Jump to content

BV : Daan : Oriëntatiefase


Guest Daan

Recommended Posts

Guest Daan

Hallo, ik ben Danielle, 27 jaar oud en ben mezelf aan het orienteren voor een BV.

Ik ben nieuw hier en moet dus ook nog even uitzoeken hoe het hier allemaal werkt :rolleyes::rolleyes:

Ik heb 19 juni een afspraak in het ziekenhuis, mijn eerste afspraak over een BV.

Nou, ik ga even snuffelen hier en kijken hoe het allemaal werkt!

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Hoi Daan :D

Welkom op het forum! Hier zal je op veel van je vragen antwoord vinden, maar heel goed orienteren is sowieso belangrijk!

Hoe het forum werkt heb je snel genoeg door ;)

Succes!

Liefs, Patricia

Link to comment
Share on other sites

Guest Daan

Dank je wel!!

Ja ben al flink aan het lezen. Ga nu eens kijken waar ik mijn vragen kan stellen!

Groetjes!

Link to comment
Share on other sites

Guest Nina32

Hoi Daan,

Welkom hier!!

Je vragen kun je gewoon in je eigen topic stellen hoor, wij nieuwsgierige dames lezen alle topics dus gegarandeerd dat je antwoord krijgt!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest Merel78

Hoi Daan!

Welkom hier en join the club! Roep gerust je vragen, ik heb er ook heel veel aan gehad en heb er nog steeds heel veel aan. Iedereen is hier zeker ter wille om vragen te beantwoorden!

Succes met orienteren!

Merel.

Link to comment
Share on other sites

Guest Daan

Oke!

Hahaha dan ga ik hier mjn verhaal maar eens doen!

Ik ben al jaren aan het twijfelen over een BV. In maart 2009 ben ik voor mijn oren naar het ziekenhuis geweest, bij een plastische chirurg. Ik heb toen ik 14 jaar was een oorcorrectie laten doen. Sinds 3 jaar heb ik last van mijn kraakbeen en heb ik littekenweefsel. Ik heb een aanvraag gedaan bij de ziektekostenverzekering en dit wordt vergoed. In maart 2009 heb ik meteen gevraagd wat de kosten waren voor een BV. De dokter vertelde toen dat ik deze twee operaties in 1 keer kon laten doen. De kosten zouden dan minder worden. Hoeveel dit is weet ik nog niet. Heb nu een nieuwe afspraak gemaakt voor mijn borsten, 19 juni en dan hoor ik meteen wat de kosten zijn. Mijn oren worden vergoed...de narcose dus ook....en ik weet niet wat dat gaat kosten maar die kan ik er in iedergeval vanaf halen....

Zijn er hier nog meer mensen die 2 operaties ineen hebben laten doen?

Ik heb zo eens zitten lezen, toch veel prijsverschil....de een betaald 2450 en de ander rond de 4000 euro.

Waar zit het verschil in?

Groetjes Daan!

Link to comment
Share on other sites

Ha die Daan,

Ik zie dat je al een eigen topic hebt! Helemaal goed! Wat betreft de prijsverschillen, die zijn inderdaad enorm! Maar jij gaat dus 2 operaties tegelijk doen! Nou dan krijg je misschien wel kwantum korting!! Ha, ha! nee zonder gekheid. Wa ik al eerder schreef het is voor een heel groot gedeelte emotie. Bij welke kliniek heb jij een goed gevoel. Gewoon veel lezen, veel vragen en veel afwegen! Ik had zelf eerst een afspraak gemaakt bij de WelnessKl. in Belgie maar die heb ik na het lezen van dit forum nog direct dezelfde dag afgezegd!! Geen goed gevoel over... Tja zo gaan die dingen dus...

Succes!

Gr. patricia

Link to comment
Share on other sites

Welkom hier!

Wanneer je de kans hebt om het in een keer te laten doen bespaar je de kosten van de anesthesist en die zijn redelijk hoog. Dat maakt zeker een deel van de prijs.

Maar ik vraag me af of de arts dan beide operaties doet en hoeveel ervaring hij of zij heeft op beide gebieden.

Ik zou zeker nog naar een privekliniek gaan voor een second opinion.

Link to comment
Share on other sites

Guest Daan

Tietie: Ja die kosten van een anesthesist zijn het hoogst inderdaad....wat de kosten daarvan zijn mag joost weten....

