Jump to content

Citroen thee/sap en nog veel meer tegen zwelling!!


Recommended Posts

Dit kan gebruikt worden bij alle operaties. (Borst vergrotend ....verkleinende en alles ertussen).

Het is natuurlijk en kei gezond voor uw lichaam.

Zwelling

Zwelling is een factor dat elk patiënt heeft na een operatie. Trauma is het hoofdoorzaak maar ook geïnjecteerde vloeistoffen(narcose en medicijnen), bloed, plasma en dode vet cellen. Dit allemaal helpt mee aan de zwelling puffy gevoel die ook zichtbaar is na de operatie waardoor je erna meer pijn en ongemak voelt.

Na de operatie dat uw lichaam aanvaardt als een grote ramp!!, is het van groot belang dat je je lichaam de nodige vitamine en hydratatie na de operatie geeft.

Door gebruik te maken van citroen thee/sap help je je lichaam alles beter te absorberen zodat je het later uit kan plassen en er vanaf bent waardoor je je beter gaat voelen. Je lichaam zou dit ook normaal doen alleen wat trager doordat al het energie in je lichaam gaat naar het herstellen van de borsten.

De citroen thee/sap is ook handig tijdens je eerste menstruatie na de operatie want het verminderd het opgezwollen gevoel bij je borsten waardoor je minder pijn hebt. Het is ook handig voor menstruatie in het algemeen. :101:

Deze recept bevat geen echte thee maar gewoon water, citroen en een natuurlijke zoetmiddel naar eigen keuze.

Aanvullend voor onze doel(minder zwelling) is dit een recept om te gebruiken na de operatie.

Vele vrouwen gebruiken deze recept tegen het opgezwollen gevoel bij menstruatie maar het is belangrijk dat je dit recept een paar dagen voor je operatie niet gebruikt omdat je na de operatie erg pijnlijke oprispingen kan ervaren door de narcose. Ook is het belangrijk dat als je misselijk bent na de operatie om te wachten totdat je niet meer misselijk bent om citroen thee/sap te gebruiken.

Citroen thee/sap werkt echt: en je zal regelmatig tripjes maken naar de wc als je lichaam stoffen verwijderd van je lichaam. Het is bevorderlijk als je dit gedurende de dag drinkt en niet 's avonds omdat je dan s'nachts meerdere malen naar de wc zal gaan i.p.v lekker te slapen.

Om het klaar te maken!

Verse citroenen of limoen is jouw eerste keus maar soms is het moeilijk die te persen of juicen na je operatie dus kan je ook van te voren citroen of limoen persen of juice en het in ijsblok zakjes doen en het invriezen. Natuurlijk kan het ook aan manlief :wub: vragen of iemand anders vragen om het voor jou te doen terwijl jij relaxed :62:

Je mag voorgeperste citroen sap uit de supermarkt halen uit zo'n pakje maar je moet wel goed lezen dat er geen toegevoegde rare stoffen in zitten die je lichaam niet nodig heeft tijdens herstel.

Let op als je alergisch bent voor citroen, of limoen kan je i.p.v van deze sap/thee water of cranberry sap nemen. Maar bij de cranberrysap heb je meer van het vruchtwater nodig dus kijk goed op de verpakking. Beide helpen tegen de zwelling maar nemen meer tijd in beslag om de gewenste resultaten te behalen daarom is een combinatie gewenst.

Water: 10-12 glazen elke dag is meer dan genoeg...Balans is hier de het juiste woord want men kan ook teveel water drinken en juist alle vitamine en mineralen uit uw lichaam halen. Dus luister goed naar uw lichaam en PC!!

De kracht van citroen en limoen :40:

Citroen kan helpen met het vechten van infecties, het heeft antibiotisch en antiseptische (ontsmettende) bestanddelen en kan ook helpen met je spijsvertering. Het helpt ook met gewichtsverlies en om celulitis te verminderen. :3:

Citroen sap is heel handig bij griep en verkoudheid :65: omdat het als een detox werkt en je imuunsysteem stimuleert.

Citroen sap is zuiverend en kan helpen bij het verminderen van acne en andere huid aandoeningen als je het drinkt of op de huid gebruikt. Het kan de huid oplichten en is erg handig bij een vettige huid. Het versterkt de huid functie en helpt met circulatie, stimulatie en zuivering van de huid. Het bevordert de aanmaak van colageen en elastin voor de huid en helpt met de gezondheid van de huid.

Ook bevordert citroen sap glanzend en gezonde haar en nagels. ;)

De geur van citroen en citroen sap stimuleert rust en relaxeren. Het wordt ook gebruikt als een kalmerend middel, anti-depresiva. Het helpt je als je moe bent en stimuleert de hersenen en je zenuw stelsel.

