk,dat doe je niet zomaar ff.

En net als wat Ingrid zegt,ik wilde ze ook weer gewoon vol hebben,en dat is zkr gelukt,alleen mja... je denkt toch wel eens,m hoe zou ietsje meer mij staan?? hihi

Denk dat veel meiden dat we hebben,ook vooral omdat je iets in gedachten hebt en als dat dan niet geworden is zoals je had gehoopt,ja dn vind ik het logisch dat je al snel een wissel wilt,nix mis mee ook. :44:

ps je topic verwijderen kan niet,maar het is toch juist een leuk onderwerp??Ik zie ook nix verkeerds staan hoor in je topic. :116:

Link to comment
Share on other sites

Toch jammer dat je het wil verwijderen. Dit is immers een open discussie forum? Persoonlijk vind ik dat het wel meer kleur zou geven aan het forum, behalve de dagelijkse verslagjes

Niet rot bedoeld, het is erg leuk om te lezen en te leven, maar die hebben toch een beperkte houdbaarheidsdatum ;)

Link to comment
Share on other sites

Cupmaat is niet belangrijk..

hoewel ik nu toch echt met een big smile die cup E bh afreken in de winkels..!!

Size does matter,voorheen niks..zo plat als een dubbeltje en nu mooi gevult..

en ja als ik nu nog steeds de winkel uitkom met een A cup bh had ik lichtelijk teleurgesteld geweest..

Groter had ik niet erg gevonden,maar ben happy just the way they are..

Link to comment
Share on other sites

Okee ik ga me ff mengen in de discussie

Als eerste; voor mij is de cupmaat niet belangrijk, gaat mij er om hoe het staat, goeie verhoudingen en vorm, ja ach dat is een kwestie van smaak.

Als iemand het niet eens is met je stellingen, je vraagt tenslotte om meningen van anderen, dan is het nogal flauw om meteen te roepen dat het topic maar gesloten moet worden, als je reacties krijgt die niet gelijk zijn aan jouw ideeën.

Ik heb persoonlijk moeite met je opmerking op dat het pip-gedoe voor jou als geroepen kwam. Ik denk dat je in de handjes mag knijpen dat ze intact zijn gebleven en niet vreselijk uit elkaar zijn geknald. Er zijn zat mensen die echt flink ellende hebben door die pip-shit. Het kwam je misschien wel goed uit dat je nu kosteloos nieuwe kon krijgen, maar als je echt zo ontevreden was had je er toch waarshijnlijk zelf al wat aan laten doen lijkt mij....?

Link to comment
Share on other sites

Voor mij was de cup maat toch wel vrij belangrijk, ik kwam van een AA. En de meesten dat ik ken hebben een C en daar was ik toch wel altijd jaloers op. En ja symmetrisch waren mijn echte borsten ook niet. ik ben heel blij met wat de chirurg me geven heeft :-)

Link to comment
Share on other sites

om over dat PIP gedoe ook op in te haken.

ik was 12 jaar geleden maar wat blij met mijn b cupje na mijn bv. het ging mij toen niet zozeer om een bepaalde cupmaat maar om vulling voor een bh enz...

ze zijn ook nooit symmetrisch geweest en de pc heeft toen ook gezegd dat ze er niks aan deden, en ik weet niet of het door de jaren komt, maar het lijkt nu wel erger te zijn.

iig wil ik hem nu er wel op wijzen dat ik ze heel graag symmetrisch wil hebben en ook groter dan dat ik nu heb.

dus in principe is die wissel naar groter een leuke bijkomstigheid. maar als er niks aan de hand was geweest had ik het hier bijgelaten. (ze zijn wel lek)

dus die cupmaat is nu wel belangrijk, maar de symmetrie minstens zo belangrijk :)

Link to comment
Share on other sites

ik zie niet in waarom je deze topic zou willen verwijderen...

maar ik begrijp je wel hoor, ik heb ook weleens zoiets van 'oei,wat heb ik nu weer geschreven?!' maar er is niks mis met deze topic dus laat maar lekker staan.

nou, om even mijn point of view te vertellen.

voor mij persoonlijk: size does matter. A lot.

ik ben dus ééntje die bij mijn consult tegen de PC zei: ' doe ze maar groot, alles wat erin gaat'

ik had hele lelijke borsten voorheen en nu ben ik maar al te blij dat ze nu eindelijk mooi en rond en gevuld zijn.

