patricia1984

Mirena Hormoonspiraaltje

Recommended Posts

Hoi meiden (en misschien een paar heren haha),

Ik heb nu een jaar en 3 maand mijn hormoonspiraaltje en ik vraag me iets af. Misschien dat er iemand is die het ook heeft of misschien raad weet.

Ik ben dus vooral erg chagrijnig en weet soms echt niet wat ik er mee aan moet. Ik bloed dus wel iets maar niet rampzalig veel maar mijn humeur daar word ik soms echt gek van.

Vanmiddag zou ik koekjes gaan bakken maar omdat mijn deeg niet goed was gelukt kreeg ik een fikse woede aanval en ben ik huilend naar boven gerend. Zuslief achter me aan gekomen en heb alles bij elkaar gejankt en mijn hart gelucht. Het zal vast niet alleen de menstruatie zijn ik heb ook nog een vriend die heel vaak zegt ik weet het niet als hij een vraag moet beantwoorden die lastig is en daarbij heeft hij nog steeds geen badkamer die klaar is terwijl hij al langer als een jaar in zijn nieuwe huis woont.

Ik wil dolgraag met hem samenwonen maar ik wil ook een badkamer en ik krijg nog steeds er geen hoogte van of hij wil samenwonen en wanneer. Hij weet wel dan dat hij wil samenwonen maar als ik vraag wanneer is het weet ik niet. O

ok zit ik ermee dat ik dolgraag een kindje wil maar vriendlief nog niet. Snap ik ook wel en ik zie zelf ook wel in dat ik nog even moet wachten. Ik heb geen baan op dit moment en wil ons kindje toch wel iets kunnen bieden. Wat ik in gedachte heb is dat ik op 30jarige leeftijd mama ga worden maar moet ook maar lukken. Vriend is 37 (ik ben 27) en ik weet niet hoe snel het zaad is van mijn vriend.

Kan mijn humeur te maken hebben met het spiraaltje??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey meid,

Wat vervelend dat je je zo voelt. Ik herken het wel

.

Maar dan zou juist een hormoonspiraaltje goed moeten zijn,omdat dat altijd een zelfde hoeveelheid hormon afgeeft, daardoor zou je geen stemmingswisselingen meer moeten hebben. Ik heb heel erg PMS gehad, en mijn huisarts wilde me daarom ook aan een spiraaltje, zou veel beter voor mijn stemmingswisselingen zijn. Maar ik wilde niks in mn lijf wat er niet hoort, en de ex van mijn man had ook een spiraatje en hij voelde dat met seks heel erg en vond dat niet fijn. Ik heb toen besloten om de pil door te slikken, helpt ook goed!Had je deze klachten ook al in het begin dat je hem hebt laten zetten?

Liefs, Risje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heey meis,

Als ik dit zo lees denk ik dat het niet te maken heeft met je spiraal... Ik denk dat je een emotioneel en gevoelige persoonlijkheid hebt en dat je niet blij bent met het leventje dat je nu leidt en het scenario dat je daarvoor in petto hebt. Het goed regiseren van een film neemt heel veel werk in beslag, jij hebt je plannig (lees regie) al zo voor jezelf in kannen en kruiken dat het wel erg tegen valt als het niet gaat zoals jij wilt.

Let op... voor JE VERDER LEEST....

Ik ben erg direct, ik wil je niet boos maken (hoewel ik weet dat je dat wel wordt...) maar dit is mijn mening.......

Stel....

stel je bent alleen... en je zusje kan niet achter je aanrennen... dan ren je niet naar je kamer...

Want dan face je die klote koekjes waarvan het deeg niet lukt.... en dat mag, want dat is heeeeel klote.. maar dan flikker je dat deeg boos in de kliko en dan leef je je ff uit.... maar het feit dat je naar boven rent en getroost wilt worden lijkt mij een diepere betekenis te hebben...

Dit heeft niks met die stomme koekjes te maken en ook niet met je spiraal.... ik denk dat je orde op zaken wilt ebben... en dat je een partner hebt die je eigenlijk een ultimatum wilt stellen.....

maar te bang bent voor de gevolgen, omdat jij zo onzeker bent.,

Oeps/.... ik weet dat dit heel resoluut klinkt...

mar I've bin there.... en het heeft mij enorm opgelucht om eens wel aan mezelf te denken...

Ik hoop dat je er wat aan hebt,

Liefs B(.)(.)B

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai Patricia,

Ook ik heb de Mirena 1 jaar en 4 maanden en ik herken mezelf niet in jouw verhaal.

Ik heb dit spiraaltje juist genomen vanwege mijn steeds heftigere emotionele reacties bij de pil die ik al 7 jaar slikte...

En nu ben ik weer mezelf en ik heb bijna geen last van PMS (voorheen kon ik echt huilen om alles in mijn periode)

Ik denk zelf ook dat je nogal veel aan je hoofd hebt en dat dat veel emoties bij jou naar boven brengt...

Heel veel succes met beslissen!

Liefs

Share this post


Link to post
Share on other sites

*** Ik heb dat spiraaltje anderhalf jaar gehad, en ik bleef maar bloedingen hebben. Niet heel erg, maar moest altijd een inlegkruisje dragen. Besloten dus om het eruit te laten halen, was het touwtje foetsie. Dat was naar binnen geschoten en moest in de operatiekamer eruit worden gehaald onder lokale verdoving. Pfftt bij mij was dat dus geen succes-verhaal, maar ik heb nooit emotionele buien ofzo erdoor gehad.

Groetjes van Ingrid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb nu mijn 2e mirena spiraal

De eerste 4 jaar gehad en had nergens last van...