Dus ruik gerust even aan een citroen..het is goed voor je!! :116:

Citroen sap is ook diuretisch( urine bevorderend) en helpt veel patiënten bij het kwijt raken van vocht na een operatie en werkt soms beter dan voorgeschreven medicijnen om te plassen.

Limoenen heeft dezelfde bestanddelen als citroen en helpt op de zelfde manier. Sommige vrouwen vinden dat het ook heel goed werkt bij hun littekens en de jeuk die je daar krijgt als het aan het genezen is. Dus is het zeker het proberen waard! :35:

Tanden waarschuwing: Citroen sap is erg zuur en kan je tanden de beschermend laagje van je tanden aantasten. Gebruik daarom een rietje om het te richten aan de achterkant van je mond als je het drinkt en spoel zachtjes je tanden erna met water. Het is belangrijk om als je het drinkt een uurtje te wachten voordat je je tanden gaat poetsen zodat het beschermend laagje zicht hersteld.

Meer dan 1 a 2 glazen is niet nodig en ook niet aangeraden. Vergeet niet je tanden te verzorgen!!

Citroen thee/sap Recept

Voeg de sap van 1 citroen aan 375 ml water ( warm of koud)

of de sap van 1/2 citroen aan 250 ml water ( warm of koud)

Als je voorgeperste sap uit een pakje gebruikt zijn 2 eetlepels genoeg omdat die hetzelfe zijn als 1 citroen.

Als je citroen sap ijsblokjes gebruikt zijn 1 a 3 blokjes genoeg.

Je kan het ook varieren door 1/2 sap van een citroen en 1 limoen te gebruiken.

Instructies:

* Rol de citroen heen en weer op het aanrecht onder uw hand zodat er meer sappen vrij komt.

Als het moeilijk is met uw handen vanwege pijn of verminderde kracht kan je ook het citroen in een plastic zakje doen en het met uw voet rollen zodat de sappen goed vrij komen.

* Voeg toe aan water warm of koud.

* Voeg zoetmiddel toe naar smaak ( suiker, bruine suiker, kanijs suiker, honing, syroop of zoete fruitsap van een andere fruit) Als je zoetjes gebruikt lees wel even op de label om te kijken of het natuurlijk is zonder toegevoegde stoffen.

Citroen thee/sap warm of koud maakt niet uit. Sommige mensen vinden dat het warm beter werkt en andere koud. Het ligt denk ik ook meer aan het tijd van het jaar. In ze zomer drink je het lekker koud en in de winter drink je het lekker warm.

Et voilà! uw citroen thee/sap is klaar. 1 a 2 glazen per dag samen water die u al regelmatig drinkt is genoeg.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Super genezende citroen sap

Je kan dit alleen koud maken en niet warm. Het is geweldig voor in de zomer!!

Hier ga lekker veel van plassen!

superlemonteaembed.jpg

Uploaded with ImageShack.us

1 a 2 liter( mag ook minder aanvankelijk van hoe groot je pitcher is)

1 komkommer gepeld en heel dun gesneden

2 citroenen dun gesneden

1 limoen dun gesneden

1 selderij dun gesneden

1 kleine sinaasappel dun gesneden

10 - 12 verse munt blaadjes

Zoetmiddel naar eigen smaak

Voeg alle fruit, munt blaadjes en groenten aan de grote pitcher

Voeg dan water toe en proef.

Als je het graag wat zoeter wilt hebben voeg je suiker, honing of iets anders zoets aan je pitcher.

Laat de pitcher 2 uur staan voordat je het opdrinkt of laat het overnacht in je koelkast staan om 's ochtends te gebruiken.

Et voilà! Je mag de hele pitcher drinken het is je water en citroen sap intake van de dag samen. Als je op de helft bent van de pitcher kan het bijvullen met water zodat je wat meer hebt. Wel moet je de fruit en groenten vergieten voordat je het in je glas doet.

In dit recept zijn komkommer, citroen en limoen essentieel!! Als je niet van selderij houdt of van sinaasappel of van munt mag je die vervangen met ander fruit naar eigen keuzen.

Probeer ananas, meloenen, aardbeien etc om zo een eigen lekker frisse recept te creeren.

Ik zelf vind het volgende heel erg lekker.