en groooot! :-)

Symmetrisch zijn ze gelukkig ook nog, dus 'bingo' zou je denken...

maar nee hoor. ik hou van borsten. hele grote borsten. en van mij mogen ze nog flink wat groter.

ik voel me persoonlijk al een stuk beter omdat ze nu eindelijk mooi zijn, maar ik ben nog altijd jaloers als ik een vrouw zie met van die siliconen joekels, en dan denk ik weer...wacht maar, ik krijg ze ook nog wel. haha

maar dat is smaak. dat is puur persoonlijk. de één houdt ervan de ander niet. ook al had ik perfect gevormde kleine borstjes, dan nog was ik onder het mes gegaan.ieder zijn eigen ding.

de een houdt van dik, de ander van dun.

de één houdt van appels, de ander van meloenen. haha.

zo zijn de mensen nu éénmaal, verschillend, en de één is tevreden met kleine boobs , de ander zal alleen gelukkig zijn met grote,grote boobs.

de mijne zijn nu, vandaag precies 2 maanden later, weer gaan hangen.

maar dat interesseert me niet. ze zijn nog altijd mooi van vorm, beter dan voorheen, en ja, de zwaartekracht zal toch altijd weer zijn werk doen.

de mensen zeggen 'jij bent gek, ze zijn mooi nu, laat ze toch zijn hoe ze nu zijn! '

maar niks of niemand houdt mij tegen om weer daar op die tafel te gaan liggen..

en ja, als ik dan toch al weer daar moet liggen en die pijn moet hebben achteraf...

dan weet ik nu al wat ik zal zeggen :'Doe ze maar lekker groot! ' ;-)

Link to comment
Share on other sites

Hm ik ben altijd ontzettend onzeker geweest over mijn borsten (wat een giller he, wie op dit forum niet? :75: ) maar ik was vooral onzeker over het feit dat ze zo slapjes waren, en dat ze een beetje hingen.. Om cupmaat ging het me eigenlijk nieteens zo. Als ik mooie volle borsten had gehad had ik er waarschijnlijk nooit iets gaan laten doen.

Maar nu was ik een meisje van (toen 19) met de tieten van een oud wijf om het zo bot maar even te zeggen, terwijl mijn moeder juist de pronte tieten heeft die ik wat leeftijd betreft had moeten hebben :66:

Uiteindelijk is het dus uitgelopen op een borstvergroting. Dat mijn borsten nu ook groter zijn is een hele mooie bijkomstigheid! Ik ben best lang en ik heb mijn "ladycurves" goed mee, dus het past ontzettend mooi bij mijn lichaam vind ik persoonlijk.

En verder hou ik van een mooie bos hout voor de deur. :125:

Link to comment
Share on other sites

Wat mijn vooral opvalt aan je vraag is de nadruk op het 'groter en meer cc's willen' als je het hebt over een bepaalde cupmaat die wij vooraf zouden willen hebben.

Allereerst lijkt het me logisch dat men een cupmaat uitkiest waar men ongeveer graag op uit wil komen. Je gaat niet blind naar een chirurg met de instelling "ach hij kijkt maar, als ze maar symmetrisch zijn" Want met enkel deze instelling loop je ook het risico op een vele grotere (of juist kleinere) cup uit te komen dan gewenst.

Ik neem aan dat ook jij vantevoren een bepaald formaat in gedachten had, omdat je schrijft "vol, rond, natuurlijk, niet te groot en vooral symmetrisch".

Niet te groot dus...... dan wilde je in ieder geval zeker geen E of F cup ?? ( ik noem deze cupmaat nu toevallig omdat ik denk dat mensen dit groot vinden en ik geen idee heb wat jij 'groot' vind)

Dus ook jij had vantevoren een maat in gedachten die je zeker níet wilde, maar dat is mijn inziens precies hetzelfde als een maat uitzoeken die je zeker wel wil hebben.

Ik hecht geen waarde aan symmetrie, natuurlijke uitstraling ook niet, formaat wél.