Nu bij de 2e, helaas wel wat bloedingen af en toe maar dat kan.

ik denk niet dat het van de spiraal komt , maar er zijn meerdere dames die dat hebben.

En hebben het spiraaltje laten verwijderen.

Ik durf je dan niks met zekerheid te zeggen anders maak even een afspraak bij je huisarts ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor de reacties.

Ik heb wel eens vaker van die woede uitbarstingen en ik weet niet of ik ze ook al voordat ik een spiraaltje kreeg had.

Wat (.)(.) zegt kan ik me wel gedeeltelijk in vinden. Ik heb inderdaad al in de planning hoe ik mijn toekomst wil hebben en daar hou ik me heel erg aan vast. Of ik onzeker ben weet ik niet maar er zijn idd momenten dat ik niet weet waar ik aan toe ben en dat maakt me wel eens onzeker.

Inmiddels ben ik 27jaar en ik ben gewoon erg met mijn toekomst bezig.

Ik wil graag samenwonen, kindje enz. Een groot gedeelte van mijn oud klasgenotes en bekenden hebben al een kindje en dat zorgt ervoor dat het bij mij echt heel erg kriebelt, het is heel erg aanwezig.

Op dit moment merk ik ook dat ik sneller emotioneel ben. Woensdag keek ik naar Een huis vol honden en had al tranen in mijn ogen toen ze een hondje niet wilden hebben. Een klein jongetje moest daar om huilen en ik dus ook bijna.

Dit weekend ga ik samen met ouders, zus en haar vriendin + mijn vriend een weekendje weg naar Centerparcs. Ik denk dat ik daar wel aan toe ben. Ik ben nadat ik klaar was met school direct gaan werken en nu heb ik eigenlijk pas vakantie.

Het vrij hebben is wel lekker maar het betekend ook dat ik geen inkomsten heb omdat ik een 0uren contract heb. Ook maakt dat me onzeker omdat ik dus niet weet waar ik aan toe ben. Ik ben wel bezig met ander werk te zoeken maar het is soms behoorlijk lastig om werk te krijgen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Patricia,

Mijn vriendin heeft ook de Mirena spiraal gehad. En zij hiervan zwaar depressief geworden.

Het kan dus wel dat je gevoelig reageert op hormonen.

Zij gebruikt nu de koper spiraal. Deze geeft geen hormonen en is voor haar een super alternatief.

Mocht je hierover twijfelen dan zou ik toch naar de huisarst gaan. Er is volgens mij ook een forum over de Mirenaspiraal.

Succes ermee!

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey Paticia,

wat een naar verhaal zeg,ik weet genoeg over de vlaggetjes

weken,ben dan ook niet altyd even vrolijk,maar

dit is wel heftig zeg!

maar vergeet niet:

STRESS is een killer........

denk eerder dat je last heb van de stress dat dat t van zon spiraaltje zou komen.

Je zou eerder denken dat je die buien krijgt als je geen hormonen binnen krijgt...toch?

Wil je iig sterkte wensen en hoop dat je je een beetje gesteunt voelt door ons.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je denkt er zéker anders over maar 27 is piepjong !

k Ga zelf als 40-ger veel met jongere mensen om alsook met mijn eigen generatie . En van 'mijn' generatie staan er nu veel alleen voor , mét kinderen . Mensen die als twintigers hun toekomst vast ook anders zagen .

Wil je vriend wel samenwonen ? Is die badkamer niet afwerken geen gemakkelijk excuus van hem ? Ik ken hem (en jou) niet maar zo komt het over . Kinderen ziet hij mss helemaal niet meer zitten ?

Denk dat jullie eens een serieus gesprek moeten hebben over wat jullie nu eigelijk beide willen in het leven .

Is dan niet hetzelfde : move on ! Het leven is te kort om ter plekke te blijven trappelen . Er lopen er vast wel rond die dezelfde visie hebben als jij .

't Is allemaal niet persoonlijk bedoeld maar het feit dat je't hier op't forum gooit zegt dat je een objectieve mening wil hebben .

Neem je leven in handen en hak knopen door .

Je leven spiegelen aan anderen is ook niet juist hé . 't Gras is altijd groener aan de overkant .

Leef je eigen leven meid , niet dat van een ander !

Veel sterkte in je beslissingen en een deugddoend weekendje centerparks . Hopelijk worden er voor jou daar dingen duidelijker

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn vriend geeft wel aan kinderen te willen maar hij wil dat ik eerst een baan heb wat logisch is. Wat de badkamer betreft, mijn vriend is iemand die het tot in de puntjes wil hebben. Hij wil het dus zo en niet anders. Hij weet geloof ik ook wel hoe hij het wil hebben maar de middelen moeten er ook voor zijn. Maar het komt dus wel maar hij zegt steeds weet ik niet wanneer ik er naar vraag omdat een reactie geven voor hem op zo'n moment lastig is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik kreeg ook een pest humeur van hormonen (incl. woede uitbarstingen), echt een ramp was dat. Ben er zeer gevoelig voor ook.

Heb nu een Gynefix spiraal en die klachten zijn met 75% weg gegaan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou ik heb dus gezegd ik wil je wel opgeven voor help mijn man is klusser maar hij wil het echt niet hebben haha. Ik kan wel zeggen dat het weekendje weg mij goed heeft gedaan en dat ik toch wel wat tot rust ben gekomen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hihi..nee dat soort mannen willen daar JUIST niets van weten he.lolol,

Fijn te horen dat t beter gaat met je,

weekendje weg doet altyd goed.

Share this post


Link to post
Share on other sites