Jump to content

Ladybel : 3 april 2012 : Dr. Damen : Wellness Kliniek


Recommended Posts

Hoi meisjes,

ik heb een week geleden een borstverkleining gehad door dr. Luc Damen in Wellnesskliniek te Genk. Ik ben van F/G naar kleine D gekomen, en raak 1,550 kg kwijt door de operatie (ze zeggen het). Het is moeilijk te begrepen maar ik had bijna geen pijn alle dagen na de operatie.

Ik hebWellness Kliniek gekozen omdat ze alle operaties doen zonder volledige narcose.Ik was zeer bang ervoor, in het algemeen was ik het meest bang voor de narcose. Daarvoor heb ik zo lange tijd van mijn leven met de zware borsten geleefd, en dit was een nachtmerrie.

De spaalverdoving dat ze gebruiken (dormicum denk ik) heeft me volledig in slaap gebracht, ik kan niks herinneren van de pijn, en er waren absoluut geen bijwerkingen ervan zoals hoofdpijn, misselijkheid enz. Ik ben zo tevreden med deze medicatie! Ik was 5 minuten na de operatie al wakker en kon spreken!

En de ervaring met de medewerkers van de kliniek, verpleegsters was enorm positief.

Ik heb het resultaat van de operatie nog niet gezien, ik moet nog een week de steun-beha dragen en daarna ga ik naar de controlle volgende dinsdag. Ik had niet zo veel pijn in de dag van de operatie, en de dag nadie was er helemaal geen pijn. Omdat ik paracetamol moest nemen, weet ik niet of ik koorts had, vierde dag heb ik ermee gestopt en nadien het was geen koorts.

Ik heb de laatste dagen een rare gevoel in mijn rechterborst,een lichte vibratie in mijn rechterborst. Het gevoel is zeer licht en soms voel ik het alleen wanneer ik helemaal rustig ben. Ik kan niet zo goed voelen waar het juist zit, maar zeer bang voor de tepel. Eerst dacht ik dat het een zenuw of spier kan veroorzaken. Maar ik ben zeer bang dat de tepel afsterft, wat is de sympthomen ervan? Ik kan de kleur van de tepel niet zien want mijn borsten is goed gedekt met steun-beha en andere bescherming. En dit moet blijven zitten tot volgende dinsdag (ik ga naar de controlle).Hebben jullie ook een zodanig ervaring gehad?

En ik denk ook dat de controlle vroeger moest zijn dan na twee weken. Sommige hebben het al na een week of 10 dagen. Misschien moet ik nu een andere afspraak proberen te maken? (Ze zei dat 2 weken goed is, maar ben niet zeker)

Dank jullie voor jullie reacties op voorhand.(en sorry voor mijn slechte Nederlands)

Maria

Link to comment
Share on other sites

Hoi Ladybel, Ik zou proberen het gevoel wat je hebt dat je tepel afsterft uit mijun hoofd te zetten. De volgende dag nadat ik geopereerd ben, ging het verband erf, heeft de arts gekeken en ik ook. ;-) Durfde niet zo goed en mocht de volgende dag gaan douchen, de tape heeft erbij mij 1,5 week opgezeten en door het douchen spoel je eventueel vuil weg. Bij mij zat er geen tape rond de tepels en naar beneden. Als je het niet vertrouwd zou ik een afspraak maken, het zijn tenslotte jouw borsten.

Link to comment
Share on other sites

Hey Jantje,

dank je veel voor je reactie. Ik heb je tipic gelezen, maar heb niks gevonden van welke gevoel je had in je borsten die betekent dat iets afsterft. Was het dezelfde gefoel zoals ik had? Het is nu wel gestopt voor bija 2 dagen, maar ik heb nu een gevoel dat den ene borst is beetje minder dan de andere. Is er een teken dat ik vetnecrose heb, dat vetcellen op de ene borst afstierf? En wat bedoelt je precies dat je het gevoel zou proberen uit je hoofd zetten? Had je wel iets gelijkaardig?

Bedankt!

Link to comment
Share on other sites

Hey Ladybel ,

verrassend om hier eens over een BVK te lezen die plaats had in de Wellnesskliniek .

Zelf had ik er - zoals de meesten die naar de WK gingen - een vergroting .

De slaapverdoving was ook één van mijn redenen om 4 jaar geleden voor die kliniek te kiezen .

Net zoals bij jou is die me goed bevallen , alsook het personeel (al moest alles vlug gaan) .

Over de rest kan ik dus niet meepraten omdat we het tegenovergestelde deden natuurlijk ;)

Je topictitel heb ik wat aangepast , enkel de juiste datum ontbreekt nog (laat me wat weten , dan zet ik'm erbij) .

Een fijn herstel !

Link to comment
Share on other sites

Dank je, B-cupje voor reactie!

Ik heb naar 5-6 verschillende chirurgen gegaan die met slaapverdoving werken, maar niemand wilde mijn te grote borsten ermee opereren. Ik ben bij dr Patrick Dedoncker geweest en hij zei dat mijn borsten te groot waren, ook hetzelfde bij dr. Niellesen van Global Care Clinic. Ben ook naar Wallonie geweest in Alleur, maar daar werd ik niet door de chirurg zelf ontvangen, wat ik raar vond. Er waren ook andere...

De slaapverdoving is het beste wat er bestaat en ik geloof het! Bedankt Dormicum!