Ik verwacht geen hardstikke ongelijke boobs natuurlijk, maar ook geen perfectie. Perfectie kan alleen bereikt worden denk ik, als we vanaf een perfecte uitgangspositie starten.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tiva80, op 19 juni 2012 - 14:36, zei: Is het iets psychisch? Zo van 'ik heb het nooit gehad, laat ik voor het extreme gaan?' 'nu dat ik toch bezig ben laat ik er het grootst aantal cc in doen?' Is het een soort erkenning? Of krijgen wij hierdoor een bevestiging? Is het compensatiegedrag, ik voel mij niet goed dus ik grote borsten?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nee hoor, ik denk dat dit heel simpel een kwestie van smaak is.

Mensen die voor een kleinere cupmaat kiezen, met een zo natuurlijk en onopvallend mogelijke uitstraling hè...

Is dit iets psychisch, zo van "laat ik het maar bescheiden houden want dadelijk zien anderen dat ik me heb laten opereren" Is het een kwestie van schaamte dat ze het zo onopvallend willen? Of is het compensatiegedrag , ik ben al erg onzeker, en met grote borsten weet ik niet om te gaan? :22:

Onzin.... het is gewoon smaak, en smaken verschillen.

En natuurlijk zijn er mensen die wél grote borsten compenseren met een ander gebrek, die perse groot groter grootst willen hebben vanwege redenen die wij toch niet zullen snappen. Maar uitzonderingen op de regel blijf je altijd houden.

Maar over het algemeen genomen denk ik dat het gros op dit forum gewoon voor bescheiden, groter of opvallend kiest vanwege persoonlijke smaak en voorkeur en niet vanwege allerlei ingewikkelde psychologische filosofische gedachtengangen.

Link to comment
Share on other sites

Normaal zou ik dit aan mn beurt voorbij laten gaan.. Maar nadat ik me zo aan je begon te ergeren na alle mooie opmerkingen die je plaatste krijg je ze nu zelf maar om je oren.. Hoe durf je bij iemand zoals 'Linny' (sorry Lin dat ik je even als voorbeeld neem) te gaan suggeren dat haar borsten wel heel erg zijn gaan hangen in zo'n korte tijd.. Hoe durf je bij ladies te gaan vertellen dat hun borsten veeeeels te groot zijn en totaal niet in verhouding.. Wie ben jij om te bepalen voor een ander wat verhouding is? Wie ben jij om te bepalen of iemand hangborsten heeft door het zoals je zelf zei 'kan ook niet anders met dat volume'.. Dan je andere onzinpunt met je symmetrische borsten.. Meid je 2 maanden foto, die staande, je linkertepel is hoger en je linkerborst is breder, goh wat een symmetrie.. Dat noem ik scheef.. Maja jou wonder pc zoals je hem benoemd is de allerbeste en meest perfecte, dus alle onze deugen niet, zal het wel symmetrisch noemen.. Verder weet je bij iedereen beter wat iemand krijgt, zou moeten krijgen en ook nog eenshoe iets word.. Tabellen leren is grappig, kan mn peuter van 3 ook als ik het er in stamp maar dat maakt hem en jou nog geen pc.. Net zoals je verstand van plaatsing.. Volgens jou moet het bij iemand wel zo en zo geplaatst kunnen terwijl de pc anders zegt.. Heb je de borst gemeten, gevoeld etc zoals de pc, NEE.. Dus wie weet het beter.. Dat jij grote volumes niet mooi vind door geen verhouding vind ik onzin.. En dat komt door de manier waarop je het verkondigt.. Zou haast denken dat je zelf liever 900cc zou hebben gehad ;) .. Sorry maar je manier van doen komt erg over als jaloezie.. En dan willen denken dat 'wij' de groep vrouwen hier met de grootjes, ja die heb ik ook 535ccUHP ( maar die ken je vast uit je hoofd) dat doen omdat we psychisch onzeker zijn of aandacht en hebben want zoals ik je verhaal lees haal ik eruit dat je dat bedoeld.. Volgens mij ben jij onzeker omdat ze bij jou klein zijn uitgevallen.. En dan ook nog je ellendige geluk dat je pip had want nu heb je lekker gratis nieuwe.. Ga toch heen.. Als je je pips zo erg vond had je dat nooit gezegd.. Iemand zoals Shemna (sorry Shemna maar je bent de allerbeste sterke vrouuw die de ellende serieus heeft moeten meemaken) heeft deze ellende gehad.. Kapot uit haar lijf.. En het enige wat zij zei was dat ze alleen immens blij was dat ze verlost was van dingen die haar zo ziek hadden kunnen maken.. Nooit heeft zij van de daken geschreeuwd dat ze nu lekker gratis nieuwe kreeg..

Wat mij betreft ben je je roeping misgelopen of gezakt voor je pc examen.. Maar meid hou op met je domme gedrag en anderen te wijzen op hoe hun borsten zijn of zouden moeten zijn.. Weet niet alles beter en weet op momenten je mond te houden.. Niemand neemt 't je in dank af.. Jij vind dit en dat niet mooi en ik vind jouw borsten niet mooi.. Heb ik alleen nooit gezegd omdat 't smaak en kwestie is van iemand niet willen kwetsen.. Nou bij deze dus wel want je doet zelf niet anders.. Ik heb een 70G/70H soms 75G AND I LOVE THEM.. Ojaa en ik heb keihard gezegd: dokter, zo groot mogelijk en proppen wat er te proppen valt ;) hahahaha..

Link to comment
Share on other sites

sorry maar ik vind dit erg op de man ( vrouw ) gespeeld en vraag me af waarom dat nodig is? Onderhuidse dingen van eerder die meespelen? Voor een buitenstaander die dit leest, komt dat wel zo over. Dit is toch een forum waar vrijheid van meningsuiting is? De topic starter gaf haar persoonlijke mening en hoe ze het zelf heeft ervaren, ik vind somige dames wel erg agressief overkomen.

Ik heb de Pip historie gevolgd en zou persoonlijk geen moment willen ruilen met ook maar een van de dames die zo een tikkende tijdsbom in haar lijf gekregen heeft. De verhalen zijn soms schrijnend. Hoe zoiets mogelijk is in deze tijd waar medisch zoveel mogelijk is en zovel veiliger moet worden en wordt, is me een raadsel. Maar om dit nu uit te storten over Tiva omdat ze dit zelf anders heeft ervaren? Ze zegt ook geen moment dat het voor anderen niet erg is of zou moeten zijn?

Maar dat is mijn mening, en zoals in de meeste gevallen probeer ik ergens neutraal in te staan. Ik ga niet bepalen hoe iemand anders daar in zou moeten staan, en hoop dat ik dit zo kan zeggen.

Wat is mooi of niet mooi, is zoiets subjectiefs, hoe kan je daar voor een ander in oordelen. Maar in welke mate wordt geaccepteerd om daar je mening over te geven, is wel een interessante vraag eigenlijk

Ik vind zelf cupmaat niet belangrijk, te meer omdat ik volgens de ene tabel D heb en volgens de andere B. Wat zegt dat nou, het is een benaming meer niet. De grootte die we ons daarbij voorstellen, is weer een heel ander verhaal. Hoe het er uitziet vind ik wel belangrijk, vorm en verhouding. Ik had ze graag een maatje groter gehad zelf, maar met 0.1% eigen borst en voor de rest prothese ben ik dankbaar met wat ik heb gekregen ( vooralsnog )

Link to comment
Share on other sites

Ow ow, that's my barbie girl :)

Even mijn bescheiden mening:

Bij mijn eerst bv wou ik gewoon tieten, geen onzin over cc, profiel,... Gewoon tieten! Tuurlijk komt dit dan niet overeen met wat je in je hoofd hebt, en dan zijn forums als dit een godsgeschenk.... Want als je gaat wisselen is t natuurlijk de bedoeling dat t goed is!

Want in het begin moet het allemaal zo natuurlijk mogelijk zijn, geen pornotieten, blabla.... Maar cut the crap: maak mij niet wijs dat je niet wil dat t gezien wordt he :)

Size does really really matter! En voor mij gaat t er dan niet om of ik een D E F cup heb, maar hoe ze er uit zien!

De grootte heeft niets te maken met mijn psychische toestand, ben perfect stabiel dank je :), en al zeker niet met aandacht!

Integendeel, ik twijfel heel erg over de cc's omdat ik nu ook geen attractie wil worden!

Verder heb ik ook al heel veel negatieve reacties ondervonden omdat ik twijfel over een nieuwe wissel. Ik heb daar geen problemen mee, als je eerlijke meningen vraagt is dat nu eenmaal wat je krijgt. Maar het kan soms toch wat mooier verwoord worden dan t soms gebeurd! En mensen die problemen hebben met grote tieten: keep off my topic :)

Cause i'm going bigggggggg!!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.