Jump to content

Borstvergroting en belastingdienst


Recommended Posts

Hallo allemaal!

Ik vond dit op internet en ik denk dat het voor sommige (bijvoorbeeld Linxaap) interresant is!

Dat zou natuurlijk mooi als uw borstvergroting aftrekbaar zou zijn van de belasting. Als u aan de belastingdienst de vraag stelt: ‘Is mijn borstvergroting inderdaad aftrekbaar van de belasting’, dan is de belangrijkste vervolgvraag van de fiscus: ‘Heeft u de borstvergroting operatie laten doen vanwege een psychische of lichamelijk aandoening?’ Oftewel is er een medische indicatie om u een borstvergroting operatie te laten ondergaan. Als u de borstvergroting behandeling ondergaat omdat u dat gewoon mooier vindt, een puur cosmetische reden dus, dan kunt u de behandeling niet als aftrekpost op uw belastingformulier bij de fiscus opvoeren. U zult de operatie moeten betalen, de belastingdienst betaalt niet mee aan uw borstvergroting.

Als uw borstvergroting wel aftrekbaar is van de belasting

Als uw borstvergroting operatie om medische reden wordt of is uitgevoerd, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een teruggave van de fiscus. Vervolgens kijkt de belastingdienst of uw ziektekostenverzekeraar de kosten al geheel of gedeeltelijk heeft vergoed. Heeft u al een bijdrage van uw verzekering gekregen dan kunt u deze operatie niet nog eens indienen bij de fiscus. Uw behandeling is dan niet meer aftrekbaar van de belasting.

Wat moet u doen als u uw borstvergroting bij de fiscus wilt opvoeren

Het eerste wat u moet doen als u geld voor uw borstvergroting operatie terug wilt hebben van de fiscus is een verklaring aan uw chirurg vragen waarin de medische noodzaak voor deze behandeling staat omschreven. Dit heeft u nodig om de medische noodzaak aan te tonen, noodzakelijk voor een teruggave. Dat u de rekening moet bewaren spreekt voor zich. Denk er wel om dat in de post buitengewone lasten, waar u uw borstvergroting kunt opvoeren, er eerst een aftrekdrempel overschreden moet worden. Pas als uw uitgaven in deze post boven deze drempel uitkomen, kunt u de kosten opvoeren. Dit betekent dus dat als u geen andere aftrekposten heeft, deze behandeling dus maar een gedeelte aftrekbaar is van de belasting. Immers het bedrag tot de drempel is niet aftrekbaar en moet u dus zelf betalen.

Tips voor het aftrekbaar maken van uw kosten voor de belasting

1. Zorg ervoor dat als u uw rekening gespreid betaalt bij uw kliniek om dit zoveel mogelijk in één jaar doet. U kunt namelijk uw borstvergroting opvoeren bij de belastingdienst in het jaar dat u deze betaalt. Doet u dat over verschillende jaren dan moet u de kosten dus over verschillende jaren opvoeren bij de belastingdienst. Dit is niet handig als u met een aftrekdrempel te maken krijgt.

2. Wilt u maximaal gebruik maken van uw belastingaftrek betaal uw rekening dan door het afsluiten van een lening. Deze lening kunt u in één keer opvoeren bij de belasting, maar over meerdere jaren betalen (aflossen van de lening).

3. Overleg voor de zekerheid met de belastingdienst over deze aftrekpost. Neem het zekere voor het onzekere. U weet dan precies waar u aan toe bent.

4. Bewaar alle correspondentie met uw arts, nota’s en afrekeningen.

5. Probeer zo veel mogelijk ziektekosten die aftrekbaar zijn in één jaar op te voeren. Dus kunt u iets een jaar vervroegen of een jaar verlaten om in te dienen, doe dat dan. U maakt dan maximaal gebruik van uw belastingaftrek (speciale borstvergroting lening).

Informeert u goed over de financiële kanten en belastingteruggave mogelijkheden

xxx

Link to comment
Share on other sites

dit is zeker interessant denk ik, alleen vraag ik me af van welk jaar dit artikel dateert?

Omdat ze sinds vorig jaar een stuk strenger zijn geworden bij de belastingdienst en op het net natuurlijk ook vaak oude informatie te vinden is.

Wel super dat je dit hier hebt geplaatst!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.