Link to comment
Share on other sites

*** Dat vibrerende gevoel in je borst is waarschijnlijk vocht wat je voelt. Ik had dat ook heel erg (heb geen verkleining gehad maar mijn tepel is wel verplaatst (borstlift), het was net of er een gsm afging in mn borst, of dat je op sneeuw loopt ofzo dat knarsende gevoel. Niet teveel doemdenken hoor, nergens voor nodig.

Groetjes van Ingrid.

Link to comment
Share on other sites

Hoi, Ik heb een borstverkleining gehad en de tepels zijn nu nog ongevoelig, maar heb gelukkig geen afgestorven tepels. Voordat ik geopereerd werd haalde ik me ook allerlei doenscenarios in mijn hoofd. Wat er allemaal eventueel mis kon gaan. Maar heb dat heel snel uit mijn hoofd gezet. Ik bedoel met uit je hoofd zetten dat het geen zin, nut heeft om van allerlei enge dingen in je hoofd te halen, zolang de dokter niet heeft gezegd dat het zo is. Je maakt jezelf er alleen maar gek mee. En als je het niet vertrouwd, ga je naar de arts en laat ze kijken.

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

Ik heb een Bortstvekleining ondergaan op 22 februari en ben heel tevreden met het resultaat tot dusver +- 6 weken geleden.

Het enige waar ik nog last van heb is ongevoelige tepels, dit komt mss nog goed maar mss ook niet, afwachten...

Ook ik had ongeloofelijk veel angst om een afgestorven tepel(s) eraan over te houden, mijn mama haar beste vriendin heeft dit

voorgehad... Bij haar waren te symptomen, koorts en een vreemde geur ter hoogte van haar borst enkele dagen na de operatie,

daar het verband er nog een weekje moest aanblijven...zij heeft direct een afspraak gemaakt maar het heeft niet mogen zijn !

Wat ik daardoor beslist heb in overleg met de Plastisch chirug is een verzorger aan huis die gespecialiseerd is in wondzorg...

Hij mocht 2 dagen na mijn operatie mijn verband verwijderen, zelf zou je dat niet mogen...

Sindsdien is hij dagelijks langsgeweest gedurende bijna 3 weken om te verzorgen en alles goed in het oog te houden.

Ik voelde mij daardoor heel gerust...

Groetjes Evy

Link to comment
Share on other sites

Dank je Evy voor je reactie!

Hoe heb je deze verzorger gevonden? Heeft je chirurg iemand aangeraden?

Ik heb bijn tepelhofs al beetje gezien, zonder het verband te openen. De kleur ervan was natuurlijk, sinsdien ben ik meer gerust. Maar de wonden rond tepelhofs zijn gedekt.

Ik ga gewoon gezond lekker eten zoals avocado, zalm, druif en zwarte chokolade -zij zijn allemaal best voor de bloedcirculatie en toevallig ook mijn favorieten.

Groetjes Maria

Link to comment
Share on other sites

Graag gedaan !

Ben blij voor jou dat jij je al meer gerust voelt...en idd door gezond te doen kan je al niet veel misdoen :-)

En als je toch twijfels hebt over iets neem contact op met je arts (zowel plastisch chirurg of je huisarts).

De verpleging die zei bij het verlaten van het ziekenhuis tegen mij : beter een keer te veel je arts contacteren, tenslotte gaat het hier over je gezondheid...

Wat betreft de verzorger, deze heeft bij mijn papa de verzorging gedaan na een operatie aan z'n voet, is via de plaatselijke thuiszorg-groep.

Zij werken op voorschrift door de arts, ik had dit zelf voorgesteld aan de chirug en die vond het een prima idee :-)

Vele groetjes en een voorspoedig herstel, Evy

Link to comment
Share on other sites

Hei en bedankt allemaal voor jullie reacties,

alles is nu ok met mij, ik ben naar controlle geweest en alles zag er goed uit zei de dokter,

MAAR mijn borsten zijn nog opgezwollen... Ik heb er alleen last van wanneer ik kontakt met de borst heb. Ik heb inderdaad het gevoel dat ze opgeblasen zijn!

Heef iemand er ervaring mee dat bijna 2,5 weken na de operatie zit er nog zwelling in?

Grotjes,

M

Link to comment
Share on other sites

Dank jullie voor de reacties! Herstel gaat nu goed, de zwelling is ook minder voel ik. Na zoektocht voor een perfecte beha heb ik iets van een 10meters verband gemaakt en mijn verband ervoor zorgt dat de sportbeha niet veel op de littekens drukt. Ik heb helaas omtrek 95 onder borsten, dus het is echt problematisch voor me een beha te vinden die niet veel drukt. Ben echt tevreden met mijn uitvinding ;-)

Ik vind ze beetje assymmetrish maar dat kan door zwelling zijn, ook de tepels zijn te dichtbij elkaar geplaatst, klopt?

http://www.mijnalbum.nl/Album=HHBGDSRQ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hey allemaal,

ik heb een vraagje...

Er is een punt die niet wilt genezen; dit is onder de borst, waar de twee littekens elkaar ontmoeten. Had iemand ooit gelijkaardige probleem? Elders is het goed dus het wordt niet door een slechte bloeddoorstrolling vertraagd. Met jodium moet men ook voorzichtig zijn denk ik want elders kan het erger worden.

Bedankt,

Groetjes xx

Link to comment
Share on other sites

Dat is een vrij normaal punt van t litteken dat er langer over doet om dicht te gaan. Geduld is eigenlijk t enige antwoord. Bij mij heeft t zo'n 3 maanden geduurd, maar ik had wel een groot gat daar zitten.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.