Yanet favorieten:D

Mango peach dream

1 a 2 liter( mag ook minder aanvankelijk van hoe groot je pitcher is)

1 komkommer gepeld en heel dun gesneden

2 citroenen dun gesneden

1 limoen dun gesneden

1 mango dun gesneden

1 perzik dun gesneden

10-12 verse munt blaadjes

Passion heaven

1 a 2 liter( mag ook minder aanvankelijk van hoe groot je pitcher is)

1 komkommer gepeld en heel dun gesneden

2 citroenen dun gesneden

1 limoen dun gesneden

1 Passievrucht pulp

10 aarbeien dun gesneden

Anas dun gesneden ( hoeveelheid naar eigen smaak

10 - 12 verse munt blaadjes

Voeg alle fruit, munt blaadjes en groenten aan de grote pitcher

Voeg dan water toe en proef.

Als je het graag wat zoeter wilt hebben voeg je suiker, honing of iets anders zoets aan je pitcher.

Laat de pitcher 2 uur staan voordat je het opdrinkt of laat het overnacht in je koelkast staan om 's ochtends te gebruiken.

Natuurlijk mag je ook alle fruit en groente samen in de blender gooien en een smoothie maken en als je wilt kan je er zelf een shake maken d.m.v yogurt toe te voegen.

Of als je 6 weken na je operatie toe bent aan wat alcoholische verfrissing kan je er wodka of tequila aan toevoegen...maar doe dit alleen als jij er toe aan bent en je je lichaam voldoenden is hersteld!!

Link to comment
Share on other sites

Nou ik ga morgen shoppen voor citroenen hihi....

Ik ben al 3 wkn PO en heb nog steeds last van zwelling en blauwe plekken.

Bedankt voor de tip! :116:

Link to comment
Share on other sites

Ik heb nu gemberwortel ipv selderij gedaan voor wat meer pit, bovendien werkt dit ook vochtregulerend!

Morgen proeven ;)

Link to comment
Share on other sites

oeh lekker ga k ook doen:D..k ben alles aan het uittesten in mijn weekenden tis toch mooie weer..zo kom k weer op nieuwe recepten.. :126:

Link to comment
Share on other sites

ik heb nu de citroen en de limoen geperst.

en er 1 geperste hand-sinasappel en 1 aan stukken toegevoegd (is lekker zoeter dan pers)

een flink stuk gember in dunne plakjes

en een halve komkommer (ipv een hele)

MMMMMMMMMMMMMMMMMM :32:

(morgen ga ik er een gepureerde mango door doen)

thanks Yanet voor dit gezonde recept! :59:

Link to comment
Share on other sites

Your welcome...je moet er wel een pitcher van drinken wil je naar de wc vliegen op een dag he :44::36:

En als tie op de helft is weer bij vullen met water zodat je nog langer er mee kan:P...heerlijk gezond :57:

Link to comment
Share on other sites

Nog 2 dagen en dan ben ik 6 wkn PO. En vandaag kan ik eindelijk zeggen, dat er geen blauw, groen of gele plekken meer te zien zijn :lol:

Dus ondanks deze heerlijke sappies heeft het bij mij toch nog wel ff geduurd voordat alle zwelling weg was. Maar dankzij deze sappies wel een paar kilo lichter :4:

En ik voel me een ook een stuk fitter!

Link to comment
Share on other sites

Haha geweldig ;) ben blij dat ze mensjes helpen met hun zwelling en lichaam...duurt even jah want tis geen magic potion van poof...zwelling weg maar doet zijn werk goed door je lichaam te detoxen van alles :3:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Citroenlimonade

2 liter water ca 6 citroenen (in schijfjes) suiker naar smaak (even uit proberen) dit aan de kook brengen en ongeveer 10 minuten laten koken.

Omdat de citroenschijfjes dan een beetje uitgekookt zien, alles door een soepzeef halen en de citroenen goed uitduwen.

In de nog warme citroenlimonade terug verse citroenschijven snijden (hoeveelheid bepaal je zelf) - alles laten afkoelen en voor serveren ijsblokjes toevoegen.

Tof supplement : afwerken met een takje munt (maar daar moet je voor zijn. ) smakelijk

ik vond dit recept hier ook wel bij passen :101:

Link to comment
Share on other sites

Ahh lekker die ga ik zeker ook proberen:D xx :136:

Link to comment
Share on other sites

Ik zal hier m'n link voor de green smoothies bijzetten, da's idd duidelijker. :6:

Het is voornamelijk om te detoxen en meer energie te krijgen. Het zal goed helpen om die troep van de narcose en pijnstillers eruit te krijgen. Ook heeft het een positief effect op de huid, dus kan het alleen maar wondheling bevorderen, hé!

http://www.squidoo.com/greensmoothies

veel plezier, het is heerlijk!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
 Share×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.