De chirurg die miij toen ik 14 jaar was heeft geopereerd is nu ook gespecialiseerd in BV. Dus voor beide staat hij goed aangeschreven....gelukkig!!

Hij werkt ook gedeeltelijk in de velthuiskliniek.

Ik moet het, wil ik het vergoed krijgen van mijn oren, in het ziekenhuis laten doen....

Wel krijg ik in het ziekenhuis drains....wat ik bij de velthuiskliniek dan niet zou krijgen. Waarom dat is weet ik niet.

Van een vriendin, die geopereerd is in de velthuiskliniek, kreeg ik te horen dat ze dat tegenwoordig niet veel meer doen omdat het vocht wat er is goed weg gaat.

Zijn er hier mensen die ervaring hebben met drains? En weten jullie waarom ze dat bij de een wel doen en bij de ander niet?

Link to comment
Share on other sites

Guest ik71

Hi Daan!

Ik heb 4 dagen drains gehad onder mijn oksels. Dit is om het wondvocht af te voeren. Ik liep 4 dagen met flesjes rond.... :rolleyes: Ik heb daarentegen geen last gehad van vocht of bubbeltjes in mijn boobs. Ze zijn nooit groter geweest dan nu, zeg maar.....

Ik ben overigens ook in het ziekenhuis geholpen. Waarom ze het bij de een wel doen en bij de ander niet: geen idee. Dat is de keuze van de pc. Zonder drains gaat het vocht ook wel weg, maar dan duurt het gewoon iets langer.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Daan!

Volgens mij liggen de kosten van een anesthesist zo rond de € 500,- ( als ik naar prijslijsten kijk bij klinieken, die géén all-in prijs hanteren)

Ik zelf heb 2 drains gehad, onder mn borsten. Onder het litteken een gaatje waar het slangetje doorheen zat. Klinkt eng en ziet er ook raar uit, maar ik heb er geen last van gehad. Bij sommige hier zijn ze nogal ruw eruit getrokken, las ik. Zonder bijv de vacuum eraf te halen. Dat was dus wel het eerste wat ik zei tegen de verpleegster: Je haalt toch wel eerst de vacuum eraf, he?? Ze haalde keurig eerst de klem eraf, toen maakte ze het slangetje los van de fles en na een diepe ademteug genomen te hebben, trok ze hem zachtjes uit de wond, terwijl ik langzaam uitademde. Dan voel je er echt niks van! Ik had niet veel wondvocht en in tegenstelling tot Ik71 heb ik wél bubbeltjes van binnen haha!

Liefs!

Link to comment
Share on other sites

Guest Merel78

Hoi Daan,

Ik ben ook geholpen in het ziekenhuis en had geen drains. Wel wat gebubbel in mijn borsten maar dat was niet vervelend. Had geen zwellingen verder o.i.d.

Wat fijn dat jou chirurg beide ingrepen kan doen! Heb je hierover al gesproken en wil/kan hij het ook tegelijk doen?

Ik zie dat je vrijdag een afspraak hebt! Spannend, kan je meteen je wensen bespreken, wele cupmaat wil je, hoeveel cc's, welke prothesesm hoe geplaatst...

Ben benieuwd hoe je consult verloopt vrijdag!

Liefs,

Merel.

Link to comment
Share on other sites

Ja ben wel super blij dat het in 1 keer kan!!

Hoe of wat weet ik nog niet, heb aanstaande vrijdag een afspraak. Ook heb ik een afspraak gemaakt bij Jansen kliniek in Oisterwijk, om toch beter een beeld te krijgen voor mezelf. Vaak wil je graag weten wat andere artsen zouden zeggen.

Hoeveel cc's en zo weet ik nog niet, heb geen idee wat dat allemaal inhoudt. Hoeveel cc's is 1 cupmaat?

Ik heb nu een kleine B, en wil graag een grote C, kleine D.

Het is bij mij dus niet zo dat ik helemaal niks heb maar ben er gewoon niet blij mee.

Ik wil ook graag weten wat het verschil is tussen ronde en anatomische en wat voor soorten implantaten hebben ze? Ik weet niet eens welke ze in het ziekenhuis gebruiken, kan het ook nergens vinden!

Ben wel zenuwachtig hoor voor vrijdag!

Link to comment
Share on other sites

jinxx: op welke site heb je gezien wat de kosten waren voor de anesthesist?

Hahaha bubbeltjes van binnen????

Die drains lijken mij nog het ergst hahaha.....slangetjes met buisjes :o

Link to comment
Share on other sites×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.