Jump to content

BVK - Behandeling & Beperkingen


Recommended Posts

Een borstverkleining kan om verschillende redenen gedaan worden.

Veel vrouwen vinden een mooi decolleté belangrijk.

U voelt zich wellicht prettiger bij een cupmaat, die kleiner is dan uw huidige maat?

Uw borsten zijn dan meer in verhouding tot de rest van uw lichaam en uw bovenkleding valt mooier.

De wens tot borstverkleining kan ook een niet-esthetische redenen hebben.

Grote, zware borsten kunnen immers nek- en rugklachten veroorzaken.

In al deze situaties is een kleinere cupmaat vaak een hele opluchting, door het verwijderen van vet- en klierweefsel en overtollig huidweefsel worden uw borsten kleiner. Ook kan, indien gewenst, de tepelhof worden verkleind. Door deze ingreep krijgen uw borsten ook een nieuwe vorm. Een borstverkleining is daarom meestal ook een borstlift. De belangrijkste voorwaarde voor operatie is dat uw borsten volledig volgroeid zijn. Een borstverkleinende of borstcorrigerende operatie is tot op hoge leeftijd mogelijk.

Op basis van de littekens worden twee methodes onderscheiden: de "ankermethode" en de "sleutelgatmethode".

Beperkingen

Het is belangrijk dat u de plastisch chirurg duidelijk vertelt wat uw wensen en verwachtingen zijn. Na onderzoek en opmeting van uw borsten kan hij u een indruk geven van de mogelijkheden. Te vaak wordt gedacht dat u eenvoudig een paar borsten van een foto kunt uitkiezen. Dit is helaas niet het geval: ieder lichaam is anders. Het is goed om u wel te realiseren dat bij een borstverkleining ook melkklierweefsel wordt verwijderd. Het is dan ook niet zeker of u na afloop nog borstvoeding kunt geven. Het is ook belangrijk dat u zich realiseert dat een borstverkleining zichtbare littekens achterlaat. Deze zullen in de loop der tijd natuurlijk vervagen maar nooit helemaal verdwijnen. Uw chirurg kan u precies vertellen waar de littekens zullen komen. Zo krijgt u een zo goed mogelijke indruk van het te verwachten resultaat. Na de operatie zullen uw tepels niet meer op precies dezelfde plek zitten. U kunt de gewenste hoogte in overleg met de chirurg bepalen.

Hoe blij u ook bent met uw nieuwe borstvorm, realiseer u wel dat borsten (meer dan elk ander deel van het lichaam) sterk kunnen veranderen onder invloed van zwaartekracht, hormonen en gewichtsschommelingen. Toch zullen ze na de operatie in principe niet meer de omvang krijgen die ze hadden. U mag er vanuit gaan dat een borstverkleinende operatie een blijvend effect heeft.

Een borstverkleining is een uitgebreide ingreep, met een kleine kans op complicaties. Een specifiek risico is dat het gevoel in de tepels geheel of gedeeltelijk verdwijnt. Als de operatie wordt uitgevoerd door een ervaren en erkend plastisch chirurg wordt de kans op eventuele complicaties tot een minimum beperkt.

De behandeling

Gemiddeld duurt de operatie anderhalf uur. De chirurg maakt een incisie rond de tepelhof, vandaar naar de borstplooi en soms ook in de plooi zelf. Vet- en huidweefsel worden zorgvuldig verwijderd, waarna de chirurg de tepel en tepelhof op de gewenste hoogte vastzet. In de meeste gevallen blijft de tepel verbonden met zenuwbanen en bloedvaten.

De eerste dagen na de operatie zijn uw borsten nog verbonden, zodat u niet meteen het resultaat kunt zien. Het verband wordt echter na enkele dagen verwisseld. Vanaf dat moment draagt u een speciale beha, die u moet blijven dragen tot de zwellingen en blauwe plekken verdwenen zijn. Uw borsten zullen enkele weken pijnlijk aanvoelen. Door de zwelling kunnen uw borsten de eerste tijd gevoelloos zijn. Maakt u zich daar geen zorgen over. Bij de meeste vrouwen komt het gevoel na enkele weken of maanden terug. In extreme gevallen, kan het langer duren.

Na ongeveer twee weken kunt u weer aan het werk. Hou er wel rekening mee dat u de eerste drie tot vier weken geen zware dingen mag tillen. Probeer zoveel mogelijk rust te nemen. Regel als dat mogelijk is wat extra hulp thuis. Na de operatie heeft uw lichaam tijd nodig om weer helemaal te herstellen. De littekens die aanvankelijk rood en gezwollen zijn, zullen na verloop van weken of maanden steeds meer vervagen.

Zie ook : veelgestelde vragen

Link to comment
Share on other sites